Fodbold live resultater

Brøndby U/17: Semifinaleklar efter straffedrama

Skrevet af Steen Sørensen, 20. juni 2020

Selv om resten af sæsonen i U/17-Ligaen er blevet annulleret på grund af coronakrisen, så er sæsonen ikke helt slut for U/17-holdet i Brøndby Masterclass. Fredag aften stod den på en kvartfinale i Ungdomspokalen på udebane mod Lyngby BK. U/17 cheftræner i Brøndby IF Kenneth Høier er resten af sæsonen blevet bedt om at overtage U/19-holdet, hvilket betød, at den normale U/15-træenr Sune Jensen havde ansvaret for holdet på Lyngby Stadions bane 1. Sune Jensen sendte dette mandskab i aktion fra første dommerfløjt:

Lucas Ziegler

Hjalte Andersen - Cornelius Allen - Filip Andersen - Magnus Ravn

Solomon Opoku - Benjamin Luka Kold

Louis Christoffersen (A)

Christian Friedrich - Bertram Kvist - Oscar Sejrup

De blå/gule gæster fra Vestegnen fik en fin start på kampen og fik sat sig på begivenhederne, men første gang Lyngby var på besøg i Brøndbys felt gik det galt. De blå/hvides nummer 10 fik tid og plads til at skrue bolden op i det fjerne målhjørne uden chance for Lucas Ziegler i Brøndby-målet. Det mål rystede kortvarigt udeholdet, og umiiddelbart efter havde Lyngby et hovedstød på overliggeren.

Brøndby fik imidlertid hanket op i hele holdet, og resten af første halvleg var med stor spildominans til de blå/gule som resultat af et højt og aggressivt pres og ikke midnst genpres. Det gav bonus midtvejs i de første 40 minutter, hvor Solomon Opoku var først over en retur og sikkert sparkede bolden i nettet til udligning. Det var den logiske konsekvens af et langt Brøndby-pres mod Lyngby-målet.

På trods af den store dominans var det småt med store målchancer til de blå/gule, og når Lyngby endelig fik spillet sig forbi Brøndby-presset var de målrettede og med mange folk fremme. På baggrund af det var uafgjort ved pausen ikke helt ved siden af, og det samme kan siges om slutresultatet, da anden halvleg - omend noget mere rodet end første - fortsatte med det samme billede og uden yderligere scoringer.

Et kvarter før tid blev Brøndby-backen Magnus Ravn, der i første halvleg havde været en tur ude i brændenælderne i en hæk ved siden af banen, præsenteret for det gule kort, hvilket betød en ti minutters udvisning. I første omgang formåede Lyngby ikke at udnytte det numeriske overtal, men fik mere styr på det hed ad vejen. Brøndby fik redet situationen og gik aflutningsvis efter sejren dog uden held.

Tværtimod var værterne tæt på at score i de døende sekunder, men en generelt velspillende Lucas Ziegler var på plads og fik flot pareret ud til et hjørne, som intet førte med sig. Affæren skulle nu afgøres på straffespark, og her viste de blå/gule sig skarpest. Alle fem Brøndby-skytter fik scoret - førnævnte Magnus Ravn på det sidste - mens Lucas Ziegler flot reddede Lyngbys tredje forsøg (se billeder nedenfor). Brøndby IF er dermed klar til Ungdomspokalens semifinaler, som efter 3point.dk's oplysninger først spilles efter sommerferien.

To af de øvrige kvartfinaler spilles her i weekenden - Hvidovre mod Holbæk lørdag og Nykøbing FC mod Roskilde søndag. Den sidste kvartfinale mellem FC Nordsjælland og FC København er endnu ikke fastlagt.

Kampen i tal

Lyngby BK - Brøndby IF 1-1 (1-1) 5-6 efter straffe

07. minut: 1-0; LBK nummer 10

19. minut: 1-1; Solomon Opoku

35. minut: Alexander Vestergaard IND / Oscar Sejrup UD

35. minut: Deniz Arabaci IND / Solomon Opoku UD

41. minut: Kasper Larsen IND / Bertram Kvist UD

47. minut: Oscar Sejrup IND / Magnus Ravn UD

54. minut: Magnus Ravn IND / Benjamin Luka Kold UD

61. minut: Bertram Kvist IND / Christian Friedrich UD

65. minut: Gult kort til Magnus Ravn (BIF)

72. minut: Solomon Opoku IND / Louis Christoffersen UD

80. minut: Louis Christoffersen IND / Alexander Vestergaard UD

80. minut: Benjamin Luka Kold IND / Deniz Arabaci UD

80. minut: Christian Friedrich IND / Kasper Larsen UD