Fodbold live resultater

Brøndby fik 1-1 i England efter en fin præstation

Skrevet af Jakob Kjærgaard, 27. november 2022

Kampen mod Millwall var den første efter afskeden med Niels Frederiksen. Martin Retov og Frederik Birk var i spidsen for truppen og dét skifte nød især Sebastian Sebulonsen og Joe Bell godt af, da de var at finde i den følgende startopstilling:

Mads Hermansen
Sebastion Sebulonsen - Sigurd Rosted - Andreas Maxsø - Blas Riveros
Joe Bell - Mathias Greve
Christian Cappis
Simon Hedlund - Nicolai Vallys
Ohi Omoijuanfo

Den indledende fase af kampen skulle Brøndby bruge på at finde sine ben og det var således værterne fra Millwall, der indledte bedst i de første 15-20 minutter. Millwall var mest på bolden og i et par situationer var de også aldeles tæt på at kunne sende bolden i mål, men såvel en fantastisk redning fra Mads Hermansen som stolpen reddede Brøndby i disse pressede situationer, som modstanderne ikke fik mere ud af.

Efter 13 minutter af første halvleg kom Millwall frem til en gigantisk chance – som samtidig var kampens første højdepunkt. Chancen opstod efter lidt pingpong i feltet. Joe Bell fik clearet bolden med hovedet, men en Millwall-spiller samlede den op uden for feltet og fik den sendt  tilbage i Brøndby-feltet. I feltet missede Cappis sit indgreb, og bolden gik gennme benen på ham, hvorefter hele tre modstandere stod fri i det lille felt. Chancen blev dog afværget af en fremragende refleksredning af Mads Hermansen fra tæt hold.

Efter den indledende fase af kampen, med Millwall i teten, fik Brøndby sat sig mere og mere på kampen. Kombinationerne begyndte at sidde og vi så et Brøndbyhold, der turde at spille mere angribende og målrettet end i store dele af efteråret. Herudover begyndte Sebastioan Sebulonsen, som igennem kampen leverede en virkelig flot indsats, at komme mere frem fra sin position fra højre back til flere farlige gennembrud. Dette udmøntede sig også i Brøndbys første mulighed. Fra en position i højre siderum slog Sebulonsen et skarpt indlæg, som Ohi kom først på i feltet, men afslutningen blev afrettet til et Brøndby hjørnespark.

Kort tid efter var det dog Millwall, som var få milimiter og lidt uheld fra at bringe sig på 2-0. Millwall udnyttede et frispark i højre side til at spille kort og overrumple Brøndby defensiven. Den ene kantspiller, som modtog bolden fra det korte frispark slog et knivskarp indlæg med venstrefoden. Indlægget fik lov at stryge igennem hele Brøndbys felt og kun indersiden af stolpen reddede Brøndby fra at komme bagud med 2-0.

I denne periode af kampen var der mange aktioner i begge ender og Brøndbys næste chance opstod således allerede i det efterføgende angreb. Vallys modtog bolden i venstre halvrum og på kanten af feltet. Med et fremragende indlæg fandt han Hedlund i feltet, som forsøgte at heade bolden på tværs af målet, men afslutningen gik desværre forbi den fjerneste stolpe. En stor chance til Brøndby, hvor Vallys igen, igen viste prøver på sit eminente overblik og sin fremragende pasningsfod.

Som nævnt tidligere spillede Sebulonsen en meget fin kamp. Og med fem minutter tilbage af halvlegen er det igen et gennembrud fra ham, som førte til en Brøndbychance. Vallys fandt en fremadstommende Sebulonsen, som førte bolden ind i feltet og satte sin dirkete modstander med en skudfinte. Med en tværpasning fandt han herefter Cappis omkring det lille felt, men Cappis fik ramt bolden helt skævt. Chancen blev derfor ikke omsat til mål og holdene måtte derfor gå til pause med stilling 0-0

Brøndbyholdet kom ud til 2. halvleg uden ændringer i hverken formation eller spillere. Livestreamet valgte dog desværre ikke at komme ud fra pausen sammen med spillerne, hvorfor man i det første kvarter af 2.halvleg alene kunne se en blå skærm. Livestreamets nedbrug udnyttede Millwall til at bringe sig foran 1-0 på et hovedstød efter blot fem minutter.

Ligesom i starten af kampen var det Millwall, der kom bedst ud fra omklædningsrummet, men igen formåede Brøndby at ændre kampens forløb og som halvlegen skred frem overtog Brøndby mere af spillet – og kom også frem til nogle store chancer til Ohi (efter endnu et godt gennembrud fra Sebulonsen) og Hedlund. Især chancen til Hedlund, som er alene med keeperen, skulle Brøndby have fået langt mere ud af.

Efter 64 minutter foretog Brøndby sine første ændringer, da Alves og Schwartau kom på banen efter at have erstattet Riveros og Rosted. I denne fase af kampen spillede Brøndby god fodbold. Fremadrettet, fine kombinationer og målsøgende.

Efter 77 minutter valgte trænerteamet at sende Kvistgaarden på banen og det skulle vise sig at være en god disposition, idet Kvistgaarden både scorede til 1-1 og ligeledes var meget tæt på at sikre sejren i de døende minutter.

Målet til 1-1 opstod som følge af, at Schwartau bragte bolden frem i banen. Han fik afdriblet sin dirkete modstander og fandt Vallys på kanten af feltet. Vallys er Vallys som vi efterhånden kender ham i Brøndbytrøjen og med et godt overblik fandt han en helt fri Kvistgaarden i feltet, som med et knastørt hug sendte bolden i mål. Kort tid herefter var Kvistgaarden igen på spil. Meget fornemme kombinationer centralt i banen mellem Greve, Vallys og Sebulonsen  førte igen til at Vallys – og som nærmest en tro kopi på målet til 1-1 – kunne finde Kvistgaarden i feltet, men desværre blev afslutningen reddet på stregen. Ærgerligt efter et utroligt flot gennemspillet angreb fra Brøndby.

Kampen endte 1-1 og uden yderligere scoringer. Det var to halvlege, der på mange måder mindede om hinanden. Millwall i teten – og bedst – i den indledende fase, hvorefter Brøndby overtog styringen. Overordnet set var det en fin præstation fra Brøndbyholdet, som, til tider, spillede flot og målsøgende fodbold – og som kampen igennem skabte en hel del chancer. På det individuelle plan skal især indsatsen fra Sebulonsen fremhæves. Det var en rigtig flot præstation, hvor han i flere situationer kommer til farlige gennembrud og også indgik i små kombinationer i forbindelse med Kvistgaardens store chance i slutningen af kampen. Herudover – også selvom det er ved at blive hverdag – bør Vallys fremhæves. Han arkitekten bagved størstedelen af Brøndbys chancer herunder til Hedlunds hovedstød i 1. halvleg og 2xKvistgaarden i slutningen af kampen.