Hvem skal lave målene ?

Skrevet af Sim, 8. september 2020

Sæsonen står for døren - og jeg er klart mere pessimistisk end mange af jer andre kan jeg fornemme.  Så nu spørger jeg... hvem skal lave målene.?

 

Sidste Sæson:

-Maxsø 1mål. - Rosted 1 mål - Jung 3 mål ( Hvis han er her ) - Rado 1 mål - Vigen 1 mål - Hedlund 5 mål - Uhre 6 mål - Slimane 1 mål - Lindstrøm 3 mål - Mensah+Gammelby+Bruus 0 mål ( Den lader vi lige stå et øjeblik... 0 mål som offensive Wingbacks )

Ialt = 22 mål - det bliver under 1 mål / kamp. Sidste sæson krævede minimum 54 mål for at komme i top6. Hvem skal lave de resterende 32 mål?
Deltag i diskussionen
 • Det er nemt nok, de resterende mål må så være selvmål. Vi kan ikke forvente at spillere som helt grundlæggende ikke har potentialet, pludselig forøger deres scoringssnit med 50%. Vi har INGEN ægte angribere i truppen. Ufatteligt at en klub som BIF tillader sådan en situation og ikke er bare en smule på forkant (for en sjælden gangs skyld). Man vidste det jo allerede for flere måneder siden da Paycheck og Mraz forsvandt. Nej Sim, du er ikke den eneste som er pessimistisk hvad denne situation angår.
  4 enige · 3 god kommentar

 • Nu står det ikke skrevet ind i sten, at de nuværende spillere kun vil score 22 mål i den nye sæson, bare fordi de scorede det antal i sidste sæson.

  For det første er din udregning lidt skæv. I første halvår af sidste sæson havde vi 3 spillere på holdet som nu er væk. Dvs 8 (reelt 7) spillere tilbage, som tæller med i din statistik af 22 mål. Tilmed på offensive pladser og inkl. straffesparksskytten.

  Men for at svare på dit spørgsmål, så har vi trods alt nogle offensive spillere i form af Uhre, Hedlund, Corlu og Lindstrøm som har bevist, at de kan finde vej til netmaskerne. Kan de hver især udvikle sig og score 3-6 mål mere i denne sæson, så er vi langt. Især Uhre har jeg store forventninger til. Han har alle dage været en dygtig superligaspiller, men har på forunderlig vis manglet én ting: mål. De kom pludselig i slutningen af sæsonen. Hvis vi endelig kan få gang i ham, så er meget jo godt.

  Jeg tror ikke vi får en topscorer med +15 mål, men målene fordelt på flere spillere.

  Derudover har NF udtalt, at der nu er mere fokus på det offensive aspekt. Sidste sæson handlede om at stabilisere defensiven. Det lykkedes, men kostede på offensiven. Denne sæson kan man kigge mere fremad, hvilket jeg forventer, vil skabe flere mål.

  Når alt dette er sagt, så står en angriber aller øverst på ønskelisten hos mig.
  6 enige · 5 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     9. september 2020   

  • @Broder Salsa - Jeg var ed at skrive mit eget bud, men du rammer alle de samme punkter, som jeg selv ville skrive.

   Det er jo ikke sådan, at fordi vi mistede de 2 mest scorende i vinters, så spiller vi nu kun med 9 mand.

   Sidste sæson handlede nemlig mest om at stabilisere defensiven. Og der var kun fordi Kaiser var så god og Wilczek så skarp, at de scorede så mange mål.
   Nu er defensiven på plads, så NF skal igang med at gøre holdet mere offensivt igen. De så vi allerede i de sidste 2-3 kampe i sæsonen, så det er allerede på vej.

   Så når jeg kommer med mit bud, bliver det nærmest en kopi af dit.
   For jeg tror også på, at Uhre har mere i sig end hvad han har fået lov til at vise.
   Men jeg tror på, at vi kommer til at have et andet setup end tidligere, så målene nu vil komme fra flere forskellige fronter.
   Dette tror jeg også er sundest og sikrest, da vi ikke bliver lige så afhængige af enkelt personer. Det er det samme man ser hos FCK og FCM. FCK har kun 2,5 spiller på top 20 listen over mest scorende i sidste sæson (Sotiriou, N'Doye og halvt Kaufmann). FCM har kun 0,5 spiller på samme liste (Schwartz).

   Så for mig at se, giver det ikke helt mening at sammenligne sidste års målscorer med den kommende sæson. For vi vil have et helt nyt setup, med andre spillere, der får mere spilletid end sidste år, og dermed mere mulighed for at score de nødvendige mål.
   Samtidig skal vi huske på, at vi ikke længer spiller under AZ, hvor det var lige meget, om modstanderen scorede 3 mål, for så scorede vi bare 4. Nu forsøger vi at lukke så få mål ind som muligt, hvilket betyder, at vi selv skal score færre mål, før vi vinder vores kampe.
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 12 flere kommentarer
   
  • @Broder Salsa Ligesom Jensen er jeg også meget enig.
   Omkring timingen af handler. Det er et problem, og har været det længe i BIF at vores trup først kommer på plads meget sent. Det er bl.a. svært at spille sig langt i Europa hvis truppen ikke er på plads.
   Når det så er sagt så er vi netop i år et anderledes sted i fødekæden. Vi er ikke en attraktiv klub at spille for i samme grad som tidligere. Bl.a. pga. manglende europæisk fodbold. OG økonomien er ad helvede til.
   Så vi er bare nødt til at justere vores forventninger som BIF-fans. Det er magre år, og det fortsætter det formentlig med at være i rum tid fremadrettet.
   1 enig

  Se 16 flere kommentarer

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    9. september 2020   

 • Hmm jeg forstår hvad du mener, men ...
  Faktisk er der blot reducere i målene total - vi scorer stadigvæk 0,4 mål mere end vores modstander - man vinder jo ved at score flere mål end de andre.

  Mål for Mål imod kampe point
  Slutspil 9 5 10 14
  Pr kamp 0,9 0,5 0,4 1,4
  Grundspil forår 10 8 6 10
  Pr kamp 1,67 1,33 0,33 1,7
  Grundspil efterår 37 29 20 32
  Pr kamp 1,85 1,45 0,4 1,6

  Man kan sige, at vi ikke fik så meget ud at score så mange mål eller vi var nødtil det i efteråret, da vi forsvarede os dårligt.

  Man kan også sige, at en god angriber nu ville være en up-side i forhold til sidste år
  2 enige · 2 god kommentar

 • I mine øjne er det relevante spørgsmål mere at stille HVORDAN vi skal skal lave målene fremfor HVEM der skal lave dem. Vores problem efter skiftet til 3-5-2 har ikke været at vi har brændt tonsvis af store chancer, men at vi ikke har skabt nok.

  Så en af de væsentligste løsninger må være at få sat angriberne, midtbanespillerne og wingbackerne op i nogle gode scoringssituationer. En af måderne er at rykke wingbackerne længere frem på banen, sådan som vi har set med Bjur, som har lavet mål og haft chancer i træningskampene. Så skal midtbanen komme mere i feltet, og her ser jeg potentiale i Jobbe og Corlu. Corlu var involveret i 16 mål i SL i sidste sæson.

  I angrebet må vi erkende at trupsammensætningen stadig hænger lidt. Alle vores angribere har styrkerne i omstillingsspilet. De skal have plads. En boksangriber, som kan spille i små rum, vil være dejligt, i hvert fald mod defensivt orienterede modstandere. Kan vi ikke lande sådan en, så skal vi have nogle af de offensive folk frem fra midtbanen, evt ved skift til 3-4-3.

  @Broder Salsa spot on indlæg du har leveret her.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman Netop hvordan man skal lave målene er også en rigtig vigtig pointe.

   Du drømmer ikke om hvor meget jeg har skreget af vores midtbane i sidste sæson: 'SKYYYYYD'! Vi har at gøre med fuldtidsprofessionelle spillere - de kan sagtens ramme målet når de nærmer sig feltet. Vigen, Slimane, Jobbe, Tibbling, ja selv Radosevic kan alle sparke til en bold. Frendrup har jeg hørt også har et fint spark. Jeg begriber ikke hvorfor de er/har været så tilbageholdende. Ud på kanten - indlæg - clearing. Det har været så forudsigeligt for forsvaret. Intet surprise. Intet afveksling. Der er bestemt muligheder på den sidste tredjedel som IKKE indebærer en aflevering bredt.

   Hvis NF har været klog (og lyttet til mig), så har han sagt til sine 8'ere og evt. 10'er: Skyd dog på mål når I nærmer jer feltet.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Sim
  • Sim   9. september 2020   

  • @Christian Brøndbyman Hvordan vi skal lave målene er jo en helt anden diskussion. Relevant -bestemt. Jeg prøver blot at få nogle spillernavne på hvem I forventer laver flere mål næste sæson. Wingbackerne sidste sæson lavede 0 mål. Vigen 1 mål, Slimane 1 mål, Frendrup 0 mål. Er det dem du forventer kommer til at lave mange mål næste sæson?

  Se 8 flere kommentarer


 • Kijo
 • Kijo   10. september 2020   

 • Med i udregningen for mål, der skal man huske på, at de spillere fra sidste sæson som opnår mere spilletid i denne sæson, jo også må forventes at score flere mål end i sidste sæson. Med afgangen af nogle spillere, så opstår der muligheder for nye, og sådan har det jo altid været. Før i tiden var der altid en ny mand til at tage over på holdet, og der er vi på vej hen igen. Selvfølgelig skal der visse indkøb til udefra, som kan styrke holdet, og sammen med de unge stjerner, så bør det danne en harmoni og et sammenhold, som kan være med til at skabe noget stort. Alle de unge stjerner, de vil jo kæmpe røven ud af bukserne for klubben, og samtidig kan de løbe solen sort. Der er også kommet langt mere hurtighed ind på holdet, som er vigtigere end nogensinde før i moderne fodbold.

  Hvis jeg skal pege på mine forventninger til målscorere:
  Der skal en ny angriber ind: ca.10 mål i første sæson.
  Uhre ca. 10 mål.
  Jobbe ca. 6 mål.
  Hedlund ca. 6 mål. Sælges?
  Bjur ca. 4 mål.
  Slimane ca. 5 mål.
  Corlu ca. 7 mål.
  Vigen på toppen igen, hvor han er en stærk spiller ca. 5 mål.
  Frendrup ca. 2 mål.
  Gammelby ca. 2 mål.
  Bruus ca. 2 mål.
  Mensah ca. 2 mål.
  Jung ca. 2 mål. Sælges?
  Maxsø ca. 3 mål.
  Rosted ca. 1 mål.
  Børkeeiet ca. 2 mål.
  Radosevic ? Sælges?
  Hermannsson ? Sælges?
  Skipper? Kabongo? Schwabe 0 selvmål.
  Det bør være muligt at nærme sig noget i den stil, da der jo skiftes ud i kampene. Med en ny angriber, vil der måske blive scoret mindre af nogle spillere pga. mindre spilletid. Til gengæld kan en ny stærk angriber være med til at give mere spilovertag. Jeg tror på tingene :-)
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     10. september 2020   

  • @Kijo - Dejlig konkret svar. Og endelig en det tør sætte talt på. Jeg turede ikke selv. :)

   En ting jeg lige blev opmærksom på, efter at have lyttet til det seneste podcast afsnit af Den Gamle Hytte, er at vi med Hedlund og tilgangen af Corlu nu har 2 af det mest assisterende spillere i sidste sæsons superliga. Nærmere bestemt en delt 2. og en delt 4. plads med henholdsvis 10 og 8 mål.
   Så hvis det fortsætter, skal vi ‘’bare’’ være skarpere til at få den i kassen. For indlæg og oplæg skal der nok komme.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Elias Sørensen kunne være en case fra Newcastle United, der har bombede mål (19) ind på deres u23 hold som 19 årig, hvor han flere gange var med på bænken på deres 1. Hold, men aldrig fik spilletid. Han skrev dog en ny kontrakt til 2022 med Newcastle.
  Han havde en katastrofal sidste sæson, med udlejning til Blackpool og Carlisle men mærkeligt nok aldrig fik chancen/spilletid på deres første holdet.
  Han blevet recalled af Newcarstle ved juletid sidste år, da de var utilfredse over den manglende spilletid.
  En låneaftale med en realistisk købsklausul kunne være en case, da jeg ikke forventer han er i nærheden af spilletid på første holdet.
  Spørgsmålet er vel om Newcastle stadigt tror på ham og om han ser sig selv tage et step ned.
  Han har spillede 2 u21 kampe hvor han har scoret i begge kampe, i øvrigt under NF.
  Så han må kende ham.
  Han skal i en alder af 20 år have seniorfodbold, for at få forløst hans potentiale, hvilket han også har været ude og sige i pressen.
  Men spændende, det er han, og der er potentiale til en Superliga topscorer, hvis man scorer 19 mål på en sæson i u23 ligaen i England som 19 årig.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Kijo
  • Kijo   11. september 2020   

  • @Sorteslyngel - Ja, han kan måske være noget. Men han har ikke spillet længe og er også ung, men hvis han er dygtig nok og NF kender ham, så er der måske en mulighed der.
   Især hvis det er et direkte bytte for Mraz. Men måske skal der lidt mere erfaring til, så det er en spiller der går direkte ind på holdet og viser sit værd. Men man kan selvfølgelig godt finde spillere med erfaring, men som ingenting kan, så en ung og dygtig angriber kan sagtens gøre det bedre. Så jo, det lyder ikke helt dumt!
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Mogens
 • Mogens   12. september 2020   

 • Følgende kommentar er skrevet med det forbehold at jeg har overset en anden brugers kommentar. Hvorfor forholder Sim og andre brugere sig ikke til det CV har sagt gentagende gange og som senest er understreget af JB. Man arbejder på at finde 2-3 spillere. CV har hele tiden sagt at det bliver sidst i transfer vinduet. Så hvorfor dette indlæg? Det er jo nonsens når ingen kender det endelige resultat. Vi kender jo ikke hele truppen før evt nye spillere er præsenteret og andre måske solgt?? Det ville passe langt bedre efter d. 5. Oktober.
  2 enige


 • Det skal Uhre og Jobbe... Og lige om lidt Pavlo, når han bliver frisk, mål som han header ind ved klasse indlæg fra både højre og venstre wingbacks.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER