Fodbold live resultater
Analyse: Niels Frederiksens mission

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 22. september 2022

Isoleret set er et kig på stillingen grum læsning for blågule fodboldfans. Selvforståelsen er til mere end den aktuelle 10. plads som tabellen afslører Brøndby ligger på i skrivende stund, sumpet ned i bunden af rækken, hvorfra man aldrig rigtigt har fået katapulteret sæsonen igang.

I skrivende stund bliver syv andre hold rangeret til lavere odds end Brøndby til at vinde mesterskabet i 2022/23 sæsonen. Det fortæller om en aktuel kvalitetsvurdering, hvor bookmaker markedet ikke har Brøndby i den bedste halvdel af rækken.

Men hvilke punkter bør findes på Niels Frederiksens blok for efteråret - udover det åbenlyse at forbedre resultaterne. Der venter en landsholdspause for klubberne før end en hidsig jagt i et komprimeret efterår før VM venter. 3point.dk har sat sig i helikopoteren, og opridser i denne analyse de punkter Niels Frederiksen skal kigge på i efteråret:

Offensiv udvikling

Snittet for scorede mål er over 3 sæsoner dalet fra 1.81 til 1.19 til i indeværende sæson 0.80 pr min i Superligaen (ex str), og det er ikke spildte chancer in mente xG pr 90 er dykket fra 1.50 til 1.26 til 0.94 xG pr 90 min. Med tilgangene af profilerne Wass, Vallys og Omoijuanfo er vørktøjet til stede for at udvikle dette punkt på listen. Der må og skal ske en offensiv udvikling.

Højre wingback

Gammelby kom retur fra leje for at fylde et vakuum efter Sebulonsen dykkede efter en lige på og hårdt start i Brøndby. Men hvem skal spille pladsen på sigt? Skal Gammelby have endnu en tur i manegen? Hvor hurtigt skal Sebulonsen køres ind? Ligesom den offensive produktion skal i vejret fra højre wingback - uanset hvem der spiller pladsen.

Hovedbruddet på 6eren

To vidt forskellige typer til den samme plads. Josip Radosevic, kroatisk pitbull der patruljerer rummet foran bagkæden og sørger for beskyttelsen, eller den mere spillende Joe Bell med hvem der er en tendens til flere positionelle udfald og en mindre grad af beskyttelse til bagkæden. Problemstillingen på 6er positionen kan til dels kobles til den offensive udvikling. For Brøndby er til tider udfordret i opspillet, hvor Radosevic ikke er komfortabel med at spille højt i banen, som spidsen af en trekant dannet mellem ham og de to stoppere, for at kunne sætte spillet frem i banen, så får man præcis dette med Bell på positionen, men hvor Niels Frederiksen så må gå på kompromis med den helt samme defensive soliditet.

Hovedbruddet er reelt. Rado har nogle særdeles stærke kernekompetencer, men er han det rigtige valg i et sytem, hvor Brøndby gerne vil være mere på bolden og lægge et højere tryk i boldbesiddelse? Det kræver sin mand på 6eren. Tilpasser Niels Frederiksen rollen til Radosevic? Eller vil han sætte Bell mere i scene?

Vallys på holdkortet

Det store indkøb af en profil fra Silkeborg kom med tilgangen af Vallys. Nu skal han sluses ind på holdet, og holdet skal lære at sætte ham i scene. For uden iscenesættelse får Brøndby slet ikke kapitaliseret på det Vallys kan - og det har han vist i en solid start for Brøndby. Det skal plejes og vedligeholdes, Vallys skal være omdrejningspunktet i offensiven - Niels Frederiksen skal sørge for at sætte sit hold og spillet op til det.

Anis Slimanes rolle på banen?

Slimane er i skrivende stund roteret ud af start 11. Har været på den tabende side i kampen for spilletid siden skiftet til 4-3-3, hvor han har set sig overhalet af Greve og nyindkøbte Wass som de to 8ere. Viste sig dog som et af få lyspunkter efter sin indskiftning i en træg affære mod Viborg på udebane. Kan NF få gearet den unge midtbanespiller op igen? Og i hvilken rolle kan Slimane blive forløst?

Teamspirit og spilletid

Truppen tæller (for) mange spillere. Der er mange skuffelser hver weekend, når de 11 er valgt, og indskiftnigerne foretaget. Mange spillere må skue langt efter spilletid. En stor opgave med at holde alle til ilden venter forude. Bagkæden tæller (for) mange stoppere, hvor især Heggheim har skulle kigge langt efter spilletid sammen med også Alves og Rosted. Ligesom der på midtbanen findes både de unge Marinus Larsen og Bertram Kvist sammen med Peter Bjur har skulle lede forgæves efter deres navne på holdkortet. Tilføj dertil en offensiv med flere spillere til de tre forreste roller oveni. Der er mange nitter hver weekend. Både en velsignelse og en forbandelse på samme tid - konkurrence om pladserne, men også en konkurrence med mange skuffelser.

Niels Frederiksen og teamet har et vigtigt job med at holde alle spillerne til ilden, og ikke tabe nogle på gulvet undervejs. Især er det væsentligt for de unge spillere man også har en langsigtet plan for.

 

Hvilke punkter synes DU at cheftræner Niels Frederiksen bør have på blokken for efteråret?

Giv dit besyv med i kommentarsporet nedenfor.
Deltag i diskussionen
 • Dødbolde og udskiftning af ansvaret på det område
  8 enige

 • mimor1
 • mimor1   22. september 2022   

 • Tror det er utrolig vigtigt for mange fans og spillerne at vi får en spillestil de kan se sig selv i.
  CV og Niels hylder pragmetisme og at vi stiller holdet hver gang efter hvem vi møder. Dette er sgu ikke Brøndby værdigt
  Kan Niels ikke finde ud af at arbejde ud fra sit eget koncept og vil CV heller ikke have vi får en forankret del i spillet, så ender vi langt væk.
  Man kan ikke kun spille efter hvem man møder.
  Et godt eksempel er Man C. Måske det bedst spillende hold i verden. De ville spille på en anden måde i ChL efter hvem de mødte og derfor vandt de ikke. Pinligt
  Ved godt vi ikke kan sammenligne os med sådan et hold, men alligevel bemærkelsesværdig at man ikke kan se det
  2 enige · 2 god kommentar

 • Der kan ikke være to meninger om højreback. Selvfølgelig skal vores halv dyre nordmand spille fra start meget snart. Det er hvad han er købt ind til. Gammelby casen er død, der er ingen grund til at forsøge at genoplive den. Han har fået nok chancer, og han har heller ikke vist efter hans tilbagekomst, at han har niveauet til at være mere end en ret så middelmådig RB.
   
  • Seikers
  • Seikers   22. september 2022   

  • @Markchr90 : Jeg er faktisk lidt i tvivl om den slags beslutninger. Kan NF beslutte den slags alene eller kommer CV ind og prikker ham på skulderen - At nogle giver mere værdi når de spiller end andre. Kan CV ligefrem diktere, at nogle skal spille?

   Hvad hvis Gammelby er bedst til træning og kamp?

   Principielt er det jo træneren, som suverænt sætter holdet.....
   
  • joker
  • joker   22. september 2022   

  • @Markchr90

   casen er jo ikke mere død end den bedste på dagen skal spille.
   vil dog også mene vi ikke har set det bedste fra Sebulonsen endnu.
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     22. september 2022   

  • @Markchr90 Nu har SebSeb ikke været meget dyrere, end det Gammelby kostede i tidernes morgen, så det kan ikke være et argument, og bør heller ikke være det..
   1 god kommentar

 • Dødbolde:
  Vi skal forbedre os, det gælder begge ender, men mest på de mange hjørnespark holder generer.
  Vallys:
  Jeg ser iscenesættelsen af Vallys som en del af hele 6´er udfordringen / spilopbygningen. Her er Rado en hæmsko og kampene har vist os at han ikke kommer til at fungere. Vi skal have primært Wass + Bell, Greve, Anis, Cappis osv. på bolden i denne fase, så bolden fastholdes og kan ekspederes fremad til Vallys osv. Måske er det Wass der må tage 6´eren det vil skabe en vigtig midterakse af Hermansen, Maxsø, Wass og med tiden Ohi der også har en del erfaring....??
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Mathat
  • Mathat   22. september 2022   

  • @Rasmus Stephansen tænker faktisk at Cappis kunne være udfordre til Bell på 6 eren. Rado skal have et klap på skulderen og videre i karrieren
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Jeg synes problemet de seneste kampe er opspil - fase 1 og 2, samt manglende koordineret pres og genpres. Så synes jeg personligt at en offensiv på fem - Greve, Wass, Vallys, Hedlund og Ohi, måske er en spiller for meget. Det bliver ubalanceret så både offensiv og defensiv halter.

 • Fin oversigt over udfordringerne.

  1. Bell skal have chancen. Anerkender Rados spidskompetencer som bolderobrer og tidligere i sæsonen var hans lederskab og tilstedeværelse nødvendigt for de forholdsvis mange MC vi af nød måtte spille.
  Nu har vi fået flere ledere på banen så den del er ikke længere et argument for mig. Anis spiller ofte 6er på Tunesiens landshold - kunne dette være en løsning?.

  2. Har vi nu så mange kvalitetsspillere at en 3-5-2 ville give mere mening nu? Mest af alt håber jeg vi gå med Ancelottis Juletræs formation. Med de boldspillere vi har burde vi blive enormt bolddominerende og det ville give et indtryk af et Brøndby hold vi gamle kender hvor vi dikterede kampene. Det er i min optik et ekstremt fleksibelt system hvor man med Wass, Bell, Rado, Anis, Vallys, Greve, Hedlund og Kvistgaarden kunne mixe midtbanen godt op. Her ville såvel Björk som Divkovic også kunne spille som sideskubbet 10er.

  3. Finde verdens bedste dødboldstræner og giv vedkommende kassen!

  1 enig · 1 god kommentar

 • ClausM
 • ClausM   22. september 2022   

 • Ud med NF og ind med en rigtig træner
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • joker
  • joker   22. september 2022   

  • @ClausM

   hvem skulle den rigtige træner være?

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg synes at dødbolde og en klar spilfilosofi er hovedprioritet. Derudover synes jeg ikke der er nok spillere der har udviklet sig en positiv retning siden mesterskabet. Det er også paradoksalt at vi har 13 spillere udtaget til diverse landshold og ud af de 13 er der kun to faste startere. Der er meget svært at forstå.
  2 enige

---

 • Ruddi
 • Ruddi   22. september 2022   

 • dem der syntes fredriksen skal fyres,hvad tænker i på,det er første gang siden vi vandt dm,at han har en nogenlunde trup,hvis nogen skulle havde glemt det,var han ginial til at ændre i pausen og vinde kampen,sidste år fik han max ud af de spillere han havde til rådighed.giv ham lige lidt tid inden hele bif dømmer ham ude,jeg er stor fan af nf og cv
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Ruddi Fin kommentar. De tabloide unuancerede udtalelser har ikke noget med debat at gøre. Og ofte har de personer ikke rigtig så meget at byde ind med, når de bliver anmodet om at uddybe deres brok.
   
  • ClausM
  • ClausM   23. september 2022   

  • @Ruddi selvfølgelig skal NF og resten af trænerstaben fyres, de har ikke leveret siden mesterskabet og NF kan ikke blive ved at gennem sig bag mesterskabet, trænere i Brøndby er blevet fyret for mindre.
   NF og trænerstab har ikke udviklet holdet i nogen positiv retning tværtimod.
   Vores dødbolde, stinker og har gjort det i lang tid ingen udvikling.
   Vi har ingen spillestil, intet pres på modstanderne, kommer vi foran, så bliver bussen parkeret, det er røvsygt fodbold vi spiller i øjeblikket så hellere ikke der har NF og Trænerstaben udviklet holdet.. NF bliver ved med at bruge Rado selvom han konstant laver fejl og skyld i mål... Men det er selvfølgelig svært at se for en Niels Frederiksen fanboy..

 • Som jeg ser det, er vores største problem, dødbolde i begge ender.
  Ligeledes må N F koncentrere sig om at finde den rigtige 6er,
  og en styrmand i det bagerste forsvar, hvis det ansvar, ligger vel for nuværende hos Maxsø, så må han udvise større autoritet, som det er nu sejler det alt for ofte.
  Til dem der mener NF skal fyres, i er nødt til at komme med et alternativ, og ikke bare komme med den samme sang, fyr NF.
  Fri os for typer som Bo H. og Glen R. de hører ikke hjemme i Brøndby.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER