3-5-2 eller 3-4-3 måske noget nyt

Skrevet af Vainio74, 15. marts 2022

Sæsonen 21/22 har været en rollercoaster af dimensioner, dårlig start på suppen, europæisk deltagelse, og en genopstandelsen af religiøs dimension med 12 kampe i streg uden nederlag, det er dejligt at alle de point tikke ind på kontoen MEN, spiller vi den rigtige formation ?. skal vi til at prøve noget andet ?. måske er det truppen som ikke passer til formationen ?.

 

Det jeg ligger mærke til i vores kampe er vi er usandsynlig dårlige på den sidste 1/3 når vi har med optræk til noget mere, Bruus for tit bolden i højre side med masser af plads og for det meste gode indlæg MEN vi som regel kun 1-2 spiller i feltet når han klapper den ind, det helt tydeligt at modstander har indrettet på dette og giver Bruus pladsen for de frygter ikke vores indlæg, i venstre side har vi haft Mensah som er mere en gennembrudsspiller og der lukker man meget mere af en man gør i højre side, dog kommer vi generelt til mange indlæg fra begge sider.

Vores 3-5-2 er begyndt at blive alt skabelon agtigt i spillet dvs. modstander ved præsis hvad der kommer til at ske i vores opbyggende spil, ja formationen giver sikkerhed bagud men fremadrettet får vi ikke nok ud af det, vi virker lidt for tøvende med at smide folk frem i angrebet eller så er vores spillere alt defensive i tankegangen, rent ud sagt vi mangler spillere som løber imellem kæderne som kan flyttet på modstanderens organisation, min vurdering på nuværende tidspunkt er 3-5-2 er IKKE den formation der skal få os op på næste niveau, vi skal kun bruge formation for holde på evt. føring hvor vi er presset.

 

3-4-3 det er en anden variant af 3-5-2 eller 5-2-3 da det ville være meget sandsynligt at de 2 kanter på midten ville være wingbacks, efter min mening, der har vi så en del udfordringer med hensyn til spillermaterielle i angrebet på en 3-4-3 da vi ikke har nogle kantspillere i truppen, så den ville jeg ligge død rimelig hurtigt.

 

4-3-3 Lidt det samme som 3-4-3 vi skal bruge kanter til det system.

 

4-4-2 En klassiker en allround formation hvis udført korrekt kan være uhyre effektivt, har vi spiller til den formation JA for fanden, fordelen ved 4-4-2 er man kan benytte "normale" midtbanespillere på "kanten" her tænker jeg Cappis, Greve og Slimane evt. Mensah kunne udfylde sådan en rolle når han er tilbage, mens Rado og Bell nok skulle tage de 2 pladser på midten, dog hvem skal så lade livet i forsvaret da der kun er 2 pladser til det centrale forsvar, og det er vel Rosted som den åbenlyse taber her pga hans dårligere passingsfod også er Hegge og Marxø bare det bedre, igen så skal vi blive bedre til at løbe igennem kæder for at flytte modstanders forsvar og det 4-4-2 et udmærket system til at gøre det i da det er nemt at gardere sig defensivt.

Man kan også vælge en mere eksotisk formation mulighederne er uanet men som mulighederne er nu sætter jeg min stemme på 4-4-2 da jeg synes vi "spilder" en spiller væk med at spille med 3 i forsvaret som kan bruges længere fremme på banen.

 

 
Deltag i diskussionen
 • Der er gået et enkelt mål ind i 4 kampe, og det var temmelig tilfældigt. Jeg synes bestemt at man som hovedregel skal fortsætte med 3 mand i bagkæden.

  Og grundlæggende er de offensive problemer ikke et spørgsmål om formation, men om at spillerne i offensiven bare ikke er gode nok. Slimane er god, Kvistgaarden lovende, men har ikke fået meget spilletid. Ellers har man temmelig ringe Hedlund, en OK Divkovic der dog ikke har meget produkt, og Greve + Björck der indtil videre har været sådan OK-ish.

  Uhre er hårdt savnet, og Hedlund har ikke tidligere niveau.

  Hvis jeg var NF, ville jeg prøve Kvistgaarden fra start, sammen med, naturligvis, Slimane, og så enten Divkovic eller Björck.

  Alternativt, hvis vi endelig var ude i en formations ændring, så skift til en 3-2-3-2, med tre i bagkæden, Bell/Rado som def midt, Cappis/Bruus/Blas som offensiv midt, og Slimane/Kvistgaarden på toppen. Jeg tror bare det bliver for bagtungt.

  Og ja, der mangler løb i feltet - lige præcis det som Frendrup var blevet god til.
  1 enig

 • retrograde
 • retrograde
  Betalende bruger
    15. marts 2022   

 • Jeg tror 3 centrale forsvarsspillere er ret låst sæsonen ud som minimum.
  Som jeg ser det er det netop det der holder os inde i kampene og sikrer point.
  Med Bruus og Blas på WB'erne vil en 4 kæde bagerst kun fremhæve det de er dårligst til og vores sikkerhed nede bagved forsvinder.
  Så ligemeget hvor fristende det kan være at tænke på alternativer så tror jeg mest på den nuværende formation med WB'erne på midtbanen.

  Skal vi så spille 3-4-3 eller 3-5-2?
  3-5-2 kender vi og den har bragt os hvor vi er nu, så absolut ikke noget der skal i skraldespanden. Men skal vi skrue op for presset så jeg gerne at vi ind imellem prøvede 3-4-3.
  Angrebsmæssigt kan jeg godt lide en Björk-Divkovic-Hedlund front. Særligt når WB'erne kommer med et mere offensivt udtryk. I mine øjne mangler der ikke noget på kanterne i den opstilling og et højt pres burde kunne etableres.
  Derudover tror jeg godt Greve kunne finde sig til rette ude i siden med WB i overlap og god mulighed for at drive bolden mod midten og mål.
  Problemet med 3-4-3 er helt klar midten hvor det er svært at se hvordan Rado-Bell-Anis skal koges ned på kun to, uden at vi taber midten - og jeg har heller ikke lyst til at se en af dem på bænken, hvor Cappis allerede sidder...
  1 enig

 • Faktisk er der mange kantspillere i truppen, de er bare ikke blevet brugt som kantspillere.
  Hedlund spillere nærmest kun venstre midt/wing indtil at han kom til Brøndby.
  Greve venstre kant i Randers, højre kant i OB.
  Fallenius er også venstre kant.
  Divkovic spillede højre kant i hans forrige klub.
  Jagvir Singh kan spille begge kanter.
  Björk kan også spille en kant, det gjorde han i Norrköping.
  Også spillede både Bruus og Mensah kanter før at de blev rykket ned som back/wingbacks.

  Jeg har længe argumenteret for at skulle væk fra en 3 back kæde da den gør at der mangler en mand på midtbanen, problemet er desværre at vi ikke har nogle rigtige backs og det er vel derfor at den stadigvæk bruges.
   
  • @Bornholms_Granit tror du er lige optimitisk med hvor mange kanter vi har i BIF, Hedlund er IKKE kant det har han bevist flere gange, Greve starter på kanten men trækker ind i banen dvs. ikke rigtig kant, Fallenius er alt for langt fra spilletid, Björk skal vist lige finde sin ben først, han virker noget tung, Singh kan spille kant men mangler stadig sit gennembrud, Divkovic skal vi bruge som front angriber

  Se 3 flere kommentarer

 • Som jeg forstår præmissen i dit debatoplæg her, er det at vi mangler en masse offensivt, specielt efter vinterpausen. Dette er jeg egentlig ret uenig i. Vi producerer faktisk en del, når man kigger på de underliggende parametre. Hvis tager TapIns tal for expected goals:

  FCN - BIF: 0,64 vs 2,88
  BIF - SDJ: 1,72 vs 0,36
  Silkeborg - BIF: 1,09 vs 1,19
  BIF - AGF: 1,20 vs 0,49

  Altså en xGD i plus i samtlige kampe, og med en vis margin i de fleste af kampene. Og vi har jo fået 2,5 point snit i de kampe, hvilket vel svarer godt til de data her.
  En af grundene er netop at 3-mandsforsvaret er så gode til at lukke af, at vi ikke behøver lave specielt mange mål.

  Samtidig mener jeg at spillet har været fint i specielt kampene mod FCN og AGF.

  Så jeg ser intet behov for at ændre på noget lige nu.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   16. marts 2022   

  • @Christian Brøndbyman sjovt så forskelligt vi allesammen kan se på hvad man levere offensivt. Jeg og en del andre syntes vi er fantastiske defensivt, men ikke speciel gode offensivt og du skriver at du er uenig i at vi mangler noget offensivt.
   Meget enig i at pointsnittet har været særdeles godt, men efter min mening er vi satme blevet mega ufarlige og skal prise os lykkelig for at vi er svære at score imod

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Bose86
  • Bose86   19. marts 2022   

  • @Christian Brøndbyman
   Jeg er selv tilhænger af brugen af excepted goals, men fx i kampen mod Silkeborg havde vi skabt noget der ligner 0,1 indtil sidste 10 min. hvorfor at vi vinder på XG skyldes vi kommer foran, hvilket tvinger Silkeborg til at kaste alt frem. Så her er den lidt misvisende, hvis man ser på hvordan vores offensiv fungerede i den kamp
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Christian Brøndbyman Nu ser jeg fodbold for underholdningens skyld, jeg vil helst se underholdningen i den rigtige ende, faktum er vi er sløve på den sidste 1/3 uanset hvad diverse statistikker fortæller os, 3 point er dejlige men jeg vil mene at måden man vinder på er lige så vigtig.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer


 • Flere skriver om analyse som argument alt er ok

  Men selv en blind høne kunne se, at i følge hans eks skulle vi være bedre end Silkeborg i følge hans argument.

  Det er total absurd, selv en blind høne kunne se, at det var tyveri på højlys dag, at vi fik point med fra den kamp.

  Mange bruger tal som deres argument, synes der er gået for meget analyse i det herinde og var det så nemt, så ville vi bare sætte os foran skærmen og vinde mesterskaber fordi det siger tallene undskyld mig, der også noget der hedder ikke alt stats kan bruges som argument, når vi skulle være bedre end Silkeborg så er det helt sikkert ikke en analyse jeg kan tage seriøst

  Ser man som helhed for flere af vores kampe, er det synligt for alle, at der er som i artiklen her beskriver, at vi mangler noget på den sidste del af banen.

  Det er vores målmand og forsvar, der har leveret og gjort vi med 1 måls sejre er kommet fra med 3 point, det bliver ikke ved med at gå.

  Synes kritikken om vi ikke levere nok på sidste tredjedel af banen, er helt fair.

  Vi spiller kedeligt og husker tilbage da FCK vandt på dårlig spil, men som os var kyniske med at vinde på 1-3 chancer i kampen de lukket af.

  Det er ikke Brøndbys måde at spille fodbold på, Niels Frederiksen gør det fremragende. Men vi kan ikke blive ved med kun at hente udviklingsspillere ind som på sigt måske slår til.

  Særligt vores angreb er udfordret på kvalitet efter Uhre er væk

 • Og synes vi stadig at 3-5-2 er en god og sikker taktik ? dagens præstation og kampene mod Silkeborg og ÅGF viser helt tydeligt at den er læst med UG x bolle og slange af resten af suppen..........................JUST SAYING !!!!

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER