Har sæsonen nu også været så god?

Skrevet af Benjamino, 18. maj 2021

Presse og fans har igennem længere tid argumenteret for at NF har gjort et fantastisk arbejde med et ungt Brøndby hold. Jeg har da også selv nydt sæsonen, og havde man den 9. september 2020 (hvor vi var bagud med 0-2 mod FCN i sæsonens første kamp) sagt, at vi to runder før mesterskabet skulle afgøres kun var 2 point bagud ift. nr. 1 tror jeg ikke mange havde sagt, at det var en mulighed.

Der hvor kæden hopper en smule af for mig - og hvor jeg gerne vil høre mine medfans holdning er, at jeg mener, at vi har denne spænding og ser gode ud fordi vi står i den mærkelige situationen, at både FCK og FCM har underpræsenteret helt vildt denne sæson. De sidste 4 sæsoner har nr. 1 haft mellem 82-85 point. Denne sæson ender mesteren på max 63. Det har simpelthen givet os mulighed for at være med til sidst. Vi har de sidste 4 sæsoner hentet hhv. 62, 81, 52 og 56 point (lige nu har vi 55). Vi kommer sandsynligvis til at gøre det bedre end de to sidste sæsoner meeen det bliver altså ikke med stor margin. Ud af 11 kampe mod FCK/FCM/AGF denne sæson har vi hentet 4 sejre, det plejer man heller ikke at blive mester af.

[redigeret: Da man spillede 36 og ikke som nu 32 kampe i de sidste 4 sæsoner kan man ikke sammenligne hverken pointhøst eller pointsnit direkte som anført af flere medfans :-). Hvis man antager, at vi stadig spillede 36 kampe, og de manglende 4 kampe havde kastet 3 sejre og 1 nederlag af sig (det er jo fire kampe mod 2 bundhold) så ville vi på nuværende tidspunkt med to kampe tilbage have 64 point og et snit på 1,88. Det er stadig ikke nok til at blive mester et normalt år - her skal man (i de sidste 4 sæsoner) have 2,28-2,36 dvs. de to FC klubber har underpræsteret med ca. 20 % ift. et "normalt" år. Sammenligner vi os med os selv, så var vores snit i 2016/17: 1,72 2017/18: 2,25 2018/19: 1,44 2019/20:1,56 - vi har altså præsteret det 2. bedste snit i 5 år med det yngste og billigste brøndby hold i 5 år. På den måde bliver historien noget mere positiv :-).]   

Der er altså intet i sol måne og stjerne der tyder på, at vi skal forvente en sæson næste år, hvor vi kan spille med om mesterskabet. Det må forventets, at FCK/FCM endnu engang vil række ud efter de plus 80 point, hvilket vi ikke kan opnå medmindre der skrues markant op for budgettet. Så kan vi argumentere for, at vores hold er yngre end vores modstandere - meen det er nu også en sandhed med modifikationer. FCN, Vejle og AGF stiller op med en yngre startopstilling end os i gennemsnit og FCM er meget tæt på vores som er 25 år og 115 dage (FCM er på 25 år og 210 dage). 

Jeg synes NF og holdet grundlæggende har gjort det godt i år. Det er godt arbejde at vi har et pointgennemsnit der er over de sidste 2 sæsoner, selvom vi har skruet ned for budgettet. Men så langt er vi (rent pointmæssigt) heller ikke fra hvad vi bør kunne forvente fra holdet.

Hvad mener I andre. Er det her bare en freaksæson hvor vi er med i opløbet fordi FCK/FCM har trådt i spinaten eller ser I en grundlæggende tendens, hvor vi fremadrettet kan presse de to tophold mere?

 Vh

 

 

 

  
Deltag i diskussionen
 • Jeg er enig med dig at begge FC klubberne har underpræsteret og været meget svingende, hvilket vi også har, men vi har stadig holdt os til i toppen, og været en værdig udfordrer, hvor ingen andre hold har været i nærheden!

  Ingen havde før sæsonen regnet med vi ville spille med om toppen, men nu er vi her, fordi NF og trænerteam har været godt til at udnytte de forcer vi har, fart og god defensiv, så jeg ser klart sæsonen som en succes, men stadig skal der bygges på hvis vi skal være en rigtig magtfaktor på sigt igen...
  2 enige

 • Jeg kan godt se hvad du mener, ift antal point vi har fået i forhold til foregående sæsoner, dog synes jeg at du ikke har tager med hvor fantastisk, det at vi er begyndt at spille med egne unge talenter og ser ud til at kunne sælger flere af dem for gode summer, så jeg ser mere denne sæson et tegn på fremtiden, hvor vi kan få styr på budgettet og udvikle vores egne talenter med stadig forholdsvis stor succes i ligaen.
  3 enige

 • Det har vel været overvejende positivt, eller overraskende positivt, da de færreste regnede med at vi kunne hænge på - men omvendt heller ikke til at falde helt i svime over. Men bemærk at sæsonens points er tjent på 30 kampe hidtil, 32 når sæsonen slutter, mens man de seneste år som du sammenligner med har spillet 36 kampe, altså 4 kampe og potentielt 12 points flere. 2016-17: snit 1,72 2017-18: snit 2,25 2018-19: snit 1,44 2019-20: snit 1,56 2020-21: snit hidtil 1,83 (og 1,72 hvis vi ikke får flere points) Vi er altså snitmæssigt minimum på niveau med første AZ sæson
  4 enige · 6 god kommentar
   
  • @AndersL Arghh ja det var jeg ikke opmærksom på. Det får jo vores sæson til at se noget bedre ud - især fordi de 4 kampe jo var i mod hold i nederste halvdel.

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg syntes sæsonen har været god, men kunne godt have ønsket mig et stærkere slutspil fra vores side, jeg ser de manglende resultater i slutspillet som manglende skarphed samt manglende marginaler. Ingen tvivl om at det har været en mærkelig sæson, og at vi ikke havde været i nærheden hvis en af FC klubberne havde top præsteret, og det er jo netop i sæsoner som denne at vi skal slå til. Vi skal have lagt en del på til næste sæson hvis vi fortsat skal være med hvor det er sjovt, og her tror jeg at CV bliver nød til at få nogle spillere ind som kan performe fra dag 1 af, gerne spillere med noget erfaring og fra en nogenlunde hylde, det hjælper ikke at vi sigter nedad, og henter spillere på en lavere hylde, så vil resultaterne også blive derefter. Hvis det hele ender med at flaske sig mht. Europa og et par signifikante salg, ser jeg bestemt muligheder også i næste sæson.
  4 enige · 1 god kommentar


 • mp80
 • mp80   18. maj 2021   

 • Det positive i denne sæson er spilletid til nogle af de største talenter, spillet har bestemt ikke været godt. Man har spillet defensivt og satset på kontra, så kan NF stå med sit keep atacking skilt på sidelinjen, budskabet kom ikke ind på banen.

  Man har stået kraftigt på løn fronten og økonomisk ser det bedre ud, men grunden til Man ligger nr.2 er resten af holdene har underpræsteret.

  Til sommer kan man så stå i en situation, hvor holdet skal bygges op på ny og hvor ikke meget tyder på der kommer kvalitet ind desværre.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Du tager udgangspunkt i sæsoner med 36 kampe mod nuværende 32. De fire manglende kampe er mod Danmarks nr. 13 og 14, og skal give ekstra 10 point hvis du skal lave regnestykket.


  Jeg er forsigtig optimist på den mellemlange bane, men tror godt næste sæson kan blive svær.
  1 enig · 3 god kommentar
   
  • @Klipklapperen enig har tilrettet indlægget.

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    18. maj 2021   

 • Ja jeg synes sæsonen. Har været god og NF har gjort det rigtig godt.
  Men ikke fordi vi stadig kæmper med om guldet.
  Derimod synes jeg at NF har gjort det fantastisk i forhold til de forventninger og målsætninger der har været. Da sæsonen gik igang, var målet en 3. plads. Det er nået...! Men fordi det netop har været en freak-sæson, ligger vi endnu bedre end målsætningen.

  Så hvis hvis skal bedømme NF fair, så skal han bedømmes efter den 3. Plads der var målet og den havde han han med stor sandsynlighed også opnået i en ‘almindelig’ sæson.
  Så jeg synes det rigtig godt gået af hele holdet og teamet bag.
  6 enige · 3 god kommentar


 • Kaj
 • Kaj   18. maj 2021   

 • Vi har desværre kun hentet 3 sejre i 11 kampe mod top 4, og det er langt fra nok. Slutspillet har i forhold til resultater været skuffende, 10 point i 8 kampe er slet ikke godt nok.

  Der er dog i sæsonen flere positive nedfald: Vi er stadig med i guldkampen med 2 kampe tilbage og kan selv afgøre 2. pladsen, hvilket er fantastisk. Som andre skriver har de unge fået masser af spilletid, hvilket giver mere værdi i tilfælde af salg. Vi har klare profiler på liganiveau: Maxsø, Jung, Jobbe og Uhre. De 2 sidstnævnte var i min bog ikke selvskrevne profiler inden sæsonstart. Til gengæld har Corlu af forskellige årsager været sæsonens skuffelse for mig - jeg havde forventet ham som en profil.

  Vi har haft en klar og tydelig spillestil, som volder de fleste hold problemer. Set over hele sæsonen har vores wingbacker været skuffende mht det offensive output, og det er hovedårsagen til, at vi i nogle kampe har haft svært ved at skabe chancer - især mod hold der står solidt plantet på egen banehalvdel, så det er naturligvis et udviklingspunkt (men det er der altså mange hold der kæmper med f.eks. Barca).

  Det er svært at sige, hvordan sæsonen stiller os i forhold til næste sæson, for der kan sagtens ske en stor udskiftning i truppen. Hvis kvaliteten af de nye spillere er mindst lige så gode, som dem vi mister, så vil vi i næste sæson også være favorit til 3. pladsen. Der er ingen garanti for, at fc'erne får en supersæson i 21/22, så måske kan vi igen spille med om alle de 3 øverste placeringer.
  1 god kommentar

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    18. maj 2021   

 • Det har været en ganske fin sæson. Der er ingen grund til at komme ind på de mange forskellige aspekter da det er ganske godt belyst af Jer som har skrevet hér. Der er en ting som er nævnt flere gange og det er at fc klubberne minus vores venskabsklub har underpræsteret. Det kan man vælge at se som at de andre klubber er blevet stærkere hvilket er ganske naturligt da mange af klubberne har fået udenlandske investorer som har gjort at de har hentet spillere af en kaliber de ikke tidligere har kunnet hente. Det ser også ud som der trænes hårdere og mere professionelt med både udvikling af spillere og af eliteholdene. AZ har med andre ord smittet af på hele suppen. Held og lykke med de sidste 2 kampe og må Fru Fortuna være vores allierede. FORZA BIF. Fremad til sejr. Keep Attacking. Og fra nu SKAL I sgu gøre det. Altså angribe. De andre scorer ikke på os når bolden er på deres banehalvdel.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     19. maj 2021   

  • @Dansplast - Rigtig fin pointe, at de andre hold i superligaen selvfølgelig også er blevet bedre og derfor tager flere point fra topholdene, hvorved pointgennemsnittet falder.

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    18. maj 2021   

 • Jeg synes det har været en sæson langt over forventning på næste alle parametre. NF og hele holdet har gjort det overraskende godt. Uanset om vi ender med Guld, sølv eller bronze, så er vi kvalificeret til Europæiske kampe og har skabt adskillige salgbare spillere i Uhre, Lindstrøm, Maxsø, Rado, Frendrup, Hedlund og Anis. Hvem havde seriøst regnet med det lige efter transfervinduets lukning i september måned 2020? Vi kan naturligvis ikke sælge dem allesammen i ét hug, men det stiller immervæk CV i en langt mere gunstig situation end, hvis vi var endt som nummer 5 eller havde misset slutspillet, hvilket ingenlunde var utænkeligt.

  Mht. pointhøsten er det altid godt at se på data, snarere end fornemmelser. Men det giver kun mening at sammenligne med sæsoner under den nye struktur med slutspil, hvor man den sidste tredjedel af sæsonen KUN spiller mod de bedste hold. Det vil logisk set give færre point til topholdene. Hvis vi skulle spille de næste to kampe mod Lyngby og OB, så ville chancen for 6 point være noget større end den er med med kampene mod AGF og FCN. Derudover var der - som mange bemærker - flere kampe tidligere og dermed flere point. Hvis du beregner point-per-kamp, så ser det rigtig rigtig godt ud i 2020/2021 sæsonen :-)
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @del Piero enig pinlig fejl :-) har tilrettet indlægget.


 • K-man
 • K-man   18. maj 2021   

 • Efter grundspillet kunne vi godt kalde det en markant overpræstation, men slutspillet har trukket ned på en overpræstation.

  Vi ligger i øjeblikket på 1,83 point pr. kamp. Vores budget og målsætning er en 3. plads. Den gennemsnitlige pointgennemsnit for en 3. plads de seneste 5 år har været 1,66 point pr. kamp, så der er stadig tale om en overpræstation.

  FCM har i år indtil videre 1,90 point i snit. De seneste 4 sæsoner har det gennemsnitlige pointsnit været 2,03. Dvs. en underspræstation.

  FCK har i år indtil videre 1,73 point i snit. De seneste 4 sæsoner har det gennemsnitlige pointsnit været 2,03. Dvs. en klar underspræstation.

  Den nuværende førsteplads har et snit på 1,90. Snittet de seneste 4 sæsoner for mesteren har været 2,31 point.

  Samlet set har vi overpræsteret i forhold til Budget og målsætning, mens FCK og FCM har underpræsteret. Mesterskabet er billigt til salg og skulle vi vinde det vil det mere være udtryk for konkurrenternes manglende styrke end vores egen styrke.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @K-man God pointe om at vi under alle omstændigheder har præsenteret til en 3. plads - hvorved man kan sige at målsætningen med meget stor sandsynlighed var blevet overholdt af holdet og i år hvor FC holdene havde præsteret mere normalt.
   1 god kommentar

 • Det bliver ekstremt vigtigt at vi fans ikke går ud og forventer top 2 i næste sæson.
  Der er ingen logik i at vi skulle havne der. Derimod skal vi måle os selv på:
  - Europa. Vi skal lidt længere end i de foregående sæsoner
  - Vores evne til at inkludere nye talenter i truppen
  - Vores evne til at sælge talenter
  - Vores præstationer - ikke resultaterne
  - top 4
  1 enig
   
  • Kaj
  • Kaj   18. maj 2021   

  • @Marc Johnson Hvad mener du med den sidste - top 4? At vi skal måle os mod de øvrige top 4-hold, eller at vi skal slutte i top 4? Eller noget 3.?
   
  • Kaj
  • Kaj   18. maj 2021   

  • @Marc Johnson I øvrigt mht Europa er der jo en kæmpe forskel på, om vi bliver nr. 1, 2 eller 3. Bliver vi nr. 3 og skal spille 3. kvalrunde til Conference League, er der da en vis sandsynlighed for kun at få 2 kampe, da vi sandsynligvis er useedede, så det giver imo ingen mening at opstille målsætninger for det på nuværende tidspunkt. En del vil jo også afhænge af lodtrækning.

  Se 2 flere kommentarer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER