Fodbold live resultater
Indkøbspolitik: Skal vi jagte samme typer som vi lige har solgt?

Skrevet af BrianGideon, 7. april 2022

Emnet har været oppe et par gange efterhånden og i den seneste podcast her på siden tog de også emnet op. Der er selvfølgelig ting som taler for og imod, men jeg har på det seneste spekuleret i en anden retning når den debat kom frem. Har vi overhovedet nogensinde haft succes med, at finde og erstatte vores gode spillere med lignende typer? Vi fandt aldrig nogen Ebbe Sand igen og jeg tror egentlig vi kan sige det samme om de fleste rigtig gode spillere vi har solgt. Vi har dog kunne finde nye veje og få andre typer til at blomstre, men det får mig til, at undre om man virkelig skal gå den vej når vi snakker transfer politik. 

Det er lidt den retning man valgte med Bjørk og jeg håber så sandelig, at han lige lægger de der 10-20% på som ofte mangler når spillere kommer fra Sverige eller Norge. Der er i hvert fald et vis potentiale i ham, men den slags evner og tildels fysisk udvikling tager tid. Det tog jo ret lang tid med Uhre før han fik de der ekstra procenter på i hans spil og hans fysik. Så jeg håber da han slår igennem. 

Men jeg må også erkende, at jeg føler mig lidt forvirret over den transfer politik når vi tager højde for den seneste meget store ændring i spillestil og tildels opstilling. Hvis man køber en der skal erstatte en anden fordi de spiller meget ens, så virker det underligt, at man ændrer så voldsomt på tingene. Hvad tænker i om den udvikling og hvorfor tror i, at man ikke stoler mere på det system og taktik, som med Uhre virkede? 

Skal vi måske også kigge mere på, hvad der mangler på holdet og hvad der kan udvikle spillet? Ikke bare typer der minder om vores tidligere spillere? 

Er det bare mig der er lidt forvirret over det hele? :-)
Deltag i diskussionen
 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    7. april 2022   

 • Man kan vel sige vi har fundet erstatninger, der har slået til over tid, men på deres egen måde. Jeg kan ikke huske, at vi har købt en ny spiller til angrebet, der har slået til med det samme. De har som jeg husker det skulle bruge noget tid før de er blevet gode.
  4 enige · 3 god kommentar

 • mp80
 • mp80   7. april 2022   

 • Det hjælper ikke at hente spillere til klubben, hvis de ikke passer til den måde man spiller på. Spillere som Greve og Børkeeiet er eksempler på, at man henter spillere og bruger dem i andre roller end hvor de har deres styrke.

  Det nytter ikke noget at hente spillere til for så at skulle omskole dem, det vil gå galt alt for ofte og gøre det sværere at etablere sig i start 11eren.

  Så kan der være nogle spillere som dækkede flere pladser, det er også fint, men den egenskab er det bare ikke alle som har.

  Vælger man et system og også benytter dette i de yngre årgange, giver det ikke mening at hente spillere ind, som ikke har de egenskaber det kræves.

  Man bør primært hente profiler eller store talenter ikke bredde spillere.

  De unge som kommer op kender systemet og skal nok blive klar, så længe man kan holde på det største talenter og giver dem chancen.

  Det vil være svært at finde en Uhre kopi 1-1 eller en ny Pukki, men det som er afgørende er trygge i spilsystemet og kender løbe mønstrene. Så vil de hurtigere falde til og chancen for succes væsentligt større.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Mere brug af vores største talenter, giv dem spilletid og vis dem tillid.

  Køb færre spillere ind, for kunne bruge og udvikle MC spillerne

  Brug min. samme antal kroner på indkøb, men gå 1-2 hylder op og køb kun nogen som kan gå direkte ind og hæve niveauet.

  Start med angrebet og en leder på midtbanen. Jens Jønsson får ikke spilletid og er fri transfer til sommer, en god spiller der har alderen med sig stadigvæk og kunne godt se ham i BIF i en lederrolle.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    7. april 2022   

 • Jeg synes der er forskelle perioder i vores strategi som kom med NF/CV - Første periode var at sikre at klubben overleverede økonomiske - dette betød en indkøb af spillere hvor prisen og lønnen var alt afgørende samt at en gruppe af talenter fik chancen i A-truppen, som var/er på kanten af at være gode nok samt afgang af for dyre spillere. Vi har næsten haft for meget succes med disse ting.
  Anden periode er udviklingen af MC, hvor der skal komme større talenter igennem og måske et par flere end i de sidste par år.
  Det virker på mig som om vi blev fanget i sommers hvor det var lidt for tidligt for nogle af MC talenterne og for tidligt i forhold til økonomien at investere i mere kvalitetssikrer spillere. Så vi endte med en del mellem spillere som ikke rigtigt giver os noget her og nu men kan blive til noget. Problemet er lidt nu at vi har en del spillere som ikke er dygtige nok til at være en del af et mesterskabshold. Det skal til sommer hentes kvalitet ind som kan sikre vores top3 niveau over tid men der er en masse spillere i truppen som optage plads og penge. Jeg ser ret mange spillere forlade Brøndby sommer, hvis der skal være plads og penge til den nødvendige kvalitet i truppen. Jeg tror alle der var på stadion i søndags kunne se kvaliteten på Oday - det er det niveau der skal kigges efter og han er ikke dyrere end Carl B hvis vi havde taget ham da han var i Belgien.

  Jeg tænker, at 7-8 spillere ud fra den lave ende / dyre ende som ikke forøge sin værdi eller niveau og 2-3 kvalitetsspillere inde og dermed igen et stort og lidt uroligt vindue, men det er nødvendigt.


  3 enige · 1 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   7. april 2022   

  • @Sinbad Så meget enig med det du skriver om Odey. Men CV har sagt og vist at disse slags spillere er han ikke interesseret i. Han cil handle i først DK, Derefter skandinavien og måske slovensk anden division. Ellers ikke noget.
   Han fortalte også på et tidspunkt at han og hans team kendte alle spillere på + 15 år.
   Men deriblandt var Odey så ikke, hvis man finder Divkovic til 7,5+ leje, men ikke kan se Odey til 5 mill.
   CV har desværre vist sine ekstrem store mangler på dette felt og problemet ved at være så enøjet og ikke vil kigge bredt efter gode spillere. Eller også mener han i hans magtfuldkommenhed at Bjørk o Divkovic er bedre end Odey.
   Nogle er jo til moren og nogle til datteren. Men ville være rart at man gik efter det faglige niveau istedet for hvem man syntes om
   2 enige · 1 god kommentar

---

 • Problemet, som jeg ser det, er at spillerne bruges forkert i forhold til hvad de købes fra.

  Man tager en Greve, som jo spiller glimrende, og bruger ham anderledes. Så undrer man sig over at det ikke virker. Men hvad havde man regnet med?

  Du køber jo heller ikke Messi og smider ham på mål eller højre back, for derefter at mene at han er en ringe spiller. Det er jo desværre det vi har gjort alt for ofte.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Efter en årrække med overpræstationer, specielt fra Niels Frederiksens side trænger vi til et par store signings, forstået profiler. Vi trænger til lidt begejstring og til at give træneren mulighed for at sætte en lidt mere begejstrede spillestil på benene. Ved godt der var massere af fede kampe i mesterskabssæsonen.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   7. april 2022   

  • @Thorsten så kan vi også se om Niels kan finde ud af at spille offensiv fodbold
   Han har ikke vist det endnu i hans tid i Brøndby
   Og hvis vi skal være ærlige, så har det JBA og CV lovede med at presspil osv efter AZ skulle fortsætte på et lavere niveau, jo er på en helt anden planet Ved godt det kan have noget med materiale at gøre, men bestemt også filosofi
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg synes helt alvorligt vi skal købe noget kvalitet til midterforsvaret. Rasmus Lauritsen er røget af holdet I D Zagreb, kunne man leje ham med en købsoption, synes jeg klart vi skulle gøre det. En dyr løsning, men så har vi 4 kvalitets forsvarer til 3 positioner..........
   
  • @Sunderland
   Det mener jeg er en næsten bizar prioritering. Bortset fra målmanden, er holdet betydeligt svagere på alle andre positioner.
   Hvis man havde masser af penge, så måske. Men det har man ikke.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Sunderland Så du vil fokusere på der vi faktisk er bedst bemandet og har mest kvalitet :) nemlig i forsvaret.

 •  
  • @Thorsten
   Jeg kan dårligt forestille mig andet. NFs arbejdsvilkår er støt blevet dårligere, og er nu nærmest umulige.
   Måske man skal til at genoverveje CV? Han har fejlet indkøb i to transfervinduer i træk nu.
   
  • Ruddi
  • Ruddi   9. april 2022   

  • @Thorsten
   jeg er overbevist om det ikke er rigtigt,for nf har flere gange at han er med inde over de spillere der kommer til klubben,tænker ikke det har ændret sig siden sidste transfeer vindu,syntes det er forventeligt med lidt nedgang,der er mange væk fra guldholdet,efter sommer vil vi nok tydeligere se hvad de nye virkerlig kan
   1 enig
   
  • @Thorsten så må NF stoppe og vi må finde en anden. Vi skal leve af spillersalg og så vil der komme de her mellemsæsoner - nok en del af dem.
   Det lange, seje træk!!!
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Hans
 • Hans   7. april 2022   

 • forhåbentlig nogle kvalificerede indkøb til sommer og forhåbentlig nogle kæmpe flops og lottokuponer der skal videre i karrieren….Der var i sverige for bare at tage Carl bjørk flere og bedre angribere som vi kunne have hentet….Victor edvardsen blandt andet…han laver allerede mål for Djurgården og var betydelig bedre end bjørk som ALDRIG i nörreköping var den store målscorer….fatter ikke at vi hentede ham…middelmådig angriber og flere middelmådige spillere har vi ikke brug for i Brøndby
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     8. april 2022   

  • @Hans - Hvordan var Uhre, da han først kom til klubben?
   Jeg ser Björks udgangspunkt væsentligt højere end Uhres var, da han kom til Brøndby.
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 15 flere kommentarer
   
  • @Hans Nu vil jeg tage dig til forsvar her, for når de kommer med deres flotte tal og statistikker så glemmer de bare lige informere om korrekte tal og realiteterne:

   1. Marc og Christianbrøndbymand henviser til Uhre i 3 sæsoner kun scorede 1 mål, men de glemmer at fortælle dig, at de sammenligner hans tal med en der spillede dengang for Sønderjyske, altså et hold der generelt kommer til færre chancer end BIF. Men det de også glemmer som er langt mere vigtigt er i de 3 sæsoner samlet spillede Uhre kun 306 minutter altså SAMLET alle 3 sæsoner mod Carl 246 mål uden mål. Så heller ikke her har de ret også selvom Carl spiller for BIF og Uhre dengang for Sønderjyske.

   2. Christian henviser til 2 andre år hvor Uhre igen spillede for Sønderjyske og scorede kun 5 mål pr sæson, og igen med højere snit end Carl når det er sagt.

   3. Jensen har ret i at de første 2 sæsoner, bragede Uhre ikke målene ind, men de fleste af hans minutter var indhop ikke så meget fra start og alligevel scorede han 1 mål hvert 160 minut ca. mod en spiller der har scoret 0 mål i 246 mål (Carl) ved ikke hvordan Carl skulle være længere fremme end Uhre på det grundlag? For de 3 der skriver er jo dem der også altid tager CV i forsvar med hans indkøb med alt.

  Se 5 flere kommentarer

 • Man skal holde op med at hente folk fra svagere ligaer, og så tro på at de kan slå igennem i Brøndby. Man har forsøgt det et utal af gange, og umiddelbart kan jeg kun komme på Heggheim som har været en succes.

  Der er to slags spillere der kan slå igennem i BIF: Talenter, og etablerede spillere fra mindst Superliga niveau. Det andet bliver stort set altid noget halvlunkent rod. Sådan har det været i mindst 40 år, og jeg forstår ikke at man bliver ved med at forsøge det andet.
  1 enig
   
  • @Porstmand Per

   Man har også set dyre spillere falde igennem et utal af gange..

   Anis Slimane hentet i 2. Divisionen. Andreas Maxsø hentet i 3. Bundesliga. Hedlund hentet i 2. Bundesliga. Det er spillere fra vores nuværende trup.
   Ellers er der også spillere som Röcker, Frederik Rønnow( Han blev hentet fra 1. Divisionen)
   Johan Larsson, Lebogang Phiri, Samuel Holmen, Simon Makienok. Går vi længere tilbage er der også spillere som Ankergren, Auri Skabalius, Thomas Rasmussen, Martin Retov, KristerNordin, Magnus Svensson og Mattias Jonson..
   1 enig · 3 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    8. april 2022   

 • Nu du skriver det, kan jeg godt se forvirringen.

  Vi blev lovet pres-spil, et fast tydeligt udtryk.
  Men det NF gør så godt, er hans pragmatiske tilgang. Han kører med den opstilling der er spillere til og spiller med dem der passer ind.
  Han vil gerne kunne spille flere spillestile, men jeg kan godt se, at de seneste indkøb virker lidt til at ramme forskellige steder.
  Bjørk mindede meget om Uhre, det var rigtig god i 3-5-2, men flere af vores indkøbt forsvarsspillere virkede bedre i en 4-back kæde.

  Så enten bør vi lægge os fast på en fast spillestil og finde en træner, som passer i dét. Så kan vi også købe spillere ind hertil.
  Eller også skal vi finde spillere, som er mere fleksible i deres spillestil og kan fungere lige godt i forskellige systemer.
  1 enig · 1 god kommentar

 • KJOE
 • KJOE   8. april 2022   

 • De sidste 7-8 måneder har været den vildeste svingdør på transfersiden at være vidne til.

  Stort set hele mesterskabsholdet er væk og opbygningen af et nyt hold er i gang. Jeg tror, at vores ret så gode resultater over efteråret/vinter har blændet lidt for de reelle udfordringer:

  - Lindstrøm, Uhre, Jung, Frendrup, Vigen og Hermansson er væk. 6 spillere, der nok ville være faste startere eller meget tæt på, hvis de stadig var i truppen.

  - De spillere kan ikke erstattes 1-1 lige med det samme. Det tager tid at få de nye kørt ind.

  - Erstatningerne er: Greve, Divkovic, Heggheim, Bell, Alves og Bjørk.

  Af dem har Heggheim og måske Bell slået til. Divkovic i meget korte glimt.

  Personligt synes jeg, at der mangler fart i holdet. Det drev Jobbe havde med bolden i omstillingerne er helt væk og ingen fra den nuværende trup har den fart. Det gør os totalt ufarlige ift. at spille 3-5-2.

  Med de spillere der er købt ind bør man overveje et systemskifte der giver flere boldspillere fremme. 4-3-3 eller 4-4-2. Jeg er træt at den 3-back kæde på hjemmebane især.

  3 enige · 2 god kommentar

---

 • Synes det er farligt at jagte de samme typer, for vi så da Zorniger stoppede eller andre hvor meget udskiftning der skal til.

  Lad os sige NF stopper eller andet skulle ske, så står man i en situation hvor man igen skal forfra, det er ikke holdbart.

  Måske skal man kigge efter spillere der kan spille forskellige systemer og har prøvet det.
  1 enig
   
  • Joblar
  • Joblar   9. april 2022   

  • @Frihedforevigt fodboldspillere skal vel egentlig kunne spille flere formationer, og det tror jeg grundlæggende også at de kan. Når det så er sagt, er det helt store problem som jeg ser det med Brøndby i dag, at vores fodboldfilosofi eller spillestil er ikke eksisterende, hverken på banen hvor man har famlet rundt i hele sæsonen, læg dertil at vi ikke længere rent strategisk har nedskrevet hvordan vi skal spille og hvilket udtryk vi skal have på banen - jeg husker tidligere ord som fremadrette og presspil som hjørnesten i Brøndby - dette er fuldstændig fjernet fra vores strategi 6.4 - WTF - hvad er det vi skal på banen, før vi har gjort os klart omkring dette hjælper det jo ikke at diskutere spillere , for hvordan kan man rekruttere til noget man ikke har klart defineret ??

   Vi skal tilbage til at der fra ledelse igen bliver defineret hvordan vi skal spille fodbold, vel at mærke på egne præmisser - dette skal gennemsyres hele vejen igennem BIF og MC, det mener jeg også CV har udtalt adskillige gange, det er bare meget svært at få øje på...... vigtigt her er det også at træneren holdes op på den spillemæssige strategi igennem de kampe der spilles om søndagen.

   Med en klar plan omkring hvordan vi skal spille, vil det også gøre det lettere den dag NF ikke længere er træner dels at finde den næste rigtige træner for BIF, og at vedkommende køber ind på præmissen i jobbet.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Bjarke
 • Bjarke   10. april 2022   

 • Grundlæggende nej. Vi skal altid finde spillere der kan gøre holdet bedre. Vi skal have nogle grundlæggende kvaliteter, såsom, duelstærk defensiv midt, men hvis vi kunne finde en rado, som samtidig har et drev som Lindstrøm, så er det en ny type.

 • Hvis man kigger mod FCK, FCM og GF så fremgår det også ret tydeligt at vi ikke er de eneste der ikke rammer plet med alle vores indkøb. Tag fx Meyer for FCM. Udråbt som et scoop for superligaen. Er end ikke med i truppen mod FCK. Av av av
  1 enig · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER