Fodbold live resultater
Analyse: Ohis optur

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 13. december 2022

Brøndby manglede i udpræget grad en boksangriber. Man manglede en spiller til forreste linje der kunne konvertere chancer til mål. For i forvejen kæmpede Brøndby med at skabe chancerne, men de chancer der blev skabt manglede en til at konvertere dem til mål.

Ind ad døren kom Ohi Omoijuanfo, hentet i serbiske Røde Stjerne. En spiller der igennem hele sin seniorkarriere havde snittet et mål hver anden kamp, og som nu skulle være med til at afhjælpe udfordringerne hos de blågule.

Fox in the box

Brøndby har, i de 710 minutters spilletid det er blevet til for nordmanden, fået præcist det de søgte. Omoijuanfo leverer, hvilket har været en mangelvare siden afskeden med Uhre, knapt 2.5 skud pr 90, og på de skud formår nordmanden at genere 0.45 xG - hvilket statistisk set taler for et snit på knapt et mål i hver anden kamp.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ohi skal sættes i scene i feltet, det er i boksen den lange angriber skal afslutte fra. Ovenfor er shot map for hans afslutninger i Superligaen. 25% af disse er foregået med hovedet, 10% er uden for feltet (alle med fødderne), de øvrige 65% er inde fra feltet. Største andel af vellykkede afslutninger har angriberen i det centrale rum.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Den lange nordmands heat map fortæller også samme historie, for det er i boksen at han får registreret klart mest tilstedeværelse, ligesom han med 4.4 boldberøringer i feltet pr 90 er den spiller blandt de med 500+ minutter på banen præsterer bedst på den konto.

En af Ohi Omoijuanfos store gennemgående kvaliteter i hans karriere er evnen til at generere værdi i sine afslutninger. Forstået ved han kommer til afslutninger fra gode positioner, hvorfra der er stor statistisk sandsynlighed for at score. Om end på et begrænset datagrundlag, så performede nordmanden i 710 minutter 0.45 xG pr 90, hvilket han fulgte op med et målsnit på 0.65 pr 90. I snit brugte Ohi Omoijuanfo 4 afslutninger pr mål i efterårets kampe.

For at illustrere Omoijuanfos kvaliteter bruges et eksempel fra kampen mod OB, hvor Brøndby bygger spillet op i højre med et dybdeløb fra Hedlund. OBs stoppere positionerer sig egentlig fornuftigt i returløbet, ud for hver sin stolpe, men glemmer helt at orientere sig, for Ohi rusher ikke med ind i det lille felt, men faker blot løbet for at tage farten af og finde et ledigt rum.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Så da OBs stoppere er positioneret i det lille felt står Omoijuanfo helt umarkeret, da han heller ikke er samlet op af OBs midtbanespillere, på kanten af det lille felt og kan ugeneret sende bolden i mål.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det peger opad

I et for holdet generelt slingrende efterår har Ohi Omoijuanfo vist sin værdi, og vist hvorfor der er betalt en ikke uvæsentlig sum i transfer for ham. Men han er også en spiller der er dybt afhængig af relationerne omkring ham, for nordmanden er ikke en spiller der skaber sine egne skud. Han er en spiller der lukrerer på at være spilintelligent, at være årvågen og forstå i hvilke rum han skal placere sig for at sætte sidste fod på bolden før målene. Læg dertil at Omoijuanfo i sine 9 Superligakampe kun har spillet fuldtid i 5 af dem, og endnu må forventes at have været et stykke fra fuld styrke på det fysiske.
Deltag i diskussionen
 • Tak for endnu en god analyse. Ohi er den angriber, som vi har savnet. Håber at et samspil med både Hedlund og Kvistgaarden kan få skærpet offensiven yderligere og gøre holdet farligere og sværere at dække for modstanderne
  1 god kommentar
   
  • Sosh53
  • Sosh53   16. december 2022   

  • @Michael Hansen Ohi og Hedlund er tilbage

 • Sosh53
 • Sosh53   13. december 2022   

 • Spændende hvem der bliver cheftræner og hvem vi kommer til at købe som forstærkninger. Vil ikke komme ind på hvem vi skal købe her. I må gerne komme med bud på hvad Brøndby skal gøre, når Brøndby har fået en pose penge at købe spillere for. Hold jer ikke tilbage. BRØNDBY

 • Sosh53
 • Sosh53   13. december 2022   

 •  
  • LJS
  • LJS   14. december 2022   

  • @Sosh53
   Tror at de bl.a henter Jens Stryger Larsen og Sebastian Andersson.
   Det bliver ihvertfald spændende, hvad der kommer til at ske.
   1 god kommentar

 • Sosh53
 • Sosh53   16. december 2022   

 • Brøndby skal beholde Ohi for han er satme god og bliver sikkert bedre når han blir spillet ind
  1 enig

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner