Fodbold live resultater
Halvvejs i grundspillet - status

Skrevet af Christian Brøndbyman, 8. december 2020

Så har vi spillet mod alle hold én gang i grundspillet. Jeg er stadig indebrændt efter i går, og nu prøver jeg så at lindre det ved at skrive mig ud af det med et oplæg til en midtvejsstatus.

Hvis vi starter med det allervigtigste: pointsnittet, og sammenligner med de 2 foregående sæsoner:

18/19 (13 kampe): 1,38 point per kamp

19/20 (13 kampe): 1,69 point per kamp

20/21 (11 kampe): 1,91 point per kamp

Altså en opadgående trend over de sidste 2 sæsoner. Med til historien hører selvfølgelig, at vi var i Europakval i de 2 første sæsoner, og det koster som regel nogle point. På den anden side var der dengang 14 hold i ligaen, hvor den gennemsnitlige modstander dermed var en smule dårligere end i denne sæson.

 

Vi er ligaens mest scorende hold, ligesom vi var det på samme tidspunkt sidste sæson. Bagsiden er at vi, præcis som i sidste sæson, har lukket markant flere mål ind end de andre hold i top 6. Det sidste synes jeg ikke er godt nok.

 

Hvis vi kigger overordnet på kampene, så synes jeg kun vi har decideret heldige i kampen mod PSE. Mod FCN scorer vi til sidst, men har markant overvægt i store chancer, brænder endda et straffespark. Det er kun fordi målet falder til sidst, at man kan mene, at kampen kunne have endt anderledes. Jeg synes det var en fortjent sejr. Mod Lyngby er det selvfølgelig heldigt at de ikke dømmer straffe mod os i 1.halvleg, men omvendt vinder vi ret klart, og der er altså VAR på. Uhres mål er IKKE offside, det er afvist ved VAR og det kan derfor ikke betegnes som held, at han scorer det mål i begyndelsen af 2.halvleg.

 

Til gengæld synes jeg vi har været uheldige en del gange. I går og mod FCM taler for sig selv, hvor vi vi bliver groft bortdømt, og det er næsten ikke til at holde ud. Specielt i går sidder man bare med en følelse af at fodbold/Brøndby nogle gange er en ekstremt frustrerende hobby at have sig. Mod Sønderjyske synes jeg også vi er noget uheldige. De scorer deres første mål på en ikke-chance, og så kan de køre den hjem. 

Den eneste kamp hvor vi taber til et bedre hold, er efter min mening Aab-kampen, hvor de udspiller os i 2.halvleg.

Så er der alle vores skader, hvor 3 er på samme position. Det er altså bare ultrauheldigt, og det hører bare med i bedømmelsen af sæsonen her. Vi havde også en skadeproblematik sidste efterår  men det var en kortere periode og mest på midtbanen, hvor vi var godt besat.

 

Med hensyn til spillet, så er der plads til forbedringer, men opgaven i denne sæson var at skabe flere chancer, og det har vi gjort. Det er indiskutabelt. Presspillet synes jeg er blevet bedre, spillet med bolden er også, men meget ser ud til at afhænge af Pavlovic. I går så vi at han ikke var der til at tage trykket af deres pres. Jeg håber snart Corlu kommer tilbage, og det er også vigtigt at Bjur bliver hurtigt klar igen. Han er faktisk rigtig dygtig til at spille ud af pres.

 

Samlet set klart godkendt 1.halvdel af grundspillet, i min bog, med plads til forbedringer, men jeg synes igen vi har kæmpet med en overvægt af marginaler imod.

Vi har nu et lazaret af skadede spillere, hvor vi må håbe at i hvert fald Bjur er klar mod Sønderjyske. Jeg synes umiddelbart heller ikke det så så slemt ud med ham.

En sejr mod Sønderjyske og i pokalen, så er vi tilbage på sporet og optimismen kan igen blomstre.
Deltag i diskussionen
 • Lad mig høre jeres mening...

 • Rigtig fint oplæg.

  Jeg synes, ligesom dig, at det har været en godkendt første halvleg af grundspillet. Jeg regner ikke med at der er mange Brøndby-fans, der mener det modsatte. Til dem vil jeg så spørge: Havde I ikke med glæde taget imod en 3. plads - med to point op til nummer 1 - hvis I blev spurgt inden sæsonstart? Det havde jeg i hvert fald.

  Vi kan formentlig alle blive enige om 1) Det er fedt med mange unge spillere, men koster point pga. manglende rutine 2) CV har nedbragt mange økonomiske udgifter og indkøbene har samtidig siddet mere eller mindre lige i skabet 3) Det er fedt at spille med helt i toppen. Så det vil jeg ikke bruge så meget krudt på, andet end at sige, at overstående er SUPER!!

  Der hvor der er mere kød på er spillet på banen. Måske er det min hukommelse der halter, men jeg synes ikke vi har skabt bemærkelsesværdigt flere chancer end vi gjorde i foråret 2020. Dog er jeg glad for, at vi ikke er udpræget ligeså defensive som vi var i mesterskabsslutspillet. Mange af chancerne kommer i dag fra langskud (noget jeg selv har efterlyst) hvor vi tidligere ikke har turdet skyde udefra. Dét er helt klart blevet bedre (pga. Jobbe).

  Der hvor der skal arbejdes er i det opbyggende spil. Vi er simpelthen så elendige til at kreere chancer som ikke kommer fra kontraangreb. Jeg vil meget nødigt se en Brøndby-kamp hvor vi skal brodere os igennem forsvaret indtil vi scorer. Det vil blive en regulær helaftensfilm. Med til den kritik hører naturligvis fraværet af Corlu idet Jobbe reelt er eneste kreative islæt på banen pt. Men det skal der i hvert fald arbejdes på, hvis vi skal kunne andet end kontra og løb i dybden.

  Jeg er meget enig i din betragtning af Pavlovic. Han er ofte blevet kritiseret for at være anonym, men jeg er i hvert fald af den overbevisning, at han fylder meget mere på holdet end kritikerne aner. I går var det tydeligt, at vi manglede Pavlovic. Eller en anden at smide bolden op på. Uhre og Hedlund er løbere - ikke angribere der modtager bolden med ryggen mod mål og finder på noget fedt.

  Derudover enig i det absurde i især forbandelsen over den VWB-position og de dumme dommerkendelser. Vi har dog også været heldige i andre situationer. Senest Uhres offsidemål mod Lyngby på et ret vitalt tidspunkt. Forhåbentlig udligner det sig over en sæson.

  Du fremhæver selv vores nederlag i Aalborg til et bedre hold. Hvilket var tredje gang i træk vi fik smæk deroppe af et bedre AaB-hold. De spiller 3-4-3... Skulle vi måske være så frække at kigge efter lidt inspiration deroppe fra? De kan kreere chancer og spiller virkelig god presfodbold. Og 3-4-3 fratager os jo heller ikke vores kontravåben. Det synes jeg man bør kigge nærmere på i vinterpausen. Det tror jeg vil kunne gøre vores spil på bolden bedre.

  I anden halvleg af grundspillet har vi FCM ude - ellers fck, AGF og AaB hjemme. Til trods for gårsdagens nederlag, så fornemmer jeg optimistiske vinde over Vestegnen. Jeg tror vi er omkring top 3 igen til marts.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Broder Salsa
   Generelt enig i dit skriv her. Specielt omkring 3-4-3, som jeg synes er endnu mere aktuel nu hvor Pavlovic er ude. Vi har desuden set mod FCN og Lyngby, hvor godt vi kan skabe chancer med den formation. Jobbe-Uhre-Hedlund/Corlu. Hvor svært kan det være? NF, sæt i værk.

   Vi er blevet bedre til at skabe chancer i denne sæson. Jeg mener Kasper Pedersbæk vistnok lavede en analyse af dette, og vi laver gennemsnitligt flere expected goals nu end i foråret.

   Eneste punkt hvor jeg ikke er helt enig er at jeg ikke mener Uhres mål mod Lyngby var heldigt, da der beviseligt ikke var en væsentlig offside. Det var et helt legitimt mål.
   1 enig

 • Som du skriver er det svært at være utilfreds med pointhøsten. Med den nye struktur er den mere end godkendt, især med tanke på at vi har spillet 6 udekampe, herunder notorisk svære udekampe i Aarhus, Aalborg, Haderslev og Parken.

  Min største bekymring på den korte bane er vores (Jobbes) enorme overpræstation ift. xG. Det blev nævnt i en Mediano udsendelse, at hans xG overpræstation svarer til MU’s Greenwood sidste sæson, dvs. en af de største i Europa. Hvis/når Jobbe ikke længere smadrer dem ind fra distancen, kommer vi til at mangle mål. Ud af hans 7 kasser er 3 på langskud og 2 bliver rettet af. Det kan man ikke forvente bliver ved. Samtidig indkasserer vi alt for mange chancer, og i “ToJ” ligger vi uden for top 6.

  På den længere bane savner jeg stadig et udtryk, og jeg bliver sindssyg af, at vores kampe og halvlege svinger så meget. Vi kan spille FCM ud af brættet eller blive domineret på hjemmebane af Lyngby.
  Jeg hopper med på en godkendt første halvdel, pga. pointene, men er noget nervøs for de sidste to kampe.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Min største bekymring er også det meget svingende niveau, kan ikke huske det har været så voldsomt tidligere.
   De muligt manglende mål fra Lindstrøm, er jeg ikke så bekymret for, Pavlovic og Corlu kommer også til at byde ind med mål, når de er tilbage.

   Regner med trænergruppen arbejder hårdt på at stabilisere vores niveau, så hvis vi kan finde en defensiv, som i sidste slutspil, er vi top 2-3 kandidater...
   1 enig
   
  • @Klipklapperen
   God pointe med at vi har spillet de fleste af de svære udekampe.

   Og jeg er meget enig i at vi giver for mange chancer væk, stadigvæk, og lukker for mange mål ind. Det var en klar tendens i starten af sæsonen, men vi har også lukket virkelig fjollede mål ind, f.eks. mod Lyngby og Horsens. Der er også noget uheld i det. I går pointerede NF, at AGF kun scorede mod os, når de var 11 mod 10. Det er også korrekt, at f.eks. deres første mål er en konsekvens at vores omorganisering i forsvaret efter Bjurs skade.

   Jeg hørte også Medianos udsendelse hvor Jobbe blev nævnt, og ja, han kan selvfølgelig ikke holde den kadence han kører med nu, hvis ikke holdet generelt bliver bedre til at spille med ham. Jeg håber igen her, at Corlu snart er tilbage til at lege med ham.
   1 enig

 • Jeg er utrolig enig i vurderingen Pavlovic, som er afgørende for presspillet og som spilstation, så Uhre kan løbe i frirum. Hedlund er fortsat ikke mentalt gearet til presspil, hvilket vil komme til at koste os point i de kommende kampe.
  1 enig
   
  • @Ellebye
   Ja, Pavlovic ser bestemt ud til at være god til at sætte de andre op. Til gengæld ser jeg faktisk Hedlund modsat dig. Han er i mine øjne en bedre presspiller end Pavlovic, fordi han er langt mere mobil og adræt. Til gengæld er det ikke altid hans pres er så voldsomt koordineret.
   
  • Betalende bruger
     9. december 2020   

  • @Ellebye Vi skal da smide den tidligere angriber Slimane frem i angrebet. Han kan sagtens fungere som targetman. Ham dominerer man sgu ikke så let rent fysisk. Så simpelt er det.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

 • mp80
 • mp80   9. december 2020   

 • Pointmæssigt godkendt, spilletid til de unge er også godtkendt, antal mål er også godtkendt.

  Der hvor det halter er spillet på banen, alt for meget spil fra side til side og så en lang bold op mod angrebet. Brøndby har haft stolpe ind på scoringsfronten, mon det fortsætter?

  Jeg synes ikke man har set ret meget flot spil og flere gange har man da også hørt spillerne, det er vigtigt med 3. point i kampe hvor det er 50-50 eller ikke lige kører.

  Udviklingsmæssigt er det håbløst Børkeeiet ikke får flere minutter, kæmpe talent og har kostet en del i indkøb. Synes generelt NF er for længe om at rette op på spillet, når alle kan se det sejler. Tag AGF kampen, tidligt i 1. halvleg stod det klart ikke ret meget fungerede, det sagde Retov også, alligevel sker der intet før pausen.

  Som jeg ser sæsonen har vi været heldige og skal være glade for de mange point.
  2 enige

 • Jeg er overlykkelig for vores pointsnit, det er meget flot og der har holdet overpræsteret. 21 point og ligger nr. 3, det er godkendt. Ja, vi har været uheldige i nogle kampe, men vi har absolut også været heldige i andre kampe, alt i alt er det i min verden gået lige op.

  Jeg er dog meget mere lunken over vores generelle spillestil. Holdet virker til tider låst med bolden og ofte savner vi, at kunne sætte eget spil. Niels Frederiksen har mange fine tanker, men at se et Brøndby hold, der reelt er blevet et omstillingshold slider jeg med. Vi vil jo reelt ikke have bolden, og jeg savner flere gode boldspillere, der kan og vil tage ansvar, når vi er på bolden, gerne en Vigen i stedet for Radosevic. Jeg har svært ved, at se, at Brøndby som hold, kan udvikle sig med den nuværende spillestil og formation. Jeg savner desuden en klar plan B, når plan A ikke virker, det virker som Niels Frederiksen er blevet lidt låst i den 3-5-2 formation og synes agf fuldstændig havde luret os. De fik os præcis i den presfælde de ville, de tillod os opspil omkring Rosted og Bruus og lukkede så alle rum centralt omkring Lindstrøm og Frendrup, så kunne vi jo ikke rigtig noget, når heller ikke kunne sparke den i bagrum mod Uhre og Hedlund. Formoder sønderjyske kommer med samme koncept på søndag, er spændt på hvordan Niels Frederiksen løser den opgave.

  Jeg skal ikke kunne sige hvad der mentalt er galt, men vi evner også sjældent, at spille en hel god kamp. Ofte spilles der 45 gode minutter efterfulgt af 45 dårlige, det skal simpelthen ryddes af vejen.

  Kort pointsnittet er mere end godkendt. Spillestilen er jeg ikke sikker på holder i længden.
  1 enig

 • TorbenM og mp80, hvilke kampe mener I at vi har været heldige i, og hvorfor? Kampen mod PSE vil jeg give jer ret i, men hvilke kampe udover den?

  TorbenM, jeg kan godt følge dig et stykke af vejen med spillestilen. Vi skal være bedre på bolden generelt, hvilket vi blandt andet så udstillet i mandags i 1.halvleg. En af nøglerne til det er i mine øjne at få Corlu og Pavlovic klar igen, samt at få Børkeeiet indfaset noget mere (der er jeg enig med mp80).
   
  • @Christian Brøndbyman
   
  • @Christian Brøndbyman Det kommer jo an på øjnene der ser, men synes vi var heldige i Randers, hvor vi ikke spiller særlig godt, men kommer hjem med alle 3 point. Mod OB startede vi dårligt og giver 3 store chancer væk, det kunne være gået anderledes, men da vi først kommer foran 1-0 så er der ikke så meget tvivl om kampen. Og at vi vinder i parken var nok heller ikke helt skrevet i granit.

   Omvendt er vi uheldige, eller bare ikke gode nok mod fcm. Mod sønderjyske ude, skulle vi have vundet, men skaber heller ikke meget, selv om vi har bolden meget. Vi er også lidt uheldige mod agf, hvor vi også spiller hæsligt i 1. halvleg, men kommer bedre med i 2. halvleg, men 10 mod 11 er svært.

   Alt i alt lidt held og lidt uheld.

  Se 1 flere kommentarer

 • Taber vi de sidste 2 kampe
  så bliver det en 5 plads vesd afslutningen
   
  • @BIF_Sherra Taber vi de sidste 11 i grundspillet bliver vi nr. 10.

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner