Fodbold live resultater
Jan Bech: Vi vil tilbage til toppen af dansk fodbold på vores egen måde

Skrevet af Patrick Jensen, 28. october 2022

Brøndby IF har i dag meldt ud, at klubben har overgivet aktiemajoriteten til GFH, Global Football Holdings. Klubben har på Brøndby.com offentliggjort Jan Bechs tale til dagens pressemøde som startede 13.30. Til pressemødet på Brøndby Stadion sagde Jan Bech: 

- Bestyrelsen og jeg har igennem de sidste to år aktivt afsøgt markedet for at finde en partner, der kunne bidrage til at løfte vores klub. Vi har indkaldt til pressemøde i dag, fordi jeg og bestyrelsen med stor glæde og stolthed kan byde velkommen til Global Football Holdings og Scott McLachlan, som fremadrettet bliver en del af Brøndby IF, når vi har fået Finanstilsynets godkendelse, og alle andre betingelser er opfyldt.

- For mit eget vedkommende, så er dagen i dag et meget emotionelt øjeblik. Jeg er født og opvokset på Vestegnen. Jeg har holdt med Brøndby IF i hele mit liv. Efter at have fulgt klubben fra tribunerne og på TV, blev jeg i 2013 en del af Brøndby IF, da klubben stod i en trængt situation. Det gjorde jeg, fordi jeg kunne, og fordi Brøndby IF er min hjerteklub.

- Når jeg sidder her i dag, så banker mit hjerte stadig gult og blåt, måske endda endnu mere efter alt det, vi har været igennem sammen af op- og nedture i de sidste ni år. Som jeg har sagt mange gange før, så har vores klub brug for stærkere kræfter, end jeg kan tilbyde alene, hvis vi på den lange bane skal være konkurrencedygtige og spille med i toppen af dansk fodbold hver sæson. Og det vil vi.

- Brøndby IF hører hjemme i toppen af dansk fodbold, og vi vil igen række ud efter de bedste placeringer og europæisk gruppespil i hver sæson. Derfor har bestyrelsen og jeg over de sidste par år haft snakke og drøftelser med interesserede partnere for at finde den rigtige partner. Som jeg dog har sagt gentagne gange, så er det på klubbens præmisser, at man som potentiel partner kan komme ind i klubben og ikke omvendt. Vores kultur og værdier er ikke til forhandling.

- Helt konkret har det betydet, at vi flere gange har takket nej til at indgå i dialog med interesserede partnere, når det har været tydeligt for os, at der ikke har været en interesse for os som klub og det fællesskab, vi repræsenterer, men når man udelukkende har set os som et investeringsobjekt.

- Og nej, det betyder på ingen måde, at man skal have blåt og gult blod i årene for at komme ind i klubben, men man skal have respekt og forståelse for vores historie og kultur. Hvis der ikke er det, så giver det ikke mening for nogle af parterne at have en dialog.

- Når vi sidder her i dag, så er det, fordi bestyrelsen og jeg er helt overbeviste om at have fundet den rette partner for Brøndby IF. En partner som forstår vores klub og respekterer vores kultur, og som sammen med os ønsker at skabe et stærkere Brøndby IF. Sammen med mig. Ikke ved at kopiere andre, men ved at være tro mod vores DNA og arv. Det er vigtigt for mig, og jeg ved, det er vigtigt for jer, der også har Brøndby i blodet.

- Over de seneste mange måneder har der været en tæt og god dialog med GFH, hvor de har mødt os med respekt og stor nysgerrighed. Vi har haft lange snakke om det historiske fundament vi står på, DNA’et i klubben og fremtiden. Lad mig slå fast, at både vi og GFH anser Brøndby IF for at være en utrolig veldrevet klub med et stærkt fundament.

- Men vi er ikke helt der, hvor vi ser os selv, og nu ønsker vi at række ud efter mere. Vi vil igen spille med om mesterskabet hvert år. Vi vil igen være en fast del af toppen i dansk fodbold. Vi vil igen jagte kvalifikation til de europæiske gruppespil hvert år. Med GFH som partner får vi muligheden for dette, og det gør mig utrolig glad at stå her i dag, når man tænker på, hvor vi var for ni år siden. Med GFH som en nær partner og klubbens hovedaktionær, så vil vi som klub tage det skridt.

- Jeg vil i den nye konstellation fortsætte som bestyrelsesformand for Brøndby IF, ligesom administrerende direktør Ole Palmå og fodbolddirektør Carsten V. Jensen også vil fortsætte som klubbens direktion. Med GFH som min partner, vil vi få tilført en betydelig mængde kapital og viden, så bestyrelsen og jeg sammen med Ole og CV og resten af organisation kan løfte Brøndby IF til næste niveau. Helt konkret så betyder det, at vi vil udvikle spillertruppen og Brøndby Masterclass, så vi kan spille med om mesterskaber og række ud efter gruppespil, ligesom vi vil arbejde på et endnu tættere samarbejde med kvindeholdet, både kommercielt og sportsligt så de også vil mærke et løft. På den kommercielle side vil vi arbejde på at få opdateret vores sponsorlounger og løfte fanoplevelsen og samtidig investere i at få en grønnere profil som klub, særligt indenfor vores energiforsyning.

- Jeg startede med at sige, at dette er en meget emotionel dag for mig, så om nogen forstår jeg, at der er mange følelser i spil, når det gælder Brøndby IF. Jeg og resten af bestyrelsen anerkender fuldt ud, at når nye personer træder ind i Brøndby IF’s ejerkreds, så vil de blive mødt med skepsis. Det blev jeg også mødt med for snart ti år siden, da jeg trådte ind med kapital.

- Skepsis er sundt og derfor har jeg løbende holdt møder med repræsentanter fra Fanafdelingen og de aktive fans, hvor vi har haft gode snakke om værdier og ejerskabet af Brøndby IF. Alle til disse møder har haft store blå og gule hjerter, og vi var enige om det meste, men jeg respekterer også de forskellige syn og betragtninger, der har været og stadig er. Som sagt anerkender alle parter, at der er en skepsis, og derfor har vi i klubben haft en tæt dialog med Fanafdelingen og deres repræsentant i bestyrelsen, Claus Bjørn Billehøj.

- Vi er nemlig alle enige om, at klubbens fans naturligvis fortsat skal være repræsenteret i bestyrelsen gennem Fanafdelingen, ligesom blandt andet klubnavn, logo og farver ikke er noget, man kan gå ind og pille ved. Selvfølgelig skal man ikke kunne det, og det har vi indarbejdet i et aftaleudkast, som vi nu skal i dialog med Fanafdelingen om. Lad mig samtidig slå fast, at det har heller ikke været et tema med GFH. Tværtimod. Scott og hans folk syntes vores fællesskab og fans er noget ganske fantastisk og unikt.

- Bestyrelsen og jeg er ikke i tvivl om, at vi med Global Football Holdings har fået en partner ind, som kun ønsker os og det store fællesskab alt det bedste, og derfor er jeg personligt meget glad for, at vi sidder her i dag. Tålmodighed har været en vigtig dyd for os hidtil, og det vil det også være fremadrettet. Det her er ikke en revolution, men en evolution, hvor vi med investeringer, viden og netværk sætter yderligere strøm til klubben på tværs af hele klubben. Vi sætter i dag en klar retning for os som klub. En retning som tager udgangspunkt i vores DNA og arv. Vi vil tilbage til toppen af dansk fodbold på vores egen måde.

Der vil komme yderligere informationer om dagens pressemøde og udmeldinger resten af dagen på 3point.dk
Deltag i diskussionen
 • Udvikle Masterclass
  Udvikle og løfte kvindeholdet
  Løfte sponsorlounge og fanoplevelse
  Investere i grøn energi

  Kom lidt sukker på skeen, hvis din medicin er sur
   
  • @Klipklapperen syntes lige du glemte at. man også vil udvikle spillertruppen.
   Bare for en ordens skyld, husk at få det hele med.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer
   
  • mimor1
  • mimor1   28. october 2022   

  • @Klipklapperen hvad med måden at spille fodbold på??? Har aldrig læst af i Brøndbys DNA der kigger man på hvordan Århus Fremad, Lyngby og Viborg stiller op, og stiller selv om efter deres styrker. Håber man går efter af Brøndby er den store og den de andre stiller op efter, istedet for som det er nu
   Så derfor må man for Brøndby og vores fremtids og histories skyld håbe, at man skifter til en træner med disse visioner. Dem har Niels slet ikke, desværre
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     28. october 2022   

  • @Klipklapperen det sidste betyder nok grønne træningsdragter ..?

 • Det er forhåbentlig det bedste for klubben. Er glad for at Jan Bech alligevel bliver I bestyrelsen
  4 enige · 3 god kommentar

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    28. october 2022   

 • Hvad mener du JBA med , på egen måde ? Der er da ikke megen egen måde at sælge ud og ændre ejerskab, og heller ikke at få amerikanske ejere , det er afprøvet og faldet til jorden, så den egen måde ..hvad er det ?

 • en glædens dag ..og et stort og vigtigt skridt fremad for Brøndby IF. Tilmed er man så heldig at alpha allerede har meldt sig ud af gruppen ....tak for det !
  8 enige · 5 god kommentar

 • Dejligt! Forza Brøndby!
  1 enig · 1 god kommentar

 • Pludt
 • Pludt
  Betalende bruger
    28. october 2022   

 • Kinesisk ordsprog lyder.

  ( Hvis vi ikke ændrer retning, ender vi der, hvor vi er på vej hen. )

  Det virker som om det er den rette løsning.
  Jeg tror ikke helt at kunne samles 30 mio euro ind på en indsamling, som kunne gøre at der ikke kom investorer.

  Så må vi håbe at det bliver godt.

  FORZA BIF.
  2 enige

 • Skal man mon lægge noget i, at han kun nævner Ole og CV og ikke nævner Niels…?
   
  • TACKLER
  • TACKLER
   Betalende bruger
     28. october 2022   

  • @Anton Dværg
   Nej, Niels er træner/mellemleder - Ole og CV er i direktionen.

   De sagde heller ikke noget om hvem der står højre dør på søndag, eller hvem der skal have spillertrøjerne med hjem til vask.

   Alt dette er CV ansvarlig for som leder af den sportslige afdeling.
   1 god kommentar

 • Hvad er GFH's intention med køb af klubben?

  GFH betaler 150 mio. (sådan ca.) til Jan Beck Andersen her og nu - Derefter vil GFH angiveligt tilføre klubben op til ca. 180 mio. via ekstra aktier -Er det en gave til klubben? - så mange tak - Men jeg tror nu nok, at GFH forventer at få investeringen tilbage + en stor forrentning af investeringen.

  Så hvordan får GFH pengene tilbage?
   
  • TACKLER
  • TACKLER
   Betalende bruger
     28. october 2022   

  • @Supporter i 40 år
   Ved at klubben udvikler sine faciliteter, vinder, sælger spillere dyrere end de bliver købt og kommer i europa.

   Ligsom din bolig bliver mere værd ved investeringer og vedligeholdelse.
   1 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER