Fodbold live resultater
Der er noget jeg ikke forstår.

Skrevet af , 17. august 2021

Der er en chance for jeg har misforstået noget, men rigtig mange fans i hele fodboldverdenen ser nærmest rødt når de hører om red Bull klubberne. Det kan jeg sådan set godt forstå da de ændrer klubberne og skider på traditionerne. Det der undrer mig rigtig meget, er at når talen kommer på de største klubber i verden, der er ejet af både emirer der skider på menneskerettigheder, og suspekte østeuropæer der har tjent deres milliarder på lyssky forretninger. Så bliver man nærmest mødt af et skuldertræk og et svar om at sådan er fodbold jo nu om stunder. Personligt er jeg i mod begge udgaver af ejerskaber men hvis jeg var tvunget til at vælge hælder jeg nok til red Bull udgaven.

God Cl dag til jer og jeg glæder mig til at blive klogere af jer :)
Deltag i diskussionen
 • AltidBIF
 • AltidBIF
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Helt enig

 • Barca
 • Barca   17. august 2021   

 • 100 % enig

 • Mik
 • Mik   17. august 2021   

 • Tænkte det samme sad og læste artiklen på BT, om vores fans og RB.

  Uden at være sikker, så tænker jeg at det handler om en klubs DNA med klub navn og andre ting.

  Synes også det er gået lidt over gevind, for sku langt værre som du skriver er de andre ejere, så kunne ikke være mere enig med dig. Godt skrevet
  2 enige

 • Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Rigtig fin observation, tror der vel flere forklaringer og vinkler, men stort set alle er lige nedtrykkende for menneskeheden.

  Men her kan man sige, at så er kampen da taget på en front, om motivet er det rigtige for alle skal være usagt.

  Så kan man jo bare håbe at kampen vindes, har dog min tvivl, og tiden kommer til de næste du skriver om.

  Rækkefølgen skulle måske være omvendt, men redbull er også med til at slå mange mennesker ihjel og pushere, da de fylder hele verden med det stærkt vanedannende dope nr 1 sukker.

---

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Jeg tror, som @Mik, at det skyldes de store ændringer de lavede i klubben. Skiftede deres farver, slettede deres tidligere historik osv.

  Jeg mindes i sin tid, at Man. City var en af de første klubber til 'rigtigt' at få en rigmand ind over. Og der var en del snak, synes jeg. Men når resultaterne begynder at komme, virker det til, at flere fans glemmer hvor pengene kommer fra, bare trøjen har samme farve, navnet er det samme og historien ellers er uændret.
  Og der har RB -klubber jo den konstante reminder, i, at navnet er ændret til at indeholde ejerens navn.

  Men er det ikke kun Salzburg der er så forhadt? Og er det ikke mest i Østrig?
  Jeg synes ikke man ser det samme had for Leipzig.
  1 enig

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Enig

 • Mixt
 • Mixt   17. august 2021   

 • Meget enig.
  City er allerede nævnt, og jeg mister sgu lidt af gejsten, når Qatar (hvor Taliban i øvrigt har deres globale hovedkontor) både har købt sig til VM og ejer PSG som de så over-sponsorerer via statsejede selskaber, så PSG undviger tankerne bag Financial Fair Play. Qatar har medfinancieret Messi i Barca i årevis, igen ud fra en politisk agenda.
  Super League-planerne, der skulle sikre (oftest udenlandske) ejere et solidt afkast fik heldigvis folk op af sofaerne, men prof. fodbold handler imo om for meget andet end bold - helt nede i bunden af den danske 1. div. er EfB og Vendsyssel eksempler på, hvor hurtigt udenlandske ejere kan udhule kultur og lokalt spillermateriale.

  Kunne være en lettelse, hvis man kunne blive enige om nogle fælles internationale regler for klubejerskaber og lønlofter, så udviklingen vendes i tide.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Jeg gik og reflekterede over præcis det samme. Jeg tror, at svaret især skal findes i Tyskland, hvor man har tradition for at fansene ejer en vis procentdel og det er under normale omstændigheder ikke muligt for rigmænd bare at købe sig ind og hvis man køber sig ind, så køber man licensen og ikke selve klubben. Det er det til gengæld i England, hvor nærmest alle klubber er blevet købt af en russisk, amerikansk, thailandsk eller mellemøstlig rigmand. I England er der derfor ikke den store modstand mod det længere, idet man ikke skal kaste sten, når man selv bor i et glashus. Det er efterhånden gældende i mange ligaer i Europa, men i Tyskland der spiller fans stadig en rigtig stor rolle.

  Der har været rigtig stor modstand mod Redbull i Tyskland fra fans miljøet. Jeg ved ikke så meget om forholdene i Østrig, men kunne forstå på optaktspodcasten, at der var stor modstand mod dem i starten.
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Jeg er helt enig.
  Det er faktisk virkelig usympatisk som fodboldverdenen fungerer (selv i Tyskland, hvor de ellers har nogle forholdsvis fine regler omkring ejerskab og økonomi). Værst ser det ud i England. Det er paradoksalt at vi foragter Red Bull-klubberne, men er så fascinerede af engelsk fodbold, som jo ret beset er en turnering hvor verdens rigmænd spiller imod hinanden. Tag også et kig på samarbejdet mellem FCM og Brentford, hvor fantasillioner flyttes mellem klubberne.

 • Enig. Man kan vel også sige, at Red Bull klubberne er mere ærlige, idet hele deres spillestil er bygget op på en filosofi om at være ekstrem. Fuld fart og masser af underholdning. Penge fra salg af energidrik er da også bedre, end penge fra oliestater. Jeg tænker lidt det handler om, at Red Bull går ind og fjerner hele klubbens identitet. Jeg ville da hade det, hvis Brøndby blev købt en af kinesisk rigmand, men hellere det end at vi blev købt af Booztlet, skulle hele FC Booztlet, spille i hvis og sort og have hjemmebane på Booztlet Arena.
   
  • @Cberggreen altså går Booztlet, Carlsberg eller what ever ind i Brøndby på samme måde som Redbull gik ind i SV Austria Salzburg så finder jeg en ny klub at holde med. Redbull har jo slettet alt pre-2005. Jeg ser hellere BIF i Danmarksserien end det sker. Jeg har ganske ondt af de fans der ser deres klub forsvinde for øjnene af dem og jeg fatter faktisk ikke rigtig de fans der gider komme og se Redbull spille.

   At rigmænd der i ny og næ har tjent deres penge på mere eller mindre kreative måder ejer klubber gør også mig træt, og jeg ønsker intet godt for Man C eller PSG men det er bare blevet en så alm. del af fodbold at der jo kun vanskeligt kan gøres noget ved det. Skal man rulle udviklingen tilbage skulle man gøre som i Tyskland ift. ejerskab - og gad de også lige annullere Bosman-dommen ville jeg da blive rigtig glad.
   1 enig · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER