Fodbold live resultater
Jens Martin Gammelby

Skrevet af Saesonkort, 8. april 2021

Jeg fik en vild tanke. Hvis vi skal have tilført en ny central forsvarsspiller i højresiden til vores 3-5-2 system, så skal vedkommende kunne følgende - og nok meget andet og mere?

Hurtighed

Højde og hovedspil, offensivt og defensivt

Drible forbi det første pres

Føre bolden frem

Spille til begge sider - med begge ben

Slå korte og lange afleveringer

Afslutte fra distancen

Engelsk og gerne dansk

En god kandidat vil måske være Jens Martin Gammelby? Hvad er jeres argumenter, både for og imod, at han forsøges som en boldspillene central forsvarsspiller i højresiden? Hans fremtid i Brøndby, bliver jo nok ikke som back, men de nye meldinger fra BTs Transfervinduet.

Ps. @Nanna, så virker punktopstillingen ikke.

 
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   8. april 2021   

 • Er ikke sikker på han vil kunne slå til der, synes han for ofte har fejlet ved dødbolde og ikke fulgt den han skulle passe på. Man skal aldrig sige aldrig, men tror han må videre. Man har desuden Rosted og Skipper til den plads.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     8. april 2021   

  • @mp80, ja det er den nemme løsning, men også en gigantisk afskrivning. Jeg ser ham bare have langt flere spidskompetencer end Rosted og Skipper. Men ja, den er nok lidt langt ude..

 • NF havde samme tanker omkring Gammelby inden han tog til Lyngby, hvor han i nogle træningskampe blev prøvet på højre yderstopper. Det gik ikke ret godt, såvidt jeg husker.

  Men du har helt ret i at Gammelby har mange af de egenskaber man skal bruge på positionen. Det er selvfølgelig også derfor NF har prøvet ham af der.

  Jeg forstår stadig ikke hvorfor vi ikke kunne få Gammelby til at fungere på den wingback, men vi må nok se i øjnene at det ikke går. Hvis Hermannsson forlader os og måske også Maxsø, kan jeg dog godt se rationalet i at prøve ham på yderstopperen igen.
  2 god kommentar

 • JMG er et smertensbarn, og havde han ikke haft sit prisskilt, var han opgivet for længst.

  Som du ridser op, har han på papiret visse forudsætninger for at kunne spille en højre stopper. Men erfaringen med JMG er jo desværre, at han i meget lang tid ikke har kunne omsætte det til præstationer på banen.

  Personligt ser jeg ham ikke være stærk nok på bolden. Han er febrilsk nok, når han får den i fødderne på backen.
  Og så tvivler jeg på, at han er klog nok til at udfylde sin rolle i et tremandsforsvar. Han har været bedst, da han havde sin egen lille butik på højresiden med få spillere omkring sig, og en wing der trak ind i banen.
  2 enige · 3 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    8. april 2021   

 • Jeg kan godt lide at du tænker ud af boksen. Men jeg tror ikke det bliver aktuelt.
  JMG har lidt succes i Lyngby i øjeblikket, men det er længere fremme ad banen. Så personligt ser jeg ham ikke som en succes i vores forsvar.
  Men der havde været skønt, hvis vi kunne få lidt for vores penge...
  2 enige · 1 god kommentar


 • Kunne sagtens være en mulighed i mine øjne, tænker han er på niveau med Hermannsson og Rosted, bare lidt mere målfarlig.. Syntes også at huske, han har spillet i centerforsvar en enkelt gang, hvor han gjorde det ok..

 • Solz
 • Solz   8. april 2021   

 • Jeg forstår tanken, ikke mindst med Jungs exceptionelle omskoling in mente. Omvendt mener jeg samtidig det er en risikabel vej at gå, hvis vi fortsætter med hele tiden at omskole spillere. Det kan selvfølgelig godt give mening ind i mellem, men tag nu højre wingback, hvor vi har to omskolede spillere, og der er jo ret beset ingen af dem der niveaumæssigt er i nærheden af de bedste backs i ligaen. Vender Gammelby retur, og vi dermed “hænger” på ham, så tænker jeg dog muligheden er i spil.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Jeg tænker, at der er en grund til, at Lyngby heller ikke bruger ham i det defensive. Han er simpelthen ikke god nok defensivt.
  2 enige · 1 god kommentar


 • Philip
 • Philip
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8. april 2021   

 • Jeg er ikke med på ideen. JMG er simpelthen for dårlig rent defensivt. Hans placeringsvanskeligheder ville godt nok være en gave for modstanderne.

  Jeg tror vi skal satse på Rosted, Jung, Skibber, Kabongo og en ny (Det kunne være Gartenmann), hvis Maxsø sælges. Alternativt ser jeg hellere, at man prøver Cappis som yderstopper eller Tobias som den centrale. Jeg ser dog gerne at vi snart skifter over til en 4-3-3 i stedet for 3-5-2. Så har vi ikke behov for så mange centrale forsvarsspillere.
  5 enige · 3 god kommentar
   
  • Solz
  • Solz   11. april 2021   

  • @Philip Er meget usikker på såvel Skipper som Kabongo. Det er ikke meget man har spilletid de har fået, hvilket gør at jeg efterhånden tvivler, fair eller ej. Man kan selvfølgelig håbe Skipper kan få selvtillid og løfte sit spil i Hobro, mens man samtidig kan håbe Kabongo bare har lidt under Jungs høje niveau. Sælges Maxsø, så ser jeg kun Jung og Rosted som sikre kort, og regner med en bekostelig kvalitets erstatning, hvis vi fortsætter med 3-5-2. Kan godt se og forstå ideen med Børkeeiet, men er til gengæld meget i tvivl om hvad det ville gøre ved vores sikre defensive base. Fjerner vi den, så fortrækker jeg også umiddelbart 4-3-3

 • Jeg tror ikke på ham i Brøndby. Han virker hæmmet når han er i klubben.

  Håber han får succes i klubben, eller hvor han ellers kommer til efterfølgende, for han virker sådan set sympatisk nok. Men hans viste evner hos os (og det må være det han skal bedømmes på), har ikke vist noget som retfærdiggøre at tage en plads for en talentfuld spiller på samme position.

  Måske det ville ændre sig, men en stjerne kant der formår at trække meget opmærksomhed væk fra ham når han presser op i banen, men har vi denne spiller?
  1 enig

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER