Brøndby vil jagte guldet trods nederlag: Det er stadig åbent

Skrevet af Daniel Mads Jensen, 4 dage siden

Brøndby var inden 28. runde nummer to i Superligaen med blot et enkelt point op til FC Midtjylland på førstepladsen. Men Brøndby tabte i Randers, og samtidig vandt FC Midtjylland over FC Nordsjælland, og dermed er der fire point op med fire kampe tilbage.

Men Brøndby vil ikke opgive chancen endnu, selvom de selvfølgelig er skuffede over, at de ikke kunne holde snor i midtjyderne.

- Det er et stort skridt den forkerte vej. Selvfølgelig er det et stort slag, der er tabt. Vi fik lidt en foræring i sidste weekend med de resultater der var, og det har vi så sat over styr nu. Men vi må jo prøve at slå dem på søndag. Det er stadig åbent, mener Niels Frederiksen.

Flere har spekuleret i, om Brøndbys unge spillere har været ramt af at blive en del af guldkampen i medierne, men den køber Brøndby-træneren ikke.

- Det mener jeg ikke. Hvis den skulle have det, skulle jeg jo sige, at vi havde haft en dårlig præstation i dag, og det synes jeg ikke, vi har haft.

Det hele kan reelt blive afgjort på søndag, når netop FC Midtjylland gæster Brøndby Stadion. Og i Brøndby tror de stadig på det.

- Jeg synes, vi har spillet tre gode kampe i denne her sæson mod Midtjylland, og det har vi da intentioner om at gøre igen. Jeg tror ikke, at vi spiller fire kampe mod dem, hvor vi er dominerende uden at få noget med os, så lad os nu se på søndag.

Brøndby har også et corona-udsolgt Brøndby Stadion i ryggen til den afgørende kamp, og siden der blev åbnet for tilskuere på stadion, har det statistisk været en stor fordel at være hjemmehold. Således også i Randers, hvor Brøndby som bekendt tabte. Niels Frederiksen vil ikke købe det som en undskyldning, men håber at Brøndby kan drage fordel på søndag.

- Det kan såmænd godt være, at det spiller en rolle. Det er klart, at når man har hjemmepublikummet i ryggen, så giver det selvfølgelig en noget. Det gjorde det jo også for os i søndags. Men det må ikke være en undskyldning, det er jo ikke fordi, vores spillere ikke har prøvet at spille på udebane. Det kan de fleste dog huske, også med tilskuere. Det skal ikke være en undskyldning.

Der er kickoff på Brøndby Stadion klokken 18:00 søndag.
Deltag i diskussionen
 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    4 dage siden   

 • Det er også det eneste rigtige. Vinder vi imod FCM i næste runde ser det fortsat godt ud. Så svingende som FCM har været, vinder de næppe de sidste fire kampe. Vi har ofte vundet i stimer så kan vi sætte fire sejre sammen så tror jeg vi bliver mestre.
  7 enige · 5 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    4 dage siden   

 • 7 point af 18 mulige.. Pas nu på komiske Ali.
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     4 dage siden   

  • @Saesonkort Hvis marginalerne var gået vores vej havde vi fået 1 point mod FCK, 3 point mod FCM, 3 point mod AGF og 3 point mod Randers (kamp 2). Så havde vi i stedet 16 ud af 18 mulige. Fodbold afgøres ofte på tilfældigheder og de har været imod od i mesterskabsslutspillet.
   6 enige · 5 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Nogen der ved hvilken betydning det har ift. Europa om vi bliver nr 2 eller 3?
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     4 dage siden   

  • @Marc Johnson som jeg husker det så giver 2. Pladsen anden kvalifikationsrunde i CHL og tredjepladsen giver anden runde i CL. Så der er en kæmpe forskel.
   4 enige · 5 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Uka
  • Uka
   Betalende bruger
     4 dage siden   

  • @Marc Johnson Ellers har Nanna lavet en rigtig god podcast, hvad de forskellige placeringer betyder mht europæiske kampe.
   2 enige · 1 god kommentar

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    4 dage siden   

 • Mon ikke vi efterhånden skal nøjes at være glade for en tredjeplads. Vores trup er overhovedet ikke blevet brugt nok. Det er stort de samme 17-18 spillere der er blevet brugt gennem hele sæsonen hvilket bl.a. har gjort at Frendrup har virket slidt de sidste 3-4 kampe før han endelig laaaangt om længe fik lov at få et voldsomt tiltrængt hvil mod Randers. Dem skulle han have haft nogle flere af før mesterskabsspillet. Det samme skulle Uhre og Jobbe. De har alle 3 virket noget trætte og en del under vanlig standard den seneste måned til halvanden. Jobbe selvfølgelig også grundet den menisk han for pokker skal se at få opereret nu. Vi er nogle stykker som her på 3point, især før kampe vi kunne vinde selv om vi havde 3-4 reserver med, har råbt op om at spare de unge og advaret om faren for at de ville være for slidt i mesterskabsspillet. Nu er vi så i gang med det og ja, Frendrup Jobbe har virket som om de var ved at være helt slidt op længe. Sådan går det når man holder stædigt fast i de samme 17-18 spillere i stedet for at bruge hele truppen. Det er da heller ikke den fedeste besked at få af sin træner at man over en hel sæson ikke kan bruges til andet end træningskegler for dem træneren foretrækker. Så kan han sige nok så meget at vi har en bred trup når han ikke vil bevise det ved at bruge den.
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     4 dage siden   

  • @Dansplast hvorfor? Tredjepladsen er næsten matematisk sikret. AGF skal vinde de sidste fire kampe og vi skal tabe de sidste fire kampe.

   I forhold til FCK er vi fire point foran (reelt fem grundet en noget bedre målscorer). Vinder vi over FCN i sidste runde, skal FCK som minimum vinde 2 kampe og spille to uafgjort - alternativt vinde 3. Vinder vi to af de sidste 4 kampe skal FCK vinde dem alle. Så mon ikke vi hiver sølvet hjem. FCK har været piv heldige i de seneste kampe og det forsætter næppe.

   Jeg er enig i din kritik af NF. Jeg har også længe skrevet at vi burde havde roteret mere.
   4 enige · 6 god kommentar

 • Ja, det guld skal da jagtes bevares. Men som brændt barn igennem de seneste 16 år, så magter jeg næsten ikke endnu en kæmpe skuffelse i forhold til lige ved og næsten guld. Jeg ved det lyder åndssvagt, men det er lige før jeg håber at vi taber til FCM, så vi efterfølgende bare kan koncentrere os om at holde FCK bag os - hvilket bliver svært nok. Alt kan ske i fodbold, men lige nu er vi bare spillemæssigt milevidt fra at ligne et mesterhold. Når faste støtter som Maxsø, Uhre, Jobbe og Frendrup ikke længere er på toppen, så er det svært.

 • Solz
 • Solz   4 dage siden   

 • Det giver ikke mening at tale om guld lige nu. Først og fremmest ligner det, at vi nærmest er tvunget til at vinde over FCM for at forsvare sølvet. Ved ikke hvordan vores spillere vil reagere i en kamp om 2. pladsen mod FCK, men man kan godt frygte en nervøs reaktion. Der er en verden til forskel på 2 og 3. pladsen i år, så det må være der fokus ligger lige nu. Vi er pressede nu, synes jeg. Vi har ikke været heldige i mesterskabsspillet, og får vi pludselig marginalerne over på vores side, så er alt muligt. Men det kræver at vi glemmer guldet, og igen bare fokuserer på næste kamp. Vi ved alle hvordan et nervøst Brøndbyhold kan falde sammen. Enten begynder vi at vinde igen eller også må vi bare håbe at FCK fortsat hakker og hoster sig af sted i de resterende kampe. Uanset hvad så skal minimum 2. pladsen køres hjem. Alt andet ville være forfærdeligt efter denne flotte sæson.
  3 enige

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    4 dage siden   

 • Dejligt endelig høre en træner og en klub turde snakke om at gå efter guldet. Hele mesterskabspillet har handlet om et lægge presset over på sin modstander.
  BIF har selv proklameret at FCM havde favoritværdigheden fordi de er regerende mestre og har en dyrere trup. Mod Randers forsøgte man at vende fokus mod pokalen, for at ramme dem på nerverne og minde dem om, at de ikke havde noget at spille for i Suppen.
  Modsat har både FCM, FCK og til dels AGF haft travlt med at gøre os til favoritter, for at tage presset af sig selv.
  Jeg bliver så træt, når al kommunikation handler mere om vores modstandere og forsøge at give dem nerver på... Vi skal fokusere på os selv og vores eget spil.

  Så længe det er matematisk muligt, skal vi selvfølgelig kæmpe for guldet. Og jeg vil drømme om guld til det sidste, selvom jeg ikke tør tro det sker...
  Havde det været sidste års FCM vi var oppe imod, havde jeg end ikke turde give os 1% chance for at vinde guld. Men denne sæson har været så underligt og alt kan vitterligt ske.

  Var målsætningen ikke 'bare' en 3. plads i år? I så fald, bør NF jo tage al pres af spillernes skuldre og fortælle dem, at vi har nået målet. De vil uden tvivl performe bedste, hvis de får lov at spille helt frit.
  1 enig
   
  • @Jensen synes det giver rigtig god mening at ligge pres og fokus på sin modstander, når modstanderen har et klart bedre hold spiller for spiller. Din kritik er berettiget men ikke ift BIF.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg må erkende at det håb jeg havde, har lidt et knæk efter flere kampe i mesterskabsspillet, hvor vi har manglet kvalitet i nøglesituationerne i kampene.
  Jeg er helt med på at vi har haft mange marginaler imod os, specielt hvad angår dommerkendelser. Og der har været mange kampe, hvor vi sagtens kunne have fået mere favorable resultater.

  Men det der tegner billedet for mig er primært at vi på enkelte pladser simpelthen bare ikke har gode nok spillere til rigtigt at få kørt resultaterne hjem. På målmandsposten har vi ikke en spiller, der netto redder specielt mange point til os. Det har FCM. På højre wingback har vi etableret spiller, der vel har et niveau svarende til midten/bunden af SL. Og reserven har potentiale men er ung og præsterer med varierende succes. I venstresiden er vores alternativ til vores skadede 1.valg Bjur, som jeg synes har et nogenlunde niveau, men som ofte er skadet. Lumb har vist sig slet ikke at være i spil.

  For mig er det helt i orden at det er sådan, set i lyset af vores økonomiske situation. Der er ikke nogen spillere der som sådan har skuffet mig, for de har en naturlig begrænsning i talentet. Schwäbe er den eneste som jeg er ærgerlig over, da jeg ikke synes han har rykket sit niveau over sæsonen.

  Vi skal selvfølgelig gøre alt hvad vi kan for at slå FCM på søndag og PSE i parken. Men jeg tror ikke jeg vil sætte mine forhåbninger op til noget, der efterhånden forekommer ret usandsynligt.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Vi har nu alt at vinde. Målsætningen er opnået, Top 3, GF vinder ikke 4 i streg. Der gør at vores spillere kan spille de sidste 4 kampe under forudsætningen: Vi har alt at vinde. Det bliver fedt på Søndag, hvor al presset ligger på udeholdet fra Ikast ;-)
   
  • @Sunderland Øhm...jeg mener, modsat dig, at alt presset er på Brøndby. FCM fører med 4 p., og kan stille sig ned og vente på at vi blotter os - og SÅ slå kontra...og dér er de lynhurtige! Og hvis de laver en hurtig pind (og det tror jeg de vil gå efter), bli’r presset kun endnu større på os.
   Vi skal VIRKELIG ramme dagen for at slå dem - jeg håber på det af hele mit hjerte!!
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Brøndby IF er Danmarks bedste kontra hold. Så på Søndag skal vi stille os ned og lade FCM have bolden og straffe dem på omstillinger. Resulterer det i en uafgjorte så det et godt resultat. Vi skal ikke styre kampen, så taber vi :-)

 • Niels Frederiksen siger intet om Guld-kamp, han er top professionel. Målet er Top 3 og det kan nås uanset resultatet på Søndag. De sidste 4 kampe er i mine øjne ren win-win, selvom jeg medgir at AGF teoretisk kan vinde de sidste 4 kampe. FCM er selvfølgelig kæmpe favoritter til Mesterskabet, det vil være en historisk sensation hvis de ikke tager mesterskabet. Vi derimod regner ingen for vil vinde de sidste 4 kampe, vi kan spille frit, henholdende, uden pres på os, lækkert for Niels Frederiksen, for det præcis det vi har udnyttet til vores fordel. Ved spillerne glæder sig som var det Juleaften til kampen Søndag. Har FCM gummiben? :-)