Kvistgaarden om de mange kort: Så er de længere væk i næste situation

Skrevet af Jesper Hammeken, 16. maj 2022

Brøndby IF var ikke favoritter, da de søndag aften gæstede Aalborg Portland Park, hvor AaB hører til. AaB's hjemmebane har været et svært sted for Brøndby at spille i mange år, og de blå/gule havde ikke vundet siden starten af marts, men stimen blev brudt, og Brøndby vandt med 3-1 på to mål af Hedlund og et enkelt af Mathias Kvistgaarden. Kvistgaarden blev en kæmpe udfordring for hjemmeholdet, som havde store problemer ved at stoppe ham med lovlige midler. Angriberen formåede trak fire kort i løbet af kampen, hvoraf et var rødt, og selvom Brøndby-talentet gerne ville forsætte sine gennembrud, så han også det positive i at blive nedlagt. Det røde kort er han enig i.

- Jeg føler, jeg kommer igennem mange gange, hvor jeg egentligt gerne vil videre, men hvis de er nødt at lave frispark på mig og få et kort, så er det, hvad der sker, og så er vi glade for, at de måske ikke kan komme lige så tæt på mig i næste situation, sagde Kvistgaarden i mixed zone.

- Jeg oplever, at jeg får presset ud af feltet og sat hovedet på bolden, hvorefter jeg bliver ramt af hans fod. Efter min opfattelse er det til rødt.

Det blev også til endnu et mål for den unge angriber, som nu er noteret for tre mål i denne sæson. Kvistgaarden fik et indlæg fra Blas Riveros, som han kunne sætte panden på, og dermed var opskriften den samme som i Randers, hvor Kvistgaarden senest havde scoret forud for kampen. 

- Blas (Blas Riveros, red.) har slået to fantastiske indlæg til mig, som har siddet lige i panden. Det er hans job at finde mig, og det er mit job at heade den ind, når den kommer. Vi er glade for, at det lykkes endnu engang.

Der hersker ingen tvivl om, at Brøndby har været inde i en hård periode, og Kvistgaarden ligger ikke skjul på, at det ikke har været sjovt, selvom han tror på, at det var et vendepunkt.

- Jeg vil kalde det en resultatmæssig krise, og det har ikke været sjovt. Det er aldrig sjovt at tabe. VI er tilbage nu og vil gøre alt, hvad vi kan for at levere et brag af en indsats i sidste runde.

Brøndby tager søndag imod Silkeborg IF, idet der kan være sæsonens sidste kamp, afhængigt af om Brøndby skal spille playoff for en europæisk placering.
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    16. maj 2022   

 • Han er simpelthen fremragende og eksekvere hvad han spiller sig til - og mere til! Kvistgaarden har en xG på 3,2 og scoret 3 mål.

  Divkovic har en xG på 3,3 og scoret 1 mål og jeg orker næsten ikke at se forholdet i spillet minutter.

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    16. maj 2022   

 • Han spiller en super kamp og har stir betydning for udfaldet…… lækkert

 • Formidabel indsats.

 • BrianV
 • BrianV
  Betalende bruger
    16. maj 2022   

 • Skønt med en ung spiller som kan arbejde videre på formen til næste sæson.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER