Europæisk fodbold og Brøndby

Skrevet af Joblar, 1. october 2020

Så blev det en kendsgerning at dansk fodbold i går blev beriget med endnu et hold i Champions League, nemlig FCM. 

Personligt må jeg sige, at jeg med stor misundelse ser mod Herning, og det man har opnået af resultater i Superligaen og nu kulminerende med deltagelse i CL, det får mig i den grad til at tænke tilbage på de gode gamle dage hvor Brøndby var Danmarks flagskib når det kom sig til at putte Danmark på det europæiske fodbold landkort - det er desværre en saga blot, og de senere år har været en stor skuffelse de gange vi har skullet spille europæisk fodbold. I år er vi jo som bekendt helt udeladt af det "fine selskab". 

Den seneste udvikling med nu FCM deltagende i CL og en økonomisk saltvandsindsprøjtning på + 200 mio kr. frygter jeg at vejen tilbage til toppen for BIF lige pludselig er blevet endnu længere, og hvis FCK senere i dag også formår at spille sig i EL gruppespil står de også til at modtage et ikke ubetydeligt beløb som kan bruges på at forstærke holdet og klubben - Brøndby står desværre på sidelinjen og ser til. 

Så er spørgsmålet, hvad skal Brøndby gøre og hvornår kan vi forvente dels at skulle spille europæisk fodbold igen (jeg tror selvfølgelig at det sker næste sæson), men hvad skal ambitionsniveauet være, det er jo ikke længere godt nok bare at få et par kampe, nu skal der præsteres !!

Næste år forstår jeg det sådan at der er to danske hold der får mulighed for at spille CL kvalifikation, men også at der er en ekstra plads i EL - hvor ser man Brøndby være i den forbindelse ?

Det er selvfølgelig positivt for dansk fodbold med europæisk success, men Brøndby skal vel også til at steppe op på den front, ellers vil vi se FCK & FCM stikke yderligere af fremadrettet, og så kan det virker som om vi bare skal nøjes med at spille om 3 pladsen i SL, mens FCK & FCM mange år frem deler mesterskaber samt CL gruppespil mellem sig, og gabet ned til de næste vil bare blive større oog større for hvert år der går, eller ?

Som skrevet ser jeg med store blanke og til dels våde øjne mod de danske hold som har formået at præstere i Europa, håber snart det bliver vores tur, men måske er jeg bare en evig optimist ?

 
Deltag i diskussionen
 • Joblar
 • Joblar   1. october 2020   

 • Hvad siger i ?
  1 god kommentar

 • Det er en lang diskussion, men den er værd at tage.

  I går aftes fik jeg en akut depression pga FCMs helt utrolige dommerheld i deres kamp. Men ikke så meget fordi jeg tror det går så meget ud over os, mest fordi jeg virkelig bare ikke kan lide FCM. De har opført sig utrolig usympatisk over for os så mange gange.

  Det allervigtigste for os, tror jeg er at vi ikke panikker, og begynder at skifte spor/strategi. Nu skal vi finde vores egen vej, og holde os til den, ligegyldigt hvordan det ser ud andre steder. Vi skal ikke gå ind i udsigtsløse våbenkapløb, vi skal ikke oprette eksotiske akademier, etc etc. Vi skal gøre det vi selv tror på, og blive ved med det.

  Hvis vi ser på det helt nøgternt, så har det nogle fordele for os, hvis vi nu har 2 hold der tjener europæiske point.

  Som du skriver, så får vi flere europæiske pladser, og antagelig en kortere vej for os til gruppespillet. Måske vil det være sådan, at pokalvinderen får direkte adgang til EL - og pokalen kan vi godt vinde i ny og næ.

  Derudover så vil konkurrencen i SL blive øget. Vi får 8 kampe om året eller mere, hvor vi vil blive matchet på et højere niveau end tidligere. Den generelle kvalitet i ligaen kommer formentlig til at blive øget Det er en fordel for os med vores unge hold.

  Så er der selve FCM vs os. Vi har stadig nogle fordele. Vi har et større stadion, hvor de skal bruge alle deres CL-millioner, hvis de vil have bare nogenlunde det samme. Vi har en bedre lokation til at tiltrække unge spillere i Københavnsområdet, end de har in the middle of nowhere. Vi har en fankultur, det har de ikke.

  Jeg kan godt se det kan ligne et tilbageslag for os, det bliver det muligvis også, men vi skal ikke tude over andres succes. Vi skal koncentrere os om os selv om at komme derop igen hvor vi var for 20 år siden.
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     1. october 2020   

  • @Christian Brøndbyman Selv om du har fået en enig og en god her fra kan jeg ikke se noget odiøst i at lave et akademi i eksempelvis Indien eller måske bare kigge på talenter i indisk syvmandsfodbold som i nogle lande kaldes futsal. Indien blev verdensmestre i 2019 i den disciplin med en sejr over Tyskland i finalen og over Argentina i semifinalen. Man skal ikke undervurdere futsal. Koryfæer som Deco og Ronaldinho startede med futsal. De fleste, mener faktisk det er alle, futsal spillere i Indien spiller på amatørbasis og har selvfølgelig derfor almindelige jobs ved siden af deres sport. Hvis vi ønsker at være smarte økonomisk er der al mulig grund til at kigge mod Indien da de er på vej frem i almindelig fodbold og kommer til at producere verdensstjerner i løbet af få år. Der er en guldgrube der bare venter på at blive høstet. Ved godt BIF har meldt ud vi kun skal hente talenter i nærområdet. Tåbelig strategi der kan lyde som om de kun ønsker spillere med lys hud, nærmere betegnet kaukasere. Det ville på baggrund af NAZI banneret klæde BIF da det forhåbentlig kun er en meget lille del af familien der har den slags umenneskelig adfærd. Få for pokker da nogle afrikanske og sydøst asiatiske talenter ind i klubben. Der er guld at hente med ordentlig scouting.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     1. october 2020   

  • @Christian Brøndbyman vi har ingen grund til at bøje hovedet !
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    1. october 2020   

 • Vi skal lægge følelserne væk og i stedet lære af det FCM har præsteret. De har bygget dygtigt, metodisk og roligt op mod det højdepunkt de nu har nået. Benhams indtog skal ikke undervurderes, men det er vigtigt at huske, at hans bidrag jo ikke har været at poste milliarder i klubben - i bedste oliesheikstil - men at tilyde et solidt økonomisk fundament, hvorigennem FCM har kunnet skabe ro, stabilitet og kontinuietet (de har ikke været tvunget til at sælge de bærende spillere efter en god halv sæson). Samtidig har Ankersen og ham introduceret en kølig, metodisk tilgang til spillerkøb, baseret på data, analyser og princippper, snarere end følelser og fornemmelser. Oven i det har de fortsat deres satsning på eget akademi, hvilket også har været en stor succes.

  Vi er med CV, masterclass, Jan Beck og NF på vej i samme spor. Tilgangen blev så fint illustreret, da CV satte Bo Henriksen på plads ved at bemærke at kunsten jo gik ud på at købe de gode aktier når de lå lavt i markedet og ikke bare at købe de spillere dyrt, som enhver idiot kan se er gode. Det er præcist det, som FCM har været dygtige til. De har købt potentiale, hvor FCK hele tiden forsøger at købe nu-og-her performance. Det forsøgte vi også under Zorniger, men det gik galt. Den strategi virker kun, hvis man er dygtig til at købe og klart øverste i ligaen og dermed kan kue og undertrykke de øvrige hold med sine indkøb (som Juventus, PSG eller Bayern). Det har virket for FCK i 10+ år, men FCM har med stor dygtighed stukket en kæp i hjulet på dem. Det er imponerede og noget vi skal tage ved lære af. Bemærk i øvrigt at FCM har haft den samme ledelse i mange, mange år, hvor vi f. eks. har skiftet ud konstant 15 år i træk. Det er måske også værd at notere....
  4 enige

 • Jeg er helt enig med dette indlæg, men lad os se med lidt med positive øjne, for når FCM og måske FCK spiller vigtige kampe ude i Europa , er de måske så flade i batterierne når de skal spille i Superligaen at de vil give muligheder til f.eks Bif og AGF. Og i forvejen har FCM og FCK jo IKKE vist super højt niveau i Superligaen. Men vil for god orden skyld vil jeg alligevel ønske FCM tillykke med sejren igår, det giver jo trods alt gode point til Danmark som på sigt nogle år frem måske vil få et hold direkte i Champions League gruppespil.


 • Vi vinder Pokal turneringen i år! og kommer i Europa!
  1 enig

 • Ivan
 • Ivan   1. october 2020   

 • Det der sker lige nu ligner på mange måder det der skete i Brøndby for ca 34 år siden, og som var grunden til at undertegnede blev Brøndby fan. Brøndby præsterede det ingen danske klubber havde præsteret før, nemlig at få succes i Europa . Efter det første mesterskab i 1985 , 21 år efter at klubben blev dannet ved at slå de to små serieklubber i Brøndby sammen, repræsenterede de Danmark i Europa ved at slå først de ungarnske mestre og derefter de østtyske mestre. Året efter nåede de kvartfinalen, hvor de blev slået knebent af Porto der senere vandt hele turneringen. På samme måde som FCM 20 år efter deres dannelse slår 3 mesterhold på stribe. Det varsler godt for FCM , mindst 20 gode år frem ( som Brøndby) FCK havde lidt den samme historie i de mellemliggende 20 år hvor de har domineret. Men nu er de på vej nedad og kan nemt ende i den samme suppedas som Brøndby. Jeg minder om af PSE har en rentebærende gæld på ca 1 milliard!! Vi kommer ikke til at true FCM de næste 20 år , undtagen rent sporadisk men vi kan overhale PSE hvis/når de får deres store krise. Hvis vi vel at mærke holder os parate. Og det gør vi ved at vende tilbage og holde fast i de gamle dyder med tro på egne spillere, sammenhold, nærhed. Ja Brøndbyånden. En sæson i en ikke altfor fjern fremtid er der så pludselig 6-8 talenter fra eget akademi/ masterclass som bare rammer toppen samtidig og så kan vi få en ny start og FCM har forhåbentlig ramt deres kriseår ved at investere for vildt i et eller andet tåbeligt . ( som Lalandia eller Interbank) Men iøvrigt synes jeg det er en superfin idé med at lave et fodboldakademi i Indien , og dermed øge mulighederne for at samle 7-8 egne talenter i samme årgang. Jeg synes det rimer fint med Brøndbyånden, at samarbejde med et fattigere og i fodboldmæssig sammenhæng tilbagestående land, for dermed at gavne både dem og os. Iøvrigt er engelsk stadig et brugbart sprog i Indien. Jeg ved at en del gymnasier allerede er begyndt at udveksle med Indien.
  1 enig · 3 god kommentar
   
  • @Ivan Meget fint indlæg. Desværre kan vores scouting afdeling ikke se udover deres egen næsetip. Så glem alt om Indien.
   
  • @Ivan Jeg er faktisk i tvivl om vores scouting afdeling kan finde vejen til Kastrup lufthavn på egen hånd.
   1 enig

 • Hans
 • Hans   2. october 2020   

 • Selv hvis vi skulle blive mestre ville der skulle udvirkes mirakler hvis vi nogensinde skulle i et gruppespil....Malmø var oppe mod Granada Rosenborg mod PSV og Molde havde også store problemer og røg ud af Champions leauge kval til ferencvaros ...så for skandinaviske hold er det noget nær umuligt at komme i et gruppespil...man er oppe imod modstandere der er seedet og har et 6-8 gange så stort spillerbuget...tough odds


KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER