Forberedelse til næste sæson

Skrevet af Marqu1998, 3. maj 2021

Superliga sæsonen er ved at lakke mod enden, hvor Brøndby lige nu ligger alene på 2. pladsen med 4 point op til Midtjylland med 4 kampe tilbage og forholdsvis 7 og 10 point ned til FCK og AGF der begge stadig har en kamp til gode der afvikles senere idag. Brøndby tager imod Midtjylland på hjemmebane søndag, hvor guldkampen må formodes afgjort med en sejr til Midtjylland eller åbnes pivåben igen med en Brøndby sejr. Uanset om Brøndby i slutningen af sæsonen løber med guldet eller ender på en 2. plads der giver billet til europæisk fodbold, så har det været en absolut godkendt sæson af Niels Frederiksen og Brøndby mandskabet.

Hvad kan vi så forvente til det kommende transfervindue til sommer? Kommer den helt store svingdør i Brøndby? Som tingene ser ud, har følgende spillere kontraktudløb til sommer: Jung, Hermansson, Vigen, Marvin Schwäbe og Michael Tørnes. Brøndby virker dog til at være i dialog med Jung, Vigen og evt. Hermansson, hvor sidstnævnte har spillet samtlige kampe fra start i foråret. Dertil skal det benævne at Brøndby har flere potentielle salgsemner i form af Maxsø, Frendrup, Uhre og sidstnævnte Lindstrøm især må være eftertragtet. Som det ser ud på målmandssituationen, har Brøndby Mads Hermansen og vinterens nytilkomne Jonathan Ægidius der begge skal slås om pladsen imellem stængerne medmindre Brøndby forlænger med Schwäbe, hvilket virker usandsynligt at Brøndby forlænger og ej heller henter en ny målmand til klubben.

I midterforsvaret kan det blive en absolut hovedpine for Brøndby, hvis både Jung og Hermansson ikke forlænger og evt. salg af Maxsø til sommer ville efterlade Brøndby en del svækket på positionen og evt. nødsaget til at lave en transfer eller to med rutine, da Brøndby dermed kun ville havde Rosted, Skipper, Kabongo, hvor de to sidstnævnte ikke har haft spilletid på førsteholdet for klubben i denne sæson og Rosted i foråret er blevet bænket efter flere svingende præstationer. Dog kan Brøndby måske med et mesterskab eller udsigten til europæisk fodbold holde på samtlige tre midterforsvarer.

På wingbacks er der ikke den store bekymring, da ingen har kontraktudløb til sommer og til efteråret kan få glæde af Blas Riveros kan gøre comeback på venstrewingback for Brøndby med yderligere 6 måneders indhop og spilletid i næste sæson kan komme tilbage til kampform igen.

På midtbanen ser det lidt lysere ud, da Brøndby kun har kontraktudløb med Lasse Vigen, hvor en del solide præstationer på det seneste kan overbevise Brøndby om at forlænge med Vigen, hvis dette også er tilfældet for at han fortsat ønsker at tørne ud for Brøndby. Derudover har der været rygter om både Frendrup og Lindstrøm har vækket interesse for flere kllubber og, hvis det rette bud dukker op kan blive skudt af til udlandet, hvor man må formodes Frendrup måske tager et år mere, hvor Lindstrøm bliver solgt. Derudover roder Brøndby på spillerene Slimane, Radosevic, Corlu, Fallenius og Børkeeiet. Derudover får Brøndby glæde af den unge amerikaner Christian Cappis der i vinters blev købt af Brøndby i Hobro og tiltræder i truppen til sommer. Dog kan Brøndby sandsynligt også hente evt. forstærkninger, hvis Carsten V. kan slå til på en god handel.

I angrebet roder Brøndby over både Hedlund, Pavlovic, Fallenius der også kan spille i angrebet og topscorer Mikael Uhre ligeledes kan blive skudt af til sommer, hvis Brøndby ønsker at kunne få en god sum penge for Uhre. Dermed kan evt. en yderligere forstærkning hentes ind, da evt. Kvistgaarden pt. er røget bag i køen og pt. ikke har spillet eller været udtaget til truppen siden sin skade og tilgangen af Fallenius, som har vist lovende takter i de indhop han har fået og senest lavet sin første assist i kampen mod Nordsjælland.

Så Carsten V. Jensen kan komme på noget af en opgave for at få Brøndbys næste sæsons superliga mandskab på plads.
Deltag i diskussionen
 • Fin gennemgang at det vi kan stå overfor at tage stilling til. Personligt håber jeg på et transfer vindue hvor der kommer nogle penge i den slunkne klubkasse, det er der virkelig brug for, så vi kan tage yderligere skridt fremad (men kan godt frugte at CORONA kan spænde ben for de helt store salg). Kampen mod FCM bliver selv sagt definerende om vi stadig kan tror på det utænkelige, og ret beset tror jeg vi skal tage 4 sejre i de sidste 4 kampe, mindre tror jeg ikke kan gøre det, og på trods af dette er det ikke sikkert det rækker til guldet, hvis ikke håber jeg virkelig vi formår at fastholde 2 pladsen. Tilbage til transfer vinduet. Jeg håber vi får solgt Uhre, Maxsø og Jobbe og at de selvfølgelig alle kommer til at bidrage med en masse penge til kassen - det er klar at vi i givet fald så vil blive udfordret når vi skal spille europæisk, specielt kan jeg godt være nervøs for vores forsvar, og her mener jeg CV skal gøre alt hvad han kan for at få opbygget en stærkt forsvar, denne sæson har vist at med et godt forsvar når man langt. Jeg ser engentlig for mig at Rosted kommer til at spille centralt, og så har jeg stadig fidus til at Børke kan spille til højre, han er forholdsvis stor of nærkampsstærk samt ok på bolden så han vil kunne sætte spillet nedfra - det store sprøgsmål er om Jung fortsætter - jeg tror det ikke personligt, og her vil det være altafgørende at vi får en erstaning der er venstre benet og som er god på bolden og ligeledes vil kunne sætte spillet, ærlig talt må jeg sige at jeg ikke tror på hverken Skipper eller Joel i den sammenhæng. På midtbanen håber jeg Vigen er fortid, og jeg syntes vi er ret godt dækket ind her. Vores WB er desværre også et område som vi bør kigge på, nu da Blas ikke er tilrådighed, jeg kan egentlig godt stadig se noget i Bruus, men Bjur syntes jeg har manglet en del de seneste kampe, håber KM kommer videre, da det bare er alt for ustabilt. Angrebet tror jeg også vi skal kigge på, specielt hvis Uhre ryger, hvilken type man skal kigge efter her er jeg lidt mere i tvivl om - en dybde løber eller en boks spiller ? Tænker ligeledes at hvis der kommer fornuftige bud på Hedlund og Rado skal det nok også overvejes.
  1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   3. maj 2021   

 • Vil da lige starte med at sige 2. pladsen hurtigt kan forsvinde, vinder FCK mod AGF er der 4. point imellem Brøndby og FCK, læg dertil de har hjemmebane mod os med tilskuere. Efter nederlaget mod Randers er Brøndby presset til at slå FCK for at holde dem lidt på afstand eller håbe FCM slår dem i Parken.

  60-70% af holdet kan være væk til sommer, så der skal klart hentes forstærkninger og ikke flere flops som Lumb.
  1 enig
   
  • @mp80 jeg er faktisk også ved at være lidt nervøs for at FCK kommer til at overhale os inden om, og så vil en super sæson pludselig være lidt mindre super, håber virkelig ikke det sker.
   2 enige

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    3. maj 2021   

 • Tak for et godt oplæg!! Jeg har dog lige en enkelt korrektion: Hjortur har ikke spillet alle kampe fra start i foråret (eksempelvis den seneste hjemmekamp mod AGF).

  Som du selv skriver ser det rimelig godt ud i forhold til, at komme i Europa næste år. Det gør at vi måske kan holde på et par profiler et halvt år længere. Jeg tror vi mister følgende spillere: JMG, Vigen, Marvin, Ante, Lumb, Rado, Hedlund, Pyndt og Hjortur. Hvis ikke vi bliver mestre mister vi nok også Maxsø og Uhre. Jeg tror ikke Jobbe forsvinder, nu hvor han skal opereres og derfor mister opstarten i en ny klub.

  Samlet tror jeg ovenstående salg vil give ca. 50 millioner kr. og en masse sparede lønkroner, som i et vist omfang skal geninvesteres i truppen.

  I forsvaret ser det fornuftigt ud, selv hvis vi skulle blive mestre. Her har vi Rosted, Jung, Cappis, Tobias, Skipper og Kabongo. Rosted gjorde det rigtig godt på den centrale plads i starten af sæsonen og det kan han nok gentage. Derved mangler vi kun en ny højre stopper og her kunne Gartenmann (5 millioner) fra SønderjyskE eller Kevin Diks (5 millioner) fra Fiorentina være nogle gode bud.

  På vores WB ser vi noget mere tynde ud. Vi har Blas og Bjur til venstre siden og det virker fornuftigt i min verden. Hvorimod vi har Bruus og Mensah til HWB. Jeg tænker derfor vi skal hente en ny HWB her kunne Kevin Diks også være et godt bud.

  På midten har vi: Corlu, Jobbe, Frendrup, Anis, Cappis, Tobias, Bjur og Marinus. Det synes jeg er fornuftigt, men kan man finde en dynamisk 8’er kunne det godt give mening med en signing (maks pris 10 millioner).

  I angrebet har vi Pavlovic, Kvistgaarden, Singh og Fallenius. Det er ikke nok med vores nuværende formation, men måske vi skal spille 3-4-2-1. Så kan Corlu og Jobbe spille de to 10’ere. Men hvis vi holder fast i vores nuværende formation kræver det, at vi henter en ny angriber (maks pris 10 millioner kr).

  Alt i alt synes jeg, at der ser spændende ud og jeg glæder mig til næste sæson. Det er ikke mange justeringer der skal laves for, at vi faktisk er stærkere næste sæson.
  5 enige · 5 god kommentar
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     3. maj 2021   

  • @Philip Egho har kontraktudløb til sommer. Lyngby som nævnt nogle spændende spillere til spotpris. Grabara kan måske lejes næste sæson da agf kun har lejet ham sæsonen ud. Vi SKAL have en absolut topmålmand hvis vi skal helt til tops. Bortset fra det er der mange spændende synspunkter her i tråden og sikkert også en masse spændende spillere vi ikke har rigtig har hørt om men som er poppet op på CV's skærm. En Blas klon til højre side ville være rart. Måske er det nok hvis Bruus tager et skridt op hvilket bestemt ikke er umuligt. Det bliver under alle omstændigheder spændende at se hvad der sker.

  Se 4 flere kommentarer

 • Jeg synes der er grund til stor bekymring på wingbacks. Primært fordi det klart er de steder på banen hvor vi ser ringest ud. Der skal hentes en HWB. Mensah og Bruus har fået chancen. Den gik ikke og så må vi videre.
  1 enig


 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    4. maj 2021   

 • Jeg tror at jeg ville prøve at forlænge Maksø's kontrakt med 1 år så han har 3 år tilbage til sommer. Det vil måske koste lidt penge men han er også en meget stærk forsvarsspiller og anfører. Så kunne det bliver et salg til næste sommer.

  Han kan hjælpe en ny ung målmand igang sammen med to nye sidestoppere (højre og venstre) - jeg ved det koster at lave denne løsning men den giver kontinuitet i forsvaret ved at sikre den bedste spiller.

  Jeg ville kigge på en ny kvalitets HWB da der mangler stabilitet og topniveau. Jeg kunne godt tænke mig en ny angriber som kan afslutte
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     4. maj 2021   

  • @Sinbad - Jeg kan sagtens følge din tankegang og det er måske en mulighed. Men spørgsmålet er, om ikke der er en billigere løsning af bare at lade Maxsøs aftale fortsætte og så aftale at han bliver solgt næste år. Med kun eet år tilbage, vil han selvfølgelig være billigere for en købende klub, men jeg tænker at vores 'tab' i salgspris bliver mindre end ved at forlænge aftalen med et år.

   Jeg tror dog ikke på, at vi kan holde på ham. Men jeg ville elske at have ham et år mere, til at køre Mads Hermansen ind.

  Se 1 flere kommentarer

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021