Fodbold live resultater
Efter sæsonen og efter Niels?

Skrevet af RommeTilPhiriOgSå, 30. juli 2022

Lad mig være den første til at sige, at jeg er stor fan af NF, det han har formået at give til vores klub siden hans ankomst og hvad han fortsat giver. Han er en mand af format, altid rolig og velovervejet i medierne, ikke for stor til at indrømme, hvis hold har spillet bedre end os eller fortjent sejren. Hans mandskabspleje er stærkt undervurderet. Jeg ville ikke bytte ham for nogen anden træner i Superligaen, og jeg føler mig priviligeret over, at det er Niels, der tegner min klub udadtil og ikke "Jamen-hvad-med-Brøndby?"-Jess.

Jeg vil rigtig gerne forlænge med Niels, men vi må også være realistiske og indse, at vi til næste sommer kan stå overfor et trænerskifte, hvis tingene ikke flasker sig.

Mit spørgsmål lyder på: Hvem ville skulle overtage i så fald?

Af danske navne har jeg svært ved at komme med nogen, jeg finder interessante. En Kent Nielsen måske, hvis han orker igen efter det shit show, han blev præsenteret for sidst? Bo Svensson er for høj en hylde og for meget fck'er. Jesper Sørensen, hvis han bliver træt af U21? Er Daniel Agger i HB Køge ved at være klar? 

Vi skal jo gerne fortsætte ned af den Masterclass-rute som vi har valgt, det skal en ny træner også købe ind på jo.. Selvom jeg også var og stadig er rigtig glad for Zorniger, så må vi også erkende, at de gange vi har haft udenlandske trænere, har de hentet udenlandske spillere, som de føler sig trygge ved, kan spille i deres system og udføre deres taktik på banen. Zorniger tog Jung, Kaiser, Schwäbe med sig, René Meuleensteen kom med Adam Eckersley, Mark Howard, samt hentede Katongo, Peguerro etc.

Vil vi kunne få en udenlandsk træner til at fortsætte ned af den sti, vi som klub har lagt? I så fald tror jeg, at vi måske skal holde os til en skandinavisk træner.. Kunne en Kjetil Knutsen fra Bodø måske lokkes hertil? Og ville han være interessant? Jeg har intet belæg for, om han er en dygtig træner eller den rette, men resultaterne med Bodø Glimt står for sig selv.

Min førsteprioritet vil stadig være, at få forlænget med Niels og få fortsat den kontinuerlige retning samt arbejde med holdet og vores unge. Men meget kan ske i fodbold, og Niels kan jo også blive fyret, hvis nu alting krakelerer fuldstændig.. Men i det tænkte eksempel: Niels kører kontrakten ud, får en værdig afsked og en ny mand skal overtage tøjlerne for vores elskede klub - Spørgsmålet er hvem? 
Deltag i diskussionen
 • Mixt
 • Mixt   30. juli 2022   

 • NF må for min skyld meget gerne forlænge - BIF er ikke en let klub at navigere i, og han gør det fremragende ud fra de muligheder og ikke mindst økonomiske begrænsninger, vi har.

  Elskede AZ, men hans mange udenlandske spillere og venden ryggen til MasterClass kan ikke fungere i en klub som vores.

  Efter NF kunne Retov vel være et godt bud. Kender klubben, økonomien & strategien bedre end de fleste - og har vel efterhånden opsparet erfaring og kompetencer til at få chancen selv?
   
  • @Mixt NEJ TAK ! Ingen Retov !
   2 enige · 1 god kommentar

 • KarlE
 • KarlE
  Betalende bruger
    30. juli 2022   

 • Jeg føler mig ikke overbevist om at Retov er klar til at være Brøndbys næste cheftræner. Jeg kan godt lide manden, men der er stor forskel på at være assistent og cheftræner -især i en klub med som har så meget bevågenhed og fokus som Brøndby. Retov er sympatisk, men jeg synes ikke han har samme pondus eller fremstår lige så velovervejet som NF. Så jeg anser at han skal ud og stå på egne ben og bevise sig som cheftræner i en mindre klub først.

  Jeg er i øvrigt helt enig med trådstarter Romme i at der ikke er noget oplagt valg. Kent N. er dygtig, men jeg synes ikke han passer til Brøndby . Wieghorst, som var fremme som mulig afløser hos en del for nogle år siden, har erfaringen men han har desværre vist for lidt både resultat- og spillemæssigt de steder han har været chef.

  Hvis vi får et tilfredsstillende efterår ser jeg også gerne at vi forlænger med NF for at få ro på bagsmækken. Med VM-pause fra midten af november, burde det være tids nok at gøre det der. Synes der bør bringes klarhed i situationen senest til nytår så alle ved hvad der gælder når vinterens transfervindue åbner.
  1 enig
   
  • @KarlE Absolut NEJ
   
  • @KarlE der skal jo to til tango, og det er ikke sikkert, at NF selv vil forlænge? Måske han gerne vil prøve noget nyt?

   Jeg bliver dog skuffet, hvis han vælger en anden dansk klub lige efter os.

 • DF
 • DF   30. juli 2022   

 • Daniel Agger kommer flyvende tilbage og tager Brøndby med storm efter NF
   
  • mimor1
  • mimor1   30. juli 2022   

  • @DF tror ikke Daniel vil arbejde under magtmennesket CV. Og være et sted hvor man ikke har medbestemmelse omkring indkøb tror jeg er svært at være i som seriøs træner. Tænker også at Niels kun forlænger hvis CV stopper
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    30. juli 2022   

 • Kunne virkelig godt tænke mig at se, hvad NF kan få ud af et slagkraftigt hold!

  Da han var i Esbjerg, klarede de sig overraskende godt i Europa også, så har en formodning om han også kan være træneren, der tager os yderligt et niveau op.

  At skifte træner, betyder også vi skal starte forfra med ny stil og spillere, ingen garanti for det bliver bedre, end NF med et par bedre spillere i truppen..
  3 enige


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    30. juli 2022   

 • Jeg kan godt se Niels Frederiksen være successor for CV på sigt. Om han så skal ud og vende i Europa først eller bliver hængende på trænerbænken en håndfuld år endnu bliver spændende. I min optik er Niels Frederiksen by far den bedste danske træner for Brøndby pt. Han er utvivlsomt en dygtig træner, leder, politiker og kommunikator.

  Jeg håber, at Niels forlænger, men Jesper Sørensen er nok et bedre bud end Retov på en efterfølger.
  5 enige
   
  • @Saesonkort Jeg nævner netop heller ikke Retov i mit opslag, da jeg ikke ser ham som værende én, der kan bringe os videre..
   Jeg håber ligesom du, at vi beholder Niels, men vi må også affinde os med, hvis Niels vil prøve noget andet.
   1 enig

 • Solz
 • Solz   30. juli 2022   

 • Kommer der snart en ny investor, som skal være med til at løfte os til næste niveau? Hvad er ambitionen? Der er mange ubesvarede spørgsmål. Når vi ikke engang kender vores præcise fremtidige vision, så er det yderst vanskeligt at svare på, synes jeg. På sigt håber jeg helt bestemt, at vi på et tidspunkt igen spiller noget af det mest seværdige fodbold.

  For nuværende er Niller dog i hvert fald nok noget af det bedste vi kan få. Det er et mirakel, hvad han har leveret i BIF.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Jeg hører en bred enighed blandt folk om, at forlængelse med Niels er førsteprioritet. Hvis nu Niels selv vælger ikke at forlænge og vi er tvunget til et skifte næste sommer - Hvem kunne så tænkes at føre vores klub videre til næste niveau?


 • Jeg mener også Niels bør være første prioritet, men er i tvivl om Niels og CV er enige om noget. Virker ikke som om de har den bedste kemi, desuden kan CV jo godt lide at det er ham det bestemmer og styrer tingene og jeg tror det nære CV lidt, at det ikke er ham der hat hentet Niels. Det var jo Ebbe Sand der hentede Niels i sin tid. Hvis Niels ikke bliver, håber jeg man vælger en dansk træner, som kan holde fast i strategien og udvikle den, samt en mere klar spillestil. Synes vi har manglet en tydelig spillestil efter mesterskabssæsonen. Men tager virkelig hatten af for hvad Niels har præsteret og håber han bliver. Men her nogle bud.

  Glen Riddersholm: Tror faktisk guld Glen vil være en god afløser, ved han har en fortid i FCM, men tror han er den der vil kunne videreudvikle Brøndby spillestilen. Samtidig har han erfaring og har prøvet at spille med om guldet og være i udlandet, så tror faktisk det ville være et godt match.

  Brian Riemer: Riemer ville også passe godt, hans fortid i FCK kan selvfølgelig være en hæmsko, men uden tvivl en spændende træner, hvis ikke Midtjylland hapser ham nu.

  Daniel Agger: Agger er selvfølgelig grøn som træner endnu, men kunne være en god historie. Kunne man samle et stærkt team omkring Agger ville det være en god historie, men selvfølgelig også et sats.

  Retov: Har været der noget tid under Niels og kender klubben, spillerene og den måde Niels har gjort det på. Kunne være en mulighed, men er i tvivl om hvor klar han er.

  David Nielsen: har gjort det godt i både Norge, Lyngby og AGF selvom det sluttede lidt brat i Aarhus. Men kan være lidt i tvivl om hvor taktisk stærk han er. Ingen tvivl om, at han har energien og modet.

  Bo Henriksen: Lidt det samme som David. Er i tvivl om hans taktiske styrke, men energien er der.
  2 god kommentar
   
  • @Bæredygtig Brøndby kunne være fedt, hvis Agger kunne lave en Zidane ift. trænerkarrie. Ellers ser jeg umiddelbart kun Riddersholm som en muligt interessant kombination.

   Jeg ville være rigtig ked af både Bo Henriksen og i sær David Nielsen.
   4 enige
   
  • AsbjornB
  • AsbjornB
   Betalende bruger
     31. juli 2022   

  • @Bæredygtig Brøndby jeg har altid har kæmpe stor respekt for Glen, og et Glen / Agger Team kunne være mega spændende at opleve!
   2 enige

 • Først og fremmest - ros for et fedt opslag, Romme…
  Synes det er en lødig måde, at sætte debatten igang - uden at det skal handle om NF (hvor jeg som stort set alle håber forlænger).
  Jeg er nok ud af samme spor som flere mht. Jesper Sørensen, men hvis det skulle være en udenlandsk træner, så hælder jeg også til Skandinavien. Jeg er sgu ikke så idérig her, men synes det er en pisse interessant diskussion.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Nobelt indslag, man kunne lave samme om CV, jeg er ret sikker på at have hørt at han også er på kontrakt som udløber samme periode som NF

  Er der nogen der har hørt det samme, det er hvad jeg har fået af vide.
  Så fint man tager denne dialog op, men hvad så med CV´s kontrakt?

  For mit vedkommende så er dette vindue absolut sidste mulighed for CV at overbevise mig at han er rette mand, for ja han har gjort fine ting.

  Men indkøb er han bagud og skylder, men dette vindue kan ændre min holdning, for bliver det igen et vindue med man lover både fra JBA og CVs side og intet kommer ind.
  Så er jeg færdig med min tiltro til dem begge.
  2 enige · 1 god kommentar


 • TACKLER
 • TACKLER
  Betalende bruger
    30. juli 2022   

 • Jeg vil også gerne give point for en interessant diskussion/emne - ligeledes for den gode tone i tråden generelt.

  Jeg har det ambivalent med Niels som træner. Han var manden der gav os er mesterskab INGEN andre kunne have gjort efter, ligeledes har han udført sine opgaver under svære vilkår uden nogen form for brok eller panik i hårde perioder.

  Omvendt savner jeg en mere agressiv spillestil med (større) fokus på pres/genpres - det er flot og underholdende fodbold for mig.

  Egentlig synes jeg nok man bør tilbyde Niels en kontraktforlængelse - vi skylder ham det og vi ved han kan levere resultater i klubben, det er aldrig en garanti når man skifter. Derudover er jeg også enig med dem, der fremhæver fokus ved MC - som en af Niels’ fordele.

  Skifter vi dog træner af den ene eller anden grund, er det for mig vigtigst, at vi finder en der er afklaret i sin spillestil og passer til klubbens vision om samme. Så er navnet ligegyldigt for mig. Vi har alle yndlinge og nogle vi hader. Personligt har jeg hørt nok på Glenn i diverse fodbold podcasts til, at jeg ikke skal høre på ham som Brøndbytræner. Ligeledes har jeg intet tilovers for Bo, der udstillede sin egen komplette mangel på klasse, ved at juble over et 2-2 resultat, som havde han vundet VM.

  Agger.. jeg har ikke hørt noget fodboldfagligt fra ham hvor jeg tænker wow - men jeg har heller ikke hørt meget fra Køge. Resultaterne har været middelmådige.

  Jeg tror alligevel heller ikke man skal hænge sig alt for meget i resultater, tænk på Kents forløb i diverse klubber. Det er vigtigt der er match mellem personlighed, lederevner, ambition og spillestil. Flere klubber, eksempelvis tidligere FC Barcelona, men også FCM herhjemme, har haft god succes med at rekruttere trænere fra egne rækker - de kender klubbens dna og spilllestil bedre end nogen anden udefra. Betyder det dermed Retov.. jeg er ikke sikker, men det er jo kun på hans udtryk og skueværdier, for jeg ved ikke hvordan han arbejder.

  Jeg er sikker på, at der er nogle ansat i klubben, der er kompetente til at tage beslutningen om hvem der skal ansættes som evt. ny træner og, at de kan træffe beslutningen langt dygtige end jeg. Jeg havde f.eks ikke meget til overs for Mathias Jaisle - han var lidt en tom uniform i mine øje - se ham nu.

  For slutteligt at bidrage med noget (en synsning) for ikke bare at skrive på ovenstående, så ser jeg gerne, at vi beholder Niels uanset. Nu hvor CV er fodbolddirektør, kunne jeg godt se Niels som sportsdirektør således der kommer lidt modspil opad og nedad i ledelsesstrukturen i klubben. Niels har for mig klare kompentencer, der kan bringes i spil i ledelsen af en klub som Brøndby, derudover savner jeg at CV får lidt støtte - han virker tit meget alene i driften.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Laasss
  • Laasss   31. juli 2022   

  • @TACKLER spot on, vil tilføje at Retov, fik os i en pokalfinale og slutspillet, med et hold der lige havde mistet hele midteraksen stort set.
   Hvad i min bog er lidt af en bedrift.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Lad Niels få et vindue som man kan forvente af en stor klub som vores med gode spiller køb og uden at have lænset holdet for de bedste spillere og skulle forfra hver gang. Hvordan skal der komme rytme i et hold når man sælger de bedste fra eller nye spillere hentes ind i sidste øjeblik. Derefter kan vi tage snakken om Niels skal forlænges eller ej. Er det fair at vurdere om han skal fortsætte: Ja da men så skal de perspektiver også med i vurderingen. Det er lidt det samme som man skal vurdere om en tømmer har bygget et hus hurtigt og godt. Man glemte at nævne at manden hverken havde ben eller arme. Hvordan skal man vurdere NF, når hans hold har været amputeret efter hvert vindue, eller fået spillere ind for sent.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Laasss
  • Laasss   31. juli 2022   

  • @CV fan side for at kalde en skovl for en skovl, så er vi pt en sælgende klub i en udviklings liga.
   Så det er vel bare arbejdsforholdene, også for en evt ny træner, vis ikke NF gider være her mere.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg ser gerne vi får en udlænding igen. Gerne en AZ type dog en med langt større flair for at implementerer MC spillerene, men som samtidige evner at få de etableret til at leverer på deres topniveau + en med en bedre defensiv organisation, end de vi ser under NF, uden jeg mener vi behøver at stå lavt.....!

 • Efter min mening mistede vi en masse da Jesper Sørensen smuttede, jeg så gerne JS tilbage hos os som Chef, han har bevist op til flere gange han er et stort træner talent også har han et fandens godt ry. Om NF skal forlænges kan jeg ha' mine tvivl om, ja vi fik et mesterskab, men vi kan bare ikke tage så vigtige beslutninger baseret på et mesterskab, vi er nød til at se på truppen, masterclass og økonomi sammen med et forlængelse eller evt. ny træner, pt. virker det som om klubben svæver lidt i ingenmandsland pga. af den evt investorer, der er nok ikke mange som helt ved hvor klubben står og det er måske hæmsko for fremtidig beslutningerne lige pt.

 • Der er mange der nævner at Agger ingen erfaring af på øverste niveau, som træner, og at det er grund nok til ikke at vælge ham.

  Det havde Pep eller Zidane heller ikke før de fik jobs, på øverste hylde.

  Det er vel gået ok med dem begge..
   
  • @Bastiano Agger vil selvfølgelig være et sats, men man kan håbe på, at han har den samme aura over dig som Zidane har i Madrid. At spillerne respekterer og lytter til ham, alene fordi han er Daniel Agger og har haft en glorværdig spiller og landsholdskarriere.

 • Om 3år? Niels Frederiksen forlænger til Sommeren 2025 til Vinter. Det jeg ret overbevist om, er også overbevist om top3 og conference league gruppespil i år.......

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER