Brøndby U/15: Pokaltitel hjemme efter suveræne straffespark

Skrevet af Steen Sørensen, 1 måned(er) siden siden

Torsdag aften lagde Bane 2 på Brøndby Stadion græs til finalen i Ungdomspokalen for U/15-Drenge. Brøndby IF mødte Lyngby BK, og i forhold til mandagens semifinale mod Farum BK - læs om det opgør her - havde Brøndby-træner Sune Jensen valgt at vende trekanten på midtbanen, men ellers bibeholde alle 11 bortset fra den skadede målmand Christian Rust i denne startopstilling:

Malthe Schou

Malek Bakhit - Emil Borella Jensen - Mikkel Durlev (A) - Matteo Grosso

Ludwig Vraa-Jensen

Mathias Jensen - Adam Claridge Jensen

Kean Tran - Bertram Kvist - Patrick Allentoft

Begge mandskaber startede lidt nervøst, og specielt Lyngby havde svært ved at ramme hinanden. Alligevel kom de tidligt foran efter en stor Brøndby-fejl. Ganske vist en smule presset ville en blå/gul forsvarer heade bolden tilbage til egen keeper, men på forunderlig vis røg den over Malthe Schou og havde retning mod det tomme mål, hvor en Lyngby-angriber kom til på stregen og kunne skubbe bolden det sidste stykke ind og dermed forhindre, at det blev et selvmål.

Et højt og velfungerende pres

På trods af scoringen forsvandt gæsternes usikkerhed i boldomgangen ikke lige med det samme, mens Brøndby til gengæld satte sig solidt på begivenhederne. Med et højt og velfungerende pres foregik det meste af spillet på Lyngbys banehalvdel, og det lignede kun et spørgsmål om tid, før hjemmeholdet fik hul på bylden.

Det fik de blå/gule imidlertid ikke, og efter små 25 minutter var det pludselig ved at gå galt i den anden ende i en situation, hvor Brøndby-forsvaret ellers så ud til at have styr på det. Både Mikkel Durlev og Emil Borella Jensen lod sig imidlertid overløbe af Lyngbys nummer 9, som derfor kom alene igennem, men Malthe Schou var hurtigt ude af sit mål og fik reddet kastanjerne ud af ilden for sine stoppere.

Kort efter foretog Sune Jensen en rokade på Brøndby-holdet. Michale Opoku kom ind som venstre angriber, mens Patrick Allentoft rykkede ind centralt og Bertram Kvist ned på den offensive midtbane, hvorfra Adam Claridge Jensen gik ud. I forbindelse med pausen efter de første 35 minutter betød et par indskiftninger, at Ludwig Vraa-Jensen rykkede ned som stopper og Emil Borella Jensen ud på bænken.

Brøndby bedst selv i undertal

Rokeringerne betød, at de fejl, som reelt set var den eneste årsag til, at Lyngby kom til enkelte farligheder, blev elimineret. Alligevel skullede udskiftede Emil Borella Jensen og Adam Claridge Jensen sammen med målmand Malthe Schou senere få positive hovedroller i opgøret - set med blå/gule briller. På trods af, at Lyngby spillede halvdelen af anden halvleg med en mand i overtal, blev de kun farlige en enkelt gang, hvor et hovedstød efter et frispark prellede af mod overliggeren.

Som nævnt spillede gæsterne store dele af anden halvleg i overtal. Det skete på grund af to gule kort til værterne, hvor det første tilfaldt Ludwig Vraa-Jensen i 49. minut. Det betød, at Emil Borella Jensen kom tilbage på banen, og det skulle vise sig at være en god idé. Efter blot to minutter dukkede Brøndby-stopperen op mellem venner og fjender på et hjørne og hamrede bolden i nettet til udligning.

På trods af en mand i undertal var Brøndby faktisk stadig det bedste mandskab på banen,og da de med ti minutter igen blev fuldtallige, ligende det en snarlig afgørelse på pokalfinalen. Seks minutter senere fik Mathias Jensen et set udefra noget tyndt gult kort, og Brøndby var dermed endnu en gang i undertal og med mindre end ti minutter tilbage var det for resten af kampen.

Brøndby suveræne på straffe

Det betød, at det hele fusede noget ud, og i sidste minut blev Adam Claridge Jensen og Patrick Allentoft sendt på banen, da de var udset som to af Brøndbys fem skytter i den efterfølgende straffesparkskonkurrence. I den disciplin viste Brøndby sig en klasse bedre end Lyngby. Fire stensikre scoringer blev det til, og da Lyngby misbrugte to af deres første tre forsøg - Malthe Schou reddede flot det ene - var finalen afgjort, inden de sidste fik lov at skyde. Brøndbys fjerde og afgørende straffe blev sikkert sat ind af Adam Claridge Jensen.

U/15-holdet fra Brøndby Masterclass kan nu gå på sommerferie med en pokal og et sæt guldmedaljer efter en på grund af corona noget underlig sæson, hvor den nye landsdækkende U/15-Ligaen blev aflyst midt i det hele, og der bliver ikke kåret nogen dansk mester.

Kampen i tal:

Brøndby IF - Lyngby BK 1-1 (0-1), straffe: 4-1

04. minut: 0-1; Lyngby BK

28. minut: Michale Opoku IND / Adam Claridge Jensen UD

36. minut: Charlie Lindgreen IND / Kean Tran UD

36. minut: Carl-Emil Pedersen IND / Emil Borella Jensen UD

49. minut: Gult kort til Ludwig Vraa-Jensen (BIF)

50. minut: Emil Borella Jensen IND / Patrick Allentoft UD

52. minut: 1-1; Emil Borella Jensen

60. minut: Kean Tran IND / Ludwig Vraa-Jensen UD

66. minut: Gult kort til Mathias Jensen (BIF)

68. minut: Ludwig Vraa-Jensen IND / Charlie Lindgreen UD

70. minut: Adam Claridge Jensen IND / Carl-Emil Pedersen UD

70. minut: Patrick Allentoft IND / Michale Opoku UD

Straffe:

Malek Bakhit (BIF): Scorer

Nummer 10 (LBK): Malthe Schou redder

Matteo Grosso (BIF): Scorer

Nummer 3 (LBK): Scorer

Patrick Allentoft (BIF): Scorer

Nummer 2 (LBK): Skyder over

Adam Claridge Jensen (BIF): Scorer
Deltag i diskussionen
  • mp80
  • mp80   1 måned(er) siden   

  • Stort tillykke til dem :-D