Brøndby holder snor i Fortuna Hjørring med ny snæver sejr

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 13. juni 2020

Brøndbys kvinder tog lørdag morgen den lange tur til det nordvestlige Jylland, hvor FC Thy-ThistedQ ventede. Dagens modstander indtog inden kampens begyndelse ligaens tredjeplads, så der var udsigt til en ægte topkamp.

Brøndby skiftede på én plads i forhold til sidste uges kamp mod KoldingQ. Josefine Hasbo, der var tvivlsom op til kampen, gled ud af startopstillingen for at gøre plads til Caroline Pleidrup. Det betød en rokade, der skubbede Mille Gejl ned på 8’eren og Caroline Pleidrup op på venstrekanten, som er en noget uvant plads for defensivspilleren.

Det var FC Thy-ThistedQ, der startede bedst. Vanen tro var det Brøndby på bolden, men hjemmeholdet var skarpe i omstillingerne. Allerede efter otte minutter fik de en friløber, som Katrine Abel måtte redde. Det endte ud i en trippelchance, hvor den til sidst blev sparket over mål. Brøndby slap nådigt. Landsholdskeeperen måtte i aktion igen allerede efter 20 minutter, da hjemmeholdet igen fik en friløber. Katrine Abel pillede den dog igen, og hun ser virkelig ud til at have fundet forårsformen. Hun spillede med stort overskud, og havde en enorm autoritet omkring sig.

Som første halvleg skred frem blev Brøndby dog det dominerende hold, og det udmøntede sig i en stor chance til sidste uges matchvinder, Caroline Pleidrup, som dog headede bolden på overliggeren. De efterfølgende minutter var det et rent chancehav til Brøndby, hvor blandt andre Nicoline Sørensen sparkede forbi målet på en stor mulighed. Der blev fløjtet til pause i den intense topkamp, og det stod altså 0-0.

Paradoksalt nok blev kampens eneste mål scoret midt i kampens mest chancefattige periode. Brøndby havde for en sjælden gangs skyld muligheden for at spille direkte, og udnyttede det til fulde. Nanna Christiansen fik efter en lille times tid en flot bold i dybden, og så var hun alene igennem med keeperen. Brøndbys kamprekordholder var iskold foran mål, og så stod den altså 0-1 til Brøndby.

De efterfølgende 25 minutter kunne man ikke se, at det var FC Thy-ThistedQ, der var holdet, som skulle jagte en scoring. De stod ekstremt dybt, hvilket gav åbninger for langskud. Julie Tavlo prøvede langt udefra, og selvom der var power i skuddet, så var den ikke placeret yderligt nok. De sidste fem minutter var ren kamikazi-fodbold fra hjemmeholdets side, og de kastede alle spillere frem. Det resulterede i bunkevis af omstillingsmuligeder til Brøndby, men skarpheden manglede ligesom i sidste uge.

Derfor blev kampen fløjtet af med resultatet 0-1 til Brøndby, og derfor holder de altså snor i Fortuna Hjørring, der ligger på førstepladsen.
Deltag i diskussionen
KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER