Fodbold live resultater
Brøndby U/19: Overtidssejr mod FC Nordsjælland i målfest

Skrevet af Steen Sørensen, 24. juni 2020

Da der manglede to minutter plus dommersn tillægstid af onsdagens opgør i U/19-Ligaen mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland, var der ikke meget, der tydede på, at det blå/gule hjemmehold ville få point ud af anstrengelserne. Gæsterne fra Farum - med fire spillere fra Superliga-truppen og ialt seks udlændinge i startopstillingen - var klart bedst på dagen, og stillingen var 2-3 i udeholdets favør.

Brøndby var imidlertid blevet tildelt et frispark ude i venstre side midt på FCN's banehalvdel. Bolden blev sendt ind i det bagerste område af feltet, hvor midtstopperen Emil Staugaard steg til vejrs og headede bolden i nettet via FCN-keeper Rasmus Froms hænder til udligningen 3-3. From har i øvrigt en fortid i Brøndby IF, mens skiftede som U/17-spiller til nordsjællænderne.

Umiddelbart efter havde FCN et skud lige forbi den ene stolperod, men på det efterfølgende Brøndby-angreb blev et skud rettet af til hjørne. For en gangs skyld valgte de blå/gule ikke en kort variant, men sendte hjørnesparket indover, hvor målscorer Emil Staugaard snittede bolden videre med hovedet til den netop indskiftede Mads Westergren, som med et tørt skud i dommerens tillægstid blev matchvinder efter mindre end fem minutter på banen.

Som nævnt var der kort forinden intet, som tydede på, at Brøndby skulle have point endsige en sejr ud af opgøret onsdag eftermiddag. Hjemmeholdet fik en forfærdelig start på kampen, og allerede i andet minut fik Emil Staugaard i det kriminelle felt fældet FCN's Emeka Nnamani, som efterfølgende selv tog sig af sparket fra pletten. Mads Hermansen fik flot pareret, men efterfølgende opstod der klumpspil i det lille felt, og det endte med, at Mikkel Eslund noget tilfældigt fik raget kuglen indover egen mållinje.

Der var imidlertid intet tilfældigt over, at FCN kom foran, og heller ikke, at de øgede føringen efter et kvarters spil ved en velspillende Simon Adingra. Brøndby kunne simpelthen ikke få spillet til at hænge sammen, og det hjalp naturligvis ikke, at bolden gang på gang helt uprovokeret blev smidt væk. Den rene gift overfor gæsternes boldfaste og hurtige spillere. Det var et teknisk niveau, men ikke er vant til at se på holdet, og det var over en bred kam. Specielt første halvleg, hvor dette mandskab med tre fra Superliga-truppen startede inde, var slem:

Mads Hermansen

Joseph Mwamba - Anton Skipper  - Emil Staugaard - Jacob Rasmussen

Frederik Valdbjørn - Andreas Pyndt (A)

Peter Bjur

Mikkel Eslund - Roni Arabaci - Mathias Kvistgaarden

Omkring den halve time var den tidligere Brøndby-keeper Rasmus From pludselig i gavehumør. From sparkede ganske enkelt helt forbi en lang bold frem mod Mathias Kvistgaarden, som derfor fra 30 meters afstand fik frit løb ned mod et tomt mål og en sikker Brøndby-scoring til pausestillingen 1-2. En FCN-føring, der nemt kunne have været større, havde det ikke været for en velspillende Mads Hermansen i Brøndby-målet.

Anden halvleg lignede fra starten til forveksling første, og det var Mads Hermansen, som med flere gode redninger holdt de blå/gule fra Vestegnen inde i opgøret.Efter nogle indskiftninger først efter en times spil og siden et kvarter før tid, hvor Mikkel Eslund rykkede ned på højre back, begyndte Brøndby at komme bedre med i opgøret, og det gav bonus i 83. minut.

I højre side af feltet modtog Mathias Kvistgaarden bolden, vendte godt rundt på sin direkte modstander og sendte den kontrolleret ind ved den fjerneste stolpe med et fladt skud til sin anden scoring i kampen. Minuttet efter tryllede Simon Adingra imidlertid fra sin position som venstre angriber og bragte med sin anden scoring igen FCN på vinderkurs. Men så kom den hektiske afslutning på kampen.

På trods af en horribel indsats kunne Brøndby naturligvis glæde sig over en fin moral og ikke mindst de tre point. Desuden kan der ikke sættes en finger på indstillingen. Man kan dog godt forstå, hvis man hos gæsterne følte, at der var tale om tyveri ved højlys dag. Brøndby-holdet skal i aktion igen allerede på søndag kl. 15:00, hvor Vejle BK besøger Vestegnen.

Kampen i tal:

Brøndby IF - FC Nordsjælland 4-3 (1-2)

03. minut: Gult kort til Emil Staugaard (BIF)

04. minut: 0-1; Mikkel Eslund (selvmål)

16. minut: 0-2; Simon Adingra

30. minut: 1-2; Mathias Kvistgaarden

60. minut: Jagvir Singh Sidhu IND / Roni Arabaci UD

60. minut: Marinus Løvgren Larsen IND / Frederik Valdbjørn UD

75. minut: Giran Pyne-Cole IND / Joseph Mwamba UD

77. minut: Gult kort til Francis Abu (FCN)

83. minut: 2-2; Mathias Kvistgaarden

83. minut: Gult kort til Mikkel Eslund (BIF)

84. minut: 2-3; Simon Adingra

86. minut: Gult kort til Hektor Eusebius Højbjerre-Thomsen (FCN)

87. minut: Mads Westergren IND / Mikkel Eslund UD

87. minut: Frederik Pedersen IND / Peter Bjur UD

89. minut: 3-3; Emil Staugaard

90. minut: 4-3; Mads Westergren

Ikke benyttet: Tobias Juul (målmand)

Stillingen i U/19-Ligaens slutspil

Brøndby IF's kampe og resultater
Deltag i diskussionen
 • Tak for det fine referat. Det lyder til at FCN bare er på et andet niveau. Man kan ikke undgå at blive lidt misundelig.
  1 enig
   
  • Tanken
  • Tanken   24. juni 2020   

  • @Broder Salsa Nu ligger vi faktisk og af point med FCN, så hvis tabellen aldrig lyver kan det jo ikke være så markant. Jeg har ikke kunne grave FCNs startopstillingen op, men de spillede med en etableret superligaspiller som Abu Francis f eks, så de har også stillet et strækt hold. I sidste ende kunne begge hold jo stille bedre U19 spillere, men nogle er bare for store i Superligaen. Derfor synes jeg sjældent U19 giver det klare billede af ungdomsårene, og U17 eller U15 giver et meget klarere billede.
   
  • Betalende bruger
     24. juni 2020   

  • @Broder Salsa Der kommer vel også en dag hvor alle vores ungdomshold spiller på nøjagtig samme måde som superligaholdet allerede fra U10 som de gør i fcn. Det gør også scoutingen meget lettere når man ved nøjagtig hvilke kvaliteter eksempelvis en nr. 7 skal have. Det samme med resten af holdet. Mon ikke de 6 udlændinge var fra akademiet i Ghana? Desværre meldte det ellers rigtig fine referat af kampen ikke noget om nationalitet. Tænkte bare at når fcn nærmest hver eneste gang har 8 afrikanere fra akademiet, vist ikke alle Ghanesere, i superligatruppen og 5 af dem på banen til kampene og de henter dem så snart de må at der en rimelig sandsynlighed for at deres udlændinge også på U- holdene alle er afrikanere.
   
  • morfar
  • morfar
   Betalende bruger
     24. juni 2020   

  • De fleste var fra Ghana, men Nigeria og Finland var også repræsenteret.
   
  • @Tanken FCN's startopstilling kan du se i overstående DBU-link ved at gå direkte til kampen. Jeg kender ikke nok til FCN til at vide, om det var et usædvanligt stærkt hold eller ej, men jeg formoder at de (ligesom BIF) har en del U19-spillere som er i superligatruppen og ikke på U19. I følge skribenten var det forholdsvis ufortjent at BIF vandt i går, og det var især skribentens betragtning af FCN som et teknisk, hurtigt og boldsikkert hold jeg misunder. Jeg ved ikke hvad BIF U19's styrker er, men at man ligger i toppen af tabellen er ikke altid lig med kvalitet og flot fodbold.
   
  • @Dansplast Ja, en skønne dag kommer der en rød tråd i BIF fra U9 og op til superligatruppen. Under AZ var jeg super glad, for da troede jeg, at nu skulle hele Brøndby praktisere pres-fodbold. Men nu spiller superligatruppen 3-5-2 uden fløje og U19, ud fra gårsdagens opstilling, spiller med fløje. Jeg ville ønske der var større synergi hele vejen igennem som man ser i FCN.
   
  • Tanken
  • Tanken   25. juni 2020   

  • @Broder Salsa Nu kiggede jeg faktisk der som det første, men jeg skrev selvfølgelig kort efter kampen og der er det nok ikke kommet ind endnu. Og ja det er bestemt også min formodning at de har flere U19 spillere i 1. holdet end os. Men fordi de har været bedre i en kamp gør ikke de får flere gode spillere ind, eller er et bedre hold for den sags skyld. Det at vi vinder en kamp vi har været dårligere gør heller ikke det modsatte. Jeg har ikke set nok U19 fodbold til at vurdere noget, jeg kan bare konkludere at efter en del kampe ligger vi lige, og det må jo betyde vi klarer det ligeså godt som dem. Der er ingen tvivl om FCNs talentarbejde er på et andet niveau end vores, men det skyldes forskellige ting. Jeg kender ikke alle spillerne FCN har, men de starter med et sted mellem 5 og 9 udlændinge, alt efter dem jeg ikke kender og ikke har et traditionelt dansk navn er udlændinge. De lægger 3-4 gange så mange penge i talentarbejdet, hvor en stor del ikke foregår i Danmark. Og så er de bedre til at lukke grænserne mellem holdene, hvilken optimere succesen for de spillere som ellers kunne have kæmpet med det. Til gengæld skal de sælge for rigtig mange penge for at få det hele til at løbe rundt, hvilket også gør de har svært ved at blive i toppen og i virkeligheden kun er gode i foråret. Jeg ser det ikke nødvendigvis som en fordel at de spiller et system hele vejen op, for vi ser gamle FCN spillere faktisk bliver udfordret udenfor det system når de kommer videre, men der er ingen tvivl om det betyder det er lettere at rykke op, og specielt gør man kan maskere de dårligere spillere som rykker op. Jeg vil ikke benægte at vi kan gøre 100 ting bedre for at optimere talentarbejdet, det må de absolut ikke være tvivl om, endda også uden at bruge store summer nogen gange. Jeg vil bare hellere kigge imod hvordan det gøres i Ajax end hvordan det gøres i FCN eller endnu værre FCM. Og så er det U17 og U15 man skal kigge efter de helt store talenter fordi de ryger på førsteholdet før tvinges til at rykke op fra U19.
   1 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     25. juni 2020   

  • @Tanken - Fed vinkel på talentarbejdet. Det havde jeg ikke selv tænkt. For det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis vores spillere kun kan spille på een måde. Så bliver vi jo meget udfordret, hvis vi vil lave lidt om. Og en rigtig god pointe med at FCN skal tjene mange penge, for at give balance i deres tilsvarende store udgifter. Dejligt at få udvidet sin horisont, sådan en varm torsdag. Thumps Up.
   
  • @Tanken Jeg er enig med Jensen. Gode pointer du kommer med, Tanken. Uanset hvor flot holdet spiller, eller hvor højt i tabellen U19 ligger, så handler det 100% om udvikling af spillere til førsteholdstruppen. Og ikke så meget placering i ligaen. Jeg konstaterer, at FCN's spillere tilsyneladende spiller rigtig godt, hvilket naturligvis gør vejen til superligaen kortere. Jeg er ikke ude efter at vi skal kopiere FCN, det var ligeså meget for at beundre hvad de gør i FCN. For som du selv siger, man kan sagtens gøre tingene bedre i ungdomsarbejdet i Brøndby. Og lige for at fastslå, at jeg ikke er ude på at tale dårligt om BIF's generelle arbejde: Det er rigtig fedt at se unge som Frendrup, Slimane, Jobbe, Bruus og Skipper kan være med mod de aller bedste i Danmark. Jeg håber at ligeså mange kommer igennem fra de nuværende U-hold de kommende mange år.
   1 enig · 1 god kommentar

 • andrus
 • andrus   25. juni 2020   

 • Tak for link til stilling :)

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER