#BIFAGF fra modstanderens perspektiv: Mod Brøndby er det en intens rivalisering fra min barndom

Skrevet af Jesper Hammeken, 20 dage siden

 

Hvad er status for dit hold lige nu og fornemmelsen som fan? 

- Klokken er 5:42, jeg drikker kaffe. I går (torsdag aften, red.) aftes blev vi slået ud af pokalen med uafgjort med hestene. Status = nedtur. Klokken er 5:45, mere kaffe og til min store begejstring kan jeg læse at der så småt åbnes for tilskuere på stadion. Status = pletvis nedtur med chancer for solskin.

- Jeg tænker at det er hårde tider. I stærkeste formation kan vi vinde over alle hold i Superligaen, men vi er desværre ramt af små & store skader. På den måde deler vi sårbarhed med jeres klub. At vi så også har haft pokalkampe at bruge kræfter på, har naturligvis været fantastisk, men opslidende. Især taget i betragtning at både BIF & FCK tog en tidlig exit. Men jeg er ikke bitter over at vi sled os helt til semifinalen og så røg ud, jeg er bitter over at vi ikke formåede at skabe et bedre resultat på hjemmebane, så vi kunne have stået i pokalfinalen. Som fan er det super frustrerende ikke at kunne byde ind med sin støtte på stadion, især når der er lidt modgang. Nu er der så åbnet en kattelem for os tilskuere, men pokalen afgøres på Ceres Park i et slag mellem Glens sønderjyder og Mokai City. Status = nedtur

 

Hvor vigtig er kampen mod Brøndby og hvorfor?

- Jamen prønuliahørher. Lige meget hvor i tabellen vi/I befinder os/jer, så er alle kampe mod Brøndby topprioritet. Det er den klub, vi har hadet i længst tid. Randers er som at være i nabokrig, FCM/FCK er som at hade sin nye bankrådgiver, men mod Brøndby er det en intens rivalisering fra min barndom, som vi stolte viderefører. Hver kamp er liv og død, det er hævnen over Mogens Krogh, det er Danmarks to mest intense fangrupper, det er for alle legendernes skyld.

- På søndag er detaljen, at det handler om 3 sindsygt vigtige point, for begge hold, men det er jo bare en detalje, ikke det store billede.

Hvem er bedst kørende hos jer lige nu? Hvem skal Brøndby have øjnene mod?

- Når kampen fløjtes i gang har Patrick Mortensen og Mikael Uhre jo lige mange kasser, så den duel kommer jo til at køre i begge ender. Kevin Diks er tilbage, ham ved man aldrig hvor man har, ja vi ved ikke engang, hvor på banen David Nielsen placerer ham. Nicolai Poulsen er også kampklar, og han kæmper altid med høj intensitet. Pas på ham. Gift Links kan I godt prøve at rette øjnene mod, men med hans tempo så er det nok mest 11-tallet på hans ryg I får at se.

Hvordan tror du, i vil gribe kampen an, og hvad/hvem frygter du mest hos Brøndby?

- Jeg tror at vi kommer til at spille hårdt. Det bliver mere støvledans end ballet. Jeg regner med at se to hold der starter i fuld fart, og ikke ser sig tilbage selv hvis et af dem kommer foran. Måske vælger Brøndby at stå længere tilbage og satse mere på kontraer end hvis der havde været publikum på jeres stadion. Jeg tror vi skal spille respektløst. Vi spiller ikke mod Superligaens nummer 2, vi spiller mod rivalerne.

- Og jo, jeg frygter at Uhre har indstillet sigtekornet, men jeg tror at vores polske Kamil (Kamil Grabara, red.) kommer til at putte en dæmper på jeres humør - endnu mere end jeres forhenværende polske Kamil.

Hvad tror du, at kampen bliver, og hvad bliver udslagsgivende?

 

- Det er let at spå: dommeren og VAR-vognen bliver udslagsgivende! Jeg tror at vi vinder. Lad os sige med to mål. Vi scorer i begge halvlege. Grabara kommer sikkert på arbejde, men han er klar på en mandepræstation i samarbejde med sit forsvar. Mortensen på hovedstød kunne være et fornuftigt bet. Jeg tænker at det mest udslagsgivende bliver, at Mortensen tiltrækker så meget opmærksomhed, at I giver ekstra plads til resten af holdet. KSDH.
 

Kampen fløjtes igang klokken 18.00 søndag og spilles på Brøndby Stadion. Vi siger tak for optakten til Michael 'Jøden', som ved siden af sit job som musiker, også medvirker i podcasten 'En FCK fan, en BIF fan og en AGF fan går ind på en bar' med Dan Rachlin og Heino Hansen. 'Jøden' kan følges på Twitter her.
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    20 dage siden   

 • Når man synes, at vi har det hårdt efter 16 år i hullet, så skal man bare se på alle de tosser fra Århus...
  2 enige

 • Man må sige at selvtilliden er i behold hos AGF, resultaterne i de sidste kampe til trods. Og de mangler endda stadig at møde deres onde åns Randers i ligaen...

  Jeg er stadig ikke imponeret af AGF. Nøglen for os kunne meget vel blive at presse dem højt lige fra starten, for at undgå at få hjørnespark samt frispark og indkast på egen halvdel imod. Jeg synes ikke det ser ud til at AGF overhovedet er rigtig farlige på andet end de dødbolde. Vi skal selvfølgelig passe på deres indlæg også.

  Jeg håber virkelig NF stiller med Pavlovic fra start. Det er virkelig en kamp for ham. Jeg ser også gerne Bruus spille fremfor Mensah mhp førstnævntes indlæg. Det kan blive rigtig giftigt med Pavlovic og Uhre i boksen.

  Synes også Frendrup ligner en spiller der kunne trænge til en lille pause. Ind med Vigen eller Slimane i stedet. Corlu, hvis han er klar.
  1 god kommentar