Er truppen og Niels F. bare ikke bedre?

Skrevet af Grevep, 26. august 2021

Endnu en kamp uden point, clean-sheet og uden større positive takter, i følge mig, som vi kan tage med videre (jeg er med på, at vi møder et hold, som er langt bedre end os).

Men hvad er det, som er galt? Har vi generelt for høje tanker om truppen i Superligaen og Europa? I går var en tand bedre end kampen i Salzburg, men hvor god var den egentlig? Vi var vel reelt set kun med på dødbolde og når de andre skruede ned for tempoet - men når de derimod skruede bare én tand op, lignede vi statister til et formiddags-træningspas.

Mensah viser intet lederskab og kan åbenbart ikke spille forbi en mand, Bruus agerer forsat Houdini og spiller anonymt og ligegyldigt, Hedlund ligner endnu engang en, som ikke gider være på banen, Slimane kommer ind og spiller pause-klovn og mister alt og Børkeeit er næsten begyndt at reagere endnu langsommere end Oslofærgen. Vores offensiv skaber tilnærmelsesvis intet nævneværdigt - det, som bliver skabt, er primært fra forsvarsspillerne (Maxø til Greve, Bruus afslutning, Tshiembe til Maxø, Gammelby afslutning og Maxø til Pavlovic). 

Sidst men ikke mindst; den kære Niller. Vores alle sammens Niller. Men en kritik af ham, må også være på sin plads. Hvordan kan Børkeeit starte inde, når vi spiller mod et hold, der spiller hurtigt langs jorden? Hvordan kan han ikke ruske op i Greve eller Hedlund ift. at løbe dybt, når Uhre gang på gang forlænger via sine vundne hovedstødsdueller? Hvorfor tager Gammelby ikke de indkast, når han er inde på banen og man ved, at han kaster længere end Hedlunds 4 meter? Og hvorfor starter Gammelby ikke inde i steder for Børkeeit, når han er hurtigere og kan bidrage med mere offensivt?

I mik optik er det "kun" Frende, Rado, Maxø og Tshiembe, som kan være sin indsats bekendt i går. Eller hvad? For er truppen og Niels bare ikke bedre?

Men hey! Havde I fortalt mig for et år siden, at vi et år efter var Danske Mestre 2021 og skulle spille i Europa League gruppespillet, så havde jeg nok skreget på et ja tak. 
 

Hele livet på tribunen! Danskeeee mestreeee!
 

 
Deltag i diskussionen
 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    26. august 2021   

 • =Hedlund ligner endnu en gang en, der ikke gider være på banen= -den lader vi lige stå lidt..!
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Grevep
  • Grevep   26. august 2021   

  • @19Magic64 synes du virkelig han generelt set i går ligner en, som gider?

  Se 3 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   26. august 2021   

 • Jeg syntes alle spillere igår gjorde hvad de kunne der er intet at sætte på indsatsen, og det endelige resultat blev som forventet - jeg mener egentlig at RBS burde have vundet betydelig større i begge kampe, men anyways vi er ude.

  Er med på diskussionen om formation har været til debat et hav af gange, men jeg mener den er relevant at tage igen. Som jeg ser det spiller vi 3-5-2 dvs. når vi angriber skal vores WB være en stor del i offensiven - faktum det er de bare IKKE - de skal ligeledes være i stand til at forsvare når modsatnderen angriber, her er der også åbenlyse mangler - Bruus/Mensah/Gammelby gør hvad de kan, men jeg savner genrelt noget mod specielt fremad banen, tag du for fanden en dribling, prøv at sætte en mand og skab et overtal - sker stort set aldrig - på trods af at de har 3 stoppere bagved som gardering. Og så, hvis man nu skulle lukke sine øjne og forestille sig BIF kamptrup og prøve i sit stille sind at stille en midtbane - ville Bruus/Mensah/Gammelby være sikre kort på den... det tænker jeg umiddelbart ikke - dvs. man kan argumentere for at vi på 2 pladser i vorse start 11 spillere med 2 spillere som ikke høre til de bedste i truppen, derfor skal man skifte system så vores bedste spillere kommer i spil. Som jeg ser det lige nu spiller vores bedste 11 spillere ikke hver gang, og det er i stor udstrækning fordi vi hænger fast i 3-5-2 systemet. Det virker desuden som om CV ikke agter at gøre noget på WB positionerne, så hvorfor blive ved med noget hvor det bedste hold ikke kommer i spil ?
  1 enig
   
  • @Joblar Vores største problem er, at truppen stadig er lidt skæv. Vi har kun en god wb og han er langtidsskadet. Bruus og Mensah kan bruges på disse pladser, men har ofte et meget svingende niveau. Vi kan ikke spille med 4 i bagkæden, da vi ikke har en venstreback og reelt set heller ikke en højreback med niveau.

   Vi er låst i 3-5-2, fordi vi ikke har backs til 4-3-3 eller en 4-4-2. Omvendt er vi ikke særlig gode i 3-5-2 i det offensive i denne sæson, fordi vores WB ikke bidrager særlig meget offensivt. Vi angriber ofte derfor med meget få spillere, især når samtidig spiller med en Frendrup og Radosevic på midten, da ingen af dem har klare spidskompetencer i det offensive.

   Hvorfor var vi så gode i sidste sæson, simpelthen fordi Lindstrøm var en klassespiller, der ofte gjorde en forskel både med mål, men lige så ofte med at sætte sine angribere op til mål. De samme kompetencer får man ikke fra en Anis eller andre i trupper, der ikke har de samme spidskompetencer som Jobbe.

   Jeg har i denne sæson savnet bedre spil i fase 2 og 3, hvor vi ofte er låst og ikke evner, at spille hurtigt nok eller overspille modstanderen. Det betyder ofte, at rammer vi ikke lige modstanderen på vores omstillingsspil, så kan vi ikke scorer, da vi som hold ikke evner, at være gode nok især i fase 3, hvor vi ikke har ene eneste spiller der kan sætte en modstander på fart eller god teknik. Spillet bliver ofte forkrampet, når vi kommer op i den sjove ende, fordi der mangler løsninger og evnerne hos især wb.

   En mulighed er, at sætte Frendrup på bænken, for at få flere spillere med bedre evner i det offensive og dermed spille både med en Greve og Cappis, så vi kan angribe med flere spillere.

   Kigger vi på de mål vi har scoret i denne sæson, så har det mest været på standarder og omstillinger, mens det etablerede angrebsspil sjældent udmønter sig i mål. Det gjorde det heller ikke sidste sæson og det er her vi har stort udviklingspotentiale. Forskellen på denne sæson og sidste sæson, kan i mine øjne skæres ned til tabet af Lindstrøm, som var en kæmpe talisman i sidste sæson.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Mr.D
  • Mr.D   26. august 2021   

  • @Joblar
   Jeg tænker det betyder noget at vores 1. og 2. valg på VB er ude med skader. Vores 1.valg på HB spiller så i venstre side hvor han er “fejlbindet”.

  Se 3 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   26. august 2021   

 • Holdet har ikke pt niveau til at spille med i toppen, det kræver forstærkninger og desværre kigger CV ikke efter at styrke holdet her og nu, men nærmere om en eller måske to sæsoner. Der er for mange unge og ikke nok med ledervener og kvalitet til at kunne holde et højt bund niveau og løfte de øvrige spillere.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     26. august 2021   

  • @mp80 Han siger han kigger efter både en defensiv og en offensiv forstærkning i dette vindue! -tror du han lyver her?

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Hans
  • Hans   26. august 2021   

  • @mp80 fuldstændig enig….det er gået op i hat og briller og det skal være så billigt så muligt…is i maven og bla bla bla….en sang fra de varme lande fra cv…og alle agenter ved nu at Brøndby er på røv og albuer! Og kan presse prisen op på spillere! Så hans strategi den er ikke. Mange Potter pis værd….vi er netop i en situation hvor målene sejler ind om ørende…og man kan ikke erstatte gode gedigne spillere som Jung med leverpostej fra superligaen og middelmådighed og spillere fra svensk segunda fodbold
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer

 • Fuzzy
 • Fuzzy   26. august 2021   

 • Jeg tror at spillerne gjorde hvad de kunne for at få et resultat.
  Salzburg spillernes teknik er flere niveauer over Brøndby spillerne. Det virkede som om at Salzburg var 12 mand på banen, hele tiden var der en der var fri til at blive spillet.
  Jeg forstår ikke at BIF spillerne står helt inde i målfeltet, når Hedlund udfører indkast, han kaster knap halvvejs.
  Jeg ville gerne have haft Hedlund byttet i pausen med Fellenius.
  Hedlund erobrer for få bolde mod spillere på det niveau.

  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Fuzzy ja det er underligt med Hedlunds indkast. Gad vide hvordan de træner det. Ser mærkeligt ud


 • Mr.D
 • Mr.D   26. august 2021   

 • Jeg tænker der er nogle der har for høje tanker om truppen. De tager udgangspunkt i at vi er danske mestre og at det automatisk (bør) give et vist niveau. Det gør det bare ikke (desværre).
  Derudover er der nogle der tilsyneladende ret automatisk synes spillere er uduelige, håbløse og dovne fordi de ser dårlige ud i enkelte situationer. Jeg synes ofte den kritik er forfejlet.
  Fx. MH laver 1-2 gigantiske fejl, men det bør ikke stå alene i vurderingen af ham som målmand.
  Stort set alle REdB spillere ville have været i vores startopstilling, mens få eller ingen af vores kunne komme på deres hold. Som flere skriver herinde var vi overmatchet spiller for spiller. Skulle vi så alligevel have klaret den ville det bla. nok have krævet et mere sammenspillet hold end vi har. At vores spillere ikke magter at spille i det tempo hele kampen uden fejl er ærgeligt, men rimeligt. Det er der vi er lige nu.
  I den evindelige og til tider trættende kritik af CV oplever jeg konsekvent en manglende vilje/evne til en realistisk tilgang til hvad vi rent faktisk kan få for x-beløb. Flere mener at man kan hæve holdets niveau væsentligt ved anvendelse af måske 1/3 eller halvdelen af de penge vi får fra gruppespil. Og når det ikke sker, må det være fordi CV er doven, dum eller ligeglad. Det kan man selvfølgelig godt mene, jeg synes bare det er useriøst.
  NB: Jeg er lige så frustreret som alle mulige andre over resultaterne, men undrer mig ofte over hvor lidt snor og hvor høje krav nogle tilhængere har til aktører i den klub de støtter.
  Vi er Brøndby og vi var rigtig gode for 25 år siden. Nu er vi under (gen)opbygning. Og hold kæft hvor bliver vi gode igen, hvis vi træffer de rigtige valg og husker den lange bane.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg vælger at tage udgangspunkt i de 2 spørgsmål du stiller.

  Men hvad er det, som er galt?
  Det som der er galt er at der er rigtig mange fans som forventer for meget, vi har som sådan et fint hold (især med en forstærkning eller 2), problemet er at især bagkæden ikke er sammenspillet, lige nu er der kun Maxsø også Bruus og Mensah hvilket betyder at man har en målmand uden den store erfaring og 2 yderstoppere uden store relationer til Bruus/Mensah og Maxsø, det kan der måske rettes lidt op på ved at bruge Rosted på højre side.
  Det var svært at have forventninger til Greve i gårsdagens kamp, da det kun er hans anden kamp for klubben, han skal lige ha lov til at vende sig til hvordan de andre omkring han spiller/løber.
  Har vi generelt for høje tanker om truppen i Superligaen og Europa?
  Ja så absolut, at nogen har haft forventning om at vi sku i CL gruppespil er mig en gåde, vi skal nok bare være glade for at spille europæisk i år, selv med holdet der vandt mesterskabet ville vi få det svært i EL.
  Superligaen har jeg mere tiltror til at vi nok skal klare os, det handler om at få holdet spillet sammen igen som jeg nævner ovenover, for jeg tror at det mange glemmer er at da vi vandt sidste sæson var det med et hold hvor nærmest alle spillere havde spillet sammen i minimum et år, mange af dem også i flere end det.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    26. august 2021   

 • Nej Vores trup er pt til nedryķnings spillet. Vi kæmper om nedryķning i år, sammen med agf, Viborg og Vejle. Mine favoritter til nedryķning er dog vejle og agf, da de endnu mere en os tror de er gode blot grundet de er Vejle og agf. Hør engang spillere fra 1.division (Lyngby og Hobro) bliver ikke bedre fordi de nu har et Brøndby logo på brystet. Vi har reelt fået 1.superliga spiller tilført truppen i Mathias Greve og sagt farvel til scwæbe, Hermansen, Jung, vigen, Lindstrøm 5 superliga spillere. Alle andre hold vil være udfodret hvis deres trup blev så markant dårligere. Jeg tror ikke der bli'r hentet flere spillere med superliga niveau inden transfervinduet lukket.......meennnn vi klarer nedryķningen, den går til GF og vejle. Mit tip: 10 plads i år :-)
  1 enig


 • Nederlag til Salzburg er ikke overraskende. Holdet koster ca 5 gange Brøndbys, og sikke nogle spillere de havde.
  Meeen, NF må tage meget af skylden i onsdags. At lade Børkeeiet spille giver ingen mening(også generelt). Jeg ville så gerne høre argumenterne for an anvende ham(var alle andre med fodboldstøvler i området skadet, så fair nok). Han ligner jo heller ikke en mand, der synes det er sjovt, men stiller op fordi det skal man jo. Giv fyren et break og spørg ham om det at være fodboldspiller gør ham glad. Jeg tror det ikke. Efter ca 15 minutter sagde Bruus(på afstand så det opgivende ud) noget til Burgerking og kort efter var Bruus ude hos NF. Jeg tror at Børkeeiet virkelig fjernede 2-3 defensive spilleres fokus fordi de samtidig skulle holde øje med ham. Det synes jeg er NF’s fejl. Ikke blot i den kamp.
  Resten af holdet gjorde hvad de kunne. Salzburg er bare lige den klasse bedre på 8-9 poster.

  Herhjemme burde vi altså have truppen til top 3 når og hvis Blas kommer tilbage, og så måske lige en forsvar, midtbane og angrebsspiller mere. Rado skal have noget konkurrence. Men kval koster så det er måske ikke muligt. Fair nok.
  Ps. Ved nogle hvad Pavlovic kan? Er det holde på bolden, screene, presse? Det er mig en gåde hvad NF ønsker Pavlovic skal løse når han sættes ind. Ingen kritik af Pavlovic , jeg har nu bare siddet på stadion en del gange og aldrig rigtig forstået hvad det er.


KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021