#BIFFCN fra modstanderens perspektiv: Det handler om tålmodigheden

Skrevet af Jesper Hammeken, 24. maj 2021

 

Hvad er status for dit hold lige nu og fornemmelsen som fan?

- Status er, at vi har spillet et ganske anstændigt slutspil med masser af point i top-6, men at sæsonen egentlig er slut. Nu handler det mere om at slutte godt af og nå det højeste pointsnit i et slutspil for os siden, at vi er overgået til slutsspilsmodellen. Pt har vi 14 point som i skrivende stund er 1 point mere end Brøndby.

- Derudover siger vi formentlig farvel til en masse profiler, så det ville være dejligt at slutte sæsonen af med manér.

Hvor vigtig er kampen mod Brøndby og hvorfor?

- Kampen er jo egentlig pisse ligegyldig for os, da selv en sejr ikke flytter noget. Men da vi kan have en enorm stor indflydelse på, hvem der bliver mester, synes jeg, man bør spille kampen, som var det en Europa Cup finale – af respekt for de øvrige hold der er med i mesterskabsslutspillet.

Hvem er bedst kørende hos jer lige nu? Hvem skal Brøndby have øjnene mod?

- Det er nok ikke nogen stor overraskelse for nogen at Kamaldeen er holdets helt store stjerne, og jeg tænker han har noget at revanchere mod Brøndby, for han har vel reelt set ikke spillet en god kamp mod jer endnu, så jeg håber, at han mandag aften får snøret støvlerne, og vist at han også kan mod Brøndby.

- Den næste jeg vil fremhæve, er Oliver Villadsen, som mange Brøndby-fans måske ikke sådan rigtigt kender. Han har haft et kæmpe slutsspil og har været involveret i enormt mange af vores mål udefra vores højre wingback. Hans fart og indadvendte driblinger har skabt nogen spændende rum for FCN og angribe i, og jeg ser ham som en af nøglerne i forhold til at få dirket Brøndbys ganske udmærkede defensiv op.

 

Hvordan tror du, i vil gribe kampen an, og hvad/hvem frygter du mest hos Brøndby?

- Jeg håber vi griber den an som mod FCK, hvor vi særligt i første halvleg stod dybt og med 5 mand klistret til feltkanten. Det lukkede mange rum mod FCK, og det tror jeg også, at det kan gøre mod jer. Så en 5-4-1 hvor der er stor fokus på at stå rigtigt og så komme afsted enten direkte mod Kamaldeen Sulemana eller ved at ramme Magnus Kofod eller Andreas Schjelderup oppe i banen, så vi kan blive retvendt. Så vi skal afvente, men så skal vi have stort mod i afleveringerne, når vi skal afsted udover rampen.

- Hos Brøndby frygter jeg mest Hedlund, som har haft et voldsomt forår. Han er ofte gået lidt under radaren, fordi Jobbe, Uhre og Maxsø er løbet med opmærksomheden. Men han er en dygtig spiller til både at finde mellemrum imellem vores kæder samt at angribe de dybe rum bagom vores yderstoppere, så der skal vi være vakse ved havelågen, når han bevæger sig.

Hvad tror du, at kampen bliver, og hvad bliver udslagsgivende?

- Det er nemt at hoppe med på fortællingen om, at Brøndby har vundet 3 i denne sæson mod os, og med flere tusind fans i ryggen så bliver det ”a walk in the park” at køre den hjem. Jeg har kigget lidt tilbage på vores kampe i denne sæson for at prøve at finde at finde nogen svar i forhold til resultaterne. I den første kamp vinder I, i overtiden. I den anden kamp vinder i 1-0 på Farum Park, hvor hvis man går op i xG, så kan man se, at vi faktisk vinder kampen med et halvt mål og brænder en direktør i overtiden (omkring 0.25 xG) og i den sidste kamp på Farum Park, der vinder I så 3-0, men får først snøret sækken i det 84. minut. Ergo har I kun haft en lukket kamp mod os i 6 minutter i denne sæson. Så måske bliver det alligevel ikke ”a walk in the park...”. Jeg tror, at det der afgøre kampen bliver, hvem der spiller med den bedste tålmodighed, for dem der åbner op i banen har størst mulighed for at blive straffet. Så ja, jeg håber vi griber det her an som en Europa Cup Finale og overlader initiativet til Brøndby.

- Så i forhold til resultatet ser jeg 2 scenarier. Enten knækker i os på midten, fordi kombinationen af jeres kvaliteter, fansene i ryggen og drømmen om mesterskabet simpelthen bliver for stor en mundfuld til os, og så ender den 3-0, ellers så rammer vi jer i mellemrummet og i dybden, når vi løber afsted, og så tager frustrationerne over og så ender i med 10 mand på banen en 2-1 sejr til FCN og et mesterskab til FCM.

Kampen starter mandag eftermiddag, klokken 17.00. Vi siger tak for optakten til Casper De Linde, som kan følges på Twitter her
Deltag i diskussionen
 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    24. maj 2021   

 • Åh jeg tror og håber på at han får ret ang. 3-0.
  En faktor der ikke nævnes kam være frygten for skader hos FCN, hvis de pågældende spiller drømmen om et sommersalg. Brøndby spiller om et mesterskab, så alt andet er sekundært. Men for en spiller som Kamaldeen, kan en skade idag være fatal. Så hvorfor give sig 100%? De scouts der vil se ham, har set ham allerede. Så der er ikke meget ekstra at vinde for ham.
  1 enig · 2 god kommentar

 • Broder Salsa
 • Broder Salsa
  Betalende bruger
  Top debattør
    24. maj 2021   

 • Jeg synes FCN-Casper er inde på noget meget, meget vigtigt. Tålmodigheden. Jeg håber virkelig NF har banket ind i hovederne på spillerne, at de ikke skal stresse selvom den måske står 0-0 eller 0-1 efter 60 minutter. Hvis de først bliver nervøse og forhippede, så udnytter man ikke de 90 minutter ordenligt. Så bliver det 60 minutter koncentration og 30 minutter nervøsitet og frygt.

  Og der, kære venner, der spiller os fans en rigtig vigtig rolle i dag. Vi har alle sat næsen op efter et mesterskab de seneste par dage. Men - for guds skyld - hav nu tålmodighed. Lad vær' med at pifte eller virke opgivende, hvis tingene ikke spiller på banen. Kampen varer 90 minutter. Sidst mod FCN på Brøndby Stadion var vi bagud 0-2 i pausen - men vandt alligevel. Bak op. 100% igennem hele kampen.

  Spillerne bliver givetvis rystende nervøse. Især hvis de kommer bagud. Hjælp dem! Bak op! I ALLE 90 minutter. Det hele ligger i vores hænder. 90 minutter har vi. Så må vi tage skuffelsen bagefter.

  God kamp til alle!
  4 enige · 4 god kommentar

 • Det vigtigste i dag tror jeg bliver at vi ikke forcerer fra start og ender med at blive straffet i en omstilling. 0-0 ved pausen er fint, så kan vi belejre dem til sidst, hvis vi mangler et resultat. De er voldsomt giftige på kontra, men deres forsvar efterlader meget tilbage at ønske. Hvis vi kan etablere en bolddominans på deres halvdel i store dele af kampen, tror jeg det vil være godt for os.

  Meget enig med Broder Salsa omkring at støtte op. I går lagde Juri Rao, kendt fra diverse podcasts, en video op på Twitter, hvor han beskriver utrolig smukt (synes jeg) hvordan det i dag for os fans handler mere om at give til spillerne og til klubben, end hvad vi måske får tilbage. Det vil jeg i hvert fald tage med på stadion i dag.
  1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    24. maj 2021   

 • Hvis jeg var Brøndbyspiller, så ville jeg sige til min direkte modstander fra start: “Der er også en sæson næste år, så nu slapper du af eller det siger klask og ind i banden”. Jeg håber, at vi tilskuere gør det til “Helvede i Nord” for FCN og buh’er dem på røv og albuer - ind til de har lagt sig med 3-0.

  God kamp til alle - vi ses på Stadion til de få.
  1 god kommentar

 • Spillerne skal se kampen som en win-win kamp. 2.pladsen er i hus. Ingen havde regnet med at vi kunne sikre os mesterskabet med en sejr. Vi har alt at vinde :-)
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     24. maj 2021   

  • @Sunderland Det har du helt ret i. Vi var nogle få som regnede med guldet ville blive sikret i Aarhus. Men nu prøver jeg at være negativ/opgivende m.h.t. vores chance for at vinde den forestående kamp da det har hjulpet på det sidste. Vi taber med 4-0, fcm taber med 2-1 og fck vinder 6-0 i Randers. Så får Viasat eksperterne (og en vis hr. Krumnæse som ikke længere er velkommen på Vestegnen) deres hedeste ønsker opfyldt.
   1 enig · 1 god kommentar

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021