Fodbold live resultater
Debat: Hvor står Brøndby i forhold til konkurrenterne?

Skrevet af Daniel Mads Andresen, 8. september 2020

Så ruller bolden snart igen. Endelig. I Brøndby har det været en lang og kedelig pause, hvor vi ikke har fået nogle transfers at varme sig på. Til gengæld har vi set fornuftige takter i træningskampene, og der burde være en vis optimisme at spore frem mod sæsonstarten på søndag.

Niels Frederiksen har skabt et ret solidt hold med de midler, han har haft. Det så vi allerede mod slutningen af sidste sæson, hvor holdet ganske vist havde enkelte udfald, men generelt leverede stærke præstationer mod stærke modstandere.

Holdets helt store problem har været at omsætte chancerne til mål. I mesterskabsspillet scorede Brøndby stort set kun når Mikael Uhre var involveret, og det er et ret voldsomt pres at lægge på en spiller, som indtil videre har seks sæsonmål som sit bedste resultat. Meget af Brøndbys sæson afhænger af, at der kommer en rigtig goalgetter ind hurtigst muligt – eller at Uhre pludselig tredobler sin hidtige sæsonrekord.

Derudover kommer meget til at afhænge af de kreative kræfter i offensiven. Simon Hedlund sluttede sæsonen rigtig skidt, og skal simpelthen steppe op og være den profil, han har potentiale til. Derudover skal Rezan Corlu hurtigt genfinde det niveau, der gjorde ham til en Superligaprofil i Lyngby. Ellers hænger alt på Jesper Lindstrøms skuldre, og selvom ”Jobbe” er en vildt spændende spiller, skal han ikke bære hele holdet endnu. Det er her, de rutinerede kræfter skal træde til.

Defensivt ser fundamentet lige så stabilt ud som i sidste sæson. Det kan være en stakket frist, da både Anthony Jung og Marvin Schwäbe er oplagte salgsemner, men bliver de i klubben, så ser det rigtig fint ud. En venstreback er naturligvis påkrævet, men i mine øjne må førsteprioriteten for CV være en angriber med mål i støvlerne.

Top 2 er stukket af

Men en ting er, at jeg står med en pæn portion optimisme forud for sæsonstarten. Hvordan står vi sammenlignet med de andre hold i top seks-ræset?

FC Midtjylland og FC København er, i mine øjne, ude af billedet. Ståle Solbakken har igen denne sommer leget Komiske Ali med sin snak om, at københavnernes økonomiske midler er overvurderede. Alligevel har de hentet Kamil Wilczek, forstærket forsvaret og endda været enige med Celta Vigo om at smide over 20 millioner efter Pione Sisto.

Midtjyderne underspiller ikke deres rolle på samme måde som Ståle, nærmere tværtimod. De har ikke solgt ud, men bare forstærket sig. En klub, der har råd til at have Ronnie Schwartz på tribunen, de er for langt fra os pt. I mine øjne er top 2 totalt utopi for os.

Den tætte kamp om tredjepladsen

Men kan vi konkurrere med AGF? GF’erne har solgt Bundu, men har også hentet flere nye profiler ind. De har endda kunne spille med musklerne overfor AaB ved at hente en af deres bedste spillere i sidste sæson. Umiddelbart ser AGF ikke svækkede ud, men Brøndby sluttede altså alligevel sidste sæson af med at vinde i Aarhus.

Mange fodboldeksperter har valgt at køre fællesonani over den proces, AGF har kørt de seneste par sæsoner. Enkelte har endda meldt dem ind i en form for guldkamp. I mine øjne er AGF tættere på Brøndby end de er på FCK og FCM. Jeg ser bronze-kampen som pivåben forud for næste sæson – specielt hvis Brøndby får forstærket sig på de presserende positioner.

Bagfra er det først og fremmest AaB, vi skal koncentrere os om at holde nede. Nordjyderne har, trods salget af Patrick Olsen, haft et solidt transfervindue, og ligner et hold, der gerne vil kæmpe med om de europæiske pladser i denne sæson. Samtidig slog de os tre gange i forårssæsonen, så jeg ser dem som et hold, der kan blive virkelig farlige. Måske endda farligere end AGF:

Den sidste plads i top 6

FC Nordsjælland tror jeg ikke på i det lange løb. Jeg ved godt, at de altid hiver en eller anden frem, og at Kamaldeen Sulemana nok skal sikre dem nogle point på egen hånd, inden han næste sommer sælges for 50+ millioner. Top seks er da også realistisk for nordsjællænderne, men det bliver nok ikke til så meget mere end det. Det plejer de i øvrigt også at være fint tilfredse med.

De største kandidater til at komme fra bunden og op i top seks, er for mig OB og SønderjyskE. Fynboerne rejste sig flot efter det pinlige 6-0-nederlag i Silkeborg, særligt anført af flere unge, fynske talenter. Kan de fortsætte takterne, kan de godt klemme sig med på et af de yderste mandater.

Glen Riddersholm har haft meget tid til at få SønderjyskE til at ligne noget, der var værd at bruge energi på, og mod slutningen af sidste sæson begyndte det så småt at se godt ud. Særligt fik de gang i Anders K. Jacobsen, som sagtens kunne være nøglen til succes for dem. Sønderjyderne har flere dygtige, unge spillere, hvor bl.a. Alexander Bah og Julius Eskesen vil blive meget interessante at følge den kommende sæson. Får de tur i den, kan den sagtens stå på mesterskabsslutspil i foråret.

Alt i alt er jeg knap så bange for Brøndbys kommende sæson. Jo, truppen skriger på forstærkninger, men omvendt mener jeg, at Niels Frederiksen har skabt et så solidt grundlag, at vi burde stå fint rustet til udfordringen.

Jeg tager de optimistiske briller på og forudser, at vi slutter i top tre. Jeg er ikke hoppet på den dér med, at AGF skulle være det nye, store hold i dansk fodbold. De kommer til at give os kamp til stregen, men de er ikke så meget bedre end os. Særligt ikke, hvis vi forstærker os på de to nødvendige pladser, og det stoler jeg på, at CV har styr på.

Top 2 er udelukket, mens tredjepladsen bliver en tæt kamp mellem Brøndby IF, AGF og AaB. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle trække det længste strå.

Hav en god sæson, kære medfans. Fortæl gerne i kommentarfeltet, hvor du tror, Brøndby ender, og hvem der kommer med i top seks.
Deltag i diskussionen
 • Alfedalen
 • Alfedalen
  Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Dejligt med en optimistisk analyse. Jeg tror også på, at vi kan spille med i Top3. Det kræver, at vi holder niveauet fra slutspillet. Hvis vi ikke gør det, kan vi risikere at ryge ud af Top6.
  2 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    8. september 2020   

 • Jeg er enig i, at top 2 på papiret er lysår væk fra Brøndbys formåen. Mit take på 20/21 er, at vi skal køre første halvdel igennem med en uset smal trup for at sikre maksimalt konkurrence og udvikling af truppen. Jeg vil endda mene, at vi sagtens kan skære Hermannsson og Gammelby fra uden videre. Når det er sagt, så drømmer jeg også om en alvorlig opgradering af Hedlund, som jeg synes er fornærmende ringe i vores farver. Hvis Jung bliver holdt kontrakten ud, er jeg er overbevist om at det kan give Bjur succes på VWB, og derved skaber han mere værdi for klubben end ved et salg. Det bliver en spændende sæson, hvor forsvaret er nøglen til top 6 og angrebet til top 3.
  5 enige · 3 god kommentar

 • Kapper
 • Kapper   8. september 2020   

 • En top placering er ikke længere væk end at et af de to største hold får en formnedgang i en længere periode. Det har vi set fck få for ikke så lang tid siden.
  (Jeg tror dog, at der er for mange faktorer som skal gå entydigt vores vej til at det er realistisk, at vi kan spille med om guld i år.)

  Vores primære fordel er
  1) få udskiftninger i holdet
  2) kun har 13 kampe frem mod jul.
  Kontinuitet er vores vigtigste kort, idet vi ikke har individuelle færdigheder i helt samme dur som fcn, fcm og fck.

  Jeg er fortrøstningsfuld, men forventer dog blot, at vi er blandt de 3-6 bedste over hele sæsonen. Dette er en sæson hvor unge skal spilles transfervarme. Det kræver store salg før klubben har økonomiske muskler til at spille med fremme.

  Det er jeg indstillet på koster en topplacering også i år.

  I øvrigt, er der noget Brøndby hold i historien, som man IKKE ville forvente have væsentlige problemer, hvis ingen af de 3 mest offensive folk slog til i den pågældende sæson? Tænk fx hvor seneste guld hold ville have været med en Skouboe, Elmander og Kalle, småskadet hele sæsonen og uden mange mål og oplæg? Så selvfølgelig vil det give problemer, men det vil det altså også give for hhv.
  fcm og fck, hvis deres 3 første-valg ikke fik en god sæson.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Tak for en dejlig analyse Daniel. Jeg er meget enig.
  Top 2 er uden for rækkevidde, så den gider jeg ikke fokusere på. Så første spørgsmål er, om vi kommer i top 6. Det er jeg helt sikker på.
  NF har etableret en defensiv base, som har været meget stabil, men nu skal han til at gøre holdet mere offensivt. Han har selv udtalt, at dette passer bedre til ham at være offensivt tænkende, så jeg synes han fortjener ros for at have været så effektiv til noget, der ikke forkommer ham naturligt.
  Allerede i de sidste 2-3 kampe, synes jeg der var tegninger til mere offensivt spil, så den gradvise omstilling er på vej. vi kan jo ikke bare skifte knappen fra Def. til Off. spil og forvente at alt spiller. Det bliver en gradvis overgang, hvor vi forhåbentlig ser forsvaret fortsætte de gode takter, mens midtbanen bliver mere og mere offensiv. Dette er også i tråd med, at angrebet stadig mangler en 15-sæsonmåls angriber.

  Hvad jeg prøver at sige med ovenstående er, at jeg ser BIF som værende på samme niveau som sidste år. Så hvis vi holder Status Quo, kan jeg ikke se, hvordan vi skulle misse top 6.
  AaB ser jeg ikke som værende væsentlig forstærket ind til nu. Ja, de har fået Prica til, men også mistet Olsen.
  AGF har så hentet selv samme Olsen og det er da en forstærkning. De har mistet Bundu, men spillede han overhovedet de sidste kampe? Jeg ser i hvert fald ikke, at der svækker dem meget. Men når det så er sagt, har de et Europæisk eventyr at fokusere på, som nemt kan tage kræfter og fokus fra Superligaen. Der ud over, har jeg en fornemmelse af, at de overpræsterede lidt sidste år. Så hvis de pludselig rammer lidt modgang, er jeg ikke sikker på, at det kan ramme samme niveau som sidste år.

  FCN, OB, SønderjydskE etc. kan gå alle veje, som jeg ser det. Men der er ikke nogle jeg tror kan true os, hvis vi bare selv er nogenlunde stabile.
  Så mit bud på næste år er meget lig den afsluttede sæson. En 3-4 plads vil jeg mene er både realistisk og sandsynligt. Både med den nuværende trup, men især hvis der kommer én forstærkning eller to ind, i dette vindue.
  4 enige

---

 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Jeg kalder den: gf falder sammen og slutter på 5 pladsen. Vi bliver nr 4 og en overraskelse bliver nr 3. Måske OB.

 • Fint indspark til en debat. Men det er super svært at komme med et virkelig kvalificeret bud på Brøndbys slutplacering inden transfervinduet er lukket. Som du siger, Daniel, 1) Ryger Schwäbe og/eller Jung? 2) Får vi en angriber? 3) Hvad med VWB? Der er for mange hvis'er til at jeg vil kunne sige top 3. Én ting kan jeg dog sige: I hvert fald ikke top 2. Der er jeg helt enig.

  CV venter helt bevidst til sidste øjeblik med eventuelle forstærkninger. Så er de billigst og han kan købe dem som ikke lige fik fundet en klub på det niveau de håbede. Rigtig meget afhænger af dette spil, for jeg er helt enig: Vi mangler en angriber. Bare 6-9 mål fra denne mand kan i princippet være forskellen på en 4-5. plads og en 3. plads. Om det bliver en Mraz-case eller en Maxsø-case - eller en bar røv til os fans - må tiden vise.

  Jeg vil dog gerne tale lidt om vores konkurrenter. For modsat BIF så har de allerede været aktive på markedet og synes at have deres trup klar til sæsonstart... En ikke uvæsentlig faktor.

  AGF: Uden at jeg vil karakteriserer mig selv som udøver af fællesonani, så er jeg faktisk ret bekymret for det David Nielsen har gang i i Aarhus. Jeg synes virkelig de har imponeret i de kampe jeg så i foråret. De kunne sagtens have vundet 3-1 i den sidste kamp hvor BIF, en anelse ufortjent, fik hevet en sejr hjem. Jeg synes ikke den kamp kan bruges som argument for specielt meget i Brøndbys favør. Jeg vil hellere huske tilbage til hjemmekampen mod AGF i efteråret 2019 hvor vi fik l-a-m-m-e-t-æ-v. Det var en øjenåbner for mig. Og de er ikke blevet dårligere siden da. Til gengæld har vi siden da mistet et hav af mål - med dog en bedre defensiv som det positive.

  AaB: Har hentet et hav af mere eller mindre ukendte portugisere og andre verdensmænd. Kunne godt ligne noget vi selv har praktiseret i Brøndby engang, men der er jo altid den risiko, at deres nye sportschef har skudt papegøjen i +50% af tilfældene. Så bliver AaB en hård konkurrent. Tim Prica er allerede startet som lyn og torden. 18 år. ØV at han ikke havnede i Brøndby. Så var vores angriber-spørgsmål måske allerede overstået og sæsonen var game on. Nu er han i AaB og dem frygter jeg ligeså meget som AGF.

  OB: Får næppe 2 vanvittig dårlige sæsoner i streg. Jeg synes de har fundet en rigtig fin balance mellem talent og erfaring. Bestemt en ubehagelig modstander, hvis de får det til at fungere. Og så har de lige fået Sabbi oveni hatten. Dem kan vi, og andre, sgu godt få problemer med.

  FCN: Meget enig med Daniel. Har intet at tilføje.

  Sønderjyske: Har jeg ikke fulgt nok med hos.

  Jeg vil gerne lige runde af med nogle af mine personlige holdninger om vores kære hvis'er i starten af mit indlæg: 1) Schwäbe og Jung skal blive i Brøndby. Om muligt forlænge med dem begge - især Schwäbe 2) En angriber er alfa omega for vores offensiv og dermed vores sæson. Det defensive er der styr på 3) Øhm... Bjur, ikk? Han har da gjort det meget fint som VWB, ikke? Kan han virkelig lave en Bruus og få vores VB-problem til at løse sig selv? Jeg synes sgu man skal give ham chancen. FCN hjemme på søndag er ikke den værste modstander han kan prøves af imod. Spiller han fint de næste to kampe, så spar de penge, og brug dem på en endnu bedre angriber inden vinduet smækker i.

  Det var mine 5 cents. Beklager det blev lidt langt. Men jeg har simpelthen abstinenser. Glæder mig som et lille barn til på søndag. At skulle se de unge drenge på banen kilder sgu alle de rigtige steder (vh Broder Salsa - ikke pædofil).
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Broder Salsa Jeg tror ikke Jung ryger. Han er for god til den pris vi kan få og spiller i venstre side.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Jeg mener, at succes i denne kommende sæson er, at vi skal kvalificere til Europa. DK har fem pladser i den kommende sæson - en til pokalvinderen og fire til ligaen. Det er en nødvendighed for vores økonomi at vi samler point sammen hele tiden, så vi på sigt kan komme i noget gruppespil. Jeg tænker vores chancer i Europa er væsentligt bedre med den stærke defensiv, som NF+team har bygget op.

  Jeg synes, det er vanskeligt at vurdere niveauet imellem holdene, men jeg synes, det virker som om, at BIF har lagt på siden vi stoppede sidste sæson. Men vi skal huske, at 1-2 transfers ud og/eller ind kan ændre billedet på voldsomt på alle hold i ligaen.

  Jeg tror, at der kommer til at ske lidt i BIF - 4 spillere med kontraktudløb til næste sommer, som ser vanskelige ud at forlænge både forhold til økonomi og øvrige forhold - er nok lige i overkanten. Dertil er der kun 22 mand i truppen idag + div U19/20 på trods af få kampe i efteråret kan vi ikke tåle så mange skader.

  Vi må gøre som CV - vente og se hvad der sker .....
  2 enige

 • Svært at være uenig med Daniel om ovenstående. Det ville da være skønt hvis vi slap for skader og alle spillere løftede sig 10-15% sammenlignet med sidste sæson. I så fald er en 3 plads måske en mulighed. Det kan ikke udelykkes. Hvis ikke, så er det nok mere en dødkedelig 4-6 plads vi konkurrerer om. Jeg er lidt af en luksusfan, for jeg er ikke én af de trofaste støtter på sydsiden som er der HVER gang. Jeg er én af dem som først for alvor bliver tændt når holdet f.eks vinder 3 kampe i træk, og flere spillere viser høj klasse i mere end bare korte glimt. Så ringer jeg til min buddy og siger at “nu skal vi snart på stadion igen gamle dreng”. Jeg har ikke været ret meget på stadion siden AZ fik sparket. Jeg håber spillerne efterhånden er blevet trænet bedre under NF’s ledelse og er klar til at vise os noget mere end den middelmådige leverpostej, som vi har set så meget af alt for længe. Vi ses på stadion, måske.

---

 • Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Det ser ud til ingen har forstået hvad det betyder vi kan holde samme gode defensiv og kun lukker 1 mål ind hver anden kamp i den kommende sæson. Så behøver vi ikke score specielt mange mål i gennemsnit pr. kamp. 1 enkelt er nok til sejr hver anden kamp. Med Corlu tilbage og et par unge offensivspillere i heftig fremgang ser vores offensiv slet ikke så dårlig ud som så mange forsøger at få det til at se ud. Den helt store grund til jeg ser os som favorit til mesterskabet er at en tredje helt ung mand den kommende sæson kommer til at dominere de andres offensive midtbanespillere endnu mere end han gjorde forrige sæson. Ja, Frendrup. Eller fantastiske Frendrup som en anden har kaldt ham i en kommentar længere oppe. Hvis han holder sig skadefri er det næsten garanteret at vores defensiv holder det unaturligt høje niveau fra mesterskabs spillet. Kun 1 enkelt mål imod hver anden kamp. Det er bedre end de fleste mesterhold. Med Bjur på vwb og Bruus på højre begynder der også at komme en masse kvalitets indlæg som gør det lettere for vores angribere at score. Jeg tror på vi kommer til at spille med helt i toppen fordi man kan træne sig bedre, hvilket det unægtelig ser ud som om den gruppe spillere nogle i det her forum efter vinterpausen dømte til at skulle spille om nedrykning, ingen anelse havde om. Men vores stab har altså gennem træning OG IKKE INDKØB løftet vores trup og kommer til at løfte den yderligere da der er mange helt unge og en del semi-unge som er et bindeled mellem de unge og de ældste. Desuden er det bedre at have en gruppe uden alt for mange kæmpe egoer som stjerner, eller for den sags nogle der uberettiget ser sig selv som stjerner, jo ret tit slæber rundt på til stor skade for kollektivet. Vores gruppe ser umiddelbart ud til at være en gruppe i harmoni hvor alle er indstillet på at løbe de vigtige ekstra meter for at dække hinanden ind. Det virker som om de kan lide hinanden hvilket også er en kæmpe styrke. Jeg har samme fornemmelse på Brøndby's vegne forud for den kommende sæson som jeg havde på landsholdets vegne da ingen andre troede på vi ville blive europamestre i 1992.
  4 enige
   
  • Mogens
  • Mogens   8. september 2020   

  • @Dansplast Dejligt at du kan belære os når alle andre ikke forstår noget som helst. Og selvfølgelig havde du forudset 92 FCM har ikke solgt ud og måske tilmed forstærket sig. De er vel ikke blevet svagere? Håber inderligt at du får ret men tror ikke helt på det.
   1 enig · 1 god kommentar

 • LØK
 • LØK   8. september 2020   

 • Jeg er forholdsvis optimistisk omkring at ende på 3. eller 4. pladsen som giver europæisk deltagelse. Vi var sgu lidt uheldige med ikke at få deltagelse i år.
  Jeg synes at vi står styrket ifht sidste sæson. De to spillere vi har mistet bidrog af forskellige årsager nærmest ikke til holdet og jeg synes ikke at det ligner en svækkelse at de er væk. Omvendt har vi fået Corlu, som i Lyngby gjorde det langt bedre end Tibbling gjorde det for os. Umiddelbart en klar forstærkning. Desuden ser Børkeiet ud til at give ekstra bredde på midtbanen og måske gøre os mere stabile end med Rado inde i billedet. Rado må meget gerne blive solgt, og vi behøver ikke nogen erstatning for ham.
  Så trupmæssigt står vi bedre allerede nu, samtidig med at vi har barberer en del lønkroner af. Så langt så godt.
  Hvis Schwäbe ryger skal vi på markedet tænker jeg. Uden at kende alt for meget til ham, er min fornemmelse at Hermansen ikke er klar.
  Hvis Hermannsson ryger, synes jeg at vi måske vi skal se tiden an og prøve at lukke hullet efter ham internt.
  Hvis Jung ryger, bør vi se efter en venstrefodet midterforsvarer.
  Omkring venstre wb, synes jeg at den er lidt svær. Vi vil have Mensah og JMG som kan gøre det nogenlunde hæderligt på den plads, og muligvis et stort talent i form af Bjur der måske kan lave en Bruus på den plads. Så hvis vi skal have en ny spiller ind, skal han i hvert fald have et højt niveau. Ellers kan vi efter min mening spare de penge.
  Tilbage står så en ny angriber. Det er her jeg ville bruge alle pengene. Jeg synes Hedlund er problemet. Kunne være godt med en ny makker til Uhre i angrebet. Uhre skal nok score over 10 mål hvis han spiller en hel sæson, og jeg tror også at vikan regne med op i mod 10 mål fra Corlu og Jobbe hvis de spiller mere eller mindre hver gang. Så med tilgang af en 10+ målskytte, der er god mod lavtstående forsvar, synes jeg at vi står pænt styrket til denne sæson.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Nu ikke så negativ.....
  tror godt vi kan drille FCUK og FCM samt AGFA
  1 enig

 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Er helt sikker på, vi får 2 forstærkninger. Tror i modsætning til Skribenten, at vi rent faktisk kan blande os helt i toppen. Tænker en 2. plads er opnåelig

---

 • Chuck
 • Chuck   8. september 2020   

 • Alle “eksperter” taler som om AGF har fundet de vise sten og nu bare bliver #3 uden at skulle bekymre sig om noget. Det er korrekt at de har fået et bedre fundament end tidligere men en god sæson betyder ikke noget. Det er nu at de skal bevise at de er et top 3 hold og det tror jeg ikke de kan. Alle hold vil se på dem anderledes i denne sæson og de kan ikke overraske mere. De får langt sværere ved at vinde deres kampe. Kigger vi på de enkelte spillere, så er de bedre på Venstre back og i angrebet, men på resten af start 11eren er vi bedre eller minimum på niveau. Ingen tvivl om at det bliver en spændende sæson og der bliver kamp om 3. pladsen, men det bliver sgu uden AGF som bejler.
  1 enig
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     8. september 2020   

  • @Chuck - Jeg kan godt lide tanken om, at det nu er AGF der er under pres og vi kan igen være underdog.
   Det tror jeg virkelig kan være til vores fordel.
   På papiret synes jeg også, at vi spiller for spiller, har en bedre trup. Men om der er fordi jeg har mine fan-briller på, kan jeg ikke helt se. min mavefornemmelse siger dog stadig, at vi er bedre end AGF.
   1 enig

 • Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Jeg er ikke så nervøs for angrebet og den vwb som mange er.
  Uhre bliver den +15 målscore mange ønsker, nu når Corlu ligger bag ham.
  Vwb skal der ikke købes til, Bjur skal spille den. Så hellere en venstrefodet CB vis der skal købes til forsvaret.
  En klasse 8er boks til boks ala Kaizer, og jeg mener vi kunne spille med om top 2.
  Uden køb snupper vi 3 pladsen, det skal nok blive hverdag for møg AGF
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     8. september 2020   

  • @Laasss Jeg håber at Uhre scorer en masse mål her i efteråret så kan vi sælge ham i vintervinduet og finde en angriber på endnu høje niveau
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     8. september 2020   

  • @Laasss - Jeg tror også meget på Uhre. Bruus har også vist, at han kan smide nogle gode indlæg ind i boksen. Om han kan blive en +15 målscore er jeg dog lidt mere i tvivl om. Men er ikke i tvivl om, at han har meget mere i sig end vi har set end til nu.
   Jeg kunne nok mere tænke mig en afløser til Hedlund. En ny Pukki, som kan drive gæk med et forsvar, så Uhre kan placere sig endnu bedre i feltet.

  Se 1 flere kommentarer

 • Ivan
 • Ivan   8. september 2020   

 • Men hvad så, kære Daniel, hvis ikke vi får de to forstærkninger du næsten forudsætter. Så løber AGF fra os og det samme måske FCN , AaB, OB og Sønderjydske? Sådan kan man også læse dit indlæg og det er jo knap så optimistisk. Til gengæld er det realistisk efter min mening. Fodbold afhænger i den grad af flow og selvtillid, og hvis vi på et tidspunkt i sæsonen rammer det rigtige flow og undgår skader mv kan vi sagtens spille med om de gode pladser, dvs top 6 , og endda gøre os gældende i kampen om bronce. Kampen om guld og sølv er hævet over flow og tilfældigheder, hertil er forskellen i muskler for stor. Men rammer vi ikke flow og selvtillid er der 6 klubber der kan gøre det bedre end os. Og vi blir så nummer 9. Ser vi på vores reelle styrke i forhold til sidste sæson er vi reelt hverken blevet stærkere eller svagere. Vi er stadig svækket ved tabet af vores tre bedste og dyreste spillere ! Men til gengæld har 2-3 af vores unge spillere af egen avl hævet deres niveau betragteligt. Herudover forventer jeg mig en del af Uhre og Børkeeiet, men desværre lidt mindre af Hedlund. Rosted, Maxsø, Hermannson , Jung, Schwäbe, Vigen og Rado er nok på samme niveau som sidste år, måske Maxsø endda bliver endnu bedre. Så alt ialt er vi på sidste års niveau , måske en anelse bedre pga at vi er bedre sammenspillet. Og sidste år blev vi nr 4, så det bliver vi nok også iår. AGF er også på niveau som sidste år og jeg ser heller ikke at Nordsjælland, OB, AaB og Søsnderjydske er væsentlig stærkere. Men som sagt , meget afhænger af flow og rammer vi det ikke havner vi uden for top 6 , men det gælder jo også for de andre 6 klubber vi kæmper med.
  1 god kommentar
   
  • DanielMads
  • DanielMads
   Administrator
     8. september 2020   

  • @Ivan Hej Ivan. Tak for et godt og konstruktivt indspark. Grunden til at jeg tager det for givet, at vi får forstærkninger på de nævnte pladser er, at CV selv flere gange har sagt at det er nødvendigt. Kikser det, så tror jeg faktisk stadig, vi blander os i bronzeduellen, men jeg har også svært ved at se os vinde den, hvis ikke vi har en reel topscorertype. Som du også nævner, kan der komme skader og alt muligt i spil. Det er umuligt at spå om. Men jeg tror på truppens styrker :)

 • Sim
 • Sim   8. september 2020   

 • Jeg kalder den. På nuværende spillergrundlag ( 8/9-2020) kommer vi IKKE i top 6. Jeg synes i er alt for optimistiske. Forsvaret står bedre end længe, men det er en mands skyld. Bliver han skadet eller solgt. Maxsø har vist hvor stor forskel kvalitet gør i en kæde. Midtbanen og især angrebet er særdeles tvivlsomt. For ikke at nævne bredden og kvalitet i B stammen. Det hele vender først efter kontinuerlig kur og NF udløb om 10 mdr, eller efter det første store spillersalg. Jeg vil hellere debaterer hvorfor alle tilsyneladede er så tilfredse med en forventet dårlig placering, at CV er apatisk, og det hele er blevet en revisor kongres hvor alle går mere op i regnskab end fodbold. Meget kan man sige om CV, men han er en dygtig manipulator og kommunikator. Nærmest alle fans danser efter hans toner.
   
  • Chuck
  • Chuck   8. september 2020   

  • @Sim - gudskelov får du ikke ret :-)

  Se 5 flere kommentarer

---

 • Betalende bruger
    8. september 2020   

 • Ligner så meget brøndby i 1993. Vi var tæt på konkurs og skal bruge talenter og ukendte folk. Elsker brøndby. Og vi skal nok komme op i top 3. Elsker CV og jan. nu holder vi stilen og køre væk med de stor lønninger. Vi mangler lige dem her der skal væk. Hermansson - mensh - ante - rado - vigen - gammelby - jung - svæbe - hedlund. Hent 2 nye angriber og så køre det
   
  • DanielMads
  • DanielMads
   Administrator
     8. september 2020   

  • @Gulogblåforaltid
   1. Ante er væk.
   2. Du vil af med otte ud af 22 spillere og kun hente to nye ind? Det lyder, for mig, ualmindeligt tyndt :)
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Chuck
  • Chuck   8. september 2020   

  • @Gulogblåforaltid - Jung og schwäbe er vigtige for vores stabilitet. Sæsonen bliver ikke god hvis vi sælger dem. Så tror jeg ikke længere på bronze.

 • Jeg tænker et sted mellem nr. 3 og 6! For at få en god sæson skal Maxsø holde sig skadesfri og offensiv midtbane og angreb skal fungere bedre. Sker dette ikke, tror jeg derimod også det kan blive en lidt svingende sæson!
  1 enig

 • Fed analyse og er mega enig.
  Jeg vil lige smide en tanke oveni. Efter jeg så Belgien vs dk og så Belgiens opstilling, tænkte jeg virkelig det ville være noget for bif. Som alle siger så er et af problemerne for os at få scoret nok mål.

  Mit bud på at ændre i opstillingen lidt ville lyde

  Marvin
  Rosted - maxsø - jung

  Bruus - rado/børk - frendrup - mensah/bjur

  Jobbe/hedlund - corlu

  Ny mand/uhre

  Her spiller jobbe og corlu som 10'ere som man ser ved Belgien.
  Så har du både de to 10'ere til at hjælpe i feltet og på kanten. Jeg mener så det kræver en rigtig i 9'er i feltet og uhre måske ikke helt god nok.

  Men en 3-4-2-1 opstilling kunne være fed at se. Specielt hvad jobbe og corlu kunne få ud af at ligge tæt på hinanden.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Der er mange der skriver at næste sæson bliver svær at forudsige. Jeg er helt enig. Vi ved ikke hvor længe vi har spillere som Jung, Maxsø og Schwäbe, og heller ikke hvis der pludselig er en trup der får et Coronaudbrud. Det kan godt gå galt.
  Jeg går i det følgende ud fra at truppen er intakt, og at der kommer 1-2 nye spillere ind, som udmeldingen er.

  Jeg vover pelsen og kommer med et optimistisk skud på at vi bliver nummer 3. Og så synes jeg i øvrigt vi skal prioritere pokalturneringen for at vinde en titel og få nemmere adgang til Europa.

  Min top 6 hedder: BIF, PSE, FCM AGF, Aab og FCN, ligesom sidste år.

  Hvis vi skal se på os selv først, så har vi fået opbygget et catenaccio-forsvar, som giver os en mulighed, som vi ikke har haft i mange år: at forsvare resultater hjem.
  Herudover så vi i de sidste kampe i sidste sæson, at chanceskabelsen blev langsomt bedre. Der er en der skriver her at vi kunne have tabt 1-3 til AGF i den sidste kamp, men vi kunne også have vundet 3-1. Vi havde flere expected goals end dem i den kamp. Sådan var det bestemt ikke i de første kampe mod AGF.
  En af de ting jeg synes man kunne se til sidst og i træningskampene, er noget af det vi har manglet, nemlig offensivt output fra wingbackerne. Med dette samt en midtbane der nu tæller Corlu og Jobbe, tror jeg der er bedre chancer for at vinde point mod de defensive hold.
  I angrebet skal vi bruge en klassisk boksspiller, som også kan deltage i spillet i små rum. Mraz kunne dette, men lykkedes ikke helt. Jeg tror dog godt CV kunne finde på at hente ham til sidst i vinduet.

  For de andre holds vedkommende, så synes jeg ingen af vores konkurrenter er styrkede (AGF, Aab, FCN, OB).

  AGF har fået noget ind, men Bundu ud, samt Amini og Ankersen. Jeg tror også godt de kunne ryge ind i noget af det samme som vi har gjort: at de defensive hold finder en metode at spille dem på. Så skal de omstille sig, og det er jeg ikke sikker på de kan. De har dog deres dødbolde, og de skal nok få point.

  Aab er let svækkede. De har Lucas Andersen, men ellers synes jeg ikke de er imponerende. Det er som om de kun er gode, når spillerne kan finde en motivation. De har større udfald end vi har (eks 0-4 mod FCN), og det siger ikke så lidt...

  FCN har mistet Kudus og Mumin. De hiver nok noget op igen, men det er tvivlsomt for mig om de bliver stabile nok til rigtigt at blive gode.

  OB bliver nok bedre end sidste sæson, men det er nogle gevaldige dårlige perioder de tager sig en gang imellem.

  Og som flere af jer skriver: JA, VI SES PÅ STADION, om bare 5 dage. Jeg glæder mig hver dag.
  1 enig

---

 • Enig i, at det igen bliver FCM og FCK som afgør mesterskabet. De er langt foran de øvrige hold hvad angår økonomi, og det betyder alt. Hvilke 4 andre hold der kommer i top 6 er pivåbent. Jeg håber, vi får købt den venstre back, som vi har mangler meget længe. Desværre fik vi ikke Dal Hende. Har CV sovet i timen? SønderJyske burde vi da kunne matche økonomisk. Og så mangler vi en god, rutineret angriber. Får vi disse 2 forstærkninger, tror jeg, vi snupper 3 pladsen. Bliver der ikke købt ind til disse 2 pladser (Jeg tror det ikke. Desværre), så skal vi være glade for top 6.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner