Fodbold live resultater
Hermannsson: Man skal være klar til at kæmpe for sin plads

Skrevet af Jesper Hammeken, 16. marts 2021

Det har ikke altid været en dans på roser for Hjörtur Hermannsson i Brøndby. Forsvarsspilleren har både været langt ude i skyggen og fast mand af flere omgang. Men sådan er det ikke lige nu, Hermannsson har i de seneste kampe været fast på holdkortet, og det glæder islændingen, som føler hans præstationer følger holdets godt. 

- Man skal som fodboldspiller altid være klar til at kæmpe om pladser, og den kamp har jeg taget. Selvfølgelig vil jeg helst spille hver kamp, så jeg nyder det, som det er nu, fortæller Hermannsson til 3point.dk og fortsætter:

- Jeg har været meget tilfreds med mine præstationer på det seneste, og det går jo i hånd med holdets præstationer, så det glæder mig. 

Hermannsson har taget pladsen i højre side af det centrale forsvar, og her har han opbygget en god relation til Kevin Mensah, som er på wingbacken i samme side. 

- Kevin og jeg har det godt sammen, så vi finder gode løsninger. Vi har en god relation, og den skal vi blive ved med at forbedre hele sæsonen. 

Hermannsson er startet inde ni gange i denne sæson, og næste mulighed er søndag, hvor grundspillet afrundes med en kamp mod AGF. 
Deltag i diskussionen
 • Uche
 • Uche
  Betalende bruger
    16. marts 2021   

 • Det ser ud til at Hermansson er en større holdspiller end man har regnet ham for. Da Bruus han shinede var det med Hermansson ved sin side. Og nu kan vi læse at han og Mensah har fået opbygget nogle gode relationer, som de begge nyder godt af. Bruus udtalte selv da han var på holdkortet, at Hermansson var en god støtte og læremester.
  Så Hermansson keep up the good work og du er fast mand hver gang.
  5 enige · 2 god kommentar

 • Gizmo
 • Gizmo   16. marts 2021   

 • Jeg har altid været kæmpe Hermannsson fan.

  Han har nu været med os så længe og er kun blevet bedre og bedre.

  Jeg så ham meget gerne blive et par år ekstra. Hvad han ikke har i benene har han i hovedet. Skal han løbe med en der er hurtigere så bliver der bare lukket af.
  5 enige

 • Jeg syntes Hermansson har gjort det hæderligt efter at NF har indset, at Rosted ikke er den åbenlyse makker til Maxsø som han sikkert håbede på. Rosted sluttede året skidt efter en ellers god start i klubben. Foråret har desværre været en lang deroute for Rosted og derfor fuldt forståeligt at Hermansson p.t får tillid. Men hvis vi skal være lidt ambitiøse og det er jeg, så er Hermansson jo heller ikke ham der skal være rygraden i vores forsvar de kommende år. Dertil er han i min optik alt for meget uvenner med bolden (hvilket han i øvrigt har til fælles med Rosted). Men Hermansson giver sig altid 100% og er mere stabil og pålidelig end Rosted har vist sig at være.
  Jeg har skrevet det før, men jeg ser gerne vores anden norske ven Børkeeiet spille ved siden af Maxsø. Det samarbejde kunne godt have noget potentiale. Børkeeiet har både staturen og overblikket til det. Jeg mener ikke han er dygtig nok til at spille fast på midtbanen for os. Dertil er han ikke speedy nok i tanke og handling.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Kristianbs Børkeeiet kommer aldrig til at spille den plads. Hans kompetencer er slet ikke til den plads. Eneste han kan tilfører er noget ro på bolden, men med den logik kan Slimane og Vigen også spille pladsen... Når man spiller med 3 CB's, så skal dem på siderne være duelstærke og have en god fysik. Han har ikke kompetencerne til 1mod1 dueller mod eks. Sisto, Fischer og ligende typer.

   Det absolut eneste han kan tilfører er noget ro på bolden.

   Det er ret useriøst at forslå Børkekieet til den plads. I kommer iøvrigt heller aldrig til at se det.
   4 enige · 2 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer
   
  • Philip
  • Philip
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     17. marts 2021   

  • @Kristianbs Jeg tror bestemt ikke, at det er en god ide, at spille med Tobias som højrestopper. Hvis han skal bruges i en 3-mandsbagkæde skal han spille den centrale og mest beskyttede plads. Den plads bliver først aktuel når Maxsø bliver solgt. Så må vi se om Tobias kan få den plads i konkurrence med Rosted.

   Tobias er for langsom i sin vendinger og ikke duelstærk nok til, at spille den position. Han er bedre til at læse spillet, vinde hovedstødsdueller og bygge spillet op - hvilket bedst kommer til udtryk hos den centrale stopper. Yderstopperne skal dække nogle meget store områder, da de reelt også skal dække af for backen samt halvdelen af det rum som en midtstopper i et 4-mandsforsvar normalt skal dække. Det er også derfor Rosted og HH ofte har set lidt uheldige ud i løbet af kampene.

   Jeg kan godt se Tobias som CB på et tidspunkt i en 4-mandsbagkæde eller som central stopper i en 3-mandsbagkæde, men ikke som yderstopper i en 3-mandsbagkæde, her tænker og agere han for langsomt, når vi møder typer som Kamaldeen, Sisto etc.
   9 enige · 4 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Er der nogen der ved, hvordan Skipper har klaret sig?
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     17. marts 2021   

  • @Anton Dværg hvad jeg har hørt og set har gjort det godt. Han har vist også fået ros af Peter Sørensen, da han stadig var træner.

   At han derudover er begyndt at spille igen på trods af, at de har skiftet træner og strategi - de vil bruge flere af deres egne, tyder rigtig godt. Han var sat af i starten under den nye træner.
   2 enige · 3 god kommentar

---

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    17. marts 2021   

 • Jeg har altid haft en ambivalent med HH. Jeg har aldrig set ham som vild god eller vildt dårlig. Han har været den bløde mellemvare, men i den mindre gode ende af skalaen. Jeg har aldrig set det store lys i ham, men heller ikke set ham som en katastrofe.
  Jeg har mest set ham som en god soldat, der kæmper med hvad han har og gør som han får besked på.
  Men som tidligere nævnt, har han haft stor indflydelse på Bruus' gennemgrud, da han har assisteret ham meget. Netop dette har ændret mit syn på ham, til (som Uche også skriver) en større holdspiller end jeg først antog.
  På det sidste han han også spillet noget af sit bedste spil i Brøndbytrøjen. Hvilket bare gør mig endnu mere forvirret.
  Jeg kommer ikke til at savne ham vildt, hvis han ikke forlænges til sommer. Men jeg vil ærgre mig over at vi ikke får penge for ham.

  Skal vi så forlænge med ham, for at skyde ham af om et år? Hvis vi kunne spå og vidste med sikkerhed, at han kunne holde sit nuværende niveau, så synes jeg vi skal forlænge.
  Men vi har også brændt nallerne nogle gange, på denne øvelse, så jeg hælder mest til, at vi lader ham gå.
  Jeg mener sagtens Skipper kan tage over fra sommer. Og Rosted kan også komme op i gear igen.

  Skulle Maxsø blive solgt, ser jeg Rosted som den oplagte erstatning. Han gjorde ret godt i starten af sæsonen, da Maxsø var ude.
  Det vil også være nemmere (og billiger) at finde en back-up til Skipper i højresiden, end at skulle erstatte Maxsø en-til-en.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Jensen
   Meget enig i dit indlæg. Hermannsson er en ganske god superligaspiller, han har bestemt spillet mange gode kampe for os, og ja her i foråret har han virkelig været god. Men der har altså også være en del udfald, og ofte i de store kampe. Jeg husker stadig nogle af de europæiske kampe, f.eks. Braga hjemme og Hajduk ude, pokalfinalen mod PSE i 2017, osv.

   Jeg synes vi skal sige tak for en flot indsats fra Hermannsson, og ja, ærgre os over at vi ikke fik penge for ham. Det er surt, men det er ikke surt på et Pukki/Phiri-agtigt plan.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Jensen Generelt enig i dine betragtninger Jensen, men jeg deler dog ikke helt den tillid du tilsyneladende stadig har til Rosted. Den måde han sluttede sidste sæson og er fortsat i denne, fortæller mig at han desværre nok nærmest overperformede hos os i starten. Vi må heller glemme, at han kunne ikke komme på holdet i Gent, som jo er leverpostej blød mellemvare i Belgien. Det siger også noget om niveauet. Jeg håber han opper sig gevaldigt, for de sidste mange gange han har fået chancen har han ikke grebet den. Det har Hermansson til gengæld - selvom han ej heller ligefrem er nogen Beckenbauer.

  Se 1 flere kommentarer

 • Solz
 • Solz   17. marts 2021   

 • Det er lidt ærgerligt hvis Hermannsson vælger ikke at forlænge. Jeg synes ofte at ham og Rosted får mere kritik end berettiget. Tænker det er lidt utopi i vores økonomiske situation, at tro vi kan få meget bedre forsvarsspillere end en islandsk landsholdspiller og en potentiel norsk landsholdsspiller. Ved dog godt det er lidt forsimplet stillet op. Rosted virker lidt mere urolig i sit spil, men er til gengæld mere målfarlig, så de er umiddelbart tæt på hinanden i niveau, tænker jeg. Pga kontinuitet ser jeg gerne vi beholder de 4 midterforsvarer vi har brugt mest, men ved selvfølgelig at Maxsø bliver svær at holde på. Sælges Maxsø forventer jeg at man bruger penge på en erstatning af høj kvalitet, og kan vi forlænge med Herman og Jung, tror jeg vi er godt stillet i forsvaret. Alternativt gjorde Rosted det fantastisk i starten af sæsonen da maxsø var ude, så måske vi allerede har afløseren klar, men det er svært at vurdere på et par kampe. Fortsætter vi med 3-5-2, så foretrækker jeg erfarene spillere i forsvaret, i hvert fald med mindre der dukker et helt usædvanligt talent op. Hvad så med Kabongo og Skipper? Kabongo har jo hele pakken og Skipper kunne i perioder ligne en ung Per Nielsen, men jeg tvivler efterhånden på de har det der kræves... Det ville dog glæde mig at tage fejl...
  3 enige

 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    17. marts 2021   

 • Jeg har egentlig længe set Rosted som værende et bedre valg end Hermansson på den højre stopper plads, men må bare sige, at han har gjort det godt efter han har taget pladsen , og med OB kampen som absolut højdepunkt.
  Fremragende kamp han spiller der, og hans sideskift til Bjur var virkeligt gode.
  Jeg er der, hvor jeg virkeligt godt kunne tænke mig en forlængelse med Hermansson.
  Han er bare, som minimum, en glimrende trupspiller, der aldrig piver over at sidde på bænken, og så samtidigt gør at start 11'eren ikke falder voldsomt i niveau, når man så bruger ham.
  Er hans øjeblikkelige niveau så hans nye faste niveau, så er han jo også den bedste på højre stopper positionen, foran Rosted.
  Man kan sige, at hele bagkæden af lidt af et puslespil.
  Kan vi forlænge med Jung?
  Sælges Maxsø?
  Forlænger vi med Hermansson?
  Og hvert punkt spiller vel ind i de andre, for hvis CV ikke kan få forlænget med Jung, og man har planer om at sælge Maxsø, så må vi ikke lade Hermansson gå også.
  Jeg vil have det bedst med, at vi beholder to af de tre, og kan vi stille samme tre til start i næste sæson, vil jeg være mere end tilfreds.
  Når det kommer til salg, synes jeg bedre vi som trup, kan klare at sælge ud på midtbanen og i angrebet.
  Forsvaret er hjertet i holdet lige nu, og for mig, den primære årsag til, at vi får de mange point vi gør.
  Uhre, Hedlund, Lindstrøm mv. gør det glimrende, men dem mener jeg godt vi kan erstatte, så længe at vi kan holde modstanderen nede på de få mål vi gør pt.
  Så jeg vil som udgangspunkt hellere lave de store salg salg på Lindstrøm og Frendrup, og lidt mindre på Uhre og Hedlund, end jeg vil lave det på Maxsø.
  Og så er jeg med på, at der er spillerhensyn, der også skal tages med i ligningen, men i sidste ende er truppens tilstand og klubbens pengekasse de primære hensyn her, og vi kan ikke sælge for mange, så vi fjerner rygraden i holdet.
  2 enige · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER