Fodbold live resultater
"Fællesskabet" eller kaos

Skrevet af Supporter i 40 år, 19. november 2022

Jan Beck Andersen; Du sælger klubben til en ekstrem usikker fremtid. Og du står derfor til at blive den største skurk i Brøndby IF's historie.

Da du købte BIF i 2013, reddede du MÅSKE klubben fra konkurs - og nogen (mange?) roste dig for at bringe kapital til klubben - for mig var det første skridt på vejen mod opløsning af alt det, Brøndby står for - samlet i er ord: "Fællesskabet" ("Supra Societatem Nemo") 

Pengene reddede MÅSKE klubben fra konkurs. Men pengene bragte også en person ind foran Fællesskabet (det skal dog positivt siges, at du udadtil agerede, som en del af Fællesskabet). 

Men pengene gav ikke de forventede sportslige resultater. Først da kassen igen var næsten tom, og strategien igen-igen blev lagt om, kom Mesterskab, EL og store spillersalg (og så var der igen penge i kassen. 

Nu kommer der nye spekulanter til klubben - ukendte Amerikanske rigmænd, uden nogen forbindelse til Fællesskabet. De kommer med penge, der nogenlunde svarer til de indtægter, klubben fik i forbindelse med mesterskabet. 

En ekstrem usikker fremtid. .Vi ved endnu ikke, hvor galt det kommer til at gå. Men det meste af følgende kommer nok til at ramme klubben i de kommende år:

 • Udbytte og/eller rente fra driften
 • Videresalg til endnu værre spekulanter
 • Nye farver/hjemmebane.

Men det værste er, at GFH står over Klubben/"Fællesskabet" - alle beslutninger træffes nu ud fra, hvad der er bedst for GFH. 

******

Vi er i gang med at rejse en skamstøtte over din tid i BIF. Men det er ikke helt slut endnu JBA. Du har en sidste mulighed for at redde dit renommé, og blive Helt i stedet for en Skurk. 

Forslag: 

 • Drop de Amerikanske spekulanter.

 • Placer dine aktier i en fond

 • Har du lidt kapital i overskud, så smid også lidt penge i fonden (100 mill.?) 

 • Inviter andre til at kaste penge/aktier i fonden, og sælg nogle fond trøjer. 

Fond Vedtægter (sådan circa)

 • Formål: Brøndby IF og "Fællesskabet" 

 • Fonden kan aldrig nedlægges

 • 50 + 1% af BIF aktier, som minimum 

 • Ingen udbytte fra Klubben

 • Klubbens navn, spilledragt og stadion kan aldrig ændres

 • Kapital i fonden kan kun udbetales til BIF

Hvis du følger mine forslag: Så vil skamstøtten blive sprængt i 'smadder' - Statuer, til din ære, vil blive rejst foran Stadion - Og Heltekvad vil blive forfattet og sunget fra Sydsiden. 

HELT ELLER SKURK? 

 
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   19. november 2022   

 • Fællesskabet kan sagtens bestå uanset udenlandske enere, hvis man vil fællesskabet er der en vej, sammenhold.

  DK er snart ligeså slemt som forbuds Sverige.
  Dobbeltmoral og se mig kultur.

  Folk køber gladeligt det ene og det andet og tror de gør en forskel, tag el-biler, hvor batterierne hovedsagligt er lavet ved hjælp af børnearbejdere. Man skal kører omkring 800.000 km før de er ligeså grønne som en morderne diesel bil.

  Sådan kan man blive ved.

  Fodbold på stadion er der, hvor man oplever sammenhold blandt fans og spillere ikke ejere. De få gange man ser dem, har ikke den store betydning.

  Vi har “åbne” grænser og lever i en helt anden tid end før man gik væk fra amatørerne havde magten i klubben.

  Skal man finde sig i alt, nej, selvfølgelig ikke. Behandler de folk i og omkring klubben, skal der siges fra, men vent nu og se hvad der sker. Brøndby er Brøndby og det bliver det ved med.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @mp80
   Det meste af det du skriver har ikke noget med mit indlæg at gøre :-)

   Men du mener vist, at nye ejere er ok - og at man skal vente og se, hvad de nye ejere gør

   Som du ser i mit indlæg er jeg 'lodret' uenig
   1 god kommentar

 • KJOE
 • KJOE   19. november 2022   

 • Det løb er kørt og det skete allerede i 2013.
  Det er ikke Jan B, der er skurken. Skurken er de kræfter, der ikke forvaltede A/B aktierne ordentligt.
  Der går en lige linje fra Interbank til salget til GFH. BIF har været et trafikuheld i slowmotion, der har varet i snart 25 år.
  Brøndbys tidligere ledelse forsømte muligheden for at bringe BIF ind i fremtiden med A/B aktierne i behold. Defor står vi her!
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @KJOE
   Jeg er enig i, at Brøndby også havde problemer før 2013 - den foregående ledelse havde kørt klubben tæt på en konkurs (og Interbank var også en kæmpe fejl). Men 25 års trafikuheld i slowmotion, er lige i overkanten. Som jeg husker det, startede problemerne da Laudrup fik lov til at tømme pengekassen i 2004/05 - Hvorefter han forlod klubben, og smækkede med døren.

   Pse/fck begik en lignende 'fejl' (som Interbank) og slap godt fra det. De købte virsomheder, der var flere gange større end klubben. En aktieemission på 1/2 mia. reddede fodbolden.

  Se 4 flere kommentarer

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    20. november 2022   

 • Jeg forstår ikke helt budskabet.
  Skulle JBA hellere have ladet klubben gået konkurs, tilbage i 2013? Fordi der nu er kommet penge ind i klubben, som du mener er foran fællesskabet?

  Og mener du nu, at JBA bør sætte sine aktier i en fond, samt smide 100mio i samme fond?
  Jeg kender ikke fondsregler. Men har du tjekket, at det er en farbar vej og tror du det holder pengemænd ude af Brøndby?

  Forærer du så også dit hus væk til en hjemløs? Det er godt nok din egen investering. Og pengene du har tjent for at kunne købe det, er ligemeget.
  Men fordi du ikke ved hvem den kommende køber, vælger at sælge til. Så du bør i stedet donere huset væk.
  Super god ide.
  5 enige · 5 god kommentar
   
  • KJOE
  • KJOE   20. november 2022   

  • @Jensen ja, det er en noget naiv tankegang …
   Jan B har vel brugt 250 mio af sine egne penge på BIF. Nu siger han så, at han ikke kan bære det selv længere og han har brug for flere skuldre til at bære læsset for at få BIF fremtidssikret. Hvordan det kan køre ham til skurk, forstår jeg simpelthen ikke???
   7 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Jensen
   Jeg mener, at klubben i 2013 IKKE skulle være solgt til JBA - og MÅSKE var klubben så gået konkurs.

   Jeg ved da godt, at JBA ikke forærer sine aktier til en fond - Men jeg holder fast i, at det er hans eneste måde han kan fremstå som noget positivt for klubben.

   Forskel på, at jeg forærer mit hus væk, og JBA sætter sine aktier i fond er: Jeg har kun mit hus; JBA har vist lidt penge ved siden af

  Se 2 flere kommentarer

 • Åh nej, endnu en super fantast af en dagdrømmer, vågn nu op fra tornerosesøvnen og velkommen tilbage til virkeligheden...! Hvis JBA ikke sælger kan Brøndby´s skæbne havne i helt andre ukendte hænder, det er realiteterne - JBA forærer selvfølgelig ikke klubben væk, det jo ikke A.P. Møller Fond´s midler han råder over...!
  10 enige · 5 god kommentar
   
  • @Rasmus Stephansen
   "Fantast og dagdrømmer" - ja måske :-)

   "Hvis JBA ikke sælger kan Brøndby´s skæbne havne i helt andre ukendte hænder, det er realiteterne"
   Det er ikke rigtigt. Hvis JBA ikke sælger, så er han stadigvæk klubejer for en fodboldklub med små 100 mia i kassen, og en klar strategi.

   JBA er ikke AP Møller fonden - men han hae vist en del penge alligevel. Var jeg milliardær med 200-300 millioner i Brøndby aktier, havde jeg foræret aktierne til klubben (med mindre, jeg også var blevet ramt af grådighed :-D)
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 9 flere kommentarer

---

 • Der er lidt problemer med editering i mit debat indlæg - så her et genoptryk

  Jan Beck Andersen, du står lige nu til at blive den største skurk i Brøndby IF's historie. Du sælger klubben til en ekstrem usikker fremtid.

  Da du købte BIF i 2013, reddede du MÅSKE klubben fra konkurs - og nogen (mange?) roste dig for at bringe kapital til klubben - for mig var det første skridt på vejen mod opløsning af alt det, Brøndby står for - samlet i er ord: Fællesskabet (Supra Societatem Nemo)

  Pengene reddede MÅSKE klubben fra konkurs. Men pengene bragte også en person ind foran Fællesskabet (det skal dog positivt siges, at du udadtil agerede som en del af Fællesskabet).

  Men pengene gav ikke de forventede sportslige resultater. Først da kassen igen var næsten tom, og strategien igen-igen blev lagt om, kom Mesterskab, EL og store spillersalg - og der var nu igen penge i kassen.

  Nu kommer der nye spekulanter til klubben - ukendte Amerikanske rigmænd, uden nogen forbindelse til Fællesskabet. De kommer med penge, der nogenlunde svarer til de indtægter, klubben fik i forbindelse med mesterskabet.

  En ekstrem usikker fremtid. Vi ved endnu ikke, hvor galt det kommer til at gå. Men det meste af følgende kommer nok til at ramme klubben i de kommende år:
  * Udbytte og/eller rente fra driften,
  * videresalg til endnu værre spekulanter
  * og nye farver/hjemmebane.
  Men det værste er, at GFH står over Klubben/Fællesskabet - alle beslutninger træffes nu ud fra, hvad der er bedst for GFH.

  ******

  Vi er i gang med at rejse en skamstøtte over din tid i BIF. Men det er ikke helt slut endnu JBA. Du har en sidste mulighed for at redde dit renommé, og blive Helt i stedet for en Skurk.

  Forslag:
  * Drop de Amerikanske spekulanter
  * Placer dine aktier i en fond
  * Har du lidt kapital i overskud, så smid også lidt penge i fonden (100 mill.?)
  * Inviter andre til at kaste penge/aktier i fonden, og sælg nogle fond trøjer.

  Fond Vedtægter (sådan circa)
  * Formål: Brøndby IF og Fællesskabet
  * Fonden kan aldrig nedlægges
  * 50 + 1% af BIF aktier, som minimum
  * Ingen udbytte fra Klubben
  * Klubbens navn, spilledragt og stadion kan aldrig ændres
  * Kapital i fonden kan kun udbetales til BIF


  Hvis du følger mine forslag: Så vil skamstøtten blive sprængt i 'smadder' - Statuer, til din ære, vil blive rejst foran Stadion - Og Heltekvad vil blive forfattet og sunget fra Sydsiden.

  HELT ELLER SKURK?

  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Kentex
  • Kentex   21. november 2022   

  • @Supporter i 40 år Nu er det ikke så tit jeg skriver herinde, men syntes virkeligt du er virkelighedsfjern i dine udtagelser. Det er flabet at kalde JB en skurk og sige at det var bedre klubben var gået på røven i 2013.
   1 enig

  Se 5 flere kommentarer

 • For mig vil JBA altid stå tilbage som den helt, der reddede klubben da det så sortest ud. Han har i hele sin tid i BIF vist et kæmpe Brøndbyhjerte. Han kan ikke blive ved med ene mand at redde klubben, så han har gjort et kæmpe stykke arbejde for at finde den bedst tænkelige løsning.
  At han nu skal udråbes til skurk er simpelthen utroligt groft.
  7 enige · 4 god kommentar
   
  • @Semperfi
   JBA er ejer af og offentlig person i en virksomhed med stor offentlig bevågenhed - Han må leve med at blive kaldt en skurk

   Jeg er enig i, at JBA ikke er den værste invester/spekulant som klubejer. Og jeg tror også, at der banker et stort Brøndby hjerte i manden.

   Han kan ikke blive ved med ene mand at redde klubben - Det er noget sludder.
   * Han har får år tilbage skudt penge i klubben. Men de sidste 5 år nul kroner
   * og klubben har ikke brug for at blive reddet - Små 100 millioner i kassen, gældsfri og med en klar strategi

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Semperfi så sandt!
   2 enige · 1 god kommentar

 • Thomcat
 • Thomcat
  Betalende bruger
    20. november 2022   

 • Du glemmer hele delen om hvorfor vi solgte dengang.
  Det var fordi fanscenen krævede det!!
  Der kørte store fankampagner med røde flag og bannere imod Per Bjerregaard af Alpha og andre.

  Det endte I at den struktur, der beskyttede Bjerregaard og klubben, blev ophævet og vi overgik til at blive et normalt aktieselskab.

  Dengang blev vi ældre, der mente ophævelsen var farlig og at vi hellere ville leve på lavt blus i en årrække - latterliggjort fra den mere aktive del af fankulturen med argumenterne at ejere jo aldrig ville klubben det ondt og at de umuligt kunne være mere farligt end Per Bjerregaard.
  Der ville jo bare vælte den ene godgører efter den anden ind af døren - som i Kasi-Jesper style ville smide 500 mio i klubben uden nogle krav.

  https://www.bif-support.dk/sso/forum_entry.php?id=622573&page=0&category=0&order=last_answer
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Thomcat
   Det var en gigantisk fejl at sælge klubben til JBA - det tror jeg vi er enige i?

   Hvem der dengang havde hvilke meninger, betyder ikke noget for mig - Nogen er sikkert blevet klogere; andre ikke. Jeg har altid haft den samme holdning til salget i 2013

  Se 3 flere kommentarer

 • Giv BIF en kvart milliard kroner eller vi rejser en skamstøtte over dig.

  Vorherre bevares.
  5 enige · 4 god kommentar
   
  • @Porstmand Per
   At kalde JBA for en 'frelser' - Vorherre bevares.

   Og den der skamstøtte skal nu opfattes symbolsk :-D

  Se 4 flere kommentarer

---

 • Åhh gud begynder du nu igen med dine dommedagsprofetier, måske du bare skal konkludere at dine 40 år som supporter er død hvis ikke du vil følge med ind i moderne fodbold, som jeg har prøvet at forklare dig før er intet ændret ud ovr at BIF har fået nye ejere, JBA kunne med nemhed ha gjort alle de ting du har linet op og han kunne have solgt til langt værre personer end dem her, vil du noget seriøst så køb nogle aktier, istedet for at sidde og forvente at nogle bare skal spytte i kassen for evigt uden at få en kroner tilbage
  4 enige · 4 god kommentar
   
  • @Brøndby 1964 IF
   Åhh gud begynder du nu igen - kunne jeg jo også skrive - men det er tilladt at undlade at svare :-D

   Jeg vil mene, at jeg har givet dig og alle andre en masse eksempler på, at moderne fodbold - med spekulanter til højre og venstre - ikke er løsningen.

   JBA kunne med nemhed ha gjort alle de ting du har linet op - Fuldstændig enig. Hovedproblemet er nemlig, at JBA eller GFH står før Fællesskabet

   og han kunne have solgt til langt værre personer end dem her - Det ved du jo ikke. En håndfuld personer er ukendte. Men jeg tror, at du ha ret; fx Esbjerg og VB ejere syntes at være dårligere.

   Og jeg har 43.000 aktier

  Se 9 flere kommentarer

 • Et helt igennem idiotisk indlæg. Jan Bech har reddet klubben ud fra sit engagement for Brøndby
  4 enige · 4 god kommentar
   
  • @Michael Hansen
   Et helt igennem idiotisk indlæg. Jan Bech har reddet klubben
   reddet klubben?? - Det kalder jeg et idiotisk indlæg; se argumentation ovenfor.

   Men jeg anderkender JBA's engagement - altså hans positive attitude omkring klubben

 • Kom videre eller du selv kunne ligge nogle penge på bordet. Vi lever i 2022. Lev med det, som Mette nu siger det.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Fan_passion Det er da fint med en holdning - men der mangler lidt argumenter :-D

 • Har du overvejet om Brøndbys problemer kunne skyldes at fans vold og hærværk har jaget almindelige danske investorer langt langt væk ?
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @AltidBIF
   Hvad i alverden har det med mine indlæg at gøre - og jeg svarer selv - overhovedet intet!

   Prøv at forholde dig til emnet - tak

   Men bare lige så du ikke er i tvivl: Folk i gule trøjer (og alle mulige andre farvede trøjer), der udøver vold og alvorligt hærværk skal i fængsel - anmeld idioterne til Politiet

  Se 1 flere kommentarer

---


 • Vi kommet til dette punkt som vi et eller andet sted godt vidste ville komme, vi bare ikke forvente at JBA vil blive ved med at poste penge i BIF, vi kan heller ikke forvente en potentiel investorer skal ha' BIF dna M.V. for JBA er bare en fantastisk sjældenhed i modernet fodbold, fodbold er blevet big business og ja mange ejer flere klubber, så hvad nu ? skal vi vende ryggen til BIF pga. af det salg eller æde vores stolthed og støtte op om klubben, vi ved ikke ret meget om de nye ejer men at male fanden på væggen før vi har set hvad de vil er at overdrive i min verden, jeg er ganske udmærket tilfreds med vi har en løsning på fremtiden, så tiden er inde til at hoppe med på bussen eller blive ved stoppestedet.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Vainio74
   "ikke forvente at JBA vil blive ved med at poste penge i BIF" - JBA har investeret i Aktier i 2013 og for 5 år siden. Derefter ingen aktieemitioner. Og han har IKKE/ALDRIG postet penge i Klubbens drift.
   Kubbben har små 100 mil. i kassen, er gældsfri og har en klar strategi - klubben står ikke i en situation hvor den mangler penge.

  Se 4 flere kommentarer

 • labech
 • labech   23. november 2022   

 • Så det du reelt, vil have, er at Jan B skal give x antal hundrede millioner kroner væk af sine egne penge - ellers er han en skurk. Hvis ikke du selv kan høre, hvordan det lyder, så er det svært at tage dig seriøst.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @labech
   Jeg angriber ideen om, at JBA er en 'frelser'
   Dem der i 2013 solgte klubben, og JBA er alle skurke i mine øjne.

   Og så kommer jeg med et forslag til, hvordan JBA kommer fra Skurke- til Helte- rollen. Jeg ved da godt, at JBA ikke forærer 250 mil. væk - han har jo en familie han skal brødføde:-D

 • Det er en romantisk ide du har - men jeg ser to faldgruber.

  1: For det første er det langt ude at sige at vi skal rejse en skamstøtte af Jan B. Vil du rejse en skamstøtte skal du da rejse det af dem der ikke formåede at lave en succesfuld klub da vi havde A og B aktier. Det var deres fejl, at vi overhovedet er her i dag. At forlange at Jan B skal bruge en trods alt ret stor del af sin formue på bare at give BIF til fællesskabet, synes jeg godt nok er i overkanten at bede manden om. Vil du gerne selv give 100.000 kr. til BIF uden at få noget retur? Jeg købte selv aktier for at redde klubben i 2013 - med den viden at de penge så man måske aldrig igen. Jeg brugte nogle penge, men der er nok en grænse.

  2: Jeg tror for Jan handler det ikke kun om penge. Det handler også om at få nogle dygtige mennesker ind i klubben, der BÅDE kommer med know-how og penge. Brøndby har som klub groft sagt underpræsteret i 20 år set ift. vores økonomi - klubben trænger til at blive kigget efter i sømmene, og at få nogle mennesker ind der både har hånden på kogepladen (det er deres penge) og som har forstand på at drive fodboldklubben tror jeg i det lange løb er en fornuftig løsning.

  Ville jeg ønske at verden så anderledes ud og året var 1996 og Bosmand-dom, PSG, Man C og Red Bull klubber ikke eksisterede - JA TAK. Men sådan er verden desværre ikke skruet sammen.

  Jeg forstår egentlig heller ikke balladen med det ikke er danskere der ejer klubben. Vi er ligeglade med om vi har udenlandske sponsorer, spillere, trænere ja udenlandske fans er mere end velkomne - men en udenlandsk ejer - det vil vi ikke. Hvor er logikken?
  4 enige · 4 god kommentar

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner