Fodbold live resultater
Future Cup: Brøndby tabte 2-0 til FCM

Skrevet af Per Bang, 14 dage siden

Brøndby mødte i dag FC Midtjylland i Herning i Future Cup - turneringen der har overtaget efter Reserveligaen. I kampene må der maksimalt indgå syv spillere på holdkortet, som er over 21 år, hvoraf maksimalt fem spillere over 21 år må anvendes på banen samtidigt. Martin Retov og Frederik Birk havde valgt følgende opstilling.

 

Jonathan Ægidius 
Sebastian Sebulonsen - Ludwig Vraa-Jensen (U19) - Rasmus Lauritsen - Kevin Mensah (C) 
Christian Cappis - Anis Slimane 
Bertram Kvist - Oscar Schwartau - Mathias Kvistgaarden 
Marko Divkovic 

 

Bænken var rig på Masterclass-spillere. Noah Nartey (U19), Clement Bischoff (U19), Noah Sømmergaard (U19), Philip Søndergaard (U19), Lukas Larsen (U17) og Carl Björk havde taget plads. Rasmus Lauritsen og kaptajn Kevin Mensah var begge med fra start. 

 

En lige start  

Kampen startede lige med et lille spilovertag til de blå-gule. Vraa-Jensen bekræftede flere gange, at han, ud over den flotte centerback-fysik, er god og rolig på bolden. I kontrast var Sebulonsen temposættende og virkelig offensiv. Han blev på ægte Wass’sk maner flere gange fanget i nogle omstillinger, efter han havde taget et af sine raids. Lauritsen tog en smule anonym rolle. Han vandt sine hovedstødsdueller og lignede en slags no bullshit bagerste mand. Han er stærk, hvilket nogle af de yngre offensive FCM-talenter fik at mærke, når de prøvede at skubbe ham væk. 

 

Kampen bølgede mange gange frem og tilbage i momentum. Efter godt 12 minutters spil fandt FCM ind i en god rytme. Her blev det til fine muligheder til Byskov og Selmani. 

 

Det var et ret rutineret hold, FC Midtjylland stillede med - især defensivt. De blev dog godt matchet af et afstemt Brøndby-hold, der virkede struktureret og disciplineret i første halvleg. Brøndby havde meget erfaring på dobbelt 6’eren i Anis Slimane og Christian Cappis. Cappis påtog sig rollen som tacklemaskine og skraldemand. Anis var den offensive drivkraft, og en mere fremadrettede midtbanemand der kunne drive bolden frem. Efter 37 minutter erobrede han bolden på egen halvdel, og rystede et par mænd af sig. Han førte den frem til Midtjyllands felt, spillede en fri Bertram Kvist, som desværre blev tacklet i skudøjeblikket. 

 

En ‘Ohi’ manglede 

Kvistgaarden, Schwartau og Kvist lavede flere gang gode offensive løb og pasninger, men de mødte en mur af en jysk firebackkæde, som afmonterede angrebene et ad gangen. Foran Elias Olafsson i målet stod Mads Døhr Thychosen, Stefan Gartenmann, Juninho og Paulinho. Marko Divkovic havde ikke en chance som 9’er mod Gartenmann og Juninho. Carl Björk blev skiftet ind i stedet for Divkovic fra anden halvlegs start, men resultatet var det samme. 

 

Første halvleg største chance tilfaldt Midtjylland, der flere gange kom i overtal og brød igennem i Brøndbys højre side. Denne gang med et skarpt indlæg der var millimeter fra at blive snittet i mål. Holdene gik til pause med 0-0 på resultattavlen. 

 

Pause 

Efter pausen gik Mensah og Divkovic ud. Ind kom Björk på 9’eren og Lucas Larsen (U17) på venstre back. Halvlegen var kun 30 sekunder gammel, da Midtjylland kom foran. Derefter gik kampen ind i en død periode, hvor et enkelt forsøg fra Kvistgaarden var det eneste Brøndby-lyspunkt. FCM skiftede meget ud, vinden tog mere over og spillet blev dårligere for begge hold.  

 

I det 72. minut kom Philip Søndergaard (U19) på bane i stedet for Rasmus Lauritsen, der stadig doseres i forhold til spilletid. Centerforsvaret og venstreback bestod nu af akademispiller. Noget der får Masterclass-hjertet til at banke lidt hurtigere. I kampens sidste kvarter tog Sebulonsen stadig raids op ad siden, som var tæt på at blive farlige. Han ved nok godt, at han er den af reserverne, der måske er tættest på en startplads. 

 

Bischoff i fokus 

79 minutter inde i kampen kom Noah Nartey (U19) og Clement Bischoff (U19) på banen. Kampen ebbede ud. Cappis var tæt på, da et frisparksindlæg sejlede igennem FCMs forsvar og sneg sig forbi bagerste stolpe. Og netop som man troede, at kampen ikke havde mere at byde på, sendte Bischoff efter et par virkelig gode moves på midten Kvist i dybden, men endnu engang var afslutningen ikke helt farlig nok. 

 

Desværre for Bischoff sendt han kort tid efter en meget hård og overraskende tilbagelægning direkte ind i Brøndbys eget forsvarsfelt, hvor FCMs Valdemar Byskov let kunne afslutte til 2-0 bag en chanceløs Ægidius. En lige kamp sluttede, men skulle den have en sejrherre, skulle det være midtjyderne. Brøndbyholdet sluttede sådan her. 

 

Jonathan Ægidius 
Sebastian Sebulonsen - Ludwig Vraa-Jensen (U/19) - Philip Søndergaard (U19) - Lucas Larsen (U17) 
Christian Cappis - Noah Nartey (U19) 
Bertram Kvist - Oscar Schwartau – Clement Bischoff (U19)

Carl Björk 
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   13 dage siden   

 • Tak for godt resumé, undre mig med Divkovic som 9er, i testkampene løste han Hedlunds rolle perfekt. Håber man giver ham noget spilletid på kanten og sætter Hedlund af, han havde en meget svag kamp sidst.
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     13 dage siden   

  • @mp80 Hedlund kæmpede røven ud af bukserne, og var en evig uro for Silkeborg at forholde sig til!

   Det var ikke alt offensivt output der lykkedes som vi er vant til, men at kalde hans indsats meget svag, er sgu' lidt lakrids...
   2 enige
   
  • Per Bang
  • Per Bang
   Administrator
     13 dage siden   

  • @mp80 selv tak :)
   I forhold til Divkovic tror jeg, at Kvistgaarden og Schwartau er foran ham i køen. Når det så ikke gav mening, at Kvist spillede på top, fik Marko den.

   Selvom Hedlund ikke scorer mål, og i momenter er uvenner med bolden, er han defensivt og taktisk klasser over Divkovic. Og selv i Hedlunds ‘dårlige’ kampe, er hans fart og udnyttelse af rum altid et stress-moment for modstanderen, samtidig med at han alligevel altid for skabt en, to store chancer.
   2 enige · 1 god kommentar

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner