Gå til Livecentre
LIVE LIGE NU...
Right To Dream Park
 • FC Nordsjælland

  FC Nordsjælland logo
 • 0 - 0
 • Brøndby IF logo

  Brøndby IF

 
...


Brøndbys Yorke og Cole

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 22 min. siden

Nettet har blafret hyppigt i denne sæson for Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm, som i skrivende stund sidder på Superligaens første- og tredjeplads på topscorerlisten (begge spillere á mål med en række spillere) med henholdsvis 13 og 9 scoringer noteret på deres navn.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Begge spillere ligger rigtig fornuftigt til sammenlignet med en række øvrige profiler på topscorerlisten, når vi ligger på scoringer pr. 90. minut - bemærk listen ikke inkluderer scoringer på straffespark, hvor Uhre med 0.52 mål ligger ganske tæt med både Kaba og Kamara (som ligger med en snert hyppigere scoringsfrekvens). Mens Lindstrøm ligger på 0.42 mål pr. 90.min.

En solid håndværker

Mikael Uhre har i sæsonen 20/21 vist sig at være god til et væsentligt træk som angriber - mere om det om lidt. På topscorerlisten er Mikael Uhre den angriber der samlet set kommer op på det højeste Expected Goals - altså xG. Netop xG er en analyse af afslutningerne, en måde at sætte et tal på om det er en "lille" eller "stor" chance. I grundspillet kom Uhre frem til 8.89 xG (på i alt 48 afslutninger) på hvilke han scorede 11 mål i åbent spil.

Uhre er ikke angriberen der konverterer en afslutning på 0.10 xG til et mål. Sagt med andre ord - han er muligvis ikke den kliniske angriber, "som scorer på en kvart chance". Men Uhres helt store kvalitet - og et håndværk han er god til - er kontinuerligt at komme frem til chancerne, og dermed over tid scorer de mål han statistisk set burde.

Skal teksten udlægges meget firkantet - så kan Uhre tillade sig at brænde en stor chance, for han kommer minimum frem til endnu en og scorer på denne (0.52 mål/90min vs. 0.42xG/90min). Uhres har med andre ord formået at øge antallet af chancer han kommer frem til i samme tempo som den øgede spilletid i denne sæson.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Uhre er en boksangriber, når det kommer til at score sine mål. Blot et af de 13 blev scoret fra en position uden for feltet. Helt generelt skal Uhre holde sig til at afslutte i feltet - ud af otte afslutninger uden for feltet har kun to ramt målet, resten er gået forbi eller blevet blokeret. Ydermere er Uhre klart bedst i de situationer, hvor han skal afslutte på førsteberøringen. Blot to ud af hans 13 scoringer er sat ind på andet end førsteberøringen.

En væver kustner

Målt på xG ligger Jesper Lindstrøm på 3.54 xG fordelt over hele 51 afslutninger - med et facit på 9 scoringer i ligaen. Det tegner et billede af en opportunistisk spiller, som gerne tager chancen fra mere spektakulære positioner. I skarp kontrast til håndværkeren Uhre.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Gør det Lindstrøm til en heldig spiller der bare rider på medvinden og scorer på langskud? Nej, naturligvis ikke. Han besidder en bred palette af egenskaber

Jesper Lindstrøms er god til at positionere sig i halvrummene i hver side, og derfra tage indløb i feltet omkring dangerzone - området omkring buen på feltet og enten afslutte derfra eller lige inden for i feltet. Langt de fleste af Lindstrøms afslutninger der rammer målet er sket fra det centrale rum.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det kommer også til udtryk i de to spilleres heat map når i boldbesiddelse for hele grundspillet. Lindstrøm med en primær positionering på tværs af banen i mellemrummet, og med Uhre placeret som spidsangriber.

Det er i samme rum at Lindstrøm også opererer med sine key passes (chance skabende afleveringer), og det er i disse situationer Uhres og Lindstrøms interne forståelse blomstrer. Der er flere gode eksempler på dette fra indeværende sæson, men jeg har valgt at plukke otte key passes ud, som viser hvordan Lindstrøm arbejder rigtig meget i side- og halvrummene, når det kommer til de chanceskabende afleveringer.

 
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    16 dage siden   

 • Fremragende Kasper! Jeg er vild med dine KPIer, som jeg også følger på Twitter.

  Hvad er tanken bag “klinisk” i “[..] den kliniske angriber“?

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    16 dage siden   

 • Som altid super spændende læsning !!
  Jeg håber vi kan holde på dem begge til næste sæson. Men med Uhres form og CVs kommentar om, at sælge når prisen er højest, bliver det nok svært. Det samme kan siges om Jobbe, som både har performet sublimt i suppen og til u21 EM og der er på ingen måde en garanti for han holder det niveau.
  3 enige · 4 god kommentar