Gå til Livecentre
LIVE LIGE NU...
Ibrox
 • Rangers FC

  Rangers FC logo
 • 0 - 0
 • Brøndby IF logo

  Brøndby IF

 
...


Brøndby tabte knebent og er ude af Champions League

Skrevet af Simon Lindgren Hansen, 38 min. siden

Brøndby skulle onsdag aften spille en ekstremt vigtig kamp mod FC Salzburg i håb om at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet. Sidste sæsons danske mestre kunne derfor glæde sig over at have en masse spillere tilbage fra coronakarantæne. Midtbanemanden Josip Radosevic var allerede tilbage i lørdagens kamp mod OB, men nu havde Niels Frederiksen også Thomas Mikkelsen, Sigurd Rosted, Christian Cappis, Mathias Greve og Tobias Børkeeiet til rådighed igen. Både Mathias Greve og Tobias Børkeeiet havde sågar også fundet vej til startopstillingen.

Kampen startede ligesom i Salzburg med en hurtig scoring. Denne gang var det dog Salzburg, der efter fire minutter via en lang aflevering til angriber Benjamin Sesko, bragte sig på 1-0. Brøndby havde nu en endnu større opgave foran sig, da de som minimum skulle score to mål. Der gik dog ikke mere end fem minutter efter scoringen til 1-0, før det blev værre for de blå-gule. Amerikaneren Brenden Aaronson udnyttede en opspilsfejl i Brøndbyforsvaret og sparkede bolden ind til 2-0.

Brøndby havde dog ikke helt mistet modet. Efter 12 minutter blev et hovedstød fra Mathias Greve afvist på stregen af en Salzburg-spiller. Modsat kampen i Østrig, var Brøndby meget bedre med spillemæssigt og fik sat nogle fine angreb sammen. Dog uden at kreere de helt store målchancer. Det lignede et Brøndbyhold, der stadig troede på, at de kunne skabe et godt resultat. Bedst som fansene på Brøndby Stadion kunne se, hjemmeholdet havde et lille overtag i spillet, reddede Andreas Maxsø på stregen, efter Karim Adeyemi havde sat Mads Hermansen med en dribling. Få minutter senere fløjtede kampens dommer til pause. Det var en 1. halvleg, hvor Brøndby var rigtig godt med i kampen og havde bolden en del. FC Salzburg var dog uhyre effektive på sine målchancer. Brøndby gik derfor til pause bagud 2-0 og skulle levere en anden halvleg ud over det sædvanlige.

2. halvleg startede med et hårdt tryk fra Salzburgs side. Et tryk som Brøndby havde meget svært ved at komme ud af. Efter ti minutters spil i anden halvleg havde Brøndby mere held med at spille sig ud af det pres, som Salzburg havde fra halvlegens begyndelse. 15 minutter inde i anden halvleg fik anfører Andreas Maxsø dog hele stadion til at gynge, da han på et indlæg, som Kevin Tshiembe fik dirigeret tilbage i feltet, headede en reducering til hjemmeholdet i nettet.

Scoringen gav Brøndby mere blod på tanden til at jagte endnu en scoring. Brøndbyholdet havde overtaget kontrollen af kampen, samtidig med, at Salzburg havde trukket sig længere tilbage på banen og forsøgte at lukrere på nogle hurtige omstillinger. Da der manglede seks minutter af den ordinære spilletid, forsøgte Brøndbytræner Niels Frederiksen at smide Sigurd Rosted ind i stedet for Morten Frendrup. Rosted skulle dog ikke ind på sin foretrukne position. Han kom ind i angrebet i håbet om, at han kunne vinde nogle dueller.

Brøndby fik dog ikke lagt det pres, som Brøndby Stadion havde håbet på, og efter fire minutters tillægstid, fløjtede kampens dommer opgøret af. Brøndby tabte opgøret 2-1 (4-2 samlet), og klubben må tage til takke med at spillet gruppespil i Europa League.
Deltag i diskussionen
 • Set fra en udelukkende sportslig betragtning er vi bedre matchet til at være det tynde øl i Euro league fremfor slagtekvæg i CL. Men det kunne måske have set anderledes ud, hvis man havde lagt en anden strategi. Som fan føler jeg, at ledelsen har solgt denne unikke CL mulighed lang tid inden kampen overhovedet blev spillet. Vi er danske mestre og lysår fra spillemæssigt at kunne matche et hold fra Østrig. De spillere der ikke spillede fast i foråret, men som grundet manglende indkøb spiller nu, er bare ikke dygtige nok. Det kan alle se. Har du stadig is i maven CV?
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Kristianbs du er med på at alle de spillere vi har mistet fra guldholdet - Lindstrøm undtaget - blev tilbudt forlængelser?
   Og at BIF havde underskud før Corona?
   Og at JBA har ledt med lys og lygte efter nogen der vil gå ind og investere i BIF for at løfte klubben væk fra underskud?
   Kunne det være at CV og Jan prøver at få den engangssum vi har fået til at række længst muligt?
   4 enige · 5 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

 • Alle troede vi skulle ha' en kæmpe røvfuld, vi taber 2x2:1 bedre end mange havde gættet på inden.

  Vi er pisse uheldige, og mangler kvalitet de første 10 min. i dag, ellers tror jeg vi kunne ha' rystet Salzburg!

  Jeg vælger at glæde mig over et gruppespil i Europa League, og nogle unge spillere der har fået uvurderlig erfaring i ChL.

  Grunden til at vi stadig kan presse Salzburg i perioder i begge kampe, er at der stadig er fundament i holdet, tænk på hvor decimeret vi var i første kamp!

  Når vi får den ene eller 2 forstærkninger vi næsten er blevet lovet, og holdet er spillet sammen igen, er vi tilbage på et niveau vi alle kan glæde os over!!

  Har set flere kritisere Hermansen, hvilket jeg ikke synes er sagligt, han er kun 21 og allerede valgt til MOM flere gange allerede, han skal nok vise niveauet...

  8 enige · 3 god kommentar
   
  • @19Magic64 så nu er vi blevet en klub hvor man er glad for at tabe så lidt som muligt ?..sikke en vindermentalitet....og nej vi var ikke pisseuheldige men tværimod skide heldig med ikke at få en snitter af de store og red bull havde 110 % styr på den kamp hvilket er grunden til at vi fik lov at spille lidt med.

   Hermansen tja hvad skal man sige, muligvis bliver han god en dag men en 21 årig urutineret gut skal ikke stå i en afgørende CL kamp, hvilket hans præstation idag tydeligt beviste.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 13 flere kommentarer
   
  • Solz
  • Solz   26. august 2021   

  • @19Magic64 Vi har da på ingen måde været uheldige. Vi har et fint hold med store udviklingsmuligheder, men vi har pisset starten af superligaen væk ligesom den mikroskopiske chance for Champions League. Vi har haft et historisk ringe transfervindue, hvilket er et faktum. Vi kan muligvis stadig nå at redde sæsonen, men noget er gået grueligt galt siden vi skulle vente så længe på afløsere for nogle af de etablerede vi mistede. Og der mangler stadig en del. Heldigvis er CV bevidst om dette. Men vi har fejlet og har ikke været specielt uheldige, selv om vi da nok havde fortjent lidt flere point i superligaen.

   Tshiembe ligner et godt køb, og Greve er det muligvis også, ligesom Cappis ser fornuftig ud. Håber vi får de sidste forstærkninger på plads og kan få selvtilliden tilbage. Så dårlige er vi heller ikke og tror stadig på både CV og Brøndby. Men jo, vi har fejlet efter en åreladning i sidste sæsons trup.
   1 enig

  Se 5 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   25. august 2021   

 • Vi taber helt fortjent, og set over de to kampe skal vi nok sige at 2 gange 2-1 er i underkantet, både i Salzburg og idag burde vi nok have tabt med 3-4 mål i hver kamp. Det er tydeligt at der er kæmpemæssige mangler flere steder, begge WB kommer med absolut ingenting offensivt og defensivt ser de heller ikke for gode ud. En tanke - skulle vi spille med 5 spillere på midten ville hverken Mensah eller Bruus jo være blandt de 5 på trods af den magre kvalitet truppen har generelt, der mangler bare en masse kvalitet over det meste, i dag så vi kæmpe mangler igen i pasningsspillet, sikkert også pga. det høje tempo, så masser af ting at arbejde med, det bliver svært nok i EL gruppespillet. Syntes desværre vores hold savner spillere der kan noget med en fodbold, der er alt for meget tonser fodbold over det, en smule primitivt desværre, de RBS spillere kunne stort set alle sammen noget med kuglen.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     26. august 2021   

  • @Joblar jeg er meget enig - jeg var på stadion her i aftens og Odense stadion i lørdags og konklusionen er bare at WBs ikke er gode nok.
   Jeg kan ikke forstå projekt Bruus - jeg synes det er fint at give chancen men det bliver jo ikke bedre men han er jo helt væk. Der skal finde en bedre løsning til den højre wb. Bruus koster jo et mål pr kamp og igår var han heldig at han ikke kostede 3 mål i 1 halvleg.
   1 enig

 • Mr.D
 • Mr.D   25. august 2021   

 • Fantastisk stemning!
  Fantastisk opbakning!
  Stolt af fan indsatsen!
  7 enige · 4 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   25. august 2021   

  • @Mr.D ja den fejlede absolut ingenting, det var som altid verdensklasse.
   3 enige · 2 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   25. august 2021   

 • Drømte om at starte sæsonen med kontinuitet.
  8 kampe uden sejr, var ikke det jeg mente..... :-/
  2 enige · 1 god kommentar

 • 8 kampe og endnu ikke en eneste vundet kamp ......hvem er egentligt sportsdirektør i Brøndby ??? har vi en ??
   
  • Joblar
  • Joblar   25. august 2021   

  • @Brøndby 2660 FC tror han holder sommerferie og har gjort det mere end de normalvis 3 uger vi andre dødelige har :-)

  Se 5 flere kommentarer

 • Først og fremmest er jeg så pisse stolt af vores klub i dag. Spillerne, stemningen og ja det kan godt være vi ikke vandt i dag, men hvor er det dog fantastisk at se at vores spillere skyder brystet frem, og vores fans laver endnu mere larm når vi er i modgang.

  Jeg er sikker på at Mads Hermansen laver et clean sheet i weekenden. Jeg elsker den dreng, og jeg kan kun tænke på Mogens Krogh når jeg ser ham med bolden på fødderne. - Det giver altid lige et lille sug i maven. :D - PYT Mads, Kom igen.

  Jeg er dog uforstående overfor den beslutning som Niels Frederiksen tager i dag, ved at give Tobias Børkeeiet chancen igen over Anton Skipper. Måske lidt naivt (af Niels Frederiksen) at når vi har fået Josip Radošević tilbage som også kan være med til at bringe bolden frem af banen, at man så ikke vælger at styrke defensiven/ holde kontinuiteten, frem for at prøve at spille sig ud med en spiller som har været ude med Corona Karantæne de sidste tre kampe. Det giver usikkerhed i bagkæden at Andreas Bruus og Andreas Maxsø skal blive ved med at skulle se en ny mand ved siden af dem.
  Det var da tydeligt at se at Matthias Jaissle, som selvfølgeligt også ved at Tobias Børkeeiet ikke er forsvarsspiller, klart sagde til sine spillere at hans spillere netop skulle teste højre side af back kæden.

  Ps. Jesper Grønkjær er en forfærdelig kommentator, ikke nok med at han stadig lyder som en ung pige som er forelsket i Sigismund Sülzheimer, at han ikke kan sige Brøndbys fans bare en gang, men i stedet roser Danske og Nordiske fans hver gang, det er da mig en gåde at man kan være så arrogant efter alt han har været igennem.
  3 enige · 5 god kommentar
   
  • @MLBrøndbyIF ja hold kæft grønkjær er en klaphat! Enig i alt du skriver, bortset fra at jeg nu godt kan forstå hvorfor niller ville prøve tobiases sukkerfod her til aften. Målet til 0-1 er mere bruuses fejl fordi han ikke holder linjen, men altså shit happens.

 • Mr.D
 • Mr.D   25. august 2021   

 • Nåja... ret beset var der klasseforskel. Så fair resultat. Ville nu gerne have haft uafgjort i aften.
  Er lidt bekymret for om vi overhovedet for point i gruppespillet!

 • 10 minutters tid og så var den kamp død.

  Jeg synes vi havde en for naiv tilgang til kampen i den indledende fase denne gang. Det vigtigste var ikke at komme bagud, og så spilles der med risiko med bolden i bagkæden fra begyndelsen. Der skulle vi altså lige have spiller sikkert indtil kampen havde sat sig lidt. Det var urutineret, og for en sjælden gangs skyld synes jeg ikke at NF havde sat det helt rigtigt op. Børkeeiet fra start forstod jeg ikke meget af.

  Men det er selvfølgelig nemt at være bagklog. Dybest set var vi oppe mod en overmagt, og måtte endda stille med et svært corona ramt hold i den første kamp.

  Vi har nogle spillere med international klasse i Rado, Uhre, Tshiembe og Maxsø. Specielt Rado ejede duellerne på midtbanen, ligesom han altid gør i superligaen.

  Hedlund var jeg meget skuffet over. Han fik simpelthen intet ud af sine anstrengelser. Om Mensah må jeg bare sige, at han bare ikke har et niveau der helt matcher det man forventer. Han gør dog hvad han kan, det skal han have.

  Nå, fuck it. Videre. Nu skal vi slå FCM, og det tror jeg faktisk godt vi kan.
  2 enige · 4 god kommentar

 • Ansvaret ligger hos niels fredriksen ogsaa for de daarlige resultater i superligaen. Hans starter i samme taktik i alle kampe, med de samme spiller typer, og reelt er det kun Maxoe der passer til 5-3-2. Hvad fanden nytter bolde ned bag backen til uhre, naar der aldrig er nogen i feltet naar tilfäldigheden gör at han kommer fri qua det er uhre som burde väre i boksen?
  Bröndby uden lindström er jammerligt at kigge paa.
   
  • Mr.D
  • Mr.D   26. august 2021   

  • @Lydenafenbildör
   Hvis det bliver for jammerligt at se på så benyt lejligheden til ar se væk. Så hvis kriteriet er særlig seværdig fodbold er det masser af hold (med flere penge) der spiller meget bedre end BIF. De kan både ses på stadion og på TV. Der er dog ikke nær så mange der har de fans som vi har....
   3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Lydenafenbildör så vi skal altså ikke fortsætte med det koncept vi lige er blevet mestrer med? Eller hvad mener du egentlig?
   3 enige · 2 god kommentar

 • Der var klasseforskel, mere er der ikke at sige til det. Havde det gjort en forskel med Skipper fremfor Börkeit - jeg tvivler? Vi kan og skal glæde os over at komme i euro league og den naive tilgang vi så i spillet kan man håbe spillerne lærer af, hvilket vil gavne os ikke kun i EL men også fremadrettet i Suppen. Jeg ved godt der nu står 8 kampe i streg uden sejr ud for Brøndby, men objektivt set har spillet været til mere. Jeg er optimist og tror på et godt resultat i Herning og uanset hvad bliver det godt med en landskampspause hvor trænerteamet kan få indarbejdet flere af de nye spillere i vores system

 • Jeg har ikke rigtig gidet at kommentere på de her kampe, da de for mig har været et par kampe der bare sku overstås, jeg havde absolut ingen forventning om at Brøndby kom i CL, dertil var RB Salzburg alt for gode i mine øjne og vores hold (især bagkæden) ikke sammenspillet nok, så at de kun tabte med 2 x 2-1 er kun positivt hvis man spørger mig, for det burde ha været med meget mere.

  For at sætte tingene i relief, så har RBS de sidste 4 sæsoner ikke kun solgt spillere for 2 milliarder kr., de har så også indkøbt spillere for 590 millioner kr.
  Deres dyreste indkøb er på omkring 85 mill., det er vel næsten det samme som hele Brøndbys hold har kostet!
  De giver gerne 20 - 25 mill. for 16 - 17 årige spillere og de færreste at dem kommer til at spille ungdomsfodbold, nej de bliver lejet ud til Liefering lige efter at de er blevet købt og spiller derved senior fodbold med det samme.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Bornholms_Granit Jeg er meget enig i det du skriver. Især det med at kommentere på kampene... Det er som om mange fans (især fra andre danske klubber) ikke kan forstå proportionerne. Der er en verden til forskel mellem Salzburg/CL og Brøndby IF.

   Vi kæmpede bravt, og det kan vi tage med videre. At vi pludselig skulle være en skændsel for dansk fodbold, ovenpå disse kampe, får mig op i det røde felt.

   Vi kigger fremad. Efter Midtjylland - som jeg iøvrigt sagtens kan se blive til sejr - kommer en landskampspause. Og de sidste tilgange/afgange er faldet på plads. Det skal nok blive godt. Og så har jeg ikke engang nævnt udebaneturene i Europa.

   Det er et VANVITTIGT fedt efterår vi går i møde. Jeg har i hvert fald den blå-gule klaphat på HELE VEJEN!

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021