Hvad er status og hvad kan vi forvente

Skrevet af K-man, 16 dage siden

Vi har nu overstået halvdelen af grundspillet og sammen med et mildest talt rodet transfervindue har det ikke været de bedste 2,5 måneder at være fan, spiller, CV, Niller og Brøndby. Hvis man tager de statistiske briller på og ser på de første 11 kampe ud fra et xG og xP (expected point) synspunkt. Hvordan ser det så ud og endnu mere relevant, hvad kan vi forvente resten af efterårssæsonen.

Fakta siger en 8. plads og 12 point og tabellen lyver jo aldrig, eller gør den?

Hvis man bruger en xP tabel (kilde fra Tap in) lyver den faktisk i høj grad. Vi burde faktisk ligge nummer 3. Det har vores præstation været til ud fra et statistisk grundlag. Vi skulle have haft 4 point mere, mens AAB og Randers har fået mere end de statistisk set burde. Både skræmmende og overraskende når man synes vi virkeligt har været dårlige.

Hvis man inddeler sæsonen i to, før og efter sidste landskampspause, er der sket en forbedring. Før seneste pause havde vi spillet 7 kampe og fået 7 point. Statistisk set skulle vi ha haft 10 point. Efter pausen har vi spillet 4 kampe og fået 5 point, hvor vi skulle have haft 6 point efter statistikken.

I de første 7 kampe var det især forsvaret, der var problemet. Vi gav i snit 1,49 xG væk per kamp, mens vi selv skabte 1,54 per kamp. I de sidste 4 kampe kampe har det været angrebet, der er problemet. Vi har skabt 1,23 xG per kamp, mens vi har haft 0,98 xG imod.

Så meget den fornemmelse man har haft, at forsvaret sejlede i starten af sæsonen og på det seneste har vi haft svært ved at skabe chancer og score på dem vi har fået.

Sammenligner man med sidste sæson efter 11 runder havde vi faktuelt 21 point efter 11 kampe og et xP på 17 og vi var statistisk set på en 4.plads. Vores angreb havde flere xG for, mens vi faktisk i forsvaret var dårligere end vi har været i denne sæson indtil nu. Dette stemmer meget godt overens med at vi havde Jobbe i sidste sæson, der både hjalp holdet med at skabe flere chancer, men også med selv at score på disse chancer, således vi havde en reel overpræstation.

Hvor stiller dette os nu og hvad kan vi forvente for resten af efteråret. Jeg synes dette minder en hel del om vinteren 19/20, hvor der forsvandt profiler og holdet skulle bygges op på ny. Vi virker til at have fået stabiliseret forsvaret og skal nu til at bygge på i angrebet både ved at skabe flere chancer, men også med at score på de chancer vi får.

Vi har nu en landskampspause, som jeg tror kommer rigtig fint. Batterierne kan blive ladet helt op, men endnu vigtigere har vi faktisk hele vores stamme til rådighed. Vi kan træne en bagkæde med Rosted, Maxsø og Tschiembe. Har både Bruus og Mensah samt til dels Riveros på backs. På midten har Rado og Greve muligheden for at spille sammen og mangler kun Slimane. I angrebet er alle på nær Uhre også til fuld disposition.

Jeg tror Niller fortsætter med 3-5-2 pga. det forbedrede forsvar og så prøver at få spillet Greve ind på midten således der bliver et forbedret offensivt output. Kan vi opretholde det defensive udtryk fra de sidste kampe skal vi nok skabe nok chancer til at vinde kampene. Nu har vi 6 kampe tilbage i efteråret fordelt på 4 og 2 på hver sin side af næste landskampspause. Jeg forventer at vi som minimum henter 9 point i de 6 kampe og mener også godt at vi burde hente 12 point.
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   16 dage siden   

 • Vi virker til at have fået stabiliseret forsvaret? Nej, forsvaret er bestemt ikke stabiliseret. Der er ikke styr på aftalerne, der træffes forkerte beslutninger igen og igen. Opspillet fungere på ingen måde, så at sige det er stabiliseret er på igen måde korrekt.

  Det er meget få spillere man kan sige har leveret det man kan forvente, hovedparten har skuffet stort. Om holdet kommer i top 6 er tvivlsomt, fortsætter den usikkerhed, som man ser nu, tror jeg ikke på top 6. Uhre kan nemt risikere en skade og så ser det for alvor svært ud. Hedlund bidrager ikke med mål og det gør de øvrige angribere heller ikke.

  Holdet er langt fra det niveau man bør forvente af et hold, der har vundet mesterskabet.
  1 enig
   
  • K-man
  • K-man   16 dage siden   

  • @mp80 Hvis man sammenligner med sidste sæson havde vi efter 11 kampe lukket 17 mål ind. Denne sæson har vi lukket 15 ind. Vi har i denne sæson færre xG imod efter 11 kampe end vi havde i sidste sæson.

   Vi startede denne sæson ud med at indkassere flere mål og xG i mod. I de seneste kampe er dette forbedret. Så hvordan mener du ikke det er blevet stabilisseret. Hvilke forventninger baserer du det på at det ikke er stabilt? Et forsvar der lukker 1 mål ind per kamp vil jeg mene er stabilt. Har man et forsvar som FCM, der kun lukker 0,5 mål ind pr. kamp vil jeg mene at man har et forsvar, der er bedre en stabilt.

   Jeg medgiver at udspillet fra forsvaret ser svækket ud nu hvor Jung ikke er tilstede. Det kunne dog være interessant at binde fornemmelsen op på data med antal af afleveringer fra forsvaret og frem til midtbanen/angrebet.

   Jeg er enig i at vi er meget afhængige af at Uhre sættes op og scorer. Der mangler i høj grad offensivt output samt afslutningskvalitet fra andre end Uhre.

   Faktuelt er holdet langt fra sidste sæsons pointhøst. Statistisk set har vi bare kun spillet til 1 point færre end sidste år (16 i år mod 17 sidste år). Sidste år havde vi Jobbe til at skabe flere chancer og sparke bolden i kassen. Det sammen med det sandsynlige manglende fremspil fra Jung har ramt chanceskabelsen.

   Sidste år havde vi Jobbe. Vi vil aldrig have mulighed for at kunne erstatte ham 1-1. Det er dog lidt det Niels F. har forsøgt i år ved at holde fast i Rado og Frenne samtidigt. Jeg tror og forventer kun at spille med en af de to i de fleste kampe fremover for at skabe mere offensiv støtte til Slimane og angriberne.

  Se 1 flere kommentarer

 • Zer
 • Zer   16 dage siden   

 • Jeg håber du har ret! men jeg frygter for vores angreb - Hedlund løber meget med score alt for lidt og de to andre angriber Divkovic og Pavlovic kan jeg ikke se ind i det system NF fortrækker. Når jeg ser på statistikken over hvordan BIF sparker bolden fremad og ikke spille bolden fremad bliver jeg noget forurolig og kan ikke se vi har spiller til den omgang fodbold. Håber på det bedst og CV giver BIF noget kvalitet i jule pausen. Men måske skulle NF skulle give nogle af de unge en chance i de næste par kampe
  1 enig

 • håber i den grad han skifter formation
  2 enige

 • Joblar
 • Joblar   16 dage siden   

 • For mig står det klart, at vi er dumpet big time når vi kigger på tabellen og spillet på banen, begge dele er langt under hvad jeg havde forventet. Vi har smidt mange point, spillet uafgjort en masse gange og kun formået at vinde sølle to kampe... DUMPET. Kigger man på spillet har det næsten været endnu mere skuffende, og ærlig talt syntes jeg det kan være svært at se Brøndby DNA'et (hvis et sådan eksistere) - vi spiller langsomt, kedeligt, tilbage og til siden, uopfindsomt og uden nogen former for presspil (troede det var en del af vores spilforståelse). Der stilles op med et defensivt mindset bedst illuteret med Rado og Frendrup som startere i start 11, vores WB udfordre ikke eller tilbyder sig nok, og generelt er der intet offensivt output fra andre end Uhre - Hedlund score ikke og vores midtbanefolk samt WB bidrager heller ikke. Kigger man så på noget af det basale som at slå og modtage en aflevering med success, holde i bolen og tage temperaturen på kampen, samt have ideer samt en vision for hvad man skal bruge bolden til når man har den, ja så bliver man først fortvivlet. Hvis man prøver at forklare samt hente hjælp i stats for at argumentere for at det går godt, ja så lyver man for sig selv i en sådan grad at det skringer til himlen. Det her er Brøndby's dårligste sæson start i 9 år, samt den tredjedårligst sæson start for et mesterhold i Superligaen historie. Jeg håber ikke miraklernes tid er forbi, og håber skeen bliver taget i den anden hånd når vi er tilbage til kamp nr 12.
  2 enige · 1 god kommentar


 • Kan godt være vi har lukket mindre mål ind, men det mener jeg ikke skyldes et stabiliseret forsvar, men derimod at vi langt de fleste kampe spiller med to 6er, netop pga det sejler for de 3 midterste.

  Kan vel aller bedst ses i det Hermansen er MOM næsten hver eneste gang, blev han ikke med et stabilt forsvar, der ikke tillod store chancer han kunne redde.

  Håber du har ret i at Greve eller Cappis bliver spillet ind som fast startere efter pausen, jeg elsker Frenne men det offensive spil er ikke hans styrke.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Mik
 • Mik   15 dage siden   

 • Personligt synes jeg ikke det er batterierne der trænger til at blive opladet igen.

  Det er vores mangel på offensiv indstilling der mangler.

  Alle kan se at bruge Frendrup og Rado samtidig inde ødelægger vores offensiv

  I denne sæson har vi scoret 14 mål mod 22 mål i sidste sæson i samme antal kampe og det er endda mod vi i sidste sæson fik 2 røde kort mod 0 i år

  Vores fysiske tilstand i forhold til modstanderne mener jeg er positiv, vi har i mange kampe kommet tilbage og vist større overskud end de andre hold, så det er ikke batterierne der skal lades op igen, men taktikken og mål instinktet der trænger til at få et frisk pust

 • KJOE
 • KJOE   15 dage siden   

 • Rigtig fint oplæg til debat. Rart med noget, der peger frem istedet for at diskutere de ting, der er sket.

  Der er ingen tvivl om, at pilen peger den rigtige vej i rigtig mange elementer af spillet.

  Der er dog nogle sten i skoen, som jeg håber man bruger denne sæson på at blive bedre til:

  - At få styr på opspillet (fase1). Vi er for nemme at overfalde og kommer ikke frem med bolden. Rigtig mange mål mod os er sket i den fase.

  - At blive farlige mod hold der står lavt mod os, når vi spiller 3-5-2. Eller skifte system mod de “lave” hold.

  -Kunne mestre et system med en 4-back kæde. Og gerne med en midtbane med Rado og Frendrup som 6’er og Slimane og Greve som 8/10 ere. Det bør give plads til en type som Pavlovic, da de der kan komme mange indlæg fra back’s eller de to 8/10 ere. De fleste “lave” hold lukker midten ned og lader os spille på siderne. Vi mangler mål med “låget”.

  -Få spillet et nyt kuld talenter ind, så snart top 6 er sikret.

  Jeg er ikke så nervøs. Som der helt korrekt bliver skrevet, så er det en mellem sæson som i 19/20 sæsonen. Og forhåbentlig bygger vi op fra næste sæson.
  Jeg har bl.a. hørt om en verdensklasse højre back, der er kontraktfri fra næste sæson. Og selvfølgelig spiller han kontrakten færdig i Spanien. Han har helt sikkert en drøm om at komme med til VM og det er nok lidt nemmere, hvis man er fast mand i La Liga …
   
  • Mik
  • Mik   15 dage siden   

  • @KJOE til din info spiller han mere midt i Valencia kun på landsholdet spiller han højre Wing back.

   Sikker på Wass vender hjem til Brøndby og så vil han blive brugt som styrmand på midtbanen hvor Wass er bedst.

   Vi savner i den grad styring og en leder på midtbanen


 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    15 dage siden   

 • Status er at det er helt af helvede til vores opspil fra feltet er alt for nemt at dæmme op for og der er for mange personlige fejl i hver kamp. Midtbanen kæmper med at finde angrebet og alt alt for tit bliver det til en aflevering til siden eller bagud.
  Hvad kan vi forvente? Jeg tror og håber på at det nok skal komme til at blive en del bedre inden længe og at vi nok skal komme i top 6 og jeg har også en tro på at det er muligt at komme til at kæmpe om 3. pladsen til sidst (Jeg er ukuelig optimist) I fremtiden glæder jeg mig til at se om nogle af de tallenter vi har købt slår igennem for hvis det er tilfældet så kan det godt gå hen og blive lækkert de kommende sæsoner.
  1 enig

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021