Brøndby sled og slæbte sig til et point i Herning

Skrevet af Daniel Mads Jensen, 18. juni 2020

At møde Superligaens tophold på udebane er nok ikke en opgave, som mange ville se frem til med stor optimisme. Der var da også en del Brøndby-fans, som på de sociale medier havde givet udtryk for, at de forventede en ordentlig afklapsning.

Men Brøndby gik til opgaven med masser af vilje, og fra start holdt de FC Midtjylland fra de helt store chancer – faktisk var det ikke engang for alvor tæt på, at de kom frem til noget.

Omvendt var Brøndby, ligesom i søndagens kamp mod AGF, ikke for alvor gode til at håndtere boldbesiddelsen, og derfor var det småt med chancer i kampens indledning.

Flere farlige chancer

Det var dog de blå-gule, der kom frem til den første farlige afslutning, da flot kombinationsspil gav en åben skudchance til Simon Hedlund fra kanten af feltet. Svenskeren trykkede af, men Jesper Hansen havde ikke problemer med at bokse skuddet væk.

I den anden ende var det midtjydernes venstre back, Marc Dal Hende, der første gang blev farlig for hjemmeholdet, da han sætte hælen på et fladt hjørnespark, men heller ikke denne gang kom keeperen for alvor i problemer.

Et par minutter senere tog Anders Dreyer så chancen langt ude fra, og hans langskud havde god retning mod målhjørnet, men Schwäbe var ude i fuld længde og parere.

I den anden ende savnede Brøndby stadig ofte lidt initiativ, men syv minutter før pausen var det alligevel tæt på, da Andreas Bruus brugte sin enorme speed til at løbe en dyb stikning op på baglinjen. Efter lidt småspil blev bolden lagt til rette for Josip Radosevic, som trykkede resolut af, men bolden sejlede en halv meter over mål.

Fire minutter før pausefløjt kom så kampens absolut største chance. Marc Dal Hende rev sig fri ved bagerste stolpe efter et hjørnespark, hvor han headede bolden på tværs. Bolden var ikke en meter fra målstregen, da Sory Kaba kom flyvende, men den lange angriber var et par centimeter for kort, og bolden fortsatte forbi målet.

Holdene gik til pause uden scoringer, men det var førerholdet bestemt ikke tilfredse med, og i starten af anden halvleg blev der lagt et massivt pres og talrige indlæg mod Brøndbys felt. Men anført af en stærkt spillende anfører Maxsø fik Brøndby-spillerne holdt midtjyderne fra de helt store chancer, og presset aftog langsomt.

Mens Brøndby i søndags spillede en dræbende kedelig og dårligt udført kamp, som nærmest ikke kunne andet end ende 0-0, så var dagens kamp langt mere underholdende og velspillet, selvom de helt store chancer udeblev, og man sad aldrig med følelsen af, at et mål var fuldstændig udelukket.

Voldsomt pres på Schwäbe

Et kvarter før tid var målet da også uhyre tæt på, da Sviatchenko fik forlænget et langt indkast til Lasse Vibe, som sled sig foran Andreas Bruus og stødte bolden mod mål, men Marvin Schwäbe var lynhurtig og fik vippet bolden forbi mål.

FC Midtjylland pressede virkelig Brøndby IF helt i bund i kampens slutfase, hvor gæsterne næsten stod med alle mand omkring eget felt og clearede, mens midtjyderne hele tiden fik tilspillet sig hjørnespark eller indkast, som de kunne forsøge at blive farlige på.

Indskiftede Ronnie Schwartz var tæt på at sende bolden over Schwäbe med ni minutter igen, men den røg også over mål, og Anders Dreyer sendte kort efter bolden på stolpen. Der var virkelig trængsel i Brøndby-feltet i denne periode.

Men Brøndby slap med skrækken og kan tage hjem til Vestegnen med et hårdt tilkæmpet point.

Søndag skal de blå-gule igen i aktion mod et af topholdene - denne gang er det FC København, der gæster Brøndby Stadion.
Deltag i diskussionen
 • Klart forbedring under nogle svære vilkår. Frendrup bedste spiller. Han ejede den midtbane og skal ikke ud på bænken igen. Rosted igen udfordret af sit forkerte ben, men stod godt på banen. Maxsø med kæmpe overblik. Hedlund var ikke god med bolden men han tog mange defensive løb. Alt i alt klart godkendt indsats. Kan vi få point igen mod PSE, ser det hele lidt mere optimistisk ud.
  3 enige
   
  • @BIF til jeg dør Enig mht Bruus - gerne ham og Mensah på WB på søndag.
   
  • Tanken
  • Tanken   18. juni 2020   

  • @BIF til jeg dør Han er ekstremt hurtig, men nok i den spinkle ende. Normal højde og primært offensiv. Men jeg tror det er mere han generelt ikke vil have U19/20 spillere ind i truppen. De skal altså helt op før de komme i truppen. For mig at se er det en fejl, men man kan lave et argument for hvorfor det giver mening
   
  • @BIF til jeg dør Gammelby skal heller ikke bedømmes på venstre wing back, han har kun spillet der i mangel af bedre.
   
  • @BIF til jeg dør Jeg er helt enig i han varmer bolden for meget, og i kampen mod Fcm blev der spillet alt for meget baglæns! Synes han har vist, han kan være farlig når han går ind i banen og skyder, og han slår også fine indlæg, så hvorfor han spiller med håndbremsen trukket, kan man undrer sig over.
   1 enig

 • mp80
 • mp80   18. juni 2020   

 • Bruus klart bedste i dag, hvor Mraz og Hedlund intet havde at komme med. Schwäbe stod endnu engang en klasse kamp.
  1 enig

 • Synes helt sikkert det er godkendt i dag. Holder dem næsten fra chancer en hel kamp. FCM er altid farlige på dødbolde så sådan er det bare, men igen igen er offensiven haltende.. der skal bare knokles på nu og trænes på opspillet og indlæg.. defensivt var det klasse i dag. Rosted havde lige et par svipsere.. Bruus gør det rigtig godt i dag. Frendrup er bare en stjerne inde på den centrale midtbane.. i øvrigt synes jeg at vi skal sparke mere på mål! Også udefra..
  3 enige

 • Shit Frendrup er god! Er jeg den eneste der oplever ikke at kunne se debatbeskeder på min computer?
  1 enig

 • Skovbo
 • Skovbo   18. juni 2020   

 • Fin indsats Boys-vi holdt nullet .stærkt af Frendrup-fremtidens midtbanedynamo.Rado godkendt-Bruus også en god indsats-sikke et raid op af sidelinjen-og Maxsø-dejlig rolig og godt overblik.Lidt sløj offensiv-især Hedlund.
  2 enige
   
  • Betalende bruger
     18. juni 2020   

  • @Skovbo Hedlund er mentalt på bryllupsrejse. Jobbe og Mraz bør afprøves som startere. Måske i en 3-4-3 med Bjur i højre side. De 3 bør kende hinanden fra reserveholdet. Bedre end deres indbyrdes forståelse med Hedlund. Desuden stod der i en artikel her på 3point om Bjur's forlængelse at der var lagt en plan for noget mere spilletid for gradvist at integrere ham på holdet. Til nu ser det ud som om planen går ud på at holde han ude af holdet. Ellers rigtig god indsats af Skipper, Bruus, Vigen, Maxsø men med Frendrup som den helt store profil. Specielt at en 19-årig defensiv midtbanespiller skal være profilen på et BIF-hold. OK faktisk var Sæbe igen på et rigtig højt niveau. Vild reaktion på Vibes forsøg med armen.
   2 enige

 • Joblar
 • Joblar   18. juni 2020   

 • Utroligt at det stort set var samme spillere som mod GF, mange fine præstationer Maxsø, Bruus, Gammelby, Frendrup, Marwin - i dag tør vi spille bold, ok kombinationsspil, vi tør spille os ud af det første pres, aggressive over hele banen, så mangler de sidste afleveringer lige i offensiven, men i dag var der sgu en tegning til noget, og så holder vi nullet - klart godkendt af stort set alle mand.
  2 enige

 • Tanken
 • Tanken   18. juni 2020   

 • 0-0 igen, men jeg sidder med en helt anden følelse end jeg gjorde i søndags. Nok kommer vi ikke til så meget offensivt, men jeg synes vi viser vi har en offensiv plan. I dag er FCMs forsvar bare bedre end vores angribere, men det tror jeg godt vi alle ved er realiteten. Vi er heldige i nogle situationer, men jeg synes vi står godt defensivt igen. Maxsø viser igen klasse, men jeg vil især fremhæve Skippers defensive indsats. Han har en fejl i 1. halvleg, som han selv fuldstændig sikrer selv igen. At han ikke kommer på tynd is, og står godt er bestemt noget at tage med efter hans kamp mod Hvidovre. Godt arbejde! Det er dog igen tydeligt vi ikke kan spille bolden frem. Specielt Rosted har problemer og Jung skal spille der på søndag. Midtbanen var meget mere mobil offensivt, specielt i 1. halvleg. Har vi det med og bygger lidt på skal vi nok blive farligere end de sidste to kampe. Defensivt ejer Rado og Frendrup den centrale del og det viser sig igen at være vigtigt. Begge to matcher en meget fysisk FCM midtbane fuldstændig og det skal vi helt sikkert bygge videre på. Uden dem og det havde vi aldrig holdt 0'et. Angriberne kommer ikke til meget, og har det svært. Jeg ser dem ikke som gode nok, herunder skuffer Hedlund igen. Jeg vil ikke lægge alverden i det når man møder FCM, men de er ikke gode nok og der skal ske et eller andet, hvis vi har større ambitioner næste sæson. Jeg synes specielt vi skal lægge stor vægt på vi har holdt 5 clean sheets I 8 kampe i 2020. Det viser vores høje defensive niveau, som vi blandt andet ser i dag, og det skal være grundstenen til det næste mesterskabet. Man skal huske forsvaret vinder mesterskaber, og jeg synes vi faktisk viser vi er gode, i hvert fald for det meste. Hvis der skal være lidt malurt er det Gammelby. Han fungerer bare ikke som VB. Ser man ham i forhold til en Bruus, som jo bør være væsentligt dårligere taget alt i betragtning er han ikke engang tæt på Bruus' niveau. Gammelby bliver nødt til at spille derude indtil Mensah er klar igen, men det viser hvorfor vi aldrig skal være så tynde på venstrebenede spillere Jeg søgte i dag udelukkende forbedringer fra de sidste kampe, men jeg synes faktisk vi er bedre end jeg forventede over hele linjen. Kan vi bygger ovenpå til de næste kampe står vi fint frem mod næste sæson. Og så må man se om man kan få det offensive med.
  6 enige · 3 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   18. juni 2020   

  • @Tanken jeg er enig i det meste, men syntes faktisk Gammelby gæst det rigtigt godt i dag holder godt fast i bolden, udfordre og er på passelig defensivt, i min optik en af hans bedre kampe, men i dag turde han ligesom resten af holdet meget mere og nød sig til for hinanden
   2 enige
   
  • Betalende bruger
     18. juni 2020   

  • @Tanken Når Mensah er klar kunne det være fristende at prøve med Gammelby i angrebet. Han er ikke bange for at drible og han er slet ikke nogen dårlig dribler. Ud over det sparker han rigtig godt med begge ben. Han var angriber som ungdomsspiller så det er jo ikke uvant for ham selv om det er nogle år siden. Når tingene ikke kører skal posen ind imellem rystes.
   3 enige
   
  • Tanken
  • Tanken   18. juni 2020   

  • @Joblar Det er rigtig han holder på bolden, men det synes jeg faktisk er en del af problemet. Han trækker farten totalt ud af spillet hver eneste gang han har bolden. Men det er også tydeligt han skal gøre alt omvendt i forhold til hvad han er vant til, og det er ikke lette vilkår
   
  • Tanken
  • Tanken   18. juni 2020   

  • @Dansplast Gammelby i angrebet må da siges at ryste posen. Jeg tror ikke på han er svaret i angrebet, og så egentlig hellere vi enten skiftede til 3-4-3 med Bjur eller satsede mere på en Kvistgaarden eller bare hentede en anden spiller før man sætter Gammelby i angrebet. Der synes jeg ikke han har vist sig farlig nok,
   
  • @Tanken Bjur, Kvistgaarden og 3-4-3 sker ikke på denne side af sommerpausen. Jeg synes faktisk det kunne være ret sjovt at se Gammelby i front, som Joblar foreslår. Det kommer ikke til at ske, men der sker jo heller ikke ligefrem meget med Uhre og de andre angribere for tiden. Gammelby har uden tvivl teknik og et godt spark
   
  • Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @Tanken Det er mest fordi angrebet (især er jeg skuffet over Hedlund, han forsøger altid med hold og tå med dårligt resultat til følge) absolut intet har vist de sidste par kampe. Gammelby har som vi alle ved været rigtig dyr. Alt er selvfølgelig relativt, jeg mener, fcm har givet 22 millioner for Kaba som i min optik er en del dårligere og mindre produltiv end Mraz.
   
  • @Dansplast første tanke er det et klart nej, men man ved aldrig, jeg husker en Championship klub der brugte deres back som angriber det gik rigtig fint, kan dog huske hvilken klub
   
  • Tanken
  • Tanken   19. juni 2020   

  • Nu var det faktisk eksempler på ting jeg ville se før Gammelby i angrebet. Men jeg tror jeg er lidt for konservativ i den forstand til jeg synes det er nogen god idé før det har vist sig at være det

 • Ivan
 • Ivan   18. juni 2020   

 • Så gælder det hjemmebane mod FCK. Med samme ydmyge og disciplinerede tilgang kan vi overraske igen. Vi kan få Gammelby på sin rette plads hvor han kan gøre det endnu bedre og Jung på venstre. Ellers samme startopstilling. Til gengæld kan det nok blive nødvendigt med lidt. hurtigere udskiftninger da mange må formodes at være trætte. Hvor er det dog dejligt at se hvordan de unge som Frendrup, Bruus, Skipper og Slimane gør det godt. Hvis nu bare Vigen og Tibbling kunne steppe op kunne vi blive svære at bide skeer med.
   
  • Chuck
  • Chuck   18. juni 2020   

  • @Ivan Jung skal ikke spille wb men i forsvaret. Det er der vi får mest ud af hans spil med bolden.
   4 enige
   
  • Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @Chuck 100% enig.

 • Chuck
 • Chuck   18. juni 2020   

 • Frendrup var her og der og allevegne. Fantastisk kamp af ham. Og lad nu Skipper fortsætte i forsvaret. Han skal spille kampe for at udvikle sig endnu mere. Hermansson bliver aldrig bedre så han skal sælges.
  1 enig
   
  • @Chuck Jeg synes faktisk HH har gjort det overraskende fornuftigt i 2020 med Maxsø og Jung som makkere. Jeg er enig i at han åbenbart aldrig bliver bedre, men hvis han er billig i drift, så ser jeg ingen grund til at sende ham afsted bare fordi man vil prøve noget nyt. Så kan Skipper/Kabongo sluset ind i 2020/2021
   
  • Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @Broder Salsa Men HH skal ikke spille i 3-backkæden. Skipper er langt stærkere i duellerne ude i siden hvor HH næsten hver eneste gang bliver overspillet når modstanderne trækker mod baglinjen.
   
  • @Dansplast Jeg er uenig i at Skipper er langt stærkere i duellerne. Det synes jeg er en af HH's styrker. Skipper gjorde det udemærket i går, men der var også 100% fokus på at forsvare. Så snart BIF begynder at satse offensivt, så tror jeg vi får se usikkerheden hos Skipper igen. Misforstå mig ikke, jeg vil gerne have Skipper bliver bedre, jeg synes bare det er for tidligt at slippe HH og bare overlade det til Skipper/Kabongo.

 • Jeg så en stærk indsats og synes man skal forlænge med Schwäbe hvis det er muligt, jeg synes han begynder at vise at han kan redde point til os. Defensivt stod vi rigtig godt og får holdt nullet for anden kamp i træk mod et Top 6 hold.
  3 enige
   
  • @TonyE-J Jeg er 100% enig i at en forlængelse med Schwäbe vil være rigtig fornuftigt! Mange glemmer, at han stadig er en ung målmand som stadig udvikler sig. Hvis Schwäbe vil være eneste tysker i truppen, og han kan lide at være i Brøndby, så forlæng den aftale asap!
   2 enige

 • Vi kommer til at stå stærkt på søndag hjemme med 3000 tilskuere mod FCKs 0. Med Jung til som venstre stopper Rosted over til højre Mensah klar til venstre WB Bruus til højre så kan vi virkelig godt står distancen. Kunne da være fedt at kunne holde nullet endnu engang
  1 enig

 • God gejst og mange gode præstationer. Men jeg mindes ikke i mine 30 år som Brøndby fan, en så ringe spiller som Gammelby...helst basale afleveringer, og han mangler total spilforståelse og evnen til at placere sig. jeg korser mig uge efter uge. Lad nu Skipper starte inde og så smid Jung ud som venstre VB....Det vil også gøre vores offensiv bedre
   
  • Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @Fuld fart frem Nej, Jung skal ikke være vb. Han skal ind i midterforsvaret. Desværre for Rosted må det være ham der skal på bænken for den 3. plads tilhører Skipper.
   
  • @Dansplast Helt enig i at Jung gør det godt i midterforsvaret. Men det kan ikke passe at vi skal have en spiller som Gammelby i startopstillingen. Han er jo decideret ødelæggende for vores spil
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @Fuld fart frem - er enig i, at Gammelby ikke gjorde noget væsen af sig. Han står jo helt stille og venter på bolden, når han bliver spillet. Men hvis du mener at han er den ringeste spiller i 30 år, har du allerede glemt Offside-Ant.

 • At vi mangler en venstre benet wing, ved vi alle. Men vi lider også under at vi ikke har en egentlig playmaker, som kan fodre vores angribere, glæder mig til at se om Corlu kan løfte den opgave..
  1 enig
   
  • Betalende bruger
     19. juni 2020   

  • @TibblingLove Så sandt som det er skrevet.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER