Brøndby - Lyngby, optaktstråd

Skrevet af Broder Salsa, 30. november 2020

Rundens resultater har udviklet sig således, at hvis Brøndby vinder i aften, så ligger vi altså nummer 1! Og som en ekstra bonus, så er der vist udbetaling af TV-penge efter denne runde hvor nr. 1 selvfølglig får mest. Dagens modstandere er super dårligt kørende og har ikke engang vundet en kamp endnu. Det vil derfor være ægte Brøndby-stil ikke at kunne vinde aftenens kamp. 

 

Aftenens startopstilling forventer jeg bliver som følger:

 

Schwäbe

Rosted - Maxsø - Jung

Bruus - Frendrup - Radosevic - Jobbe - Bjur

Pavlovic - Uhre

 

Never change a winning team og disse 11 har vundet de to seneste kampe. Jeg kan ikke se nogen grund til at skifte nogen ud. 

Der er selvfølgelig det evige spørgsmål med Radosevic, men jeg synes han har spillet sig gevaldigt op de senste par kampe. Ideelt ville jeg have Frendrup som 6'er, men jeg må indrømme, at NF og Co har fundet en fin konstellation med både Frendrup+Rado på banen hvor de supplerer hinanden godt. Der ligger helt klart nogle aftaler på de tre midterste pladser som gør godt for holdet lige nu. 

Alternativt skulle vi sætte Vigen ind som 8'er, men han er næppe klar til mere end blot et indhop i 2. halvleg. Slimane håber jeg meget at se i aktion i aften. Det er ligaens dårligst hold, vi spiller hjemme, de vil sandsynligvis stå en anelse dybt = gode forudsætninger for Slimane. Og han har brug for at mærke, at han er med på holdet... Ellers kommer han jo aldrig igang igen. 

Ulempen ved ovennævnte opstilling er Lyngbys indstilling til kampen. Jeg forventer ikke at de vil stå decideret dybt hele kampen igennem, men de vil formegentlig gøre det en del. Så i det opbyggende spil og når der skal kreeres chancer, der er Rado naturligvis desværre ikke i sit es. Og spørgsmålet er, hvor meget arbejde vores 6'er egentlig får i denne kamp. Er det så ikke bedre at sende Rado på bænken hvis vi - som forventet - alligevel har bolden mest? Måske, men jeg synes vi skal forsøge at ride videre på bølgen efter de to seneste sejre med netop denne opstilling. 

Resten af pladserne forventer jeg ikke meget diskussion om. 

 

Lyngby

Lyngby spiller 4-3-3 og det tror jeg passer os meget fint. Offensivt skal vi selvfølgelig passe på deres kanter hvor Gammelby bl.a. er. Hvis Lyngby kommer hurtigt afsted, så vil der naturligt være meget plads bag vores wing-backs - og det kan de udnytte fint med en 4-3-3 hvis de spiller bredt. Hvilket jeg forventer de gør. Vi skal være vågne i disse situationer, for hvis Rosted eller Jung bliver nødt til at trække udad, så bliver Maxsø stort set isoleret med Emil Nielsen. Og så er der muligheder for Lyngby. Lyngby spiller ok direkte, så der kan jeg godt være en anelse nervøs. Men jeg forventer ikke at det vil have afgørende betydning. Dertil skal vi simpelthen være stærke nok. Også selvom Lyngby så skulle vælge at tromle frem med hele kavaleriet af midtbanespillere, så efterlader det bare meget plads den anden vej til en BIF-kontra. Og der er vi meget stærke.

Jeg forventer derfor at Lyngbys tilgang vil være af mere afventende karakter. Simpelthen fordi det vil være for risky, mod BIF, hvis de giver for store kontrachancer imod sig. Men hvis de har set nogle tidligere BIF kampe, så kan der godt være noget at hente i at stresse og overraske Brøndby-spillerne. Jeg forventer dog at Brøndby kan spille sig ud af det hvis Lyngby pludselig er aggressive fra start. Også selvom Rado er med.  

Vi skal holde øje med Victor Torp. Han scorede senest direkte på frispark mod Horsens og har selvfølgelig et fremragende spark. Han har gjort det rigtig godt for dem denne sæson. Han ligger på venstrekanten mens Marcel Rømer ligger og fordeler spillet centralt. Jeg håber at Frendrup (som 8'er) kan være tilpas irriterende overfor ham, så han ikke får mulighed for at diktere Lyngbys offensiv. 

 

Brøndby

Lyngby ser bestemt ikke gode ud på dødbolde og ved indlæg. I de to seneste kampe har de indkasseret på hjørnespark og især mod AGF fik de et hav af store chancer imod sig på netop dødbolde og indlæg. Så det er noget jeg håber Brøndby vil kunne lukrere på. Og så vidt jeg kan forstå, så er Frederik Winther ikke med. En klar fordel for BIF. Med Uhre og Pavlocvic i front så har vi både en opspilsstation og en hurtigløber. Det tror jeg vil kunne gøre ondt på Lyngby.

Med kun Jobbe som "kreativ" på Brøndbys midtbane, så er det selvfølglig en udfordring hvis de får lukket ham ned. Men Frendrup har vist sig at være en rimelig god 8'er, så forhåbentlig kan han få flyttet nogle gode bolde ud til vores wing-backs og skabe en situation ad den vej i stedet. 

Vi har de seneste par kampe spillet meget imod 3-mands forsvar. Så det bliver faktisk lidt spænedende at se, hvordan det bliver mod Lyngbys 4. Det vil alt andet lige betyde mindre plads for vores offensiv, men så frigiver det også noget mere plads for os at etablere spillet i. Spørgsmålet er så, om vi kan løse denne opgave. Det er ikke just noget BIF er eksperter i, men mon ikke de kan finde rummene alligevel. Og hvis Lyngby så står dybt, og der ingen løsninger er, så er det altså tilladt for Frendrup/Jobbe/Bruus/Bjur at afslutte udenfor feltet. Thomas Mikkelsen står fint, men han er bedst på klods hold. Og han er ikke så lang, så ud i siden med de afslutninger. 

 

Lyngby har nogle gode spillere, men jeg forventer ikke andet end en sejr i aften. Jeg overvejer dog at tage en skridtbeskytter på, for når alt taler for en Brøndbysejr, så ender det ofte i bollespark. Men tipper 3-0. 

 

Hvad tænker I om kampen? 
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    30. november 2020   

 • Det er i kampe som denne, at vi kan se hvem vi kan regne med og hvem vi ikke kan regne med, når det blæser op.
  1 enig

 • mp80
 • mp80   30. november 2020   

 • Rado bør få en pause for at gøre plads til Børkeeiet, ellers er der ingen grund til at ændre det store.
   
  • @mp80 Den ændring vil ikke gøre mig det store, men synes Rado bør belønnes for de to seneste præstationer.
   1 enig

 • Joblar
 • Joblar   30. november 2020   

 • Jeg håber bare så meget at vi ikke snubler i aften, vi har fået en gylden mulighed for at hente lidt på vores konkurrenter, og det SKAL udnyttes, noget vi ikke har været specielt gode til tidligere, så 3 point og så ser det godt ud, også set i lyset af det tilbageværende kampprogram, håber så meget på en sikker sejr i aften.
   
  • @Joblar Ja, vi har AGF ude i næste runde. Det kan meget vel blive et nederlag. Og så Sønderjyske hjemme som lammetævede os senest i Haderslev.

   Kampen i aften skal bare vindes. Så kan vi tåle et nederlag i Aarhus.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer

 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    30. november 2020   

 • Bana skræl #1


KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021