Fodbold live resultater
Hvor travlt har vi?

Skrevet af BrianGideon, 10. august 2023

Det er egentlig et godt spørgsmål. Jeg har selv været frustreret og ikke særlig optimistisk omkring trænerteamet. CV mener jeg dumpede til eksamen da han ansatte JS, men på nuværende tidspunkt virker det som om der er 2 punktedr, som skaber størstedelen af frustrationen blandt fans'ne. Den ene er trupsammensætningen/indkøb og den anden er mangel på udvikling i spillet på banen. 

Truppen og indkøb

Et eller andet sted kan man jo spørge sig om hvad fanden der sker, for på mange punkter har det været et kaotisk og lidt pinligt transfer vindue indtil videre. Hvis de nuværende transfer rygter er sande, så kan vi nærmest stå med en trup på 40 SPILLERE. Det er nærmest 2 fulde superliga hold med udskiftere, hvilket er fuldstændig hjernedødt. Men jeg har lige måtte slå koldt vand i blodet og spørge mig selv om jeg ikke burde vente og dømme til transfervinduet er lukket. Det med, at have truppen parat er et stort tema her og der har vi jo fejlet stort på flere punkter. Vi køber lidt i blinde, da vi ikke ved hvordan vi vil spille. Den høje hylde var efter min forståelse kæmpe talenter eller færdigudviklede spillere med erfaring på højt niveau og der er alle transfers og rygter (pånær Rasmussen) jo slet ikke det som man lovede. Målmands situationen gider jeg nærmest ikke nævne da det er den nemmeste position og handle på og vi har i lang tid vidst, at MH nok ville smutte og vi også havde brug for en 1. keeper. 6'er pladsen snakker folk også om og det er helt sikkert noget som der kunne gøre lidt for holdet, men det virker nu engang fuldstændig forkert og bare købe uden, at der sendes nogle ud. Det kan vi nå endnu og det er her min tvivl kommer. Skulle CV overraske mig og have sendt et stort antal spillere videre, så vil jeg ikke kritisere ham for hans indkøb uden, at give spillerne tid. Men jeg kan nu engang ikke se fornuften i, at blive ved med at købe spillere. Så personligt synes jeg ikke der skal købes andet end en målmand. Lad os lige sende 2 videre før vi køber 1 ny. Ellers får vi ikke truppen ned i et sundt antal.

Spillet på banen

Famlen efter en spillestil og pres for, at nå top 6 sidste sæson, samt frygten for øretæver/personlige fejl virker som om det kun kan være JS (og lidt CV da han har ansat ham) ansvar og skyld. På trods af jeg mener Retov nærmest har gjort alting værre siden hans ankomst, så er det JS der bestemmer system og spillestil. Det skal det også være ligesom Ståle bestemte det skulle være 442 og bagefter Thorup og Neestrup der har ændret på det. Der har bare ikke set en eneste udvikling siden NF på trods af vi angiveligt har en del flere spillere på højere niveau nu. Jeg må ærlig talt sige, at jeg tror ikke spille problemerne ville være der, hvis NF havde den her trup og jeg var ekstremt imod hans taktik og spillestil. Men han fik det bedste ud af, hvad der var. JS får derimod ingenting ud af det som skulle være en del bedre. Han har ikke turdet spille offensivt og taktisk virker på meget dybt vand. Mandsskabsmæssigt virker det også som om han har store mangler og vi ser ikke den samme forbindelse mellem lederne på banen og dem på sidelinjen, som vi før har gjort. PR mæssigt er han jo en skandale, men det ville jo også helt acceptabelt, hvis bare han leverede resultaterne. Det gør han ikke og jeg tror mange har holdningen, at han har fået tid nok til, at bevise sig. Personligt mener jeg vi ikke har tid til, at fortsætte med det her træner team og uanset, hvem der købes så vil tingene ikke blive bedre. Hvis vi skal op på et højere niveau, et internationalt niveau, så kræver det et trænerteam med international erfaring og international træningsniveau.

Men hvad fanden. Det er min dumme holdning om tingene og nogle gange skal man lige ud med frustrationen, for vi alle håber jo det bedste for BIF og vil se os vinde hver gang.
Deltag i diskussionen
 • I forhold til NF vil de nuværende spillere slet ikke passe til den måde han ønsker at spille på, der er kæmpe forskel på at have en type som Ohi og Uhre oppe foran. Under NF spillede man på kontra og stod dybt defensivt, JS forsøger sig med en blanding, men virker ikke til at kunne se, hvor spillerne præstere bedst. Der bliver skiftet rundt på pladserne og der er ingen kontinuitet i truppen.

  Jeg synes hverken CV, JS eller MR er dygtige nok til at fortsætte og man kan med rette også diskutere andre personer i klubben.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @olemartin.dk Jeg synes ikke det er fair mod NF´s eftermæle kun at huske det som vi stod dybt og levede på contra. Det var så meget andet også, og også med dominans på modstanderens halvdel. Jeg tror tit vi har en tendens til kun at huske det som kontra bold, men det var bare det vi var rigtig gode til..
   1 enig

 • Meget enig. Stemning og synergi i truppen er mega vigtig og med så mange folk i omklædningsrummet (er der overhovedet pladser nok til alle?), så burde det allervigtigste være at få skibet nogle folk afsted.

  Dernæst skal man simpelthen forholde sig til trænere og spillestil før man handler flere spillere ind (Måske lige med undtagelse af en målmand). JS har ikke løftet niveauet på en eneste spiller - tværtimod. Han er en fiasko fra ende til anden, men før ledelsen får sat en ordentlig retning, så giver det ikke super meget mening at hente en ny træner (og hvem ville gide overtage det nuværende projekt uden retningslinjer eller strategi?)...
  2 enige · 2 god kommentar

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    10. august 2023   

 • Du rammer situationen fint ind her. Vi kan sagtens ende med at stå med en konkurrencedygtig trup når vinduet lukker, men udover salget af Anis og købet Rasmussen, der ligner et klassekøb, er det ikke prangende hvad CV har opnået indtil nu. På målmandssiden har Vi været uheldige med at Wahlstedt sprang i målet og ingen af os ved reelt om det samme har været tilfælde med 6’er positionen. Det er dog tankevækkende at FCN solgte deres 6’er og derefter hentede de straks Tværskov, med et krystalklart budskab om at han var deres nye 6’er og de han har spillet fast siden. Det er den slags afklarethed man savner i Brøndby. At der er en klar plan når vi præsenterer en spiller.

  Trænerpræstationen har også været undervældende, men igen ville det være lettere at vurdere, hvis klubben havde en tydeligt defineret spillestil og spillere der passede til den.

  Vi spillede 4-4-2 med pres under Zorniger og 3-5-2 med fart under NF. JS lagde ud med at ville spille 4-3-3 eller 4-2-3-1 ud fra den betragtning, som givetvis er korrekt, at man ikke kan blive et kontinuerligt tophold ved at spille på kontra. Man skal kunne dominere modstanderen med bolden. Han ville herre vinde 2-2 end 1-0 og ville gå efter at udbygge sejrene i stedet for at forsøge at forsvare en føring hjem. Det lød helt rigtigt i mine ører.

  Problem er bare at JS hurtigt måtte opgive sin egen plan og at vi end ikke med 5-6 defensivt orienterede spillere har formået at lukke af bagude. Jeg kan sagtens acceptere at JS midlertidigt suspenderede sin egen filosofi og plan for at nå top 6 og række ud efter top3 i sidste sæson.

  Men, vi er nødt til at høre fra ham og CV om vi nu har skrottet de betragtninger og den filosofi han tiltrådte med for at følge en ny strategi. Spillet på banen giver nemlig ingen svar på, hvad det er vi vil og derfor er det tiltrængt at der fra trænerens og sportschefens side sættes ord på spilkonceptet og hvordan nyindkøb passer ind i det.

  Lige nu spiller ingen hinanden gode. Ejerne, bestyrelsen, sportschefen, træneren og spillerne fremstår ikke som en afklaret, sammenhængende organisation med en klar retning.

  Personligt accepterer jeg gerne endnu en mellemsæson, hvis jeg bare ser at klubben arbejder systematisk med at implementere en klart defineret måde at spille på og med en rød tråd til MasterClass og ageren op transfermarkedet.
  6 enige · 6 god kommentar
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     10. august 2023   

  • @del Piero jeg er helt enig i det du skriver på nær sidste del med at acceptere endnu en mellemsæson. Jeg er ret overbevist om at det netop er hvad der vil ske (max. en mellemsæson), men jeg har mega svært ved at acceptere det. Hvorfor så det? Fordi at vi i sidste sæson under slutspillet, netop havde verdens største chance for at arbejde systematisk med implementeringen af en klar spillespil, få en rød tråd til masterclass og ligge en plan for at få en harmonisk trup. Det skete ikke! vi har et ansvar over for ligaen udtalte cv. som Nanna nævner mange gange; nej! vi har et ansvar overfor Brøndby!
   Jeg kan ikke begribe at vi nu står i en situation hvor vi alligevel skal igennem en mellemsæson. Det er mig en gåde. Jeg kan kun komme frem til den forklaring, at der må være en masse forstyrrelser/slåskampe og uenigheder i ledelsen/bestyrelsen som spænder ben for at vi får løst vores udfordringer. Jeg kan simpelthen ikke tro på at vi er så amatør-agtige uden at der ligger en årsag bag...
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   10. august 2023   

 • Fuldstændig enig.
  1 enig

---

 • For at svarer på din title, vi har ikke specielt travlt. Der er næsten et helt år til næste sæson starter så der er masser af tid til at den nye træner og sportschef sætter et mærke på truppen.

  Den nuværende sæson er allerede over, så sæt dig tilbage og se frem til bedre tider.
  1 enig · 1 god kommentar

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner