Fodbold live resultater

Brøndby U/19: Taber stort til AC Horsens efter en forfærdelig afslutning på kampen

Skrevet af Jakob Kjærgaard, 14. maj 2023

Lad det være sagt med det samme. Dagens kamp mod AC Horsens udviklede sig til et mindre mareridt. AC Horsens har et rigtig stærkt U/19 mandskab og målt på point er det U/19 ligaens næstbedste hold i forårsturneringen ligesom de for få uger siden vandt stort mod FCK og i sidste weekend spillede 2-2 mod FCM. Men et nederlag på de cifre, som vi var vidner til i dag, er naturligvis langt fra tilfredsstillende. Det er den ærgerlige konklusion ovenpå kampen. Det var som sådan ikke en kamp, hvor spillernes arbejdsmoral og vilje manglede, men Brøndbyholdet kunne overhovedet ikke – som i overhovedet ikke – håndtere Horsens’ meget markante spillestil, hvor man konstant hælder lange bolde i bagrummet. Man vidste, at det var Horsens’ spillestil, men man var alt for dårlige til at håndtere det og så har Horsens nogle virkelig stærke offensive profiler i Beluli og Nehme der henholdsvis scorede to og tre mål i dag – og som er iblandt ligaens mest scorende. Denne kamp skulle ikke være endt 2-7, men når U/19 holdet møder modgang går bunden for ofte ud af holdet - og derfor faldt det fra hinanden mod slutningen af kampen.

Cheftræner Christian Sørensen stillede op på følgende måde:
Noah Sømmergaard
Waldemar Bjergfelt (U/17), Philip Søndergaard, Mikkel Durlev, Matteo Grosso
Mathias Jensen, Noah Nartey
Mads Beyer, August Carlsson
Jonathan Agyekum, Eskild Dall (U/20).

Ludwig Vraa var ikke udtaget til truppen pga. futurecup på mandag ligesom Eskild Dall blev taget ud i pausen af samme årsag. Endvidere var Benjamin Kold og Malek Bakhit ude med skader ligesom Clement Bischoff stadigvæk afsoner karantæne ovenpå sit røde kort i Aalborg.

Kampen startede som forventet. Brøndby i megen boldbesiddelse og Horsens i en lav blok foran deres eget felt. Når Horsens erobrerede bolden blev den sendt dybt og langt nærmest hver gang og det voldte allerede fra starten af kampen Brøndbyholdet enorme problemer. Efter 24 minutter havde Horsens derfor allerede bragt sig, fuldt fortjent i øvrigt, foran med 2-0. Med enkle midler havde de simpelthen bare overrumplet Brøndbyholdet. Christian Sørensen forsøgte flere gange at ændre Brøndbys udtryk mod bolden og i erkendelse at, at Brøndby ikke kunne håndtere Horsens’ lange bolde og de ofte kom først på andenboldene blev holdet trukket mere tilbage i banen for at sikre en langt mere kompakthed i holdet. Disse greb hjalp en smule mod slutningen af 1. halvleg. Horsens kunne ikke længere spille sig nemt og enkelt igennem til chancerne, Brøndby stod kompakt og kunne bedre vinde andenboldene/nedfaldsboldene. Det forbedrede udtryk udmøntede sig også i en reducering, da Jonathan Agyekum blev nedlagt i feltet. På det efterfølgende straffespark kunne Eskild Dall sikkert sætte den ind til 1-2, som også var resultatet da spillerne gik til pause. Man sad i pausen med en følelse af en skuffelse over den start på kampen, men samtidig også med en tro på, at det kunne vendes, hvis Brøndby ramte et andet og højere niveau i 2. halvleg.

Pausen benyttede Christian Sørensen til at foretage en tvungen udskiftning. Eskild Dall, der er tiltænkt en startende plads i futurecuppen på mandag, blev som konsekvens heraf taget ud og erstattet med tilbagevendte Adam Claridge, der har siddet ud i en lang periode med en skade. Det var en sten i skoen, at man måtte undvære Eskild Dall i 2. halvleg, som har en vital rolle på holdet – især også når andre offensive spillere som Bischoff og Kold er utilgængelige. I tillæg hertil måtte Adam Claridge senere i halvlegen lade sig udskifte med en ny skade.
Tiltroen i pausen blev dog hurtigt forvandlet til mistro. Horsens fortsatte med at terrorisere Brøndbys bagrum med lange bolde og efter blot 6 minutter havde Horsens bragt sig på 1-3. Det så derfor svært ud, men blot fem minutter senere havde Brøndbyholdet svaret tilbage ved Jonathan Agyekum, der sendte bolden i mål efter en fin dybdebold fra Adam Claridge. Det håb, der tændtes ved dét mål blev hurtigt slukket igen. Få minutter senere havde Horsens bragt sig på 2-4 og derfra udviklede kampen sig til et mareridt. Mod slutningen af kampen var der opløsningstendenser i Brøndbydefensiven og Horsens kunne således score hele tre mål yderligere til slutresultatet 2-7 med tre mål inden på bare 15 minutter, hvilket langt fra er godt nok.
Horsens vandt kampen fuld fortjent. De kom ud som man forventede det, men Brøndby havde ingen modsvar til deres spillestil og på intet tidspunkt i kampen havde man kontrol over tingene – udover måske en lille periode mod slutningen af 1. halvleg. Man må dog også rose Horsens for kampen. De var enormt afklarede, spillede simpelt, men samtidig men nogle stærke individuelle offensive spillere, som også scorede flotte mål, men Brøndbys indsats var langt under niveau – og det er dette holds største udfordring: Bunden går simpelthen ud, når der kommer modgang.

Kampen i tal:
17 min: 0-1 AC Horsens
24 min: 0-2 AC Horsens
37 min: 1-2 Eskild Dall
51 min: 1-3 AC Horsens
57 min: 2-3 Jonathan Agyekum
60 min: 2-4 AC Horsens
70 min: 2-5 AC Horsens
76 min: 2-6 AC Horsens
86 min: 2-7 AC Horsens

45 min: Eskild Dall ud, Adam Claridge ind
61 min: Matteo Grosso ud, Gustav Johansen ind
68 min: Noah Nartey ud, Oscar Sejrup ind
83 min: Adam Claridge ud, Hamed Traore ind

• Tænk engang at Horsens kan udspille Brøndby på den måde. Der er en verden til forskel og her tænker jeg bl.a. på økonomiske midler som bliver brugt.
    Endnu engang må jeg erkende at alt falder tilbage på Christian Larsen. Han har intet vist i de 5 år han har stået for akademiet. Gang på gang har har han hentet fejlcastede spillere. Alt sejler under hans ledelse.