Fodbold live resultater
Hvorfor har vi 16.000 tilskuere i snit?

Skrevet af 1964forevigt, 20. december 2021

Hvorfor har vi ikke 8.000 eller 24.000 tilskuere for den sags skyld?

Halvsæsonen er slut og der er tid til at vende andre sager end man of the match, en lækker dribling eller en dårlig dommerpræstation.

Jeg har været til kampe på stadions i hele verden og det er få af dem, hvor atmosfæren matcher Brøndby Stadion på en kampdag. Igennem årene har jeg siddet og stået på alle tribunerne på stadion og jeg har altid haft en fantastisk følelse af at være del af noget større. Det er faktisk ikke helt korrekt at omtale det som et stadion, for når Sydsiden folder sig ud for alvor, er det en FUCKING KATEDRAL!!!!

OK, så vidt mine oplevelser – I ved alle sammen, hvad jeg taler om.

Tilbage til mit spørgsmål. Vores tilskuertal ligger nogenlunde konstant mellem 13.000 og 16.000 i de seneste 15 år. Der var en gang, tilbage i 1990’erne, hvor tilskuersnittet på hjemmebane lå på 5-7.000. Et nyt stadion gjorde øjensynligt noget ved tilstrømningen. Men den effekt kan vi selvfølgelig ikke få to gange.

Så mit spørgsmål til jer er: Hvordan hæver vi snittet til 24.000 på hjemmebane?

Jeg kan ikke finde noget i vores strategi om emnet, hvilket undrer mig, da den kommercielle værdi af +8.000 på stadion nemt lægger 20 mio. kr. p.a. på omsætningen i form af entré, bespisning, merchandise, etc. For slet ikke at nævne den opgraderede oplevelse for potentielle sponsorer. 

I kan finde lidt inspiration i det nedenstående:

Historiske tilskuertal Superligaen: https://superstats.dk/tilskuere/

Lidt om sociale medier og online interesse: https://www.bt.dk/superligaen/her-er-svaret-er-broendby-eller-fck-danmarks-mest-populaere-klub

Antal fans i DK (nogen der har dokumentation for Troels Bechs påstand om 57% jyske fans?) https://brondby.com/nyheder/herrer/2016/november/fem-forelobige-saesonrekorder-brondby-boost-til-udebanerne/

Hvis I vil nørde totalt igennem på området, fandt jeg den her model: https://digitalsport.co/the-growing-attendance-model-gam

Og sidst, den her, hvis man skal give fanoplevelsen et digitalt twist: https://www.avaya.com/en/about-avaya/newsroom/pr-uk-160705/

Jeg antager at klubbens marketingfolk også kigger med på 3point - I skal være velkomne til at pitche ind med info. Kunne det være et tema for en podcast Nanna?

Jeg håber at I har lyst til at give jeres mening til kende om hvordan klub, fans, trup og andre kan bidrage til at stadion er fyldt hver gang vi spiller hjemme.
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   20. december 2021   

 • Infrastruktur til og fra kampene og spilletidspunkter er noget som betyder rigtig meget i forhold til at få fyldt op til kampene, nogen går også op i hvilken modstander der kommer på besøg desværre.

  Faciliteterne på stadion, mulighed for hygge og samvær med medfans, som den nyere fanzone giver mulighed for burde trække flere på stadion, men i sidste ende er det også spillet på banen og det spillerne giver igen til fansene, der skal lokke flere til.
  1 enig

 • Ganske enkelt ved udbyde sæsonkort til folk der bruger det

  Samt sikre et system der gør det muligt at folk ikke kan købe 10 for godt være det er en god mening men klubben taber penge i det lange løb med det

  Tanken er god men det rammer tilskuere tallet og alt det der købes ved en kamp, systemet er godt nok skruet sammen.

  Samt Appelere til sponsorer at de får brugt alle deres billetter.

  Tænker også når corona tiden har lagt sig, vil det hjælpe lidt på det hele. Da flere måske bliver væk pga dette af den ene eller anden grund
  3 enige · 2 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    20. december 2021   

 • Du har simpelthen oprettet en ny profil til dette debatoplæg, fedt!
  1 enig · 1 god kommentar

 • Vi har et problem med sæsonkort der ikke bliver udnyttet, fatter ikke at en klub som fcm kan være foran os på dette punkt, så vidt jeg ved har de et system hvor man nemt kan gi sin billet videre som sæsonkort ejer til kampe man ikke kan møde op! Altså vi slår os højt på fælleskab og stemning, hvordan h kan det så være vi ikke kan dele vores billeter?

  Og det andet er uden tvivl corona.. Ved godt du snakker om et gennemsnit i 15 år, men lige nu med den situation(corona mæssigt) vi er i tror jeg det bliver svært at få mange nye fans med os på stadion da folk helt naturligt tænker sig om en ekstra gang.
  Der blæser nye vinde på Vestegnen og jeg tror vores tilskuertal vil stige pænt når vi en dag er ude af dette. Det er jeg faktisk meget sikker på!
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • andrus
  • andrus   21. december 2021   

  • @Ingen Over Klubben det er ufattelig nemt at dele sit sæsonkort, jeg er med i en større gruppe der deler på kryds og tværs når vi ikke kan komme
   1 enig

  Se 9 flere kommentarer

---

 • Det er fordi pølserne er pisse dårlige. Måske du kunne have tjekket en af de mange andre debat indlæg der har været omkrign emnet?

 • Når jeg vælger at blive væk er det fordi jeg simpelthen er træt af at politiet chikanerer helt almindelige borgere. På den seneste tid har politiet forhindret både at jeg kunne komme til stadion men også forhindret at jeg kunne komme hjem. Der var især én kamp, hvor politiet havde lukket alle veje i 180 grader pga. sikkerhed. I disse coronatider sørgede de for at folk stod stimlede sammen uden mulighed for at komme hjem. Hvem ringer man til når en bande omringer dit andet hjem og truer dig fra at komme hjem til dit første?
   
  • loejf
  • loejf   22. december 2021   

  • @AldrigArne
   Arhhh, stop nu lige dig selv.
   Ja de klokkede rundt i det ved sidste Derby og Lyon kampen, men ellers kan du da ikke generelt bebrejde dem måden de håndterer det på.
   Lyder som en dårlig undskyldning fordi du ikke gider lette r.... og komme afsted :-)
   2 enige

 • labech
 • labech   23. december 2021   

 • Jeg er selv partner/sponsor og nyder dermed godt af de udmærkede faciliteter der er til det. Men jeg ser også et problem i, at kapaciteten ikke altid udnyttes optimalt. Man kan starte med de faktorer, man ikke rigtigt har kunne ændre på:
  - Kampprogrammet og tidspunkter (det er sgu svært at samle mere en 10000 tilskuere til en pokalkamp en sen hverdagsaften f.eks.). Udover det kan det ikke undgås at folk mættes når man er med i 3 turneringer.
  - Infrastruktur: Logistikken til og fra Stadion har altid været elendig. Især hvis man skal med det offentlige fra byen - eller endnu værre - fra Sjælland.
  - Og så var der lige en periode hvor Sydsiden var lukket....

  Jeg tror ikke det er et problem at få de dedikerede fans til at komme på stadion. Der er vi heldigvis mange. Det drejer sig om at lave det en bedre oplevelse for dem, som kan lide Brøndby og engang imellem kommer på stadion.

  Og her er der 3 punkter, hvor man kan optimere:
  - Billetsystemet: Partnerbilletter, sæsonkortpladser skal frigives tidligere, hvis ikke billetten trækkes. Udover det, skal det være muligt som partner/sponsor at donere sine billetter væk i en pulje. Evt. til dårligere stillede el. lign. Lige nu er man henvist til manuelt at rode med det på facebook mv. Og det bliver IKKE altid gjort.
  - Mad/drikke faciliteter: Når man ikke er på Sydsiden eller på partnerpladserne er mad og drikke faciliteterne mildt sagt elendige. Og det er jo netop de pladser, som der mest står tomme. Alt for lange køer. Og så kan man måske lave et lidt bredere udvalg, der appellerer til andet end bare øl/pølse segmentet. Eksempelvis med vin/bobler, lækker sandwich og ja: et vegetartilbud.
  - For at imødekomme de dårlige logistikforhold, kan man lave pakketure med billet og transport med bus - for andre end supportere. Eks. inde fra byen og fra de omkringliggende større provinsbyer. Ved ikke om ideen kan bære, men måske værd at prøve.

  Jeg har læst tal et eller andet sted, hvor man mener der er ca. 250.000 BIF-tilhængere rundt omkring i landet. Så er der måske 10-12 tusinde, der kommer stort set HVER gang. så det er de 240.000, hvor man skal fiske. Kan man få en del af de tilskuere til bare at besøge stadion 1-2 gange pr. sæson er vi langt...
  1 god kommentar

 • Thomcat
 • Thomcat
  Betalende bruger
    27. december 2021   

 • For mig er kamptidspunktet og den utroligt ringe forbindelse imellem stadion og ic togene det der ofte holder mig væk.
  1 god kommentar

---

 • Der er ingen tvivl om at klubben skal arbejde for at bringe tilskuertallet videre op. Det kræver logistik, faciliteter og service.

  At kunne komme nemt fra og til stadion er vigtigt. Men også at oplevelsen på stadion er god.

  Fx at der også er indendørs faciliteter, så man ikke fryser lemmerne af til kampene i vinterhalvåret.

  Og så kunne udeholdet vel også bidrage med 500 i snit. Men når udeholdets fans mødes med brosten, så er det op af bakke.

  Udeholds tilskuere gør faktisk også noget for oplevelsen.

  Personligt undrer det mig at man ikke udvider madsortimentet. Kog fx 500 liter suppe. Varmt til en kold oplevelse og ved rigtig emballage er det hurtigt serveret.

  Og med nogle indendørs områder til at spise i, så kan man måske også lokke lidt penge ud af besøgende.

  Og få så kommunen igang med at lobby for offentlig transport til stadion.

  Hvis metroen skal til Hvidovre hospital, så skal man da igang med de sidste 1,5 km.

  Men kræver også at kommunen og klubben kommer igang med at udbygge området ved stadion.

  Skoler, rekreative områder, dagligvare butik, alt hvad der giver liv.

  Byg et parkeringsdæk ovenpå p pladsen foran stadion og så nogle lokaler ovenpå igen, med en bro/indgang direkte over på stadion.

  Og få så kontorer, dagligvare handel, fysio-privathospital, whatever til at flytte ind, plus en lounge for “pøblen”.

  Og udbød så systematisk bespisning for op til 1-1.500 tilskuere.

  Personligt ville jeg gerne betale 750-1.000 kr for bespisning og en kamp og gode faciliteter.

  Men alt kræver virkelig en indsats fra organisationen, og finanser

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner