Fodbold live resultater
Brøndby i top-seks trods nederlag og kæmpe gyser i Farum

Skrevet af Anders Villaume Vestergaard, 19. marts 2023

Hvis du nogensinde hører nogen sige, at Superligaen er kedelig, så vis dem første halvleg af denne kamp mellem FC Nordsjælland og Brøndby. For hold nu op, hvor fik vi meget underholdning for skillingerne denne eftermiddag. 

Allerede fra kampens begyndelse var der tegn på, at det ikke ville blive en helt nem start på kampen for Brøndby. Joe Bell tog et forkert træk, mistede bolden et farligt sted og Frederik Winther måtte stoppe Nordsjælland-angrebet og trække et gult kort meget tidligt i kampen.

Alligevel fik Brøndby spillet sig til nogle enkelte store chancer, blandt andet da Mathias Kvistgaarden løb fra sin direkte konkurrent i Nordsjælland-forsvaret og kom alene frem til Andreas Hansen i modstandernes mål, men afslutningen manglede kvalitet. 

Men alt i alt var de første 20 minutter ren overlevelse for de blå-gule. Nordsjælland samlede alt op, og Brøndby kunne ikke sætte afleveringerne sammen. Værterne belejrede i flere situationer Brøndbys felt, og det var kun takket være Mads Hermansen, at den ikke stod 3-0 efter 20 minutter. Især Nordsjællands Emiliano Marcondes satte nogle farlige hovedstød ind på Brøndbymålmanden, men han viste, hvorfor Kasper Hjulmand ringede tidligere denne uge. 

Rollerne skiftede

Brøndby overlevede presset fra gæsterne og formåede at sætte nogle kombinationer sammen. Rollerne skiftede, og til tider var det Brøndby, der pressede højt og belejrede modstandernes felt. 

Og efter 38 minutter kom den forløsende Brøndbyscoring så. Nicolai Vallys skiftede side over til Daniel Wass, som sendte bolden i feltet. Andreas Hansen kom ud af Nordsjælland-målet, mens Kian Hansen løb mod det, så de to modstandere stødte sammen. Mens de lå ned, havnede bolden hos Håkon Evjen, som sikkert kunne score sit første mål siden ankomsten til Brøndby i januar.

0-1 i pausen efter en hæsblæsende affære i første halvleg. 

Nordsjælland satte udligningen ind

Og vi skulle kun seks minutter ind i anden halvleg, før vi igen fik drama i kampen. Ernest Nuamah fik for meget plads ved buen, og han kunne sende en klassebold ind til en udligning. Brøndby var stadig i top-seks, som resultaterne stod, men spændingen var virkelig tilbage i forhold til den del. 

Mathias Kvistgaarden fik chancen fra start i stedet for en sygdomsramt simon Hedlund, og få minutter efter udligningen var han igen på jagt i dybden. Han blev taget ned af Nordsjælland-defensiven, men dommer Mads Kristoffer Kristoffersen vinkede afværgende. 

Nordsjælland tog igen ejerskab over kampen, og Jesper Sørensen tyede til bænken, hvor Anis Slimane og Josip Radosevic kom ind i stedet for Håkon Evjen og Joe Bell. 

Billedet var meget det samme, som vi så i starten af kampen. De rød-klædte var konstant i hælene på Brøndbys boldholdere, og Ernest Nuamah var konstant en trussel overfor Brøndbyforsvaret. 

Er du klar til mere drama? Med tre minutter igen af den ordinære tid, begik Mathias Kvistgaarden et straffespark, som blev tildelt efter Var-gennemsyn. Men igen var Mads Hermansen den helt store helt for Vestegnsklubben. Han nappede straffesparket, returen og en retur mere. Den nyudklækkede landsholdsmålmand spillede muligvis sin bedste kamp i Brøndbytrøjen. 

Men imens jubelen stadig ikke havde lagt sig, kunne Ernest Nuamah igen sparke den ind for FC Nordsjælland, og samtidig kom FC Midtjylland foran mod Silkeborg. Brøndby var ude af top-seks. Men midtjydernes mål blev underkendt, og Brøndby var tilbage. 

Det stoppede dog ikke Jesper Sørensens tropper for at gå all in på en udligning. Den kom ikke, det blev til et nederlag i Farum, men Brøndby slap med skrækken takket være sidste uges modstandere fra Silkeborg, som holdt Brøndby inde i de fine selskab. 
Deltag i diskussionen
 • Solz
 • Solz   19. marts 2023   

 • Det var simpelthen ikke godt nok. Katastrofal anden halvleg, hvor vi blev totalt udspillet. Bekymrende!
  11 enige

 • Joblar
 • Joblar   19. marts 2023   

 • Det hold skal lære at spille fremad og få lukket kampene, jeg er sgu skuffet over at vi ikke gør det bedre, og nu var vi piv heldige med Top6, men hvad skal vi i grunden der ??
  4 enige
   
  • Mixt
  • Mixt   20. marts 2023   

  • @Joblar I går var skidt, og meget skal forbedres, hvis vi ikke skal have blæst pandehåret om i nakken i slutspillet - men når vi inden for de seneste runder har slået de hold, der endte som nr. 7 og 8, er det vel helt fair, at vi tager billetten til Top 6.

 • Fuldstændig håbløst at der ikke er en af 5 mand som laver frispark på Nuamah.
  7 enige

 • Mixt
 • Mixt   19. marts 2023   

 • Dejligt at se, hvordan vi sparede kræfter i dag til de hårde kampe, der venter i slutspillet
  1 enig · 3 god kommentar

---

 • Kære venner. Husk nu lige på at vi møder førerholdet på DERES bane af plastik. FCN er dygtige.

  Sgu ikke JS' skyld at vores ELENDIGE efterår har bragt os i en situation hvor vi skal bruge point i sådan en kamp (og det skulle vi så alligevel ikke).

  Efter 5 kampe under JS peger pilen fortsat op, men Rom blev ikke bygget på en dag.

  Landsholdspausen er kærkommen.
  11 enige · 6 god kommentar
   
  • @Marc Johnson hvordan peger den op ??….var den positive angrebsspil eller den formidable taktik eller de fremragende udskiftninger, slimane var jo en ren gamechanger
   2 enige

  Se 4 flere kommentarer
   
  • @Marc Johnson Jeg er sådan set enige med dig. Men, synes stadig han fejler i dag. Over all, er jeg mega glad for Jesper Sørensen.

   Men, synes han burde have reageret for bænken noget før. Bell er lidt rundtosset i dag. Synes han burde have skiftet allerede efter 20 min..
   4 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Zer
 • Zer   19. marts 2023   

 • Hurra for Hermansen - og en laaaaang pause til Wass os så ser vi frem til et bedre forsvar samt mere ro på i spillet
  3 enige

 • Vi blev jo udspillet i dag.

  Nu må det her med Wass på back også stoppe. Spild af hans kvaliteter. Sebulonsen er jo bedre defensivt end Wass.

  Og kan seriøst ikke mene, at Bell bare er så god, at han skubber Wass væk fra midten..

  Bell er jo rundtosset i dag. Og er generelt ikke god til, at følge sin mand ved dybe løb.

  Hvis vi ikke ser Wass på midten eftet landsholdspausen. Så ved jeg sgu snart ikke hvad. Spild af en god spiller.
  10 enige
   
  • @Ville bliv vild ! Jeg er tilbøjelig til at være enig.
   Man taber topfart når man bliver ældre. Det er helt naturligt.
   Men den manglende fart udstiller Wass mere på backen end på midten
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Ville bliv vild ! Jeg er tilbøjelig til at være enig.
   Man taber topfart når man bliver ældre. Det er helt naturligt.
   Men den manglende fart udstiller Wass mere på backen end på midten

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Ville bliv vild ! Spørgsmålet er om han er så god som vi havde forventet han var, og ikke mindst håbet på.. Virkligheden nu er blot at han mod slutningen bliver træt, har flere fejlafleveringer, og nogle på kritiske tidspunkter. Men vil gerne se ham på midten før jeg giver min endelige dom over ham..

  Se 4 flere kommentarer

 • Hmmm…jeg tænker Mads H. som man of the match :-)
  5 enige

---

 • Vores defensiv er bekymrende usikre. Forstår ikke at Rasmus Lauritsen ikke starter inde, er han klar til truppen, så skal han starte inde. En mand med det CV, må da være en forstærkning. Nå lad os glædes over top6 og Mon ik Lauritsen er klar til at styrke vores noget vaklende defensiv.
  2 enige
   
  • Solz
  • Solz   19. marts 2023   

  • @Sunderland Håber bestemt også at vi kan stabilisere forsvaret, når Tshiembe og Lauridsen er ordentligt klar. Forsvaret skal dog også have lidt mere hjælp, da vi ofte bliver presset alt for lang tilbage - i alt, alt for lange perioder.
   2 enige

 • Fint nok med top 6, men ret beset hører vi ikke til der. Vi har ALT for mange spillere der ikke præsterer eksempelvis riveros, bell, idag vallys, wass, ohi som man ikke har et alternativ til osv. og vores nye træner bringer intet som NF ikke har kunnet, man stopper stadig med at spille når man kommer foran, forsvar er lige så ringe som altid. Hans udskiftninger idag var jo helt på månen
  3 enige

 • Meget skuffende kamp. I 1.halvleg var det nogenlunde 50-50, men 2.halvleg er uden tvivl det dårligste jeg har set siden Viborgkampen i efteråret. Det er selvfølgelig et godt hold vi spiller mod, men det var simpelthen ikke godt nok. Nogle af de bærende spillere svigtede, specielt Vallys. Men JS fik slet ikke sat holdet godt nok op til at spille ud af presset fra FCN. Håber det er et problem der kan rettes op med tiden.

  Noget af problemet i 2.halvleg tror jeg bestod i at indskiftningerne gjorde holdet dårligere. Slimane og Rado var helt væk. Specielt Slimane - jeg kan ikke huske en eneste vellykket aktion fra ham. Det er ærgerligt. Sebulonsen var det eneste lyspunkt.

  Men nu skal vi gå benhårdt efter den 3.plads, selvom det ser svært ud. Randers kan vi nok overhale, men Viborg og AGF er mere tvivlsomt.
  5 enige · 1 god kommentar
   
  • Solz
  • Solz   19. marts 2023   

  • @Christian Brøndbyman Enig i hvert et ord. Vi har en den stærkeste trup længe, så det her er bekymrende - specielt det med, at vi har så svært ved at spille os ud af modstanderens pres. Vi skal selvfølgelig gå efter top 3, hvilket også bør være muligt.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer

 • Wass ind på midtbanen efter landsholds pausen , dog så SEB SEB på hb. Det kan simpelthen ikke være anderledes!!!.
  7 enige
   
  • @master bif
   Jeg syntes faktisk Seb Seb har gjort det glimrende de få gange han har fået chancen her i foråret og er derfor ikke bange for at få ham ind fra start også. Derfor Bell skal ud, han nu haft chancen og ikke grebet den, han er simpelten bare ikke god nok til Superligaen, han har desværre ingen top kompetencer. Er udemærket når vi har bolden mest, men det går stadig for langsomt og kampe som den igår der udstilles han. Så Seb Seb ind på backen og Wass op på 6eren.

   Mit sidste ønske er at JS også begynder at kigge lidt efter Oscar Schwartau også.

   Til sommer vil ikke være ked af det, såfremt vi skilder os af med Kvistgården, Bjork, Divkovic, Rado, Anis og Bell og henter en ny 6er og 9er til supplere Ohi.

   Top6 er nået, nu skal vi til at spille vores spil igen og tror derfor også, at det bør gøre at vi kan spille mere frit i slutspillet, og vi bør have en bronzeplads som seriøst mål for sæsonen nu.

   1 enig

---

 • BrianV
 • BrianV
  Betalende bruger
    19. marts 2023   

 • Godt nok klarede vi Top-6. Men vejen dertil denne aften var ren og skær held. (og Hermansen)
  4 enige · 1 god kommentar

 • Lad os starte med ham der Hermansen, han smed lige 10 mill. ekstra på prisen i dag.
  Vi er i top 6.
  Det var det posivtive, fårg en latterlig kamp vi spiller, nu skal vi altså komme ind i kampen, hvordan kan vi igen igen igen og igen spille så naiv en kamp mod FCN ? så presser vi halv hjertet også parkere vi bussen uden vinduer eller døre i så FCN render lige igennem, faktum er vi står igen og kigger fodbold.

  Det er sq trættende at se hvor dårlig vi kommer ud til en kamp vi udmærket kender layoutet på, FCN er ikke nogen overraskelse men alligevel spiller vi og opføre os som det kommer bag på holdet igen.

  Wass er igen katastrofe på højrebacken, han høre ikke til der.
  Bell var igen ufattelig langsom på bolden, jeg savner en 6'er som kan tage bolden og samtidig stå imod fysisk.

  Dommer og VAR tja hvad skal man sige........gider man overhovedet at prøve at forstå VAR og hvad det skal bruges, nej vel.

  Der er meget Jesper Sørensen skal ændre på, jeg sad og så en Niels Fredriksen kamp i dag, alle kæderne var helt ude af balance begge veje.
  3 enige
   
  • @Vainio74 helt enig …og marc J råber nok at jeg skal sove med en om natten, men JS spiller præcis samme spil som NF ingen forskel der og hvornår fatter de at de aldrig nogensinde kan forsvare en kamp hjem, hvilket JS også lovede de ikke skulle
   1 enig

 • Mr.D
 • Mr.D   19. marts 2023   

 • Vi SKAL blive bedre til at være foran!!!!

 • Imponerende, man bliver ved med at prøve at spille den op nede bagfra, når de sad sådan i haserne på os, så snart bolden blev modtaget.
  Det var også ved at gå galt et par gange, så hvorfor fanden ikke prøve med de lidt længere bolde, selvom det ikke behøver være kick and rush, så man får taget lidt af presset af bageste kæde!

  Fortjent sejr til FCN, og vi er hamrende heldige, målet i Silkeborg blev underkendt...marginalerne var på vores side i dag.

  Nå ja, så er der vist ingen tvivl om, at Hermansen var MoM og sikkert også solgt, når næste sæson starter.
  2 enige
   
  • @Nielsen81 der er vel heller ikke nogen andre som spiller bedre end hjørneflaget i dag, så ja Hermansen er klart MoM med flere lysår ned til næste spiller
   1 enig

---

 • Uche
 • Uche   19. marts 2023   

 • Om vi skal være glade for at vi kom i top 6, skal være usagt, men nu er man der, 14 dages landskamps pause, Nu kan træner og spillere spille uden pres og spille frigjort, og dermed
  spille det fodbold som alle ønsker at se uden risiko.
  Men når det er sagt så fejler både træner og spillere i dag
  2 enige · 1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   19. marts 2023   

 • Det centrale forsvar var elendigt og opspillet fra MH det samme, han havde dog mange flotte redninger. Der skal strammes meget op defensivt.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @mp80 Giver dig fuldstændig ret. Rasmus Lauritsen må da være en forstærkning med hans CV og er han klar til truppen så skal han da spille. Hvis Rasmus Lauritsen ikke snart starter inde så det godt nok mærkeligt. Nå lad os nu glæde os til nogle fede kampe mod b.la. gf og fc....

 • Mr.D
 • Mr.D   19. marts 2023   

 • Nå ja, så taber vi til til Nr.1 i SL på udebane. Det kan ikke være en katastrofe.
  Så er der dømt slutspil og forhåbentlig gode kampe og opbygning frem med næste sæson. OG så nå jagten på 3.pladsen være gået ind (også selvom vi nok ikke når den).
  Husk vi lå nr.10 da JS tog over. Ikke så tosset at være nr.6 i dag (bare spørg i Herning, Odense, Aalborg eller Silkeborg).
  1 enig · 1 god kommentar

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    19. marts 2023   

 • Modstanderne har læst os! De tager vores midtbane ud af spillet, og vi kommer til at ligne en flok hovedløse høns indimellem!

  Bell er fin når han får tid og plads, men når markeringerne sidder tæt på ham, går det for langsomt, og hans position er for vigtig og spillet bliver ødelagt!

  JS er nødt til at finde en løsning på dette, kigger man på vores trup ville en Cappis være et bedre bud, hvis ikke der hentes en ny til den position.

  Vallys og Greve kommer også til at lide under Bells' tætte markeringer, da meget af spillet til dem går gennem Bell..
  1 enig
   
  • @19Magic64 der skal hentes en ny 6'er til sommer
   
  • Mogens
  • Mogens   19. marts 2023   

  • @19Magic64 det kunne være spændende at prøve Cappis og Bell på bænken. Jeg kan squ godt lide Cappis og der er mere i ham end vi har set til nu…

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. marts 2023   

 • Bell er bare helt igennem en skrækkelig midtbanespiller, som er reaktiv i alt hvad han tænker og gør. Slimane er den tungeste og langsommeste af alle markspillere i Superligaen og Radosevic er en simpel boldmongol.
  5 enige
   
  • @Saesonkort uhh pas på at sheriffen marc johnson ikke kommer efter dig, han mener at alle der kritiserer holder med fck
   
  • @Saesonkort ville da lige sige at Rado var den bedste af de 3, det siger da lidt om standarden :)

 • Bell skulle have været skiftet ud i pausen og så Wass på midtbanen, så seb kunne komme på backen.
  Underlig dobbelt indskiftning af rado og anis, de er simpelhen så tunge og det var ikke det vi manglede.
  Håber på Lauritsen og Tshiembe efter pausen, er ikke helt tryg ved Vinther.
  Og igen skylder Kvistgaarden et mål og/eller en målgivende aflevering.
  6 enige
   
  • loejf
  • loejf   19. marts 2023   

  • @Ahijado
   Lige præcis den der er så klar og tydelig, at det er ubegribeligt at JS laver den forkerte start hver gang.
   Bell på bænken, SEB på hb, og Wass ind på midten.
   Start nu med det for pokker.
   1 enig

 • Fin 1. halvleg hvor vi spiller lige op med FCN. Havde håbet på vi kunne spille os til et overtag i 2. halvleg, men vi blev i stedet over matchet af FCN. Fedt at vi er i top 6. Nu har vi landsholdspausen til at blive skarpe til de sidste kampe.


---

 • Betalende bruger
    19. marts 2023   

 • Der går ikke mange kampe før vi alle sammen herinde råber ‘Niels Frederiksen raus’!
   
  • @HepHep det tror jeg ikke, men det er ingen forskel på NF og JS
   
  • @HepHep det tror jeg ikke, men det er ingen forskel på NF og JS

 • Chuck
 • Chuck   19. marts 2023   

 • Troede vi var bedre men vi spillede rædselsfuldt. Vi havde intet modsvar.

 • Bliver aldrig træt af at se steinlein skuffet
  1 god kommentar

 • FCN får simpelthen for lidt ros generelt.

  Hold nu op hvor spiller de dygtigt! Det er simpelthen en fornøjelse at se når de spiller sig ud i perioder.

  Brøndby derimod var en helt anden snak, det var til det jævne med pil ned. Jeg havde ikke selv troet på top6, og det kom da også kun i hus med rigelig hjælp. Det er skidt hvor dårligt dee arbejdes under pres.
  1 enig
   
  • @Bastiano ej hvor er du sød jævn med pil nedad, mener nu det var en katastrofe med en laaaaaaaaaaaaaang pil nedad, kun Hermansen der kan være sin præstation bekendt og det er med mega pil opad

  Se 1 flere kommentarer
   

---

 • @Saesonkort Kæft Hermansen er lort på straffe… Hvordan ser din statistik ud nu? ;-)
  1 god kommentar

 • @Saesonkort Kæft Hermansen er lort på straffe… Hvordan ser din statistik ud nu? ;-)

 • Tjae, man er jo ikke rigtig i tvivl om hvorfor Rado og Slimane ikke spiller…
  4 enige

 • Tanken
 • Tanken   19. marts 2023   

 • Den bedste kamp vi nogensinde har tabt....

  Men 1 og det er nok det værste. Før kampen i dag var der en person som stod i capotårnet. En fan i alpha trøje snakkede med ham og de gik begge videre. Jeg kan hverken sige hvad der er sagt eller hvad planen er, men det ser ikke godt ud fra den (orange) gruppe. Helt ærgerligt tror jeg det er en person som har forklaret pointen for orange. Det er fair. Men det er reelt et dårligt syn

  Kampen er skidt. FCN rammer os hele vejen. De er klart de bedste og vi skal være glade for offside i Jylland.

  Nu skal vi spille vores bedste spillere næste sæson


---

 • Tanken
 • Tanken   19. marts 2023   

 • Den bedste kamp vi nogensinde har tabt....

  Men 1 og det er nok det værste. Før kampen i dag var der en person som stod i capotårnet. En fan i alpha trøje snakkede med ham og de gik begge videre. Jeg kan hverken sige hvad der er sagt eller hvad planen er, men det ser ikke godt ud fra den (orange) gruppe. Helt ærgerligt tror jeg det er en person som har forklaret pointen for orange. Det er fair. Men det er reelt et dårligt syn

  Kampen er skidt. FCN rammer os hele vejen. De er klart de bedste og vi skal være glade for offside i Jylland.

  Nu skal vi spille vores bedste spillere næste sæson


 • Tanken
 • Tanken   19. marts 2023   

 • Den bedste kamp vi nogensinde har tabt....

  Men 1 og det er nok det værste. Før kampen i dag var der en person som stod i capotårnet. En fan i alpha trøje snakkede med ham og de gik begge videre. Jeg kan hverken sige hvad der er sagt eller hvad planen er, men det ser ikke godt ud fra den (orange) gruppe. Helt ærgerligt tror jeg det er en person som har forklaret pointen for orange. Det er fair. Men det er reelt et dårligt syn

  Kampen er skidt. FCN rammer os hele vejen. De er klart de bedste og vi skal være glade for offside i Jylland.

  Nu skal vi spille vores bedste spillere næste sæson


 • Tanken
 • Tanken   19. marts 2023   

 • Den bedste kamp vi nogensinde har tabt....

  Men 1 og det er nok det værste. Før kampen i dag var der en person som stod i capotårnet. En fan i alpha trøje snakkede med ham og de gik begge videre. Jeg kan hverken sige hvad der er sagt eller hvad planen er, men det ser ikke godt ud fra den (orange) gruppe. Helt ærgerligt tror jeg det er en person som har forklaret pointen for orange. Det er fair. Men det er reelt et dårligt syn

  Kampen er skidt. FCN rammer os hele vejen. De er klart de bedste og vi skal være glade for offside i Jylland.

  Nu skal vi spille vores bedste spillere næste sæson


 • Turbo
 • Turbo   19. marts 2023   

 • Der var ikke mange der kunne være sin insats bekendt. 3 ud af 4 i det forsvar forsvare sygt dårligt. Alves var den eneste der gik hårdt i duellerne. Få nu seb ind på den højre back. Wass har ikke været særlig god. Blas skal stoppe med at skyde på mål hele tiden. Han kan ikke ramme. Mads skal stoppe med at være så sindsyg god. For så bliver han bare solgt. Hold kæft han er bare klasse.
  2 enige

---

 • Kjr
 • Kjr   19. marts 2023   

 • Forklar mig lige hvorfor Brøndby ikke skal gå efter udligningen ved 2-1 til sidst!! Kommentatorerne kalder det en fejl, at Brøndby ikke bare tager det roligt, da de jo er i top 6 pga 3-3 stillingen i Silkeborg.

  Desuden lyder det til på interviewet med Ohi, at de blevet kaldt frem og så tilbage!! Hvorfor kaster vi ikke alt ind på en udligning?
  2 enige

 • Burde være lykkelig over top 6, men skuffelsen over præstationen er svær at ryste af sig. Der var desværre klasseforskel på dem og os. Det var en stor overraskelse for mig, at vi med vores nye fodboldspillende hold i den grad lignede et bundhold i størstedelen af kampen. Kun Mads holdt niveau og ligner snart en 100 mill keeper. Der skal bare helt andre boller på suppen før vi har noget som helst at udrette i top 6.

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    19. marts 2023   

 • Tydeligt, at holdet mangler at bliver spillet sammen.
  Nu er top 6 sikret, nedrykning ikke en risiko, så vi har 10 gode træningskampe, til at finde den bedste opstilling. Så kan sommerpausen bruges på at spille en ekstra venstreback og 6’er ind på holdet.

  Og FCK ligger stadig nr. 2.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner