Er de manglende fans reelt en fordel for Brøndby på nuværende tidspunkt?

Skrevet af Benjamino, 19. februar 2021

BIF har pt. et pointgennemsnit på 2,22 for 2020/2021 sæsonen. Sammenlignet med de seneste 5 sæsoner på samme tidspunkt af sæsonen er det det 2. højeste snit - kun AZ's supersæson i 2017/2018 kan slå det (snit over årene - 1,93, 1,31, 2,25, 2,0 og 1,63). Dette er på trods af, at vi på nuværende tidspunkt har det laveste lønbudget over de 5 år, tre af vores dyreste spillere leverer ikke eller er relativt maginale (Gammelby, Ante og Vigen) og at gennemsnitsalderen på start-11 er lavere end på noget tidspunkt de sidste 5 år. BIF er pt. næsten som humlebien der ikke ved, at den ikke kan flyve.

Og det bringer mig til det lidt kontroversielle synspunkt, at det muligvis er en fordel for det unge BIF-hold, at der ikke er fans på stadion. Når vores hold bestå af ret unge spillere mener, at jeg det vil være en fordel (især) i de interne kampe mellem FCM/FCK/AGF at der ikke er fans på stadion. FCM/FCK/AGF spillerne er simpelthen mere vant til at håndtere et fyldt stadion end vi er. Derudover mærker vores hold ikke presset fra egne fans på samme måde, som hvis der havde være et fyldt stadion. Fx er vores spillestil jo udsat for relativ meget kritik fra fans (på trods af en 1. plads og vi har scoret flest mål af alle). Kunne man ikke forestille sig, at et fyldt stadion vil gøre det vanskeligere at udføre NF's lidt afventende stil baseret på omstillingsspil - som uden diskussion har været ret succesrigt?

Det er ikke fordi jeg ikke håber vi kan komme tilbage til stadion på et tidspunkt :-) Men for BIF's chancer for en topplacering tror jeg, at de manglende fans umiddelbart er en fordel. Er jeg helt forkert på den?     

 
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   19. februar 2021   

 • Tror mere de mange fans på stadion får modstanderne til at præstere bedre. De er mere opsatte når de kommer på Brøndby stadion end fx SønderjyskE stadion eller Farum Stadion.
  5 enige

 • Jeg tror samlet set, at det er en fordel for Brøndby, at der ikke er fans på stadion. Der er ingen tvivl om, at mange hold løfter sig, når cirkus Brøndby kommer til byen. Vi har 18 point i 9 udekampe - det må være noget af det bedste nogensinde. Tendensen er generelt, at der er markant flere udesejre i fodbold i år, men tror vi er nogen af dem, der profiterer mest af det. De næste 4 hjemmekampe må så vise, om vi er i stand til at vinde på hjemmebane uden fans. I kampen mod AaB lignede det, at spillerne godt kunne have brugt lidt gejst fra tribunen.
  2 enige

 • Gizmo
 • Gizmo   19. februar 2021   

 • Det kan have sin fordel at der er corona, i den forstand at det er nemmere at holde på truppen i længere tid.
  Men vi mangler fans. Og oprydningen var sket lige meget hvad.

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    19. februar 2021   

 • Jeg synes det er en virkelig interessant vinkel. Men jeg kan ikke se om det er en fordel eller ulempe at der ikke er fans på stadion.
  Det er rigtigt, at de unge og uprøvede spillere måske ikke føler det samme pres fra en gyngende Sydside. Men på den anden side, får de heller ikke det rygstød det må være, at høre 25.000 råbe ens navn.
  Læg dertil, at vores modstandere heller ikke får det pres fra Sydsiden som de plejer. Der er ikke nogle buh-råb når vores modstander er i angreb eller har hjørne.

  Modsat mp80 tror jeg ikke på, at det er trykket fra fansene der får vores modstandere til at præstere bedre. Jeg tror det er Brøndby som klub, legende og renommé.

  Til gengæld tror jeg vi har en fordel på udebane. Der er ikke nogle der buher af os, men der er heller ikke nogle til at give vores modstander medvind.
  1 enig


 • Skævben
 • Skævben
  Betalende bruger
    20. februar 2021   

 • Jeg er 100 pct sikker på at det er en fordel for Brøndby, at der ikke er fans. De andre hold overpræsterer gang på gang foranvores fans. Og når det går skidt et par kampe, så kommer der ofte et kæmpe negativt tryk fra egne fans, som er større end i andre klubber. Måske lidt selvransagelse på den kant kunne være på sin plads fremadrettet?

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    21. februar 2021   

 • Mit svar er Nej. Brøndby vil også med fans, have alt at vinde. Ingen havde regnet med at vi kunne spille om top 3. Fans på stadion tror jeg kunne have givet os flere point, f.eks hjemme mod AaB som gav 1 point, der havde fansene båret holder frem til 3 point. Så Nej manglende fans er ikke en fordel for Brøndby, FCK eller AGF, hvor fansene ligger tryk på. Men nok snarere en fordel for fcn, Sønderjyske og Randers der er vant til lidt mere tavse tilskuere:-)

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021