Fodbold live resultater
AGF vs De forsvarende Danske Mestre, optaktstråd

Skrevet af Broder Salsa, 16. juli 2021

Endelig.

Superligaen er tilbage.

 

Brøndby

Er Mads Hermansen 1. målmand? Hvorfor har han ikke nummer 1? Er han god nok? Er han klar? Spiller vi stadig 3-5-2? Skal Børkeeiet spille til højre? Rosted til venstre? Hvad med Skipper? Er det Bruus og Mensah på backerne? Hvad med Gammelby? Bliver det for fysisk svagt og alt for offensivt med Corlu og Anis som 8'er? Starter Cappis? Er Uhre klar nok til at starte? Og hvem skal spille ham i dybden, nu Jobbe er væk? Får Fallenius snart en større rolle? Kan vi overhovedet forstærke holdet fra bænken? Tør NF smide unge og uprøvede kræfter ind efter 60 minutters spil? Kan vi overhovedet spille fodbold?

Jeg ved ikke med jer, men jeg har mange spørgsmål op til kampen på søndag. 

I træningskampene har man forsøgt sig med forskellige opstillinger, forståeligt nok. Jeg er dog enig med panelet i BrøndbyLyd om følgende opstilling på søndag:

 

Mads

Børkeeiet - Maxsø - Sigurd

Bruus - Anis - Rado - Corlu - Mensah

Uhre - Hedlund

 

Er det et slagkraftigt hold? Det er i hvert fald et hold uden særlig mange profiler. Jeg kan dog ikke se hvad der skulle ændres, måske Cappis ind og evt. Gammelby også, men ellers er transfervinduet stadig åbent, og jeg er sikker på, at CV kigger særdeles nøje med de kommende kampe..

Træningskampene har egentlig været fine nok set med Brøndby-briller. IFK-kampen blev afgjort med Jobbes indskiftning, Sønderjyske var overraskende dårlige og BIF gjorde det godt, HIC-kampen kan ikke bruges til særlig meget, det var mere en showcamp hvor Sjællandsserieholdet til sidst blev tromlet over, fin kamp mod OB - som jo skal kæmpe med om mesterskabet, må man forstå - hvor vi dog ikke formåede at vinde med flere brændte chancer, og så til sidst kampen mod Kiel som også var en rigtig god test med endnu et uafjort resultat.

Min fornemmelse, efter især de to sidste træningskampe, er at vi mangler 'en Jobbe'. Jeg håber Corlu og Anis kan tage fat og skabe den kreativitet og uforudsigelighed som Jobbe havde. Det er meget vigtigt for at fjerne fokus fra vores angribere samt at sætte dem i scene. Vi skal spille hurtigt fremad, for kommer AGF ned at stå i deres organisation, så tror jeg ikke vi kan spille os igennem. I så fald tipper jeg på 0 mål. Jeg håber virkelig, at hurtigheden og uforudsigeligheden bliver et tema hos vores 8'ere. Jeg frygter at det bliver for meget la-la og boldflyt fra side til side. Så får vi max uafgjort. 

 

AGF

Har du styr på AGF's transfervindue? Ikke helt, vel? Info kan tilgås her: https://www.bold.dk/transfers/superligaen/

De har virkelig mistet mange profiler. Og tilmed er Patrick Mortensen ude med en skade. Så det er ikke det samme AGF-hold, som vi kender. Men med David Nielsen og AGF's midtbane skal det jo helt sikkert nok blive med en mas' fight å slås å sårn. Patrick Olsen plejer at være modbydelig ligesom Nikolai Poulsen. Og ham Duncan som alle taler så godt om. 

Men de har også hentet Jesper Hansen. I mine øjne er han en langt bedre keeper end Gabrara. Tror det bliver svært at passere ham. I deres træningskamp mod Hobro har han en vanvittig redning fra klods hold. Han kan blive en irriterende afgørende faktor. 

 

Jeg har kigget lidt nærmere på AGF's sidste par træningskampe:

Senest tabte de 1-0 til AaB (9. juli) på et mål til aller sidst. Ikke overraskende skaber AGF deres største chancer over kanterne. Især Thorsteinsson er en spiller jeg frygter. Personligt håber jeg også de holder Gift Links på bænken til søndag. I AaB-kampen havde de to 100% chancer. Heldigvis var AGF-spillerne ikke skarpe i hele kampen. (https://nl-nl.facebook.com/AGFFodbold/videos/882011112388019/)

En anden træningskamp var mod Hobro (1. juli). Her vandt AGF 3-2. Kort beskrivelse af AGF's mål: 1. mål: Kantspil, indlæg, mål. 2. mål: Dårligt skud fra kanten, ender som indlæg, mål. 3. mål: Hjørnespark, fuldstændig udækket AGF'er i bagrummet, mål på hovedstød (https://www.youtube.com/watch?v=WTtDtPemRuQ)

Den sidste af tre træningskampe var 0-1 til FCN (26. juni). Kampens enlige mål: FCN i boldbesiddelse, FCN mister næsten bolden, FCN i genpres, FCN erobrer bolden, FCN spiller bolden i dybden, Antman scorer på en sand Uhre-friløber. AGF og FCN brændte begge store chancer. AGF uskarpe. FCN med godt genpres - kan blive en nøgle for os i Aarhus. (https://www.youtube.com/watch?v=XBiW1Xq5BKI)

 

Gennemgående tema i de tre træningskampe: Manglende skarphed.

Spørgsmålet er, om de så har fået skarphed i deres nye polske angriber Dawid Kurminowski... Så lad os kigge lidt nærmere på ham. 

Han scorede 20 mål i sidste sæson i den slovakiske liga. (Alle hans mål i den sæson kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=rQC1fvBEPK4). 20 mål i alt blev det til: 7 med højre, 6 på strafffe, 3 med venstre, 3 med hoved og 1 med kroppen. En lynanalyse fra den video kommer her: Han er højrebenet, meget direkte, vil hellere selv skyde fremfor at spille chancen større, han er kølig og - meget vigtigt i forhold til AGF's spillestil - han er god til at komme først på de flade indlæg fra kanten! Hvis AGF kan få slutprodukt på deres kantspil, så bliver de naturligvis farlige. Det er hvad de har manglet i de tre træningskampe. Iøvrigt blev alle Kurminowskis mål scoret i feltet (og typisk omkring 11-meter pletten) bortset fra ét langskudsmål udenfor feltet. 

Broder Salsas spådom efter overstående video: Jeg er egentlig ikke så bekymret for ham på søndag. Mange af hans mål kommer på ekstremt sløvt forsvarsspil. Han kan åbentlyst score mål, det skal der ikke herske tvivl om, men hvis vi stiller op i en 3-5-2, så bør han få meget mindre plads at udfolde sig på. Jeg er ret sikker på. at Maxsø vil have styr på ham. Spørgsmålet er så, om Rosted og Børkeeiet (eller hvem det nu bliver) vil have styr på ham. Hvis det var HH-Maxsø-Jung ville jeg være helt tryg. Men fordi vi stiller med med en - uanset hvad - uprøvet 3-kæde, så er der naturligvis ingen garantier! Jeg ved simpelthen ikke hvor gode Maxsøs to sidekammerater vil være når det kommer til stykket. Leverer de en god præstation, som vi alle forventer, så forventer jeg ikke de kæmpe store problemer med AGF's nye polak. Dog kan han sagtens ende på +10 mål i Superligaen i år. Han kommer frem til chancerne og er god til at sparke dem ind. Brøndbys opgave bliver, at forhindre ham i overhovedet at komme frem til chancerne. Og det forventer jeg også vi overordnet set gør. Men det bliver svært hvis AGF kommer over kanten og forbi Bruus/Mensah - så skal Børke eller Sigurd ud og bakke op, og så er der kun Maxsø tilbage til Kurminowski. 

 

Konklusion

Det er to hold som har mistet en masse profiler. Det stinker af uafgjort, synes jeg. Især fordi Brøndby næppe kommer frem til alverdens chancer, og med en Jesper Hansen på kassen, så skal vi kende vores besøgelsestid og være skarpe. Når det er sagt, så har jeg stor tiltro til især Anis! Jeg tror på drengene og jeg tror på sejr. Forhåbentlig kan vores 8'ere kombinere sig ud af AGF's kuld af pitbulls på midtbanen. Og så hurtigt fremad! Skyd iøvrigt gerne udefra, da Jesper Hansen er uhyggelig når man kommer for tæt på. 

 

Kom gerne med dine tanker angående kampen på søndag.. Kom så gul!

 

PS: Husk at stille dit Manager-hold! Hvis du ikke kan, så meld dig ind i 3point's Venner, støt 3point og stil dit Brøndby-hold! 
Deltag i diskussionen
 • Welkro
 • Welkro   16. juli 2021   

 • Hvornår er CV tilbage fra ferie??
  1 god kommentar
   
  • @Welkro har hørt rygter om, at han først er tilbage i den sidste uge af transfervinduet. Altså uge 34 eller 35, da han åbenbart først i den sidste uge af transfervinduet kan lave transfers.
   1 enig

 • Betalende bruger
    16. juli 2021   

 • Ingen bekymring over Mads, når Høgh'en har sagt ok :) Når man har brugt 8 år på at uddanne ham, skal han selvfølgelig også spille - Casillas var 17 år og Donnarumma 16 år, da de fik debut, de har vist klaret det ganske ok. Er mere bekymret for Rosted i venstre side af forsvaret, det venstreben er koldere end de norske fjelde :)
  1 enig
   
  • @Kimsdan75 Og Oliver Christiansen var 19 år samt Peter Vindahl på 21. Så det er bestemt muligt i Superligaen. Jeg tror på Mads, det er helt sikkert, men det er altid nervepirrende med en ny målmand. Især en ny og ung målmand.

   Jeg er mere bekymret for Børkeeiet i højre. Han er kendt for at lave nogle underlige ting engang i mellem. Selvom Rosted havde en sløv afslutning på sidste sæson, så er han ganske fin og rolig på bolden. Tror nok det skal gå fint i venstre side, til trods for 0 venstrebenede.
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer
   
  • Welkro
  • Welkro   16. juli 2021   

  • @Kimsdan75 med din logik hvor du sammenligner Hermansen med Casillas og Donnarumma, så skal vi jo bare hive en masse u-17 spillere ind i startopstillingen! For Messi fik debut som 17 årig, og det gik da vist meget godt!
   Eller kan der mon være forskel i talent og potentiale..?!

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Kimsdan75 det er nu også en temmelig urutineret højreside vi stiller med hvis Børke og Bruus bliver valgt. Det er ikke mange uger siden at Bruus lignede bambi på glatis i Aarhus. Forhåbentlig har han lært en masse af den kamp

 • Defensivt er jeg ikke så bekymret for forsvaret generelt, når vi stadig har en Maxsø til at rydde op efter de andre. Der er kommet lidt mere højde ind i form af Rosted og Børkeeiet, godt ved standarder. Dog synes jeg højre side med en defensiv svag Bruus og en Børkeeiet uden fart, kan blive et problem, mod en Thorsteinsson, som er hurtig på fødderne. Kunne betyde at, en Mensah starter inde i stedet for Bruus, for at sikre defensivt i højre side og det sender Lumb ind på venstre WB. Hermansen er den store ubekendte, men som alle andre unge målmænd, så skal vi nok forvente en del fejl, så godt de ikke har Mortensen i hovedspillet, der kunne udfordre en ung målmand i luften.

  Offensiven uden en potent Lindstrøm kommer vi til at lide, der skal i hvert fald findes andre løsninger i opspillet, især når vi spiller med en venstre stopper, der ikke kan deltage i opspillet. Vi har før set, at Brøndby har svært ved at sætte spillet mod gymnasternes pres, det bliver ikke nemmere nu. Håber NF har modet til at spille med Corlu og Anis fra start, så en af dem, kan finde halvrum eller mellemrum og der fra stikke Hedlund og Uhre i dybden. Alternativt en Hedlund, der søger ned og skaber overtal på midten, så vi spiller 4 mod deres 3 midtbanespillere. Vi kommer især til at mangle fart på midtbanen, for uanset hvem der spiller de 3 centrale, så er det ikke hurtighed, der præger midtbanen, så er spændt på, om det kan skabe problemer.

  Håber ikke vi skal spille for meget op af bakke, for synes bænken er tynd, eller måske bare meget ung og uprøvet, hvis vi skal vende kampen.

  Vi ved jo hvad gymnasterne kommer med, fight og hårde nærkampe, det burde bekomme vores midterforsvar godt. Omvendt ved jeg ikke hvor godt vi er indstillet på den fart, som de kan komme med fra midtbanen i form af en Grønbæk og Olsen, der finder rum at løbe i. Forsvarsmæssigt er agf svækket, så jeg skyder på en 2-2 kamp, hvor det mere bliver de individuelle fejl der giver mål, end det bliver flotte gennemspillede angreb.
  1 enig · 2 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   16. juli 2021   

 • Ingen grund til bekymring, jeg har stor tiltro til dem der er tilbage, vi vinder i Århus IGEN.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    16. juli 2021   

 • Uhre og Maxsø er de eneste profiler på holdet, resten er talenter eller leverpostej. Frendrup skal op i omdrejninger igen efter nogle dyk i sidste sæson, bliver spændende hvordan de nye falder til, men holdet trænger i den grad til 2-3 profiler.

  Så må et par af talenterne komme ud og få noget spilletid inden de er klar til SL.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @mp80
   Synes da hverken Rado eller Hedlund kan karakteriseres som leverpostej.
   7 enige

 • Dejligt med en ny optakstråd fra Broder Salsa. Så er sæsonen ligesom i gang igen.

  I virkeligheden er det er rigtig godt tidspunkt vi møder AGF på, hvor Patrick Mortensen, Bachmann og Tingager er skadede, og hvor de har mistet store profiler. Specielt Højers afgang tror jeg gør ondt på dem.

  Vi har mistet noget boldsikkerhed i forsvaret pga Jung, og nu er det ekstra vigtigt for midtbanen og wingbackerne at de tilbyder sig og giver opspilsmuligheder muligheder for Rosted på venstre CB.

  Længere fremme har vi blandt andet mistet fart og dynamik i midtbanen efter Jobbe har forladt os. Vores midtbane mangler noget fart nu, men det kan kompenseres på andre positioner. Vi har stadig 2 lynhurtigere angribere, men for mig er der ingen tvivl om at Bruus og Mensah begge skal starte, og de skal - som vi har set i træningskampene - gå højt i banen og true offensivt på kanterne samt i presspillet. Det bliver vigtigt.

  Den defensive del af forsvaret er jeg ikke så nervøs for, bortset fra at aftalerne skal være helt på plads med restforsvaret, når Børkeeiet går med frem. Det er hensigtsmæssigt at vi har 3 meget hovedsspilsstærke CB mod AGFs indlæg.

  Jeg er helt enig i startopstillingen.
  2 enige

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    16. juli 2021   

 • Fedt med endnu en optakt og grundig gennemgang. Tak for arbejdet og stærkt gået.

  Jeg er altid nervøs når vi møder AGF på udebane. Men hvis vi kigger på afgange af spillere hos både dem og os, så synes jeg de er hårdest ramt.
  Som Christian Brøndbymand skriver, er Patrick Mortensen, Bachmann og Tingager er skadet og de har solgt Højer. Det er mange kampafgørende spillere fra sidste sæson.
  Ja, Jung var vigtig og blive i min optik vores største savn, ind til den rette aflæser findes.
  Jeg har stor tiltro til at Corlu eller Slimane kan dække ind for Jobbe. Måske ikke 100%, men i hvert fald 80-90%.
  Schwäbe erstattes 1-1 af Hermansen.
  Og Lasse Vigen bliver først savnet når der skal bruges en luksus-indskifter.
  Men vi mangler selvfølgelig Frendrup på grund af karantæne.

  AGF har en del spillere som skal køres ind eller vende sig til en startplads. Så jeg tror ikke de har samme balance som vi har.

  Min største bekymring er at Jesper Hansen er en mur.
  Men for mig at se, betyder det, at det i værste fald bliver 0-0.
  Kan vi bare smække een kasse ind, vinder vi. For jeg tror godt vi kan holde buret rent.

  God kamp og glædelig sommer.
  1 enig

 • Lindstrøm var ude i de sidste 2 kampe af sidste sæson, vi vandt begge. Slimane er en fuldgod erstatning. Jung bliver nok erstattet af Børkeeit, han kender systemet, det skal nok blive godt. Mads Hermansen er mindst på Schwæbe niveau. AGF er hårdere ramt begge Backs er væk (Højer og Dieks) gf's 2 bedste. Målmanden har GF også mistet, så der står vi lige. Patrick Mortensen er han fit ? Sidst vandt vi nok noget ufortjent :-) Uhre kunne godt lave en pind. Vi vinder 0-1 i Århus :-)
  1 god kommentar
   
  • @Sunderland Han hedder Mads, altså Hermansen :-)

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Barca
 • Barca   16. juli 2021   

 • Damn jeg glæder mig og samtidigt pi.. nervøs, vores første kamp (hvor der er noget på spil) uden Jung og Jobbe (og uden Vigen, ham plejede vi jo at sætte ind i stedet for Jobbe)... Er glad for at kampen ligger så tidligt, da AGF også må have start-vanskeligheder med en del nye folk og hører at både Patrick Olsen og Nikolai Poulsen er usikre pga skader.

  Håber ik CV venter med alle indkøb-, 3 point i starten af sæsonen tæller ligeså meget som 3 point sidst på sæsonen!
   
  • @Barca 3 point i starten af sæsonen tæller lige så meget som sidst i sæsonen, men 3 transferkroner tæller væsentligt mere i slut august end de gør nu.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Dejligt at se, at folk er optimistiske mht. truppen forud for kampen. Jeg håber NF vil skifte Pyndt, Salech, Jagvir, Fallenius eller Kvistgaarden ind i løbet af kampen. Jeg kan slet ikke vente med at se, hvad de kan i superligaen. Ellers må det blive til Viborg-kampen senest!
  1 enig

 • Fantastisk resultat i første kamp mellem FCM og OB! Forhåbentlig skal midtjyderne bruge en del tid, før de får spillet sig ind i Henriksens taktik. Griner dog stadig lidt over deres valg af træner i det mørke Jylland. Håber ikke, de ler bedst senere på sæsonen…
  2 enige

 • Jeg har ikke glemt da Nikolai Poulsen trash talkede Frendrup da han fik det røde kort sidst vi var i Århus. Uhh jeg håber han spiller og at så Rado kan flæske ham. Han er så usympatisk! Kæft jeg glæder mig til i aften og jeg er meget tilfreds med at Mortensen ikke er med.
   
  • @Engholm Patrick Olsen gjorde det samme
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Svært at være uenig med startopstillingen - den er nok ret sikker. Ifølge Danske Spil mv. har AGF en lille favoritværdighed til kampen. Vil også mene AGF har mistet mere krudt end vi har. Jeg tror vores afløsere for Jung/Jobbe er bedre end deres for Højer/Diks. Får vi styr på Thorsteinsson (håber du lærte noget sidst Bruus) så tror jeg godt vi kan tage en sejr med hjem.

 • Mik
 • Mik   18. juli 2021   

 • Masser af grund til bekymring. Truppen er smal og kommer ikke til at klare sig i toppen.

  Indkøb der har været minder mere om leverpostej end kvalitets spillere.

  Hvor er ambitioner henne? Er vi blevet en discount klub!
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     18. juli 2021   

  • @Mik - Ambitionerne er at vi skal være en fast top-3 klub.
   Ja vi har lige vundet et mesterskab, men det ændrer ikke planen om at vi skal bringe flere og flere MasterClass spillere frem.
   Vi skal ikke forsvare mesterskabet, for alt i verden. Vi skal holde snuden i sporet og bare glæde os over, at vi nu er foran planen.
   4 enige

  Se 10 flere kommentarer

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner