Fodbold live resultater
Er tiden moden til et salg af klubben, eller kaster ledelsen håndklædet i ringen??

Skrevet af Lasse P, 27. september 2022

Dette debatindlæg kommer i kølvandet på det forestående salg af klubben, men er egentligt ikke møntet på hvorvidt man er enig i et salg eller ej. Det handler mere om timingen i det, og en sætning Jan Bech har udtalt ifm. forhandlingerne med udenlandske investorer. En sætning som efterfølgende har givet mig en tanke jeg ikke har kunne ligge bag mig. Lad mig starte med Jan Bechs udtalelse; "Brøndby kan ikke løfte sig yderligere uden hjælp udefra". Sætningen er ikke én til én hvad han sagde, men det var det som var budskabet... Undskyld mig, men er det nu også korrekt at vi ikke kan løfte os yderligere!? 

Prøv engang at tænke over hvornår Brøndby sidst har max´et ud på vores potentiale! Det har vi vel ret beset ikke siden vi i 2005 tog The Double. I min verden er der nemlig 3 hovedpunkter der skal være afstemt, førend at man kan tale om at Brøndby er veldrevet og succesfuld og derved opnår vores fulde potentiale:

1) Vi skal have et fast spilkoncept hvor vi er offensive i vores udtryk og aggressive i vores presspil. Konceptet skal kunne justeres en smule, så vi ikke spiller for naivt når vi er i europa. Vi skal dog turde række ud efter resultater.

2) Vi skal rekrutere, udvikle, integrere og sælge egne spillere som kommer op igennem Masterclass. De talenter der kommer op, skal generel set være bedre og bedre fremover, qua af at vi henter de største talenter. 

3) Vores indkøbsstrategi skal være således at vi køber få spillere, men at de skal være kvalitetsspillere og passe til det koncept vi har, og til de pladser, hvor vi ikke lige har det næste talent stående klar (på den hylde vi nu engang kan få fra). Altså sat på spidsen et mix af 2/3-dele talent og 1/3-del performancespillere. Give and take. 

Derudover er der jo en masse underpunkter, som selvfølgelig også skal være på plads, men ovenstående 3 hovedpunkter mener jeg er de mest centrale. Er de opnået, er vores chance for succes på den lange bane klart tilstede. Jeg mener ikke at vi som klub har kunne sætte flueben ved alle 3 parametre på noget tidspunkt i perioden der fulgte efter Laudrup. Det er altså 17 år vi snakker om her...!! Smag lige på den... Virkelig skræmmende.

Under Thomas Frank var det rigtige spilkoncept ikke rigtig tilstede, under Zorniger gik vi over i den helt anden boldgade. Det viste sig dog at være for ultimativt og talentudviklingen gik i stå. Så kom Niels Frederiksen som igen gik over i den anden grøft med sit koncept om at indstille sig efter modstanderne. Før alle disse var der hele cirkusset med Möllesten og efterfølgende Kent Nielsen, som i lige så høj grad skyldes den usunde tilstand klubben var i på daværende tidspunkt... Tænk sig hvis vi som klub ENDELIG lagde os fast på en spillestil som var en blanding af Zorniger og Niels Frederiksen, og havde en indkøbsstrategi om at vi kun købte spillere af en vis kvalitet, og kun i de tilfælde hvor vi ikke havde det næste store talent klar. Tænk sig hvis vi spillede i europa tæt på hvert år, og havde udsolgt til stort set alle hjemmekampe.  For det ville vel være den positive konsekvens af en strategi der var veludført. Tænk sig hvor langt vi ville kunne nå på de ting alene. Den eksponering og den fansbase (for ikke at tale om fanbasens dedikation til klubben) som vi har er unik i Danmark. Hvis der er nogen der har potentialet til at kunne række ud efter de 2 FC klubber, uden yderligere økonomisk doping, så er det vel os? Jeg siger ikke at vi derved kan nå FC klubberne, men jeg vil våge at påstå at vi ikke har været i en situaion siden 2005, hvor vi har kunne kigge os selv i spejlet og sige, at nu kan vi ikke blive bedre uden at få yderligere hjælp udefra. 

Der er efter min vurdering 2 årsager til at man som klub ønsker flere/nye ejere ind:

1) Man har max´et ud på sit potentiale, og man kan ikke blive bedre uden at få tilført en betragtelig økonomi/knowhow.

2) Man har lidt opgivet at nå sit potentiale og springer derved nogle trin over på stigen, og sælger ud i håb om at nye ejere/penge kan få én derop, hvor man ikke selv er i stand til det. 

Jeg ved godt hvor Børndby befinder sig i ovenstående tese. Desværre...

 

Og nu kommer jeg til hele pointen: Hvis klubben mener at et forestående salg er den eneste mulige måde at få Brøndby op på næste niveau, så er jeg uenig i den betragtning. For at ledelsen kan forsvare et salg af Brøndby til udenlandske investorer, så syntes jeg at de skal kunne have kigget sig selv i spejlet, og sagt "vi har gjort alt rigtigt, men vi kan simpelthen ikke rykke os yderligere, end ved at få kapital/knowhow ind udefra". Det mener jeg ikke at ledelsen/klubben med rette kan. 

Mit håb ville være at ledelsen tog sig sammen og lavede den rigtige strategi, fik det rigtige spilkoncept som kendetegner Brøndby IF og holdte ved det. Lade være med at gå fra den ene grøft til den anden hele tiden. Hvis det så om 5-10 år stadig ikke er nok til at være hvor vi gerne vil være, så kan vi igen begynde at snakke om at sælge klubben, men på det rigtige grundlag; nemlig at vi har gjort hvad vi kunne...

 

 
Deltag i diskussionen
 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    27. september 2022   

 • Det handler ikke ret meget om spillerne og om holdet (som jeg kan se det), men om penge til at investere i stadion, og i MC for at kunne løfte os yderligere. Vi har f.eks. max'et ud på sponsorpladser.

  Vi skal nok vinde og klare os ok i enkelte sæsoner ligegyldigt hvad, men hvis vi skal blive bedre, og f.eks. bryde vores seedning oftere skal vi vokse. Tror faktisk det handler mere om det, end om at nå FC klubberne på økonomi....en 3die plads kan være ganske fint, hvis vi kommer i gruppespil oftere.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     28. september 2022   

  • @Zutcorp Det handler om penge ja. Det jeg argumentere for, er at vi selvforskyldt ikke har været i en situation siden 2005 og før det, hvor vi kontinuerligt har kunne hive de penge ind som vores potentiale er til. For udnyttede vi vores potentiale (uden udenlandske investeringer), så ville vi ligge godt til at kunne bryde vores seedning, og derved få en vej ind i europa tæt på hver sæson. I hvert fald efter Conference Leauge er kommet til. Det ville betyde indtægter fra europa, og derved også større indtægter fra salg af vores talenter, som ville vokse i værdi. Det ville også kunne øge værdien af vores sponsorater og derved flere indtægter derfra. Jeg giver dig ret i at vi ikke har plads til flere sponsorer (lounger osv), men PRISEN på de enkelte sponsorater kan stige til vores favør.

   Som du selv siger, så er det ikke sikkert at det handler om at nå de to FC klubber, men mere at om garantere 3. pladsen og europa. Mit argument går jo netop på, at med den rette styring og strategi, ville vi sagtens kunne dette, uden yderligere investorer udefra.

  Se 1 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   27. september 2022   

 • Er slet ikke enig i talentudviklingens gik i stå under AZ, ja man havde en kamp uden danske spillere i start 11eren, men kig på Hjulsager, Holst, Phiri, Nørgaard, Jobbe og Frendrup for bare at nævne nogle få. De gennemgik en utrolig forandring under AZ i den første sæson, hvor Brøndby ikke har spillet bedre i årtier.

  Den sæson tingene gik mindre godt, var samtidig en sæson, hvor man solgte de vigtigste spillere for det koncept uden de blev erstattet i tide.

  Talenterne var ikke de eneste dom udviklede sig, det gjorde bl.a. Pukki og flere andre af de etablerede spillere. Alt for mange snakker om AZ sagde talenterne ikke var klar, hvilket han havde helt ret i, uanset hvor ondt det kan gøre at høre.

  AZ viste vejen og belønnede de spillere som var villige til at gå det ekstra stykke for holdet, længere er den ikke. Det er i den grad savnet.

  Om klubben bør sælges, ja, JBA siger ret klart han ikke kan løfte opgaven alene. Kig desuden på priser og lønninger, der skal flere til at betale for succes og udvikling.
  1 enig
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     28. september 2022   

  • @mp80 Jeg vil gerne give dig ret i at de talenter du nævner slog til og viste format. Jobbe slog dog først for alvor sit navn fast senere, og var én af dem Zorniger hentydede til, da han sagde at talenterne ikke var gode nok. Problemet var vel at forsyningslinjen efter dem gik i stå under Zorniger, og faktum er at de helt unge spillere begyndte at fravælge Brøndby.
   Misforstå mig ikke, jeg elskede spillet under Zorniger, og jeg elskede Zorniger. Det viste sig jo desværre bare at være for ultimativt ift. at have en plan B og kunne spille i europa. Det er derfor at jeg siger at en blanding af Zorniger og Frederiksen, nok ville være noget nær det perfekte for klubben.

   Det kan sagtens være at vi må sælge klubben for at nå next level. Det er givetvist korrekt - jeg argumentere dog stadig for, at vi ikke har kunne sige det med 110 % sikkerhed, for den sportslige og strategiske ledelse har aldrig formået at udnytte klubbens potentiale.

  Se 1 flere kommentarer

 • KJOE
 • KJOE   28. september 2022   

 • De to FC klubber rammer altid et europæisk gruppespil. Det gør vi ikke.
  Vi er ikke lykkes med at bryde vores seedning trods mange forsøg. Vi kommer ikke i europæisk gruppespil. Derfor bliver afstanden større og større til FC klubberne.
  Samtidig kommer top-6 klubberne buldrende bag os. AGF haler ind sportsligt og økonomisk. De har et stort fan-potentiale i landets 2. største by.
  Der er en kæmpe dark-horse i FC Nordsjælland. De har masser af penge, er vildt gode til at udvikle klasse spillere og vil kunne snuppe vores plads i rækken af superliga klubber med et fingerknips. De har ikke fan-scenen. Men de kan snuppe vores 3. plads og dermed adgangen til indtægter i Europa.
  Vi skal gøre noget og vi skal gøre noget nu. Det her kapløb er i gang og vi står stadig og skændes om reglerne for kapløbet. Kig op! de andre er begyndt at løbe.
  Jeg er ikke den rigtige til at tage værdi-diskussionen. Jeg har enorm respekt for alle fans følelser for klubben. Om det er imod flerklubs-ejere osv. Ikke, at jeg ikke synes, der skal være værdier og plads til alle. Klubbens position i Danmark er bare truet og det forholder jeg mig til.
  Jeg er nok bare realistisk om de strategiske muligheder og trusler, der ligger foran os.
  Adgangen til EL/CL er billig i Danmark. Vi skal blot forbi FC klubberne.
  For fx. Blitzer er det en billig løsning. For Augsburg og Crystal Palace skal forbi nogle kæmpe klubber med en vanvittig økonomi i deres ligaer. Derfor ser han et potentiale i Brøndby IF. Tror jeg. Og det flugter rigtig fint med, hvor vi skal udvikle os. Nemlig kontinuerligt gruppespil, så vi kan sælge vores talenter og dygtige spillere til højere og højere priser. Havde Jobbe spillet gruppespil med os, så kunne han have kostet meget mere, da vi solgte ham!.

  3 enige · 4 god kommentar
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     28. september 2022   

  • @KJOE Jeg er helt enig i hvad du siger. Du hører mig heller ikke sige, at vi på ingen måde skal sælge for at kunne følge med og konsolidere os som et tophold. Jeg argumenterer derimod for, at grunden til at vi ikke længere er et top-top hold, er fordi at vi som klub har fejlet i de sidste 17 år. Hvis vi kunne finde tilbage på rette spor kontinuerligt, så var der en chance for at vi kunne nå tilbage på egne ben. Om ikke andet kunne vi se os selv i øjenende og sige at vi har gjort hvad vi kunne. Det kan vi jo ikke nu...


  Se 1 flere kommentarer

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    28. september 2022   

 • Jeg er meget enig i dine 3 punkter med potentiale til forbedring.
  Men jeg er ikke med på præmissen om, at timingen først er rigtigt, når dette potentiale er udnyttet.
  Jeg synes det er bedre, hvis man anerkender, at potentialet er tilstede, men man mangler de rette folk til at udnytte potentialet.

  Så derfor synes jeg faktisk, at nu er det perfekte tidspunkt. Vi har lige vundet et mesterskab, så potentialet for et nyt mesterskab er til stede. Økonomien er i nogenlunde balance. MasterClass har vist sit værd. Og fan-opbakningen har ikke været større.
  JBA og CV har sat lokomotivet igang og vist vejen. Men nu skal der hældes endnu mere kul på, for at få det store tunge lokomotiv op i fart.

  Jeg har længe snakket om, at der er brug for et fast spil-koncept, så der kan trænes ensartet op gennem MC, der kam scoutet mere nøjagtigt, CV kan hente spillere med præcis de rette kompetencer og vi kan nemmere skifte ud i træner, da ham ‘bare’ skal kunne eksekvere den ønskede spillestil.

  Der ud over, skal der strømlines på ledelsesfrontet. Alle skal vide præcis hvad deres opgave af og hvor deres ansvarsafgrænsning går til.

  Det er sikkert ilde hørt, men det var præcis det FCK gjorde da Don Ø kom til og det fortsatte med Ståle. Med tiden blev de nok for selvfede og Ståle for magtfuldkommen, de det kørte af sporet.
  Men det er de samme øvelser vi bør gennemgå. Ikke for at kopiere FCK, men for at ‘aligne’ hele klubben, fra top til bund.
  Vi skal selvfølgelig være mere lokalt forankret end FCK nogensinde kan blive og vi skal spille det aggressive og seværdige presfodbold, som Brøndby altid har været kendt for. Men det er vigtigt, at planen bliver lagt og fulgt stramt.
  Og jeg er ked af at sige det, men jeg tror det er bedre, hvis der er mindre hjerte og mere hjerne på ledelsesgangen. For Brøndby I/F er en forretning, og en forretning køres bedste med fornuften, frem for følelser.
  Der er SÅ meget hjerte alle andre steder i BIF, at der er nok til at dele det med ledelsen efterfølgende, når de har brugt deres hjerner.

  Så med alt dette sagt, giver jeg faktisk JBA ret i, at vi har brug for kræfter udefra, for at løfte os yderligt. Jeg ved ingenting om at lede en fodboldklub, men måske har Palmå og CV nået toppen af hvad de kan formå på egen hånd. Måske trænger de også til en leder, der kan give dem et ekstra skub.
  Lige så vel som vores spillere har brug for en træner der kan udfordre, presse og udvikle dem, han ledere også brug for at blive presset til at udvikle og forbedre sig.

  Jeg tror faktisk, at Blitzer kan være den helt rette til Brøndby. En mere kynisk forretningsmand, der ønsker at tage sin investering til det næste niveau, ved at udvikle og forbedre den indefra. Han ønsker ikke bare at smide en masse millioner i en lille klub, så de kan få succes på den korte bane, øge deres værdi og så sælge ud igen, med fortjeneste, kort efter.
  Jeg tror han kan trække på hans erfaringer fra alle de andre klubber og sportshold, finde de helt rette folk til ledelsen, der endelig kan få lavet en strategi og eksekvere den, uden al skulle rette time hele tiden.
  Jeg tror ikke han ønsker at ændre for meget ved det omkringliggende. Det har han ikke gjort i Crystal Palace eller Augsburg, så hvorfor skulle han gøre det i Brøndby?
  Men hvis kan kan hive folk med sig, der kan højne niveauet på ledelsesgangen og udnytte potentialet i de 3 punkter (1: Fast spilkoncept, 2: MasterClass, 3: Transferstrategi), så kan han være med til at tage Brøndby tilbage i toppen, fast, på Brøndby-måden.

  Lige med Blitzer-casen, tror jeg faktisk, at han er flerklubsejer kan være en fordel. For det giver os en mulighed for at få en masse knowhow med i købet (salget).
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Jensen Jeg er på mange punkter enig og så alligevel i tvivl om Blitzer er den rigtige, men vedr. Blitzer har jeg hørt ham udtale at han ser sportsklubber som en long term macro-trend og det er det der er hans investeringsstrategi/horisont og i det lys påstår nogle at han anser Brøndby som en meget billig vej ind til de store penge der er i de europæiske turneringer, meget billigere og kortere vej end Augsburg, C Palas, Den haag har og derfor skulle det tale for at Brøndby vil vægte højt i hans mindset & portefølje, men stadig kun som en del af en større sports-portefølje, ikke som ene-ejer...!

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Først og fremmest, BIF ejerskabet er i dag solgt til aktionærerne, og hvis en aktionær beslutter at sælge, står det vedkommende frit for at gøre det.

  Spillet på banen vil forhåbentlig ikke blive ændret, hvis der kommer en ny altionær/investor.

  Det en ny investor skal bidrage med, er udvikling af forretningen som igen muliggøre et større spillerbudget.

  Forhåbentligt kommer der en aktionær som kan bibringe klubben kompetencerne til at udvikle forretningen. Derudover kan man håbe på, at aktionæren også har et netværk som klubben kan gøre brug af.

 • Det er jo alt sammen fine ord og meninger men kunne man ikke også bare sige at JBA er ved et være godt træt af at blive ved med at betale af sine egne penge og bare gerne vil have en anden til at betale ……så kan man komme med nok så mange ideer og meninger om hvor klar klubben er og hvor rigtigt/ urigtigt det er at sælge …hvis det er det jba vil er det sådan det bliver

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner