Fodbold live resultater
Debat: Kontrakterne der løber ud

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 8. januar 2023

Det er stadig mørkt og koldt udenfor, vinteren har ikke sluppet sit greb i Danmarkj endnu - og der er stadig en halv Superliga foran Brøndby før end sommerpausen rammer. Men fjernt i horisonten kan man nu ane en række spillere med kontraktudløb til sommer.

Hvilke spillere har en fremtid på Vestegnen, og hvilke spillere kan have en fremtid andetsteds end Brøndby? 3point.dk har kigget i kaffegrums og krystalkugler, og kommer her med en oversigt samt bud på de respektive spilleres fremtid.

Thomas Mikkelsen, målmand

Den rutinerede keeper forlængede i sommeren 2022 sin kontrakt med 1 år for endnu en sæson at agere soleklar backup bag førstevalg Mads Hermansen. Bliver 40 år til august, og vil med en forlængelse næsten ramme 41 ved næste udløb. Må anses som værende en realistisk overvejelse fra Brøndbys side af, hvorvidt man skal se sig om efter et alternativ til andenviolin i målmandshierakiet.

Forlængelse: Tvivlsom / Nej

Lucas Ziegler, målmand

Den unge målmand har kontraktudløb kort før han fylder 20 år i 2023. Rangerer Brøndby Ziegler højt nok til at forlænge hans kontrakt igen, eller er det sommeren hvor keeperen skal ud og søge fast spilletid væk fra Vestegnen? Kommer ikke i nærheden af spilletid i foråret for Superliga-holdet, minutterne skal hentes for U19-holdet. Men vil man forlænge med en spiller der fylder 20 til september?

Forlængelse: Tvivlsom

Jens Martin Gammelby, forsvar

Det har aldrig rigtig været et helt lykkeligt ægteskab for den offensive back, som blev hentet i Silkeborg efter at have været en ligaprofil der. Kontinuerlig spilletid og output har været en saga blot, og Gammelby har haft flere udlejninger på cv'et, senest i 2022 til den næstbedste polske række.

Det har været 5 år på Vestegnen for Gammelby, og det kommer ikke til at blive til flere. Må anses som kraftigt usandsynligt at kontrakten forlænges.

Forlængelse: Nej

Kevin Mensah, forsvar

Vice-anføreren står foran et altafgørende forår. Blev alvorligt knæskadet i det tidlige 2022, og har siddet ude lige siden. I hvilken fysisk tilstand kommer Mensah tilbage i? Får han tilkæmpet sig spilletid i foråret? Kan komme i spil til venstrebacken, hvis Riveros skal have pauser til foråret. En uhyrlig svær spiller at spå fremtiden for. Værdsat i klubben som en kulturbærer, viceanfører og bødekasseformand. Men også med udløb til sommer.

Forlængelse: Tvivlsom

Peter Bjur, forsvar / midtbane

Fik et ikke uvæsentligt antal minutter i mesterskabssæsonen. Men har været fraværende lige siden. Delvist på grund af en drilsk skade, og siden også udkonkurrereret af sine medspillere i truppen. Står langt nede i hakkeordenen, og har ikke fået kompetetiv spilletid siden august 2022 i en Superligakamp mod AaB.

Fremtiden ligger ikke på Vestegnen, og det må anses som værende en forventet afgang fra truppen senest i sommeren 2023, når kontrakten udløber.

Forlængelse: Nej

Sigurd Rosted, forsvar

Har gang på gang returneret til en plads i startopstillingen efter at være dømt ude. En norsk fighter der aldrig har givet op, aldrig har brokket sig og altid har tjent klubben forbilledeligt. Men også en spiller for hvem fremtiden ligger andetsteds end på Vestegnen. Afgang fra Brøndby bliver senest til sommer ved kontraktudløb.

Forlængelse: Nej

Andreas Maxsø, forsvar

En bærende skikkelse gennem mange år i Brøndby. En leder både på og uden for banen. Har gang på gang været meldt på vej væk fra klubben, hvor det nærmest er blevet en form for bizar gentagelse at en transfer ud kikser. Vil Brøndby forlænge kontrakten? Ja, det er der næppe den store tvivl om. Vil Maxsø forlænge kontrakten? Det er ikke udelukket, men heller ikke hakket i granit. Afsøger stopperen først sine muligheder udenlands? Antageligt. Og det er ikke det mindste skuffende. Bringer dog spørgsmålet om forlængelse hen i kategorien tvivlsom - ikke fra Brøndbys side af, men fra Maxsøs egen side af.

Forlængelse: Ja (hvis spilleren vil)

Simon Hedlund, midtbane / angreb

Den hurtige svensker løber glædeligt de mange sure meter i presspillet, arbejder utrætteligt fra box til box, og vil for altid blive husket på Vestegnen for sin mesterskabsreddende akrobatiske clearing mod AGF i den famøse undertalskamp i 2021. Har stabilt gennem sæsonerne i gult og blåt leveret assists på et højt niveau. En del må afhænge af den sportslige retning Jesper Sørensen ønsker at sætte for som ny cheftræner? Og vil CV og Brøndby hoste op med den kontrakt en spiller med Simon Hedlunds cv med rette kan forvente?

Beslutningen vedrørende Simon Hedlund kan sagtens, som med Andreas Maxsø, først være en der træffes efter sæsonens afslutning. For nuværende må en forlængelse ligge til den tvivlsomme side.

Forlængelse: Tvivlsom

 

Deltag i debatten nedenfor om hvem DU synes der skal forlænges eller ikke forlænges med?
Deltag i diskussionen
 • Meget kommer selvfølgelig an på hvilken formation der skal spilles, men skal vi spille med 3-backkæde, så jeg gerne en forlængelse med Bjur, da han dækkede fint venstre wingback i mesterskabssæsonen. Så behøver vi ikke købe noget nyt der. Samtidig vil det give god mening at forlænge Maxsø også.

  Forlæng ikke med Rosted, Gammelby og Mensah. Sidstnævnte tror jeg desværre ikke på kommer tilbage efter 2 korsbåndsskader, i en alder af 31.

  Hedlund er jeg i tvivl om. Skal vi spille mere possesion end førhen, synes jeg ikke vi skal forlænge ham.

  Der mangler Pyndt på listen. Jeg kunne godt tænke mig at man forlængede med ham. Han har gjort det fremragende i toppen af 1.division.

  Hvis vi kan sælge Slimane og Rado, synes jeg også man skal gå efter det.
  4 enige · 3 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS   9. januar 2023   

  • @Christian Brøndbyman
   Helt enig omkring Pyndt.
   Han burde få chancen.
   1 enig

 • mp80
 • mp80   8. januar 2023   

 • Hvis man går ud fra klubben ikke ønsker at forlænge med de nævnte spillere, må man forvente de alle skal videre i dette vindue, da CV har lovet det er slut med kontrakter, der løber ud under ham i spidsen.

  Maxsø ved vi alle man gerne vil forlænge med, tvivler dog på det sker. Resten kan godt sendes videre dette vindue.
  1 enig
   
  • Kenneth
  • Kenneth
   Betalende bruger
     8. januar 2023   

  • @mp80
   Hvornår har CV lovet det med kontrakt udløb ?
   Synes da altid han snakker om “fra sag til sag” og om værdien giver mening i forhold værdien spilleren bringer på banen
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Mixt
  • Mixt   9. januar 2023   

  • @mp80 CV kan jo heller ikke styre, om andre klubber står klar til at tilbyde de nævnte spillere en kontrakt, om spillerne synes klubberne og deres tilbud er interessante, og om klubberne er villige til at betale Brøndby en pose penge med et halvt år tilbage

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    8. januar 2023   

 • Historisk set forlænger Brøndby aldrig med spillere som træder ind i de sidste 6 mdr. af deres kontrakt. Personligt ser jeg dog gerne, at Pyndt og Mensah bliver forlænget af 2 vidt forskellige årsager.
  1 enig
   
  • Ruddi
  • Ruddi   8. januar 2023   

  • @Saesonkort
   mensah er super kulturbære men hans skader og alder gør det ikke lukretivt at forlænge

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    8. januar 2023   

 • Det er vel også en u20 - Dall - der har kontrakt udløb som vel også burde være på listen

  1 enig

---

 • Svær debat, når man ikke ved hvordan Jesper Sørensen vil spille.

  Håber ikke man laver en radosevic forlængelse. Ment på den måde, at mange spillere forlader klubben- og man i halv-desperation forlænger med bare en af dem, grunden kontinuitet.

  I mine øjne var Radosevic forlængelsen en kæmpe fejl. Med den løn, skal ens position på banen slet ikke være en debat. Han får så høj løn, at han næppe får samme kontrakt andet sted. Og af den grund, kan vi heller ikke sælge ham.

  Jeg er bange for, at der kan ske det samme med Maxsø og Hedlund. Specielt med Hedlund.
  Maxsø skal hvert fald bevise, at han også kan spille i et to-mands forsvar.
  1 enig

 • Hedlund så jeg sgu gerne blive Og Maxsø selvfølgelig!
  2 enige

 • Ruddi
 • Ruddi   8. januar 2023   

 • håber virkelig de forlænger med hedlund,han er så vigtig i vores presspil,hans fart og asist er så vigtigt med mindre man vil skifte spillestil merkant,
  1 enig

 • Forlæng med Hedlund og Maxsø
  1 enig

---

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    8. januar 2023   

 • Hvis det er muligt at sælge Hedlund og eller Maksø så ror at jeg ville gøre det.

  Maksø vil jo gerne ud igen så jeg tror lige så godt man kan tage de penge vi kan få - hvis der spilles med to i midten har vi spillere nok.

 • Personlig håber jeg Hedlund bliver, nok mest fordi jeg er fan af ham. Jeg kan ikke se hvem af de andre som bliver forlænget ud over Maxsø.
  Håber Mensah får en chance for at bevise sit værd, om det sker er godt nok usikkert.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner