Fodbold live resultater
42 år siden i dag 30 Juli

Skrevet af Brøndby if for evigt, 30. juli 2023

I dag er det 42 år siden at Brøndby vandt semifinalen med 3-1 over B93, og gik i finalen  den 30 Juli 1981 i Finlux Cup.

Målscore for Brøndby IF dengang var Michael Laudrup, Anders sundstrup med 2 mål , der var 2214 tilskuere tilstede i Brøndby.

Vi har så meget at være stolte af i denne klub, vores holdopstilling dengang, var der store navne med:

 

Claus Christensen (I)

Michael Laudrup

Ole Østergaard

Jim Stjerne Hansen

Kim Christofte

Brian Chrøis

John Frandsen (I)

Anders Sundstrup

Flemming Søborg Hansen

Preben Lagerbon

Finn Laudrup


John Frandsen var ikke bare en god fodboldspiller i Brøndby, men jeg husker ham mest, som den bedste træner assistent, vi har haft i vores historie. 

Kim Christofte husker mange af os for EM 1992, særligt med den detalje på straffesparket, han går to skridt tilbage og sparker køligt bolden i kassen, og laver en fejring cirkel dans rundtt om sig selv i en legendarisk seminlsle 2-2 mod Holland, på det afgørende spark, husker også Flemming Tofts jubel bum-bummelum," det var i øvrigt vores bedste kamp til EM triumfen og nå ja lad os lige tilføje finalens BIF med Faxes som ramte den lige i røven mål, eller Vilfort som havde privat noget at kæmpe mod i finalen, og en kæmpe respekt til ham. Samt en gammel BIF mand i Peter S som pillede glansen af pølse tyskerne.
 

Tænk hvor mange BIF spillere som ikke bare skabt historie i dansk klub fodbold, men også skabt landsholds historie.

En spiller som Jim stjerne Hansen husker jeg mest for sine mange år i DBU,  mener også at han sad i BIFs bestyrelse i en del år.

Brian Chrøis, Ole Østergaard husker jeg ikke selv, men har hørt dem ved navn.

 

Finn Laudrup vsr jeg kkke klar over nåede at spille sammen med Michael Laudrup, hvad mange af jer nok ved, og nogen ikke er at en af vores største træner legender Ebbe Skovdahl, Michael og Brian Laudrups onkel.

 

Ebbe Skovdahl nåede mest for Brøndby, og var en legende træner, han var en fantastidk træner, som vandt så meget for Brøndby.. For mig er den største træner vi i Danmark har haft Morten Olsen, som jeg ser som den dygtigste træner, Danmark nogensinde har haft. 
 

Det er vildt at tænke på, at det i dag er præcis 42 år siden, lad det være et godt tegn for en sejr i dag, og med de navne i holdopstillingen. Så har vi fans og klub, så meget at være stolte af, lad os aldrig glemme det.

 

GOD KAMP I DAG 
Deltag i diskussionen
 • Vi har så meget at være stolte af i denne klub, og håber vi i fremtiden kommer til at skabe meget mere historie

  Vi gamle fans som stod ved sydsiden, når det var de helt store europæiske kampe og der blev kørt ekstra tribune ind.

  Eller når vi spillede i parken og der var udsolgt mod de største navne som: Bayern, Barcelona, United. Legendariske kampe mod Frankfurt, Roma mm. så skal vi aldrig glemme, hvor vi kommer fra.

  Dengang kunne man have solgt 200.000 billetter som ville ind og se BIF spille mod de største hold, vi har fans i dag, men det havde vi også dengang

  Så når vi taler om undvære Alpha og der er intet uden dem, så lad os aldrig glemme, at der har altid været en KÆMPE opbakning til Brøndby. Men respekt for deres flotte tifoer og sange
  1 enig · 1 god kommentar


Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner