Er Niels Frederiksen snart fortid?

Skrevet af RobinJulsgaard, 29. april 2022

Lige en disclaimer til at starte med: Jeg har den største respekt for Niels. Både som træner og som menneske.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om han har større ambitioner eller andre ønsker end at fortsætte i Brøndby efter denne sæson. For lets face it, han har ikke fået det spillermateriale, som han fortjener. Og alligevel vandt han mesterskabet - på forunderlig vis.

Belønningen? Salg af Jobbe, Uhre og Frendrup.

Og det er jo langt fra første gang, at klubben har sagt farvel til profiler, mens NF har været ved roret. 

Jeg kan godt frygte, at Niels til sommer vil komme med et ultimatum om, at enten bliver der investeret gevaldigt i truppen, eller også er hans tid i klubben slut. Ja, han har kontrakt til 2023, men klubben kan jo under ingen omstændigheder ønske at have en træner, som ikke brænder for jobbet.

Så HVIS - og det er et hvis - Brøndby skal finde en ny træner, hvor skal vi så kigge? I Danmark? Norden? Tyskland?

Jeg har svært ved at komme med konkrete navne, som spiller en stil, der kan udvikle Brøndby i den offensive retning, som vi lige nu har med 4-4-2 diamant / 4-3-3.
Deltag i diskussionen
 • Uche91
 • Uche91   29. april 2022   

 • Lidt sjovt at skrive, at han ikke NF fået de spillere ind som han fortjener - hvad ligger der i det?

  NF har kendt strategien fra dag 1; spillerne sælges, når der kommer et tilbud, som klubben og spilleren er tilfredse med, og der hentes udviklingsspillere ind, som så skal kunne sælges 1-2-3 år senere. Ønskes dette ændret, er det en bestyrelsesbeslutning og ikke CV - ifølge det vildt troværdige blad, BT, er dog noget der tyder på, at der vil blive hentet ind fra en højere hylde til sommer.

  Hvorfor skulle NF komme med et ultimatum til sommer? Spørgsmålet er nok snarere, om NF forlader Brøndby i sommeren 23, eller om han forlænger med 1 år, så han har været i BIF i 5 år, når han stopper i 24.

  Dit indlæg bærer præg af spekulation og ikke andet.
  2 enige · 2 god kommentar

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    29. april 2022   

 • I hvert fald indtil vi har det fulde hold, der kan spille en fast spillestil, er NF den bedste træner vi kan ønske os!

  Som tidligere U21 træner, ser han MC's vej, og er meget pragmatisk med de spillere han har til rådighed, så har svært ved at se en anden træner gøre det meget bedre, under de nuværende betingelser..

  Var ikke selv stor fan af NF da han tiltrådte, er sikker på han heller ikke var CV's mand, men NF har fået mange fans siden, og jeg vil være nysgerrig for at se hvad NF kan med et slagkraftigt hold, som vi har liiige om lidt :o)
  3 enige · 3 god kommentar

 • mp80
 • mp80   29. april 2022   

 • NF har hele tiden sagt han spiller med dem han har, hvem der skal købes/sælges er ikke hans område. Selvfølgelig bliver han sikkert spurgt ind til nogle spillere, men i sidste ende er det CV og JBA, som træffer beslutningerne.

  NF er ikke nogen træner med store armbevægelser, men tænker han føler han har opnået det højeste han kan nå med Brøndby og nok vil kigge på tilbud, når kontrakten udløber eller der kommer bud efter ham.

  Kan sagtens følge præmissen om han nok kunne ønske sig bedre spillere eller at kunne holde på de bedste noget længere, men sådan er vilkårene for de fleste danske klubber. Personligt synes jeg bestemt ikke CV har været god nok til at sammensætte truppen og en stor del at mesterskabet kom med spillere hentet tidligere eller fra egne række.

  Er NF den rigtige træner til næste sæson? Det kommer helt an på hvilken retning man vil gå, NF har klaret det langt over forventning, dog har der også været meget skuffende resultater undervejs. Lige pt famler NF efter at finde et koncept som fungere, flere spillere hentet dyrt ind er slet ikke slået til eller spiller ret meget, så måske der skal nye kræfter til.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Tror der er større chance for at Retov smutter til sommer, hvilket er et stort problem når man kigger på at vi ikke har fundet JS afløser endnu efter 6 måneder
   
  • AsbjornB
  • AsbjornB
   Betalende bruger
     2. maj 2022   

  • @Dokter Hattenik hvis han bliver erstattet kan vi måske få trænet dødbolde?


 • Gizmo
 • Gizmo   30. april 2022   

 • Spillersalg er livet i alle fodboldklubber.
  Der er måske 10 klubber i Europa hvor du kan være forholdsvis sikker på at holde på profilerne.

  Men hvis han står og skal vælge mellem Bayern München og Brøndby, så det klart mere stabilt der.

  Hvis Niels pakker den defensive kontra fodbold langt LANGT væk. Som han har gjort de sidste 3 kampe. Så er han i min verden velkommen så længe han vil.

  Og hvorfor skulle han ville væk. Alle klubber sælger.
  1 god kommentar

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    30. april 2022   

 • NF har en fortid i Esbjerg som træner, hvor holdet var meget talentfuldt og stærkt spillende med europæiske gruppespil. Det resulterede i en masse solgte spillere i det efterfølgende vindue men ingen erstatninger men samme forventning.
  Jeg siger ikke, at situationen med BIF er helt den samme, men jeg forstår, hvis NF er skuffet ... men vi ved jo ikke om der har været arbejdet på noget, som så ikke kunne blive - altså der er prøvet på at skabe bedre forudsætninger for NF, men det er ikke lykkedes, hvilket for mig ville gøre en stor forskel - faktisk altafgørende - at der er enighed omkring den øjeblikkelige kvalitet og dermed forventningen.
  Jeg er overbevist om at der sker en række ændringer i truppen til sommer som vil give NF bedre forudsætninger for at nå forventningen - top 3. Derefter tror jeg at en forlængelse af kontrakten har væsentlig bedre chancer.

  Jeg synes at det kommende transfervindue bliver meget afgørende for Brøndby fremtidige retning.
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    30. april 2022   

 • Niels Frederiksen har et af de fire mest attraktive trænerjob i Danmark og det er nok kun landstrænerposten som kan flytte ham indenfor Danmark. Derudover ser jeg ikke Niels Frederiksen som et emne i de 5 store ligaer eller som landstræner for Færøerne eller Grønland.

  Personligt tror jeg mere på, at han er successor for CV på sigt.


 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    30. april 2022   

 • Jeg ved ikke hvorfor NF skulle sige fra, en mand med hans , tilsyneladende, lyst til at udvikle og skabe, skrider da ikke fra et “projekt” af BIF størrelse og udfordring.
  Men jeg tror han og vi mangler, den kloge Jesper Sørensen til at støtte sig til ! Så samtidig med at jeg synes at ledelsen skal se at få skabt rammer der fremmer kontinuitet i spil og spillere , så kræver det vist også yderligere en kloge træner Åge, som ikke bare falder på halen når systemer bliver moderne , men som ved at ting kræver træning og dermed tid , så det..

 • donald
 • donald   30. april 2022   

 • jeg synes næsten alt falder tilbage på cv ,han havde ikke truppen klar til sæson start, sælger uhre ,og rammer helt ved siden af med sine køb, han ville spare men har endt med at koste os millioner hvis vi ikke spiller europa han burde stå frem og sige ham og ledelsen har dummet sig og alt skyld er på dem og ikke NF hvis nogle skal fyres kan det kun være cv
  4 enige · 3 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   30. april 2022   

  • @donald er fuldstændig enig, men pas på med at sige noget dårligt om CV herinde. For mange er han en gud som ikke laver fejl i forhold til andre
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    1. maj 2022   

 • Jeg har tidligere nævnt, at ledelsen bør gøre som der stod i vores strategi og låse sig fast på en spillestil.
  Og når/hvis de gjorde dette, satte jeg spørgsmålstegn ved om NF så var den rette træner.

  Men der står også nævnt, at klubben ønsker at spille offensivt.
  3-5-2 var bestemt ikke offensivt. 4-3-3 derimod er meget mere offensivt og væsenligt mere underholdende at se på.
  Jeg kender ikke meget hvordan NF spillede før han kom til klubben, men der blev snakket meget om at han netop var offensiv.

  Så hvis klubben lægger sig fast på 4-3-3, som primær opstilling, kunne NF sagtnes være den helt rette.
  Og det burde også give ham mere ro, at han ved hvad der forventes af ham.


 • Der er meget snak om hvilket spillesystem vi skal spille. En lille reminder.
  4-3-3 har ikke virket siden Laudrup-tiden. Selv NF brugte det i starten af sin Brøndbytid uden succes. Og vi har stadig ikke succes med systemet. Ligesom kontinuitet i brugen af spillere vinder mesterskaber, gør det også med spillesystem. NF har været rigtig god til at lave ændringer og skifte system undervejs i kampen modsat Zorninger. Og det er en af hans styrker. Men det jeg ser nu er NF der famler både med system og spillere. Det er ulig ham, og det bekymrer mig. Måske mangler vi Jesper?

 • Træners job er utaknemmelig.
  Sælger de spillere, som gør det godt og tilgengæld får man en flok nye unge spillere, som man forventer det samme fra.
  Jeg er mere overrasket over han gad forlænge sidste sæson.
  Når man ser på hvad han har at arbejde med. :-/
  Tror ikke han bliver fyret, hvis vi ikke når top 3

 • NF RAUS

 • Jeg har ingen forslag til alternativer, men NF må være fortid efter sæsonen. Al ære og respekt for hvad han har gjort, men han har tydeligvis mistet taget om omklædningsrummet og de sidste to transfervinduer har endvidere vist at han (tæt på) ingen indflydelse har på hvad der købes/sælges af spillere.

  Vi har tabt 7 kampe i streg, kommer formentlig ikke i top 3 og mister Europa næste år og i ingen af de 7 kampe har holdet tilnærmelsesvis lignet nogen der har troen på det.
  Der er så sindssygt mange 80-90% præstationer og fejl. Det er altså hans ansvar at sætte holdet ordentligt op og reagere rettidigt i kampene - OG HER HAR HAN FEJLET GANG PÅ GANG.
  Truppen er 50% skidt og leverpostej, men derfor skal indstillingen stadig være bedre, og jeg har svært ved at se at NF kan vende det.

  CV burde også ryge, men tror desværre han vil være sværere at erstatte med en kompetent profil end NF og derfor må logikken være at der skal siges pænt farvel til NF efter sidste kamp...
   
  • @skj6986 uanset hvilken træner der kommer til og så længe CV sidder som sportsdirektør

   Så kan du være sikker på, ingen træner ville få mere indflydelse end NF, nu ved vi heller ikke hvad der foregår på gangene.

   Personligt synes jeg gnisten har været der i de 3 foregående kampe, bare ikke i går. Så vi er ikke enige her, jeg synes ikke NF ligner en der har mistet omklædningsrummet, men snarere mistet sine bedste spillere i nu flere vinduer, og det ser vi konsekvensen af nu.

   Når det er sagt, så ville din tekst have passet fint med kampen Igår, for der blev lavet fejl, og der manglede tænding og tro og det var ikke godt nok fra spillerne og træner teamet

   Men Kevin, Mads H, Kvistgaarden viste vilje
   1 enig

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER