Gå til Livecentre
LIVE LIGE NU...
Vejle Stadion
 • Vejle Boldklub

  Vejle Boldklub logo
 • 1 - 1
 • Brøndby IF logo

  Brøndby IF

 
...


Indskiftede Lindstrøm sikrede Brøndby tre point i Superliga-comeback

Skrevet af Daniel Mads Jensen, 2 timer siden

 

Det var egentlig ikke fordi, Brøndby var dårlige i de første 45 minutter. De kom bare ikke frem til noget som helst.

SønderjyskE gav Jens Martin Gammelby en motorvej at løbe på i det meste af halvlegen, hvorfor han også var Brøndbys klart mest iøjnefaldende spiller. Gammelby forvaltede pladsen fint, men så snart bolden kom ind centralt, var der lukket af. Derfor gik der over en halv time før Brøndby første gang afsluttede indenfor målrammen.

Så var der langt mere kvalitet over de ting, SønderjyskE foretog sig. Anders K. Jacobsen lignede en mand, der jagtede masser af mål, og allerede efter ni minutter fik han en kæmpe chance, da han udnyttede en misforståelse mellem Andreas Maxsø og Anthony Jung. ”AK” tog fat i bolden, afdriblede et par forsvarsspillere, inden han til sidst var alene med Marvin Schwäbe, som dog hev en klasseredning ud af handsken.

Få minutter senere trykkede SønderjyskE-angriberen af langt udefra og så bolden sejle snert over mål, og yderligere fem minutter senere var han pludselig igen alene med Schwäbe efter en flot omstilling. Igen var Schwäbe dog vågen.

Og Brøndby? De fortsatte med at sætte Jens Martin Gammelby op til indlæg, som enten var for dårlige eller ikke havde adresse, fordi Brøndby ikke havde nok folk med i feltet. Mod slutningen af halvlegen fik også Kevin Mensah oceaner af plads at løbe på, men så snart bolden nærmede sig målet, var der lukket af, og Brøndby kom sjældent til afslutning.

Hjemmeholdets bedste forsøg faldt netop til Gammelby, som tog et træk ind i banen og fyrede af, men bolden sneg sig tæt udenom fjerneste stolpe.

De to hold gik til pause med 0-0, men man sad alligevel med følelsen af, at begge hold snildt kunne score et par mål. Brøndby manglede ”bare” at sætte det ene vellykkede angreb op, og SønderjyskE kunne slå til på en af deres farlige omstillinger. En målløs kamp lugtede det i hvert fald ikke af.

Indskifteren sikrede sejren

Fire minutter inde i første halvleg kom Brøndby frem til deres hidtil største chance, da Simon Hedlund trak ind i banen og lagde an til skud, men i stedet sendte en dyb aflevering til Kevin Mensah, der var trukket med ind i feltet. Mensah fik afsluttet, men Sebastian Mielitz var vågen med en fodparade.

Men SønderjyskE var også vågne i den anden ende. Et hurtigt taget frispark overrumplede Brøndby-forsvaret, der ikke havde aftalerne helt på plads, hvorfor bolden pludselig endte hos en helt fri Julius Eskesen, der sparkede på mål. Schwäbes fodparade landede for fødderne af Alexander Bah, som ikke nåede at reagere inden den blev sparket væk.

Brøndby slap med skrækken og minuttet senere gik det så den anden vej. Josip Radosevic erobrede bolden, Lasse Vigen slog den lange diagonal ned mod hjørneflaget, hvor indskiftede Jesper ”Jobbe” Lindstrøm tog imod. Han tog et par træk ind i banen og huggede bolden fladt over i det modsatte hjørne uden chance for Mielitz. 1-0 til Brøndby – og det var vel egentlig fortjent.

Brøndby fortsatte med at skabe småchancer, mens SønderjyskE ikke kom meget tættere på en udligning end nogle lige-ved-og-næsten-chancer a la dem, Brøndby skabte i hobetal før pausen.

Fire minutter før tid kom Dovbyk så pludselig frem til en friløber, da Brøndby-forsvaret blev snydt af en smart hælaflevering fra Anders K. Jacobsen. Jung kom tilbage og fik tacklet Dovbyk, og i situationen vurderede dommer Putros at Jung kommer forrest på bolden og dømte frispark til Brøndby-forsvareren.

I den anden ende slap Lindstrøm igen igennem i venstresiden kort efter. Den unge angriber trak masser af opmærksomhed inden han vippede et indlæg ind foran mål, hvor Mikael Uhre lige nøjagtig var for lav til at få hovedet på den.

Fem sekunder før ordinær tid slap Lindstrøm igen igennem, da han fik en mere eller mindre tilfældig friløber. Han løb fra Pierre Kanstrup uden problemer, men afslutningen blev placeret i sidenettet.

Trods de mange chancer måtte vi nøjes med et enkelt mål, men det var også nok til at sikre Brøndby de tre point. Dermed kravler Brøndby op på Superligaens fjerdeplads – to point efter AGF på tredjepladsen.
Deltag i diskussionen
 • Puha, det holdt hårdt. Men godt Jobbe viste klassen. Udover ham var Schwäbe, Jung og Hermannsson utroligt stærkt spillende. Midtbanen stod lidt svagt. Slimane anonym, Rado med nogle fejl og Vigen med en del boldtab på farlige steder. Der er stadig noget at arbejde med, men det er selvfølgelig heller ikke vores livret med så defensiv en modstander. Jeg håber Sønderjyske rykker ned. De har ikke meget bold at byde på.
  2 enige

 • Super vigtigt med tre point på kontoen, i jagten på gymnastikforeningen og tredjepladsen. Det var ikke nogen køn forestilling, og vi giver desværre for mange afslutningsmuligheder væk, og omvendt - til trods for pæn boldomgang - kommer vi ikke selv til kvalificerede afslutninger. Får vi en anelse mere fart i spillet og de sidste løb i feltet med, bliver det rigtig godt. Sønderjyske ville dog heller ikke ret meget og stod generelt dybt. Plusser til Gammelby, Vigen, Hjörtur og Jobbe. Bedre indsatser ønskes fra Mraz og Slimane.
  1 enig

 • Lindström får som fortjent hæder. Men lad os lige hylde Schwäbe et øjeblik. To afgørende redninger. Vi kunne sagtens havde været bagud 0-2 efter 30 minutter. Så var det game over.
  6 enige · 1 god kommentar

 • Alex
 • Alex   2. juni 2020   

 • Dejligt at se Jobbe tilbage...synes også Bruus viste god energi da han kom ind. Tydeligt at vi mangler noget kreativt fremad i banen...
  1 enig

 • Echo46
 • Echo46
  Betalende bruger
    2. juni 2020   

 • Schwäbe ubetinget MOM! Han redder point i dag. Hermansson især også stærk.
  1 enig

 • Det var lidt mere spændende end jeg er fan af, men tre point er tre point. Jeg synes kampen går meget som jeg forventede med et Søndejyske hold som primært satser på kontra og os som desværre sjældent rigtigt bliver farlige. Derudover bestemt en fysisk kamp, uden prangende spil, men det synes jeg heller ikke vi rigtig kan forvente efter sådan en pause. Gammelby gør det rigtig godt i første halvleg. Han er vel reelt den eneste som kommer frem til bare det mindste. I 2. halvleg falder han lidt ud, men man gør ham heller ingen tjeneste når man er nødt til at sætte ham som venstre back. Schwabe redder os også i dag. Sten sikker på målet og tager en ret svær bold i første halvleg. Bestemt ikke en spiller som der er nogen grund til at sætte på bænken, og han fjerner alle de bekymringer jeg havde fra sidste uge. Og så gør Jobbe det selvfølgelig godt på toppen. Kan ikke se hvorfor alle bedre kan lide Mraz. I dag viser Jobbe tydeligt hvorfor han bør spille, trods han laver en stor fejl der er ved at koste et mål, og egentligt bør hakke den ind til sidst. Men den til sidst ville Mraz jo aldrig kunne være kommet frem til. I den lidt mere negative ende ser vi forsvaret. Jeg synes vi laver nogen fejl som mod et skarpere hold eller med en svagere målmand havde kostet kampen. Specielt synes jeg faktisk Maxsø lave en i hver halvleg som sagtens kunne have kostet. Mensah synes jeg også virker uskarp i store dele af kampen. Specielt når han for så gode vilkår som han gør med et Sønderjyske hold som forsvarer smalt og med en midtbanespiller på backen. Jeg håber dog snart han er tilbage igen fordi Gammelby derude er uholdbart, og det ser jo ud som om det er tanken hvis han ryger ud. Vigen virkede for mig heller ikke specielt god. Han fylder lidt for lidt defensivt, og kommer med ingenting offensivt. Han laver en assist som selvfølgelig er rigtig fin, men jeg savner en midtbane som kan bryde et hold op når de parkerer bussen. Den sidste del af kampen er jeg skuffet over at se os. Vi spiller slet ikke. Jeg kan godt forstå man ikke sender mange spillere frem når vi skal forsvarer føringen hjem, men jeg så flere situationer hvor en spiller står helt stille med bolden på midten af banen indtil han bliver tacklet. Det må og skal kunne gøres bedre. Til sidst vil jeg gerne smide en kæmpe stor Brøndby ånd til jer som har sat plastisk op på sæderne. Det ser godt nok fedt ud!
  3 god kommentar

 • Dejligt at se de unge gutter i kamp. De spiller alle en stabil kamp. Særligt fedt at Jobbe bliver match vinder - det er vigtigt!
  1 enig

 • Hold kæft schwäbe står en god kamp.
  1 enig

 • Meget enig med din analyse Tanken. Syntes Bruus får vist et par gode ting og specielt at han har fart og tør udfordre. Syntes generelt vi får alt for lidt ud af al den plads Gammelby har i første halvleg.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER