Fodbold live resultater
Analyse: Tshiembe - Fra 0 til 100

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 21. september 2022

Transferen gik igennem 4. august 2021, og blot fire dage senere stod Kevin Tshiembe i sin debut for Brøndby, da de på udebane mødte FCK. Efteråret bød langt henad vejen på rigelige mængder af spilletid, men præstationerne var (for) svingende for stopperen - for cheftræner Niels Frederiksen begyndte at justere mere og mere nedad på Tshiembes spilleminutter på banen.

Kevin Tshiembe virkede til tider som et fremedlegeme i trebackkæden. Han virkede ikke komfortabel med at spille på siden i bagkæden, hvor han skulle skubbe ud og forsvare bagrummet bag wingbacken.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I tiden i Lyngby havde det taktiske udgangspunkt været en 4-3-3, så at skulle forsvare i en tremandsbagkæde var relativt nyt - kun sporadisk havde Lyngby benyttet sig af dette udgangspunkt.

Kevin Tshiembe havde en tendens til at orientere sig meget mod bolden, og kunne overlistes med løb i ryggen. Bedst illustreret nedenfor, Helenius løber i ryggen på Tshiembe der orienterer sig ind mod midten mod bolden.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

De markante forskelle

Men som 2021 skiftede til 2022 kom lysere tider for Kevin Tshiembe lige så stille og roligt. Ikke fra 2022s første fløjt, men henad foråret blev præstationerne bedre - og spilletiden hyppigere. Medvinden kom for alvor, da der kom et paradigme skifte i systemet. 3-5-2 blev til en række øvrige systemer, der dog alle havde det til fælles, at der var 4 spillere i bagkæden.

Det rykkede for alvor Kevin Tshiembe i en positiv retning. Stopperen bekom sig langt bedre med en stoppermakker på sin (typisk) højreside og en venstreback på den modsatte side.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Tshiembe blev aggressiv i duelspillet, excellerede i at skubbe frem for at tage duellerne fremadrettet og ikke lade angriberen vende med bolden. Ovenfor illustreret ved en duel med Kaba i opgøret mod FCM.

Forandringerne på banen

Hvis vi tager en række KPI (Key Performance Indicators) for positionen som stopper, så kan vi se forandringen i Tshiembes spil. Til en start kan vi se forskellen på stopperens heat map for hans placeringer på banen.

Her fra sæsonen 2021/22:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Sammenligner vi med sæsonen 22/23 ser de markante forskelle på placeringerne. I indeværende sæson er Tshiembe kommet markant mere ind mod midten, flyttet fra venstre halvrum og mere ind på grænsen mellem halv- og centralt rum (naturligt som del af nu en stopperduo fremfor trio):

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Derudover er der nogle ret interessante forskelle på de to sæsoner. For Kevin Tshiembe har øget sin volumen på både afleveringer og dueller - som anvist på tabellen nedenfor:

Beskrivelse 2021/22 (pr. 90min) 2022/23 (pr. 90 min)
Lange afleveringer (succesfulde) 3.86 (50%) 6.51 (59%)
Afleveringer til banens sidste 1/3 del (succesfulde) 6.65 (74%) 4.42 (79%)
Fremadrettede afleveringer (succesfulde) 19.73 (79%) 20.93 (80%)
Defensive dueller (vundne) 5.65 (65%) 6.4 (71%)
Luftdueller (vundne) 3.86 (58%) 6.74 (66%)
Generobringer 12.3 13.8
Frispark begået 0.84 1.28
Progressive løb med bolden 1.62 0.7

Bemærkelsesværdigt er at Tshiembe øger succesraten på hele paletten, så han øger ikke blot volumen på de fleste KPIer, han formår også at udføre det bedre, så han får flere vellykkede aktioner. Det er noterbart at han kommer i flere defensive dueller - både på jorden og i luften. Især hovedstødsduellerne er steget markant, men med en simultan forøgelse på succesraten.

Tshiembe har en markant nedgang i de progressive løb med bolden - det betyder i klar tekst, at Tshiembe i betydeligt færre tilfælde flytter bolden fremad banen ved at drive den frem med fødderne.

Sammenfatning

Kevin Tshiembe har profiteret af det taktiske skifte fra 3 stoppere til 2 stoppere. Placeringerne er blevet bedre af stopperen ikke længere skal ud og forsvare bagrummet ved wingbacken. Tshiembe har flyttet sig i en markant positiv retning for en lang række af key performance indicators, og har i efteråret præsteret uhyre stabilt på et højt niveau.

Har du rost Kevin Tshiembe for hans præstationer, så er det særdeles fortjent. Udviklingen er gået stærkt, og niveau højnet markant.
Deltag i diskussionen
 • Dejligt udvikling han har gennemgået.

  Er det muligt, at få denne samme analyse med Maxsø? Jeg tror, at mange har den opfattelse, at Maxsø er blevet mindre dominerende (inkl mig selv). Kunne være sjovt at se i tal.
  5 enige · 3 god kommentar

 • Medie-k
 • Medie-k
  Betalende bruger
    21. september 2022   

 • Super interessant. En tilsvarende analyse af Maxsø ville jeg også gerne se. Mest synlige impact i dag er, at han får headet og sparket væk. Måske leder og dirigerer han også sine holdkammerater (svært at se på tilgængelig data). Men frem af banen er det svært at se, at han bidrager. Og vundne dueller virker også om om de er blevet færre...

 • Chuck
 • Chuck   21. september 2022   

 • Mon ikke en stor faktor er at han er vokset som spiller og er blevet mere mentalt klar? Kan huske da vi købte ham, der skrev flere Lyngby fans at han i nogle kampe faldt helt igennem og i andre kampe var han fantastisk. Ligesom den første tid i bif. Og som skrevet så spillede Lyngby med 4 bagkæde.
  Så skal man vist heller ikke gøre det mere kompliceret for en dygtig fodboldspiller at skifte mellem 2 og 3 i bagkæden.
  1 enig

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    21. september 2022   

 • Der er ingen tvivl om at Tsiembe individuelt har løftet sit spil - særligt sit bundniveau - markant og nu er blandt de første på holdkortet.

  Det næste skridt der mangler at at forsvaret som helhed bliver bedre til at lukke af. Selvom jeg synes at både Maxsø og Tsiembe individuelt er blandt vores bedste spillere tillader vi samlet for mange chancer imod, også kæmpe store chancer, hvor modstanderen er helt fri foran kassen. Måske skyldes det også delvist mangler og placeringsvanskeligheder hos backerne og den defensive midtbanespiller, men det er ikke mange kampe i denne sæson (eller forrige forår), hvor buret holdes rent og hvor en modstander holdes på et minimum af store chancer. Så vi mangler at omsætte spillernes individuelle niveau til en samlet stærk defensiv, der vinder point og mesterskaber ved at holde modstanderen fra at score.
  1 enig

---

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER