Greve stoppede Brøndbys nederlagsstime og sikrede sent point i derby

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 8. maj 2022

Søndag eftermiddag var der derby på Brøndby Stadion. De blå/gule tog imod mesterskabsfavoritterne fra FC København, men det var et amputeret mandskab, som Niels Frederiksen sendte på banen, da både Andreas Maxsø og Anis Slimane afsonede karantæne.

Der var stemningsboykot i de første 20 minutter og fire sekunder af kampen, men det så ikke ud til at gå Brøndby-spillerne på. De kom fint ud og det var en meget lige halvleg, hvor hjemmeholdet fik spillet sig til nogle halve chancer.

Men overordnet set manglede Brøndby det, de har manglet de sidste mange kampe. Den sidste skarphed på den sidste tredjedel af banen. Der var for mange indlæg og lange bolde frem, som ikke havde blå/gul adresse.

Stemningen returnerede for fuld knald, da stemningsboykottet var overstået. Det indledte en kort, men god, periode fra Brøndby med fine muligheder til både Mathias Kvistgaarden ​​og Simon Hedlund, men bolden ville ikke i kassen.

Det ville den til gengæld, da FCK fik presset hjemmeholdet længere og længere ned i egen hule. Først diskede Mads Hermansen op med en flot fodparade på en Pep Biel, der var helt fri i det lille felt. Men Brøndby-keeperen kunne intet stille op et par minutter senere, da selvsamme Biel fra kanten af feltet kanonerede bolden helt op i det ene målhjørne via undersiden af overliggeren.

Brøndby havde ikke rigtig et modsvar på FCK’s føringsmål, og faktisk burde gæsterne have udbygget føringen yderligere, da Khouma Babacar blev spillet helt fri bagerst i feltet, men afsluttede langt forbi.

Derfor gik holdene til pause med en 1-0-føring til gæsterne.

Anden halvleg blev mere intens, end den blev køn. Brøndby-spillerne havde svært ved at få spillet til at flyde og ofte var der ild i kuglen, så den blev smidt væk alt for hurtigt. 

FCK var første hold efter pausen til at true målet. Babacar kom pludselig helt fri med Hermansen i det lille felt, men Brøndby-målmanden diskede op med en fremragende redning.

I den anden ende var det så Hedlunds tur til at få en stor chance, men han overplacerede sin afslutning, som gik både langt over og langt forbi Grabaras mål. Herefter fulgte en længere periode, hvor hjemmeholdet virkelig havde det svært. Men de fik ædt sig ind i det igen uden at det dog kastede de store chancer af sig.

Den kom dog lige pludselig og meget tilfældigt. Hedlund var helt alene igennem med Grabara, men han fik ikke afsluttet. I stedet tog han et træk og blev nedlagt af Grabara, men dommer Tykgaard slog ud med armene og VAR greb ikke ind, så intet straffespark til Brøndby.

Der blev givet flere advarsler i anden halvleg blandt andet to til Kevin Diks, der med fem minutter tilbage af opgøret måtte traske fra kampen med rødt kort. 

Brøndby pressede på uden for alvor at blive farlige, men i næstsidste minut var den der pludselig. Indskiftede Mathias Greve fik bolden på kanten af feltet og han driblede sig igennem inden FCK-defensiven inden han lagde den i mål til 1-1.

Faktisk var Greve tæt på minuttet efter at heade den i mål også, men det blev ved den ene kasse. Derfor sluttede det 1-1 og Brøndby kom tilbage på pointkurs og fik stukket en kæp i hjulet på rivalerne.
Deltag i diskussionen
 • Fedt for Greve håber det her kan løfte ham
  5 enige

 • Hold kæft det er stærkt. Og fortjent - For vi spiller en god kamp. Gode indhop af både Greve og Björk der trækker det røde kort. Endelig fik vi som fortjent. Forhåbentlig kan vi bygge videre på det.
  1 enig · 3 god kommentar

 • Fint spil af de fleste i store dele af kampen, synes jeg…men…jeg fatter simpelthen ikke, at Hedlund bli’r ved med at være i startopstillingen!!
  (og hvor gad jeg dog godt, at vi havde Falk Modric på holdet)!
  2 enige · 1 god kommentar

 • Sådan Greve! Håber det er begyndelsen for ham.

  Synes også Bjørk levere et fint indhop. Måske skal han bare bruges på kanten, og ikke som Uhres afløser.
  1 enig
   
  • @Ville bliv vild ! Bjørk er vel i virkeligheden og kant og ikke angriber som jeg har forstået det.
   2 enige · 1 god kommentar

 • Fuck mand. Det lettede. Det må give holdet et kæmpe boost.
  Ok fin præstation af holdet.
  3 enige

 • DF
 • DF   8. maj 2022   

 • Hold nu kæft jeg får lange løg af at se på Hedlund.. Han virker totalt ufokuseret og ja, bar helt fjern i tanke og handling..
  5 enige
   
  • Ivan
  • Ivan   8. maj 2022   

  • @DF jeg mindes især hans frisparks indlæg der går til indkast i den modsatte side. Meget sjældent at se så ringe et spark til en bold der ligger stille.
   2 enige

 • Er der nogen, der har fortjent det mål, så er det Greve! Men, hvor er vi da teknisk underlegne, det er helt vildt - kvalitet koster penge, selvom Cv vrøvler.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Bedste point længe, Greve burde have være startede i dag.

  Nu skal de sidste kampe vindes, så er der lille chance for Europa, glæden bliver ikke mindre at vi kan være med til at spolere FCKs mesterskabs drømme.
  4 enige

 • Flot mål. Greve udviser god teknik
  3 enige · 1 god kommentar

 • Hvor jeg dog godt ville se Salech spille mere på toppen. Han skulle snildt være kommet ind i 70-75 min for hedlund som var pivringe. Han fik 3 dueller i luften og vandt alle 3. Gad godt se BIF spille 4-2-3-1 hvor slimane, Kvist og Greve besad de tre offensive pladser også en stor eller snu angriber på toppen :-)
  2 enige · 1 god kommentar

 • Sjældent har jeg været så glad for en 1-1 mod fuckerne, en ting som jeg lage mærke til var Tsiembe tænder helt af ved fuck målet, det kan jeg godt li' at se, det er den slags attitude vi mangler en som ikke er bange for at give verbale håndmadder, Bjork fint indhop vi så måske hvad vi har i vente, han spiller overfor Diks der ikke er langsom, dejligt at se Greve score og igen måske har vi mere i vente fra den kant. Hedlund skylder vel en 10-12 mål efterhånden, havde set Salech komme ind langt tidligere i stedet for Hedlund.
  3 enige · 3 god kommentar

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    8. maj 2022   

 • Jeg glæder mig til at Bjur er klar til 90 min. Så kan han efter min mening sagtens erstatte Bruus. Og så kan Greve erstatte Hedlund han har da tekniske problemer.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Uka er Bjur ikke venstre benet ?

  Se 1 flere kommentarer

 • Arenzano
 • Arenzano
  Betalende bruger
    8. maj 2022   

 • Fortjent point og håber at det kan vende resultaterne rundt til det sidste så vi avancerer en plads eller to. Stærk kamp af Tsiembe især og af Rosted - gode indhop af Bjørk og Greve. Begge backs og Hedlund + til dels Cappis var helt væk. Fortsat ærgerligt at vi kaster og spiller bolden tilbage selv når vi er midt på modstanderens bane og kun Divkovic kan lægge farlige indlæg.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   8. maj 2022   

 • Vi vandt ikke, men hold da kæft det føles næsten sådan :-)
  Greve må virkelig presse sig på i startopstillingen. Han var også god mod Randers.
  Er spændt på om Bjur kommer til at presse Bruus. Vi mangler kvalitet i indlæggene fra begge backs.
  1 enig
   
  • @Mr.D er Bjur ikke venstre benet ?

 • Målet til fc er ingens skyld, bare klasse af Biel. Jo fedt med 1-1.....men synes godt nok fc fik nogen kæmpe chancer, hvordan brænder Babacar hvor han er helt alene igennem? Og ham Fc'eren der står helt blank til hovedstød og 2 gule kort til eneste fc'er. Marginalerne var virkelig med os. Det tager vi med, spille mæssigt især i defensiven var der ikke meget positivt at tage med, undrer mig over Heggheim først kommer ind i 89 minut. Skal vi have point I de sidste 3 kampe, så skal niveauet hæves markant. Det var en dårlig fodbold kamp mellem 2 dårlige hold. Fck er markant det dårligste hold vi har mødt i Mesterskabsslutspillet.......

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    8. maj 2022   

 • Se det er DET Brøndby jeg ønsker at se.
  Kæmpe gejst og pres fra første fløjt. Lidt afventende, men der er derbys altid.
  Jeg håber det passer, at man nu har lagt sig fast på denne spillestil. For jeg synes det giver det karakteristiske Brøndby-pres og det er fedt at se på.

  Jeg synes drenge arbejder hårdt og finder hinanden godt i kombinationerne.
  Det er bare kvalitet og selvtillid der mangler. Vi mangler spillere der tør vente lidt ekstra, for at spille chancen rigtig stor. Enten bliver der lavet er dårligt indlæg, et håbløst skud udefra eller også løber det bare ud i sandet, fordi der fedtes for længe med kuglen.

  Kommentator nævnt, at det Brøndby mangler, er en spiller med større overblik, som eks Biel.
  Og jeg giver ham helt ret.
  Jeg kan godt lide Hedlunds arbejdsraseri. Han løber meget rundt og tager opmærksomhed. Det var godt for Uhre, at have en makker som modstanderen skulle forholde sig til.
  Men nu har vi mere brug for en playmaker der kan fordele sukkerbolde. Og det er ikke Hedlunds spidskompetence.

  Men jeg synes jeg ser tegninger til noget godt. Der skal bare lige den sidste kvalitet til.

  Godt kæmpet drenge.

 • Kunne ikke dy mig i går.
  De to største temaer blandt fcks fans oven på de tabte point i går er: Thorups manglende koncept og PCs ringe indkøb.

  Pudsigt
  1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER