Fodbold live resultater
Hvorfor underperformer vi så tit - evaluering fra 2004/2005 - er en dansk ejer så godt?

Skrevet af Benjamino, 5. october 2022

Vi må nok sige vi er i gang med en sæson, hvor målet om top-3 ser svært (umuligt) ud.  Hvad plads vi ender på er ikke til at vide på nuværende, og det handler indlægget heller ikke om. 

Årets sæson fik mig dog til at tænke, om vi ikke ret ofte underperformer ift. hvad målsætningen burde være ift. økonomien.

Så jeg lavede en lille oversigt over vores placering siden mesterskabsæsonen 2004/2005.

1: X

2: X X X

3:X X X X

4:X X X X X

6:X

8:X

9:X X

17 sæsoner i alt - otte sæsoner hvor vi er i top 3 - ni sæsoner hvor vi ikke er i top 3. Det må ærligt talt siges at være noget skuffende - særligt ift. at FCM nok først overhaler os på økonomien i 2018/2019 stykker, så de tre 2. pladser vi har er egentlig ikke "over forventet", da de alle tre kom på et tidspunkt, hvor vi havde den cirka den 2. største økonomi i ligaen. Reelt har vi kun overperformet i en enkel sæson ud af 17, og det er 2020/2021 - ellers har vi spillet til par så at sige (de tre 2. pladser), eller leveret ringere end vores økonomi tilsiger vi burde gøre (øvrige 13 sæsoner).

Det er jeg med på der er ca. 100 årsager til - rod i ledelsen, dårlige spillerindkøb, for mange trænerudskiftinger mv. mv. - men det hele bunder jo i, hvordan klubben drives og ledes, og det har bare ikke været særligt imponerende, hvis man tager de sidste mange år under en hat. Man har DK's største fanbase og mest entusiatiske hjemmepublikum, og alligevel går der på en eller anden måde koks i det.   

Det fik mig til at tænke på nogle fans argumentation omkring at vi ønsker en dansk ejer der ikke jer ejer andre klubber. Når jeg ser på vores klub i historisk kontekst, så er jeg ikke sikker, at jeg er enig i at det er vejen frem (at det så er tvivlsomt om man kan finde en dansker med 400 mio. kr. på bankbogen, der har lyst til at eje BIF er så en anden sag) - men jeg ser netop en klub der muligvis trænger til input udefra, for at kunne rykke sig fremad.

Hvad siger I andre - har jeg ret i mit lidt sorte syn på de sidste 17 år - og hvad er løsning på at vi oftere bare kommer til at ende på den slut-placering vi bør ende på.

 

   

 
Deltag i diskussionen
 • Kramer
 • Kramer   5. october 2022   

 • Man har DK's største fanbase og mest entusiatiske hjemmepublikum, og alligevel går der på en eller anden måde koks i det...

  Derfor!!!

  Vi lider under AGF syndromet. Som Brøndbyfans kommunikerer vi utroligt høje forventninger til vores hold, baseret på vores tidligere storhed, hvilket gør det ekstra svært at præstere som spiller når du kommer til Brøndby. Det er jo til dels meningen med at skifte til Brøndby for mange spillere, men eftersom vi er nødt til at købe på de yngre hylder, eller spillere der ikke har 100% bevist sig endnu, så kan trykket fra fans være overvældende. I mesterskabssæsonen blev det ofte udtrykt, at vi som fans ikke havde for store forventninger, og det virkede i mine øjne til at give holdet noget frihed (samt det at vi spillede uden tilskuere i mange kampe).

  Jeg er ikke i mod høje forventninger, men jeg tror vi nogle gange undervurderer, hvor meget larmen fra fans mandag-fredag på SoMe kan påvirke dynamikken omkring holdet, når ikke lige tingene går den rigtige vej. Spillerne kigger også med i fora og podcasts.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • mp80
  • mp80   5. october 2022   

  • @Kramer at spillere ikke kan klare presset er = fejl indkøb. Man skal have vinder typer, kig på første sæson og de normalt startende 11, de ville vinde for enhver pris.

   Under AZ så man hvor professionel træning og mentalitet kan gøre. Holdet præsterede klasser over det senere mesterhold. Her er det også vigtigt at se på flere af de bærende spillere var fra AZ tiden.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Kramer,
   Jeg køber ikke den der med forventningspresset. BIF-fans er tværtimod ekstraordinært tålmodighede.
   Diverse fangrupperinger har endda har endda eksplicit meldt ud at man er tålmodige og man ikke skal gentage fortidens fejl med at slå gør stort brød op.

   Og på stadion er støtten ekstraordinær.

   Og helt generelt er kritikken af spillerne fair. Der skal da nok være nogle på sociale medier der går over stregen, men det er der i alle klubber, og det skal spillerne altså kunne klare.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER