Brøndby-udmelding: Grotesk opførsel

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 8. august 2022

Brøndby IF tabte søndagens derby med 4-1 i Parken, men præstationen på banen var ikke det eneste negative, der mandag trækker overskrifter. Det gør også episoder på tribunen, hvor der blandt andet er blevet løsrevet 120 sæder på Brøndby-tribunen.

Brøndbys administrerende direktør Ole Palmå finder opførslen fra visse individer grotesk og forklarer, at der allerede er uddelt 10 karantæner.

- Til trods for at vi har haft indgående dialog og været meget tydelige om, at vi ønskede, at fans skulle støtte holdet og ikke udøve vold eller hærværk, så er der desværre en gruppe individer, som føler sig hævet over den store fanskare og har tilsidesat fællesskabet. Det er simpelthen grotesk, siger Palmå til klubbens hjemmeside.

- Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens Derby. P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner. Vi vil samtidig gerne endnu engang opfordre til, at man i fanmiljøet står side om side med os som klub og siger stop til dem, som bruger fodbold som undskyldning for at ty til vold og ødelæggelse.

Derbyet i Parken var igen med udebanefans efter et par kampe uden.
Deltag i diskussionen
 • Det er vel svært at være uenig.

  Jamen FCK provokerede!! Siger flere, og det gjorde de da helt sikkert også. Men det forsvarer ikke rigtig den neandertaler-opførsel visse grupper på stadion udviste.

  Jeg forstår så fint hvorfor den normale fan ikke siger fra, for så ryger man i gulvet. Men at politiet ikke bare smider gruppen nede i hjørnet ud, det forstår jeg ikke en meter af..
  23 enige · 8 god kommentar
   
  • Wolle
  • Wolle   8. august 2022   

  • @Bastiano eneste man kan være uenig i er vel straffen. Skal de ikke bare udelukkes for altid?
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Bastiano meget enig. Det er SÅ nemt at fremføre argumentet om selvjustits blandt fans. Hvem ville nogensinde gå hen til en af de psykopater og prøve at tale dem til fornuft? Det er opskriften på øretæver.
   4 enige · 2 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer

 • Aabjerg
 • Aabjerg
  Betalende bruger
    8. august 2022   

 • Fint med en udmelding. Men der skal simpelthen mere handling bag. Det er 3 kampe i streg hvor de her personer laver ballade. Det kan simpelthen ikke accepteres og der skal sættes ind på det fra klubbens side af. I Basel kampen valgte nogle af dem at storme vores egen indgang hvor 3 stewards kommer til skade.. det er simpelthen for langt over stregen nu. Og nu ser vi så ballade igen i går.

  Jeg er træt af det.
  29 enige · 11 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   8. august 2022   

 • Gad godt at vide hvor lang de karantæner er samt om de identificerede individer også gøres økonomisk ansvarlig for skader mv? Det her skal simpelhen stoppe NU.
  11 enige · 6 god kommentar

 • Karantæne resten af sæson og de skal betale for skaderne.
  Det så jeg gerne som minimum, de tosser sætter sig over klubben med den latterlige opførelse.
  7 enige · 3 god kommentar

 • Opfordring:
  Når i/vi ser vold eller alvorligt hærværk - Anmeld til vores egne Stewart's eller til Politiet.
  Jeg har meget mere tilfælles med fck fans, end jeg har fællesskab med volds- og hærværk's parate Brøndby tosser!
  6 enige · 6 god kommentar
   
  • @Supporter i 40 år Det har jeg så prøvet - dog kun ved pyro på øvre faxe (ja det hedder den for mig..) 2 stewarts stod under 5m fra 3 der tændte pyro og gjorde NADA. Adspurgt var det for at undgå ballade... Klubben svarede ikke da jeg skrev til dem på flere emails. Så længe vores stewards er så konfliktsky og politiet ikke går ind og tager de idioter ud, så ændres det ikke. At Palmå bjæffer ændre ikke det mindste, han er rystende handlingslammet.
   6 enige · 3 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
   
  • @Supporter i 40 år Ja det undrer at man ikke kan give straks-domme for den slags. Ang Stewards så er det meget at lægge på deres skuldre. Det kræver altså en vis uddannelse samt mentalitet at gå hen til en maskeklædt kokain påvirket fritids MMA udøver at bede ham tage masken af og slukke romerlyset mens fem af hans voldsparate “venner” står ved hans side. Derfor kunne det være så mega fedt hvis man bare iagttog og træk personen til side efter kampen og vupti direkte afsoning på hotel gitterly for at opføre sig åndsvagt. Snakken om dialog tror jeg ikke på.
   3 enige

  Se 3 flere kommentarer

 • Chuck
 • Chuck   8. august 2022   

 • Er der nogen der kan oplyse hvad er lang karantæne ?
  For voldsmænd er en karantæne på 1 år ikke en lang karantæne. De kommer aldrig til at ændre opførsel og har intet at gøre til fodbold.
  10 enige · 5 god kommentar

 • Det er så sørgeligt at “fans” optræder voldeligt og udøver hærværk. 0-tolerance er den enste vej frem, og livstidskarantæner. Jeg har børnebørn, som jeg ganske enkelt ikke vil tage med på stadion, fordi jeg ikke kan garanterer for at de ikke får en grim oplevelse. Hvis det fortsætter på den måde, så ender vi med at få politi oppe blandt tilskuerne, og så er vi sgu først rigtig på røven.
  5 enige · 2 god kommentar
   
  • Mr.D
  • Mr.D   8. august 2022   

  • @Stålanden
   Problemet er ikke Politi blandt tilskuerne. Problemet er tilskuere der giver behov for Politi.
   6 enige · 1 god kommentar
   
  • @Stålanden jeg er enig.

   Dog vil jeg indskyde at politi på mellemdækket på Sydsiden såvel som kontrollører på tribunen har været prøvet før.
   Der er en grund til at man er gået væk fra det - læs: Det er som en rød klud i ansigtet på nogen.

   Jeg synes iøvrigt, og her tror jeg ikke vi er uenige, at jeg savner nogle flere der ikke bare peger på politi og klub, men som er med på, at de selv har et ansvar. Der ville f.eks. falde væsentligt færre domme for alle mulige andre ting i samfundet, hvis ikke der var nogle der ville vidne eller pege politiet i den rigtige retning. Her fornemmer jeg, at der er en del i fanmiljøet der kunne træde i karakter.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • AHAB
  All Hooligans Are Bastards
  2 enige · 1 god kommentar

 • Fanformand ønsker dialog frem for straf... Du sødeste milde! Dialog med de hætteklædte psykopater. Det er det dummeste jeg længe har hørt.
  7 enige · 2 god kommentar

 • Uanset hvor ringe CV, NF og spillerne gør det, står det ikke mål med de hjernedøde neandertalere, der iført BIF-trøjer går amok igen og igen. En kombination af voldsparathed, stoffer og en IQ, som en rotte ville være ærgerlig over, gør nok bare, at enhver form for dialog er umulig. Jeg håber, at de udelukkes for livstid.
  10 enige · 3 god kommentar

 • Må sige er lidt rystet over denne video fra medierne, den lille lille lille feje hund der tillader sig at tage en BIF bluse på, og true fredelige personer fordi de holder med FCK.

  Jeg bliver så vred, er glad for jeg ikke var i det tog, så har jeg ikke sagt for meget.
  Håber der ville være nogen der stod op, jeg er mega flov over ham fjolset, er du vild en hjernedød person. Stå og true fredelige fans, mens der er børn tilstede.

  NEJ DU SKAL TAGE DEN GULE BLUSE AF DIG OG DET ER FOR EVIGT. FOR DU EJER SLET IKKE DEN VÆRDIGHED AT BÆRE VORES KLUBS LOGO, FØJ DU STINKER:

  https://www.bt.dk/superligaen/voldsom-video-gaar-viralt-efter-derbykamp-jeg-fucking-braender-den
  6 enige · 3 god kommentar
   
  • @CV fan side Kæft en ubehagelig video. Hvad fanden går der gennem hovedet på de aber....
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Mr.D
 • Mr.D   8. august 2022   

 • Godt brølt af Palmeå. Jeg har manglet tydelig afstandtagen fra klubbens side.
  Ændrer det tåbernes opførsel? Nej desværre ikke, men forhåbentlig kan det påvirke dem omkring, så tåberne ikke kan gemme sig hele tiden.
  De skal bare ud!
  3 enige · 2 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   8. august 2022   

 • 10 års udelukkelse. Så er er velkomne tilbage når de er blevet gamle nok til at opføre sig ordentligt.
  7 enige · 3 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   8. august 2022   

 • Derby uden fans og så bliver vi lukket ind og hvad er reaktionen fra tåberne? Smadre smadre smadre, så kan de føle sig som seje mænd. Skidt med klubben, skidt med fællesskabet, skidt med dem der er kommet for at se fodbold og STØTTE holdet og nåja også skidt med holdet.
  Jeg bliver SÅ træt….og flov over at de går i den gule trøje :-(
  9 enige · 4 god kommentar

 • Håber at faggrupperne rækker ud til Brøndby (og det samme i andre klubber) med krav om et samarbejde for at få sat en effektiv stopper for den ubehagelige og utilgivelige opførsel. Det skal stoppes en gang for alle - med hjælp fra fans, vagter, klub og politi Et KÆMPE bollespark til de tåber , som desværre findes i alt for mange klubber.
  3 enige · 1 god kommentar


 • Det er rigtigt fin udmelding fra klubben som det sig hør og bør, Men historien dokumenterer desværre at det som klubben, politiet osv. gør/kan gøre ikke kan forandre noget som helst, der skal med andre ord nye og helt andre boller på suppen.

  Jeg er sikker på at Légion Étrangère, fremmedlegion kan lejes ind til at løse opgaven, som jo er et arrangement på privat grund - hvis Légion Étrangèrede stiller med 500 fuldt uniformeret (uden skydevåben + slagvåben) mand af de hårdeste hunde fra deres faldskærmsregiment, så lur mig om der ikke bliver ro og ingen pyroteknik på den tribune.

  Til næste hjemmekamp oplyses det at der idag er 250 i uniform og andre 250 i brøndbytrøjer som før og under kampen opererer på og omkring stadion, så kan de åndsboller jo prøve om de tør lave ballade. De skal selvfølgelig ikke opererer selvstændigt men samarbejde med politiet og Brøndbys egne vagter.
  2 enige

 • Ja, det er fint nok, at klubben efterfølgende gør hvad de kan, for at finde frem til tåberne, men de er nødt til at gøre mere på forhånd og under kampene. Det handler ikke bare om er dårligt image og ødelagte sæder, men børn og unge mennesker ender jo med at blive bange for at gå til fodbold. Jeg ville elske at have mine to drenge med til en kamp mod FCK, så de ku’ opleve den fede stemning - den slags, der er med til at skabe minder for livet og knytte en til klubben, men det bliver ikke lige foreløbig desværre…
  4 enige · 2 god kommentar

 • Voldspsykopaterne og hærværkerne kommer i fremtiden til at stå alene ‘for deres klub’, 100-200 mand, hvis de fortsætter deres hærgen. Vi gider det ikke. Jeg føler intet fællesskab med en adfærd, hvor man smadrer stadions og røver folks ejendele i et tog.

  Min kærlighed til klubben stiger, når vi taber. For så ved jeg, at andre plastikfans ville ha givet op og jamre og kræve alle fyret. Det er ikke nødvendigt at skabe sig som en idiot.
  Ja, det er smertefuldt at holde med Brøndby. Selvfølgelig!
  Det er kun forkælede børn, der altid holder med dem, der vinder.

  Og selvfølgelig stiger kærligheden også, når vi vinder!
  2 enige · 2 god kommentar

 • Det her har jo stået på i årevis, husker tydeligt 2007 på Rønne Stadion, endig kom BIF til Bornholm, på med den gule trøje, glad og forventning gsfuld, med mit barnebarn, afsted til stadion, og så ender det i vold og slagsmål.
  Idag ser vi at alt der er forsøgt gjort siden, er uden effekt,
  Hvordan skal vi Brøndby fans ude i provinsen efterhånden kunne forsvare klubben, og stolt bære trøjen.
  Nu må det f..... slutte, nu må de 10/20 idioter stoppes, klubben fansgruperingerne i samarbejde med politiet må finde løsningen, så vi igen kan få positive overskrifter i medierne, og være stolt af vores klub og den gule trøje


  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Tejnestiften

   Hvorfor I/vi stolt kan bære trøjen kan jeg give dig 100 grunde til, men bare et par gode eks. her:

   1. lige efter den hændelse med de unge der blev taget deres bluser fra sig var der BIF fans der startede indsamling og på ingen tid skaffet 5000 kr. til de fans der fik taget deres bluser.

   2. 99 % af FANS af BIF tager total afstand for de idioter og dem der ikke gør er selv idioter i min verden.

   3. Du kan stolt bære blusen for det er meget andet end BIF det der foregår pt i medierne, det er frivillige der står og arbejder gratis for klubben, det er indsamling fra fans om forskellige projekter det er fans der støtter deres klub i et og alt og alle sande fans tager afstand for dette

   Om du er fra Vestegnen, provinsen eller Bornholm som du skriver så er du BIF fan på samme måde og vilkår som os andre, så vi er også pinlige over de idioter, men jeg bære stadigvæk stolt min trøje, da jeg ved BIF er meget mere end hættemåger og få idioter som du korrekt skriver
   3 enige · 1 god kommentar

 • Billeder viser, at der på marchen ind til parken er flere, der er maskerede. Politiet ser på, og jeg undrer mig over, at de ikke hiver de personer ud og tilbageholder dem? De har jo kun den maske på, fordi de har planer om at lave noget, der ikke er ok… Jeg er med på, at de måske fremadrettet vil vente med at tage maskerne på, til de er på stadion, men så vil det i det mindste være nemmere at identificere dem, når man har billeder, der viser dem uden maske på…
  1 enig · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER