Gå til Livecentre
LIVE LIGE NU...
Ibrox
 • Rangers FC

  Rangers FC logo
 • 0 - 0
 • Brøndby IF logo

  Brøndby IF

 
...


Er Brøndbys værdi steget ?

Skrevet af , 11 min. siden

Må man tilliade sig at fryde over andres selvhøjtidelighed-svaret er JA

 

FCK har ved mange lejligheder med fans, ejere og spillere haft en højtidelighed på grænsen til det kvalmende.

 

Vi er langt mere ydmyg folk, men jeg må kigge mig i spejlet og sige det fryder mig. Den eneste klub jeg ikke kan ønske succes er FCK vi har skulle stå model til meget igennem årene. 
 

Deres fans er meget stille, deres måde de har håndteret fyringen af ståle og deres økonomiske og sportslige kvaler. Gør fokus for investorer og sponsor vil rykke andre steder, jeg tror dette fodbold år kan blive meget afgørende for vores økonomiske opsving på sigt. 
 

 

 
Deltag i diskussionen
 • Kaj
 • Kaj   26. november 2020   

 • Om Brøndbys værdi er steget kan man læse på aktiekursen. Brøndbys værdi har ikke umiddelbart noget at gøre med, hvad der sker i fck, så jeg forstår ikke, hvorfor du blander dem ind i dette?

  Hvis vi ser på de spillere, vi har nu, må værdien dog alt andet lige være højere end 1.1.2020, idet masterclass-spillerne har fået mere spilletid og præsteret, og det er disse spillere, som vi forhåbentlig på et tidspunkt kan sælge for mange mio.
  1 enig

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    27. november 2020   

 • Som jeg påpegede i et indlæg for nogle måneder siden (inden fyringen af Ståle) er der mange paralleler mellem FCK's nuværende krise og den 10-15 årige nedtur Brøndby var igennem. Det er de samme fejl og de samme mekanismer.

  FCK havde tidligere alle parametre og marginaler med sig. De havde fleste penge, størst sikkerhed for mesterskabet, europæisk gruppespil hvert år, største sponsorater, kunne tiltrække de bedste spillere, osv. Alt sammen ting, som forstærkede hinanden. Alting gik opad. FCK's success frarøvede samtidig den største konkurrent (BIF) de marginaler og fordele, som vi tidligere havde haft, hvilket kaster os ud i økonomiske problemer, identitetskrise, ledelseskaos, skiftende strategier, utroværdig kommunikation, elendinge spillerindkøb, osv. Vi er først nu på vej tilbage, efter at have været helt nede og erkende at vi ikke har patent på at være bejler til mesterskabet. At vi er en klub, som må arbejde for at komme opad, snarere end en klub, som er født til at være i toppen.

  FCKs (reelt Ståles) forretningsmodel har fungeret indtil nu. Men en række faktorer fik korthuset til at falde sammen. Den primære årsag er FCM, som med stor dygtighed og en økonomisk stærk ejer i ryggen langsomt har ædt sig ind på FCK. De har købt og solgt bedre, snuppet mesterskabet og dermed afskåret FCK fra at kvalificere sig til den helt store cash-cow i moderne fodbold: Champions League. Selvom FCM bliver kørt over i hver eneste kamp i denne sæson af Liverpool, Ajax og Atalanta står de stadig til at tjene 200 millioner, hvilket vel svarer til 10-20 gange det overskud Brøndby pt. kan forvente at skabe på et godt år. Samtidig giver det en unik eksponering af FCMs spillere, hvilket sandsynligvis gør dem i stand til at sælge Onyeka, Sisto, Cajuste, Schotz, m.fl. for giga-beløb. Det er ikke urealistisk at der står 300 millioner kroner ekstra på Steinleins konto når næste sæson sparkes igang. Den indtægtskilde har FCK tabt og det betyder samtidig at FCK (og Brøndby i øvrigt) får sværere ved at vinde mesterskabet i både 2020 og 2021, da FCM vil have penge på bogen til at gå efter bedre spillere. Det er et klart større problem for FCK, fordi deres forretningsmodel er baseret på at have den position.

  Det andet område, hvor FCK har fejlet big time er indkøb. De har begået præcist de samme fejl, som Brøndby begik gang på gang over 15 år: de køber dyre færdigudviklede profiler med fokus på performance her og nu, snarere end på videresalg. Når de så ikke præsterer bliver de lammet rent økonomisk: de har dyre spililere, som ikke performer, men heller ikke kan sælges videre, fordi de har en høj løn i FCK. Lyder det bekendt? FCK har over de sidste 2 år lavet den ene Ante Erceg efter den anden og sidder nu i samme situation, som vi gjorde efter Zorniger stoppe (og mange gange før det også). FCM og Brøndby er væsentlige bedre kørende her, fordi det meste af truppen enten præsterer på et højt niveau og/eller har stort videresalgspotentiale.

  Den tredje faktor er rent sort uheld for FCK. De har altid haft en stor styrke i deres koncernkonstruktion, hvor både gynger og karusseller bidragede til bundlinjen. Fodboldholdet nyd godt af cashflow fra badeland, fitness og investeringer i ejendomme. Men Coronavirus har totalt lammet badelandsdelen og forvandlet overskud til dundrende underskud. Så det, som før var en styrke er nu en kæmpe hæmsko.

  Den fjerde og sidste faktor er ledelsen og strategien. Den har altid set stærk ud, men nu, hvor den står isoleret og overfor store udfordringere tager den sig ikke længere godt ud. FCKs sportslige stategi har de sidste mange år nærmest været personificeret ved Ståle Solbakken. Han er nu fyret med besked om at det var tid til at prøve noget nyt. Uden at ledelsen dog kan gøre nærmere rede for hvad det nye er. Man har ansat Jes Thorup, som utvivlsomt er dygtig, men situationen lugter langt væk af det kaos, som herskede under PB i de sidste år i Brøndby. Det er ikke træneren, som skal tegne strategien, profilen, spillestilen, transferstrategien, sov. Det skal klubben gennem sin sportsdirektør og bestyrelse. Men det er tydeligt at bestyrelsen i FCK ikke har meget at byde ind med og sportsdirektøren har de heller ikke, da det jo var Ståle. William Kvist ligner ikke et troværdigt bud på en visionær, erfaren strateg, Lars Seier tumler rundt i glasbutikken (Kasi Jesper style) og de to andre ejere er tavse som graven. Bestyrelsesformanden virker ikke til at vide noget synderligt om fodbold.

  Præcist som man så det med Brøndny år tilbage skaber det en usikkerhed ned ignnem hele stukturen og ud på banen. FCK spilelr ad helvede til for tiden og spillerne virker til at være i granatshock.

  Så FCK: velkommen til det helvede, som AGF, Brøndby og andre har været igennem. Vi glæder os til at se om der er et hurtigt fix eller 15 års nedsmeltning på menuen...


  9 enige · 9 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     27. november 2020   

  • @del Piero - Jeg har tænkt præcis de samme tanker. Du rammer mine tanker helt præcis.
   Før Ståles fyring troede jeg at han var ved at kæbe sig til kort succes og skride fra FCK til sommer, når han så ud til at være frelseren.
   Men nu efterlades de i kaos og intet hænger rigtig sammen. Det virker ikke til, at ledelsen ved hvilken retning de hver i sær ønsker at gå.

   Men nu har de vist lige signet PC som sportsdirektør. Det kan godt gå hen og redde dem. Men kun hvis de finder en fælles retning at gå.

   Hvor om alting er, så ser jeg også FCK stå i samme situation som vi stod i for 15 år siden. Om de så også ender i så lang en nedgang, tvivler jeg dog på.
   
  • @del Piero Sikke en velskrevet indlæg. Tak for det del piero. :-)

 • mp80
 • mp80   27. november 2020   

 • Det er svært at svarer på om Brøndbys værdi er steget i 2020, selvfølgelig har man en forventning om, at spillere som fx Jobbe og Frendrup kan sælges for mange penge, dog er de kun det værd andre vil give.

  Fans udgør en enorm værdi for Brøndby, opbakningen og støtten fra fans er guld værd for klubben, de er med til at tiltrække spillere og sponsorer, samt tv-penge, entre og forbrug. Under Corona har man set støtte trøje, billet støtte osv. Men det er klart manglende fans på stadion koster dyrt og har gjort det det meste af 2020.

  Man skal også kigge på de afskrivninger der har været i bl.a. truppen, her ser det ud til, at flere spillere som fx Schwäbe, Jung, Hermansson og Vigen kommer til at skifte gratis eller næsten gratis. Kigger man på spillere solgt fik man slet ikke i nærheden af hvad man forventede ved salgene af fx. Mukhtar og Tibbling. Gammelby er også på vej videre til en meget lav pris.

  Gør man det hele op, tror jeg man går nogenlunde i 0, forudsat, man kan sælge til nogle af talenterne til høje priser, ellers er værdien blevet forværret. Husk også på man endnu ikke har en ny langsigtet hovedsponsor på plads.

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021