Fodbold live resultater
Jesper Sørensen: Kvaliteten af træningerne er gået op

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 21. september 2023

Førsteholdet havde netop overstået en session på små to timer på græsset, da Jesper Sørensen talte med 3point.dks udsendte, og det var en tilfreds cheftræner, der udtrykte tilfredshed med holdets udvikling, hvor særligt defensiven fik roser med på vejen efter et forår, hvor det at undgå mål imod havde været en udfordring:

- I forhold til sidste sæson var var vi vel der det hold i top seks der lukkede flest mål ind. Så det klart, at det var et sted vi gerne ville sætte ind.

Og uddyber selv om den seneste stabilitet i defensiven:

- Måden vi er blevet et hold, der ikke tillader så meget imod, det er også ved at være et hold, der ikke giver bolden lige så meget væk. Vi har mere kontrol over kampen med bolden. Vi er blevet dygtigere til at kontrollere kampen med bolden. Vi har også arbejdet konstant på vores defensiv, på at få aftalerne ind på holdet, så spillerne kender deres roller og deres opgaver, når de står i kampsituationer.

Målene imod var et tema i trænerteamet, hvorfor Jesper Sørensen i samtalen med 3point.dk også betonede det tilfredsstilende i at analysere på en udfordring, træne på at udvikle på området og så se forbedringerne:

- Det er opløftende for mig, at vi gik fra at have et problem til at vi, ikke at jeg siger det er lukket ned, men at der er sket store forbedringer. Vi har været et hold i fremgang, vores spil er blevet bedre, og så har vi haft enkelte marginaler vores vej. Men det vigtigste er, at vi er blevet solide. Vi har ikke givet så mange chancer væk, og det har så også resulteret i, at vi ikke har indkasseret så mange mål. Og det gør også at vi så ikke behøver score lige så mange for at score.

Derby forude

Søndag venter sæsonens første derby, når det aktuelle tophold fra FCK kommer til Brøndby Stadion. En kamp mellem den aktuelle nummer et og to i tabellen. En situation (som etter og toer), det efterhånden er en del år siden sidst er hændt. Et derby er vigtigt, men set i forhold  til tabellen, så lægger Jesper Sørensen vægt på, at tabellen ikke fylder alt forud for søndagen:

- Lige nu er det ikke tiden til at kigge så meget på tabellen, der er det tiden til at kigge på, hvordan vi spiller.

Men omvendt ved cheftrænerne også godt, at det ikke er sådan, at tabellen slet intet betyder og helt kan lægges til side. For som Jesper Sørensen selv siger, så ved både han og truppen også godt, hvor Brøndby ligger placeret henne:

- Men det er da klart, at vi ikke kan undgå at blive forholdt vores placering i tabellen, og vi er heller ikke idioter der ikke ved hvor vi ligger placeret, men hvis man gerne vil være tophold, så handler det om, hvordan man spiller, og ikke præcist hvilken plads man ligger på efter en fjerdel af turneringen er spillet.

For det er også sjovere at spille en (top)kamp, når man føler man er på vej den rette vej:

- Jeg synes den måde vi agerer på, den måde vi spiller på, der er vi et hold i fremgang. Og så spiller vi så et derby, hvor det er nummer et mod nummer to. Det er sjovt.

Adspurgt til, hvordan eksperter i flere medier taler om FCK og FCN som de store bejlere til guldet, affejer Jesper Sørensen spekulationerne og lader det være op til eksperterne at snakke, og så i stedet fokusere på spillet på banen:

- Hvis det er sådan folk tænker, så er det sådan det er. Det spekulerer jeg ikke så meget på. Jeg tror på vi kan være med til at spille om noget, præcist hvad det må tiden vise, og så skal spillet på  banen vise det.

Wass på midtbanen og en ny wingback

Daniel Wass har spillet en del forskellige pladser på banen siden sin genkomst i Brøndby for et år siden. Men på det seneste har det været på den centrale midtbane, hvor den rutinerede nummer 10 har huseret, og det med stor ros til følge. Jesper Sørensen er også helt klar i mælet, da det kommer til emnet Daniel Wass, som han kalder for kvalitet uanset hvor han spiller på banen, men også godt vil slå fast at han ser som midtbane for nu:

- Daniel Wass har været dygtig for os på den centrale midtbane. Det er klart, at når en spiller med hans cv kommer til klubben, så forventes der en masse. Jeg synes Wass har været god lige siden jeg kom til. Han har haft forskellige roller. Det gode ved Wass er han kan spille flere steder, men lige nu ser jeg ingen grund til at skifte rundt på ham.

En spiller flere ellers havde dømt ude var Marko Divkovic, men kroaten har fået en genfødsel i indeværende sæson, hvor han har bragt sig selv i spil til wingbacken. En præstation Jesper Sørensen også anerkender, og roser for den hurtige adaption til pladsen:

- Han har bidraget hurtigt på den position, på forhånd ved man jo aldrig hvor hurtigt en spiller kan tilpasse sig. Og så bidrager han med rigtig meget offensivt, han er uheldig med ikke at få en assist eller to i søndags mod AGF.

Og roser samtidig også Divkovics defensive arbejde til trods for kroaten altid har haft mere offensive roller på banen i sin karriere:

- Han har noget defensiv alertness, han kan tænke defensivt også.

Træningens kvalitet

Flere gange i samtalen med 3point.dk lægger cheftræner Jesper Sørensen vægt på den kvalitet, han føler der er i truppen. En trup, hvor han også føler der er et godt mix af spillere:

- Jeg er begunstiget i at råde over en trup med kvalitet, erfaring og potentialet, så er det bare med at finde ud af, hvor meget vi kan presse ud af det.

Til- og afgangene i truppen har været mange, og det har også gjort sit til at påvirke kontinuiteten for Jesper Sørensen, hvilket han også påpeger som et element:

- Vi har haft mange spillere ind og ud, nu er det nemmere at arbejde med den gruppe der er.

Ifølge cheftræneren er der ingen mirakelkure til at løse problemer, men derimod træning og repetitioner. Ligesom det at truppen er låst nu efter transfervinduets lukning også betyder en hel del. For sammesætningen af truppen har også haft betydning. Jesper Sørensen påpeger en øget konkurrence om spilletid, og det at træningerne er på et højt niveau:

- Det er ikke sådan vi med et snuptag gør noget på den korte bane. Men vi har stadig lige fået Patrick Pentz, Sean Klaiber og Marko Divkovci (som wingback) ind på holdet, der er stadig noget at hente der, når de har spillet lidt længere tid. Og så at der selvfølgelig er en støt voksende konkurrence i truppen. Der er mange dygtige spillere der byder sig til. Jeg kan mærke at kvaliteten af træningerne er gået op.
Deltag i diskussionen
 • “Lige nu er det ikke tiden til at kigge så meget på tabellen”… jeg laver ikke andet.
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     22. september 2023   

  • @Klipklapperen …når jeg ligger vågen om natten og drømmer.

 • LJS
 • LJS   21. september 2023   

 • En sympatisk og kompetent træner, ham Jesper Sørensen.
  Er fan.
  5 enige · 1 god kommentar

 • thuesan
 • thuesan   21. september 2023   

 • Efter fadæserne mod Viborg og Randers i sidste sæson, har vi sadlet om og bygget på fra en defensiv struktur. Selvom jeg ikke er 100% solgt endnu, så synes jeg at man kan se, at spillet udvikler sig fra kamp til kamp.

  Godt og klogt arbejde af Jesper. Glæder mig til søndag og til at se udviklingen i resten af sæsonen!
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg sidder med en fornemmelse af at trupstørrelsen før oprydningen i transfervinduet måske i virkeligheden har spændt mere ben end man/jeg troede i det daglige, i træninger osv. Det at der nu er kortere vej til start 11´eren har tilsyneladende skærpet konkurrencen og spillernes humør og indsats til træning. Vi er kommet ind i en god spiral, nu er lyset i tunnellen blevet stærkere. Vi har været så meget igennem, modgang på modgang, intern uro,splittelse, vi mistede næsten os selv,men også rigtigt mange stærke kræfter nægtede at give op uanset prisen.....! FORZA BRØNDBY
  5 enige · 4 god kommentar
   
  • @Rasmus Stephansen - godt set.

---

 • preben
 • preben   22. september 2023   

 • Flot flot !!

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner