Fodbold live resultater




Analyse: Brøndby løb panden mod Horsens 4-6-0

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 12. juni 2020

På papiret stillede Bo Henriksen sit Horsens-hold til start i en 4-4-2 i søndagens opgør mod Brøndby, dog med den omskolede højreback Rune Frantsen som angriber ved siden af Hallur Hansson der primært optræder på midtbanen normalt.

Hos Brøndby havde Niels Frederiksen valgt at skubbe Jung ud på venstre wingback i stedet for skadede Kevin Mensah, og lade norske Sigurd Rosted spille pladsen som venstre yderstopper i bagkæden.

En lav preslinje & 6 mand på midtbanen

Horsens stressede ikke med deres pres, de valgte oftest en lavere preslinje, hvor de lokkede Brøndby frem på banen for så at lukke områderne ned med en kompakt organisation, hvor de oftest ikke overlod mange ledige kvadratmeter centralt på deres egen 1/3 del af banen.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Det var ganske tydeligt, hvordan Horsens meget bevidst afventede Brøndbys opspil fra bagkæden. Oftest stod Hallur Hansson & Rune Frantsen helt passive, så længe bolden blot kørte på tværs i Brøndbys bagkæde. De to ”angribere” faldt egentlig ned og agerede mere som 8’ere på den centrale midtbane, mens Okusun & Bjarke Jacobsen faldt tilbage i to dybere 6’er roller – og der dermed blev ydet en form for double beskyttelse på den centrale midtbane. Det gjorde det rigtig svært for Brøndby at få bolden op gennem det centrale rum.

Jung manglede i bagkæden

Efter Kevin Mensahs skade var Anthony Jung blevet flyttet ud som venstre wingback, og erstattet af Rosted, som havde fået pladsen som yderste venstre stopper. Manglen på Jungs kvaliteter i opspillet – og i særhed en venstrebenet forsvarer i bagkæden gjorde, at Horsens ofte valgte at afvente Brøndbys opspil indtil bolden blev afleveret ud til Rosted, hvorefter Hallur Hansson så skubbede op centralt for at lukke Maxsø ned, mens Frantsen pressede Rosted ud i banen (og tvang Rosted til en aflevering frem i banen med sit svagere venstreben).

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Det Horsens på samme tid gjorde godt var at lade deres midtbanespillere gå højt og lukke Jung, Slimane & Radosevic ned (se grafikken nedenfor). Rosted er ”fanget” i presset, og er relativ prisgivet med sine muligheder, hvorpå det ender med en lang bold frem til duel – præcis som Horsens foretrækker at forsvare sig.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Mellemrummene blev svaret for Brøndby

I de gode sekvenser af kampen lykkedes Brøndby med at få skubbet Radosevic frem i mellemrummet mellem Horsens to forreste spillere og deres bagvedliggende midtbanespillere i forsøget på at sætte spillet op. En positiv note for kroaten var her, at han flere gange lykkedes med at sende bolden frem i banen på førsteberøringen – en kunst han tidligere i den grad har været udfordret på.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

På grafikken nedenfor er det igen Maxsø der afleverer bolden frem i banen til Radosevic, mens Vigen tager det nødvendige løb frem i banen og på den måde tilbyder Radosevic en mulighed (og med Okusun der presser frem åbner han pladsen bag sig). Og der var flere eksempler på at det setup lykkedes for Brøndby. Her fungerede Vigen & Slimane som glimrende aftagere af Radosevic’ afleveringer frem i banen. Det var desværre noget der lykkedes for sjældent, og efter en god start på anden halvleg faldt det ud af kampen for Brøndbys vedkommende.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Korthuset faldt sammen efter individuelt pres

I anden halvleg faldt Brøndby fra hinanden. Til trods for at presset blev intensiveret (bedst illustreret ved PPDA – antallet af afleveringer man tillader modstanderen før der foretages en defensiv aktion).

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Brøndby var nede på et gennemsnit på 4.1 Horsens afleveringer før man lagde et pres. Men det der kendetegnede presset var, at det oftest blev enkeltmandsfunderet, og nemt blev spillet over.

Desværre faldt Radosevic også i ”fælden”, og kroatens pres – og det rum han efterlod – kom til at koste Brøndby dyrt.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

I første omgang var det dog Rosted som, ved udligningen til 1-1, bliver spillet i ryggen. Nordmanden står ved Brock Madsen, men forlader Horsens indskiftede angriber i et sats på Peter Nymann, som er på bolden, afleverer bolden fladt frem i banen. Det gør Nymann bare ikke, og Rosted kommer på bagkant. I stedet for at kunne presse Brock Madsen UD i banen ender det med at Maxsø må ud for at assistere, fordi Brock Madsen er kommet på indersiden af Rosted. På mange måder var Brock Madsen nøglen til sejren for Horsens, da man til tider endte med et trods alt for defensivt udtryk i den 4-6-0.

Nøglen Bjarke Jacobsen & Hallur Hanssons arbejdsraseri

Defensivt lykkedes Horsens med at beskytte rummet netop foran sine stoppere. En stor del af den ære skal tildeles Bjarke Jacobsen, som lå dybt på Horsens midtbane og beskyttede rummet foran sine stoppere. 

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Bjarke Jacobsen vandt 9/11 dueller i kampen, ligesom Hansson med imponerende 17 dueller var en fysisk force på midtbanen. Brøndbys helt store problem var en midtbane der faldt fra hinanden. For ofte blev de fanget ud af sync, hvor især Radosevic var synderen til at presse ud af kæden, hvorpå bagkæden mistede den beskyttelse han som 6’er ellers skulle udgøre for dem.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

Det kostede blandt andet rigtig dyrt ved Horsens’ 2-1 mål. Radosevic presser helt ud ved sidelinjen, men presset er ikke koordineret, Horsens kan nemt spille bolden forbi hele midtbanekæden uden mellemrummet bliver beskyttet. Få sekunder senere kan Hallur Hansson sparke den i mål fra en position som netop 6’eren skulle have beskyttet og lukket ned.

Tilstedeværelsen i feltet manglede

Jens Martin Gammelby lykkedes med hele 5 indlæg i kampen mod Horsens. Et tal på linje med Johan Larsson, og et tal som man SKAL kunne forvente af en wingback i Brøndby. Men den store udfordring var tilstedeværelsen i feltet.

Analyse.
3point.dk © All rights reserved

På grafikken ses hvordan Mraz reelt er eneste spiller i feltet til at møde indlægget fra Gammelby.

Konklusion

Brøndby lykkedes med alt for lidt i offensiven. Man slider med at få sat afslutningerne op, og når indlæggene kommer er der ikke folk nok med i feltet, eller indløbet bliver ikke timet godt nok. Der manglede disciplin på midtbanen, og i anden halvleg blev presset ganske enkelt alt for individuelt og alt for lidt holdpræget.

Sat på spidsen, så var det ikke Horsens der vandt kampen, men Brøndby der tabte den for sig selv i det sekund man mistede sin organisation.

Jung manglede ganske enkelt i opspillet, og kom slet ikke lige så meget til sin ret som wingback fremfor som spilstyrende stopper. Rosted blev presset i opspillet og Brøndby blev straffet for manglen af deres normale spilopbygger i forsvaret. En dårlig indsats, som ikke er godkendt set over hele kampen. Der redder en fornuftig defensiv første halvleg ikke Brøndby fra at få prædikatet dumpet mod Horsens.




Deltag i diskussionen




  • Fedt med en analyse. På en eller anden måde er det nemmere at bearbejde et nederlag når man kan se specifikt de ting der gik galt. Jeg synes efterhånden det må være ret etableret at Rado ikke skal spille som den eneste 6'er. Der mangler noget defensiv disciplin. Så mod AGF stiller vi med Frendrup, tak. Dog gerne sammen med Rado.
    2 enige
     
    • @BIF til jeg dør Nu er der jo netop foretaget en kampanalyse, og konklusionen beskriver de væsentligte problemer for Brøndby mod Horsens. Fair nok at have en anden opfattelse, men det er nu ikke noget jeg vil lægge stor vægt på i forhold til de grundige analyser, som Kasper Pedersbæk efterhånden er kendt for. Ergo tror jeg mere på hvad der står i denne analyse end hvad os, der ikke har analyseret kampen, har af fornemmelser og indtryk. Det ender meget ofte også med at blive farvet og ikke objektivt.

  • Uche
  • Uche   12. juni 2020   

  • @ Kasper - mægtig fin analyse, jeg savner bare at trænerteam ikke får negativ omtale for endnu engang (larsson), laver om på et velspillede forsvar. Jeg mener man skulle have bibeholdt jung i midterforsvar, brugt Rasmussen på vwb. det havde givet den fornødne ro i forsvar/opspil, samtidig er jeg ret. sikker på at Rasmussen ikke havde forspildt sin chance, og havde han spillet som sæk kartofler så var der en udskiftning med kabongo som så kun ha fået 45 min i benene. Jeg mener det er en fallit erklæring at man ikke bruger de spillere der er i truppen (Rasmussen) var end ikke med i truppen til Horsens. Man laver under corona pausen en kontrakt forlængelse med Rasmussen, så han kunne få chancen for at vise sit værd, men det kan man ikke når man er udenfor truppen, der udvikler man ikke meget talent. Fremover lærer trænerteam et der gamle ordsprog never chance a wining team
     
    • Betalende bruger
        12. juni 2020   

    • @BIF til jeg dør tror vi bør spille med både Rado og '
     
    • Betalende bruger
        12. juni 2020   

    • @BIF til jeg dør (fortsat) Frendrup som 6'ere og Tibbling som 10'er mod gf. Der er brug for stål. Tibbling skal være det offensive omdrejningspunkt sammen med Hedlund og Jobbe. Især fordi de 2 svenskere går hårdt på Backman i deres forsvar og han vil komme til kort mod deres fart. Det samme vil Tingager.
     
    • Uche
    • Uche   13. juni 2020   

    • @BIF til jeg dør - det med den passive bænk!! nu er der ikke mange trænere der render rundt som Bo og Glenn jeg ser trænere der med ro og besindighed kan få spillere til at gøre det han ønsker, og når nu så mange ønsker ad
      1 enig
     
    • Uche
    • Uche   13. juni 2020   

    • @BIF til jeg dør fortsat.. ønsker AZ tilbage manglede han jo også attitude undtagen efter kampen hvor han altid claimede spillerne for ikke at udføre deres job hvilket jeg ikke synes er god stil hos en træner. I mit bud på en startopstilling havde jeg Bruus og Rasmussen på de 2 wbs og Jung som sv, derudover havde jeg også frendrup som dm, da han sammen med slimane og vigen præsterede ganske fint i de 3 første kampe. De 2 kampe vi har spillet med Rado efter corona pausen har midtbanen ikke funktioneret. Til kampen mod Gymnastikforeningen har jeg følgende start 11 Schwalbe, Rosted, Maxsø, Kabongo, Bruus, Frendrup, Rasmussen, Slimane, Vigen, Hedlund, Mraz, og kører det ikke i første halvleg må man i pausen skifte både jobbe og tibling ind hvis det er midtbane/angreb det er galt med. Håber træner teamet vælger de rette løsninger med en god kamp og sejr som resultat
      1 enig

  • Betalende bruger
      12. juni 2020   

  • Det var jo forventet de ville stå lavt og kompakt hvorfor vi selvfølgelig skulle have haft Tibbling med fra start. Mod kompakte hold er der brug for driblere og hurtigt kombinationsspil så man kan smadre organisationen. Det er oldgammel viden. Vi er da under alle omstændigheder nogle der har vidst det siden 60'erne.





Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner